POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özel görüşmesi başladı
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kurtulmuş'tan Meclis'te yeni anayasa turu
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Kılıçdaroğlu'na 2 yıl 4 ay hapis talebi
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
Sahte taksi plakası ilanıyla cinayet tuzağı
22 Şubat 2019 Cuma - 21:48

CHP İzmir'de 'listeler' sonrası tansiyonu yüksek il yönetim toplantısı

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, aday listelerinin seçim kurullarına teslim edilmesinin ardından ilk kez toplandı. Yönetimde tansiyon yükseldi. Adayı değişen Buca için İl Başkanı Yücel'den detaylı açıklama geldi. Öte yandan Torbalı'da PM eski Üyesi Özkan Yıldız’ın son dakika meclis aday listesinin ilk sırasına il başkanlığının haberi olmadan yazılması kriz yarattı. İl Başkanı Yücel, ilçe yönetiminin görevden alınmasını gündeme getirdi.

CHP İzmir de  listeler  sonrası tansiyonu yüksek il yönetim toplantısı

GERÇEKİZMİR - CHP’de belediye başkan adayı ve meclis üyesi listelerinin seçim kurullarına teslim edilmesinin ardından İzmir İl Yönetimi ilk kez toplandı.

İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında gerçekleşen toplantıda tansiyon yükseldi.

3 GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İMZA ATTI
Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre günlerdir tartışması konusu olan Buca Adayının değişmesi konusunu yöneticiler İl Başkanı Yücel’e sordu. Yücel’in, “Suat Nezir'e çok tepki vardı atandığında. Genel Merkez nezdinde tereddütler vardı. Bir takım şikayetler vardı. Eğitimiyle ilgili tereddütler vardı. Bize bir liste getirdi. Genel Merkez listeye müdahale etti. O şekilde kabul etmedi ve  rest çekti. Listeyi değiştirmeyeceğini söyledi. Genel Başkan Yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı, Muharrem Erkek ve Seyit Torun’un imzasıyla da aday değişimi yaşandı” dediği öğrenildi.

EMEK VERENLER YOK SAYILDI
İl yöneticilerinin bir bölümünün il başkanı ve  il yönetiminin süreçte sınıfta kaldığını ifade ettiği öğrenildi. Özelikle il başkan yardımcıları Sedrettin Coşkuner ve Cüneyt Oğuz'un emek vermiş isimlerin yok sayıldığına yönelik tepkilerini ortaya koyduğu öğrenildi. İkilinin meclis listelerinde kendilerinin görüşünün alınmaması, listelerin kendilerinden saklanmasına tepki gösterdikleri belirtildi.

HEDEFTEKİ İSİM ÖZDEMİR
Bazı il yöneticilerinin akrabalarını listeye yazdırmasına da tepki gösterildi. Özellikle il başkan yardımcısı Çetin Özdemir’e iki akrabasını meclis listesine yazdırması nedeniyle tepki gösterildiği öğrenildi.

TORBALI'DA YILDIZ SANCISI
İlçeler de tek tek masaya yatırıldı. Üzerinde en fazla tartışma olan ilçe Torbalı oldu. İl Başkanı Deniz Yücel’in Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine PM eski Üyesi Özkan Yıldız’ın listelere yazılmaması yönünde talimat vermesine rağmen Torbalı’da meclis listesinde il başkanlığının haberi olmadan değişiklik yapıldığını ve Yıldız'ın listeye ilk sıradan yazıldığını gündeme getirdiği öğrenildi. Torbalı'da il başkanlığının haberi olmadan yapılan son dakika değişikliği nedeniyle Yücel'in, Torbalı İlçe Başkanı ve yönetiminin görevden alınması önerdiği ancak il yöneticilerinin seçim sürecinde olunması nedeniyle görevden almanın partiye zarar vereceğini ifade ettikleri, bu nedenle Torbalı konusunun rafa kalktığı ifade edildi.

Toplantıda Torbalı konusunun gündeme geldiğinde bazı yöneticilerin “Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ uzun süre imza atmadı. Görevden alınacak biri varsa önce Kasım Akdağ görevden alınmalı” diye tepki gösterdikleri öğrenildi.

İl yöneticileri Bayraklı’da AK Parti listesinde yer alan ve AK Parti’de siyaset yapan işadamı Latif Aydemir’in kardeşi Kıyasettin Aydemir’in CHP'nin listesine yazılmasının yanlış olduğunu söyledikleri öğrenildi.

 
CHP'nin Buca Adayı Kılıç'tan ilk mesajlar: Kim olduğunu, kimliğini sorgulamadan...
 
AK Partili Dağ'dan CHP'li belediye başkanlarına 'talep' çıkışı!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil Şenol 24 Şubat 2019 Pazar 14:49

Torbalıya yazık ediliyor. İlçe yönetimi derhal görevden alınmalı. CHP üst yönetimi iyice zırvalamaya başladı. Çok yazık.

Yorumu oyla      0      0  
Chp li 23 Şubat 2019 Cumartesi 10:37

aziz kocaoğlu ve saz arkadaşları , bu ekip bugüne kadar hangi bir işi doğru yaptılar ve yönettiler ? İnsanlar çığrından çıkıncada şimdi konuşmayın akp nin ekmeğine yağ sü?meyin aman ha susun demekten geriye kalmayıp istediklerini istediği yere yerleştirip istemediği adayı değiştirip keyfince uygulama yapan ve ne olursa olsun bizim olsun başkasını sokmayalım zihinlerindeki zavallılarsınız . 1 Nisan 2019 günü İZMİRLİLER SİZLERE GEREKEN CEVABI VERECEK BUNDAN EMİN OLUNN ...

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 22 Şubat 2019 Cuma 22:55

Chp genel merkezi çok yanlış adaylar seçmesi sonucu 31 Martta İzmir'de büyük hüsrana uğrayacak kayıp olan 8 ilçenin geri alınması ittifaktan dolayı imkansız.Aynı şekilde ittifak ve yanlış adaylardan dolayı Tire-Buca-Bergama-Bayındır-Karabağlar şu an kayıp olarak eklenecek ilçeler.Menemen ve Bayraklı bıçak sırtı gibi görünüyor.Emeği geçen başta genel merkeze sonra da il ve ilçe yöneticilerine teşekkürler.İl kısmını söylemiyorum o bile şüpheli.İyi parti mevcut adaya destek vermez hiç umutlanmasınlar.Kırgın ve kızgın chp seçmeni bile şu anda çok fazla , chp nin ben istedim oldusundan çok sıkıldı sandıkta güzel bir ders verebilir.Bu kayıp olabilecek ilçeleri de 2014 seçim sonuçlarına bakıp karşılaştırmanız yeterlidir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin Buca Adayı Kılıç'tan ilk mesajlar: Kim olduğunu, kimliğini sorgulamadan...
CHP’nin son gün değişikliğe giderek Buca Belediye Başkanı Adayı gösterdiği ...
İzmir'de flaş karar: O ismin adaylığı düşürüldü
Cumhur İttifakı kapsamında İzmir’de MHP’nin aday çıkardığı ilçelerden ...
İzmir projelerini çizdiği karikatürlerle anlattı
Vatan Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Rifat Mutlu, çizdiği ...
 
Batur'dan saha parolası: Günde en az 10 bin adım
CHP Konak Belediye Başkan Adayı, yürüttüğü kampanya çerçevesinde ‘Günde ...
Erdoğan'dan CHP'ye 'İzmir Adayı' çıkışı: Evlere şenlik!
Muğla mitinginde konuşan Erdoğan, "Zillet ittifakı liste kavgalarının, ...
Ve Şentop meclis başkanlığı için başvurusunu yaptı
AK Parti'nin Meclis başkanı adayı Mustafa Şentop oldu. Şentop adaylık için başvurusunu yaptı.
 
CHP'li kadınların 'Karabağlar' itirazına ret!
İzmir'de bazı ilçelerde CHP'li kadınlar, belediye meclis üyesi aday listelerinde, ...
CHP'li Kayalar: İlçe halkını bu anlayıştan kurtarmak boynumun borcu
25 kişilik güçlü kadrosuyla seçim çalışmalarına hız veren CHP Menderes ...
Bakan Koca'dan Yıldız Tilbe'ye 'ilaç' yanıtı
Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından grip için bedava ilaç talebinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri