POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
26 Ocak 2018 Cuma - 08:58

CHP İzmir'de o 8 ilçede başkanların gönlü 'sandık'tan yana!

CHP’de bir yandan kurultay heyecanı sürerken, İzmir’de 2019 yolunda aday hareketliliği de yaşanıyor. Gözler belediye başkan adayının erken belirlenmesine yönelik beklentinin büyük olduğu 2014’te kaybedilen 8 ilçede. İlçe başkanları aday belirleme yöntemine yönelik görüşlerini paylaştı. Başkanların gönlünde ‘sandık’ var.

CHP İzmir de o 8 ilçede başkanların gönlü  sandık tan yana!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de gözler 2014 seçimlerinde kaybedilen 8 ilçede. Bu ilçelerde adayın erken belirlenmesine yönelik beklenti büyük.

Erken belirleme noktasında yeşil ışık yakan Genel Merkez’in ilerleyen günlerde Kiraz, Ödemiş, Selçuk, Aliağa, Kemalpaşa, Kınık, Menderes ve Torbalı için  önseçim, eğilim yoklaması, anket ve atama şıklarından hangisini kullanacağı merak konusu.

8 ilçenin CHP’li başkanı, Gerçekizmir’e aday belirleme yöntemine yönelik temennilerini açıkladı.

KİRAZ İLÇE BAŞKANI İSMET KORKMAZ: Genel Merkez’in ve il başkanlığının görüşü önemli tabi ki ama örgütün işin içinde olduğu eğilim yoklaması olsa iyi olur. Eğilim yoklaması olursa dargınlık kırgınlık olmaz. Örgütün iradesiyle aday belli olmuş olur.

ÖDEMİŞ İLÇE BAŞKANI MEHMET BİRLİK: Biz Ödemiş’te önseçim istiyoruz. Daha gerçekçi olur. Aday önce örgütün onayını almış olur.

SELÇUK İLÇE BAŞKANI MERVE ÇALIŞKAN: Aday belirlemede en demokratik olan önseçim veya eğilim yoklaması. Beklentimiz bu yönde. Genel Merkez anket yapabilir. Atama olabilir. İlerleyen günlerde göreceğiz.

ALİAĞA İLÇE BAŞKANI ÖZCAN DURMAZ: Benim arzum isteğim önseçim yapılmasıdır. Önseçim aday belirlemeye yönelik tartışmaları ortadan kaldırır. Bu görüşümü her toplantıda dile getiriyorum. Ancak takdir partimizin genel merkezimizin. Genel merkez hangi yönetimi kullanırsa saygı duyarız.

KEMALPAŞA İLÇE BAŞKANI MEHMET AYÇİL: Tabanın istediği olmuş olacağından önseçim daha doğru olur. Eğilim yoklaması da yapılsa olur.

MENDERES İLÇE BAŞKANI AHMET PALA: Hangi yöntem olursa olsun. Fark etmez. Son karar Genel Merkezin… Önemli olan kimin aday olması değil. CHP’nin bir yere gelmesi, iktidar olması.

TORBALI İLÇE BAŞKANI İSMAİL UYGUR: Örgüt içi mesele olduğu görüş bildirmek istemiyorum. 

 
Hakan Atilla mahkemeye yeni beraat başvurusu yapmayacak
 
Kordon'da yeniden Ömür Şanlı dönemi
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Efe... 27 Ocak 2018 Cumartesi 01:10

Eyyyy " Partili " rumuzuyla yazan arkadaş...bu ön seçim uyelerle en saglıklı önseçim..üye ile yapılandır..bazı çekince düşünebilinir..ancak Genel Başkan bile..üye ile yapılan ön seçim ile seçildi...istanbul da il yönetisi olan da geldi İzmir den kontenjan dan vekil oldu...4 tane kontenjan...bunlar izmir de yaşamıyor...sanki izmir de kontenjan olmaya uygun aday yok gibi..bu nedenle dağın başında partisi için katkı koyan uyemize sormanın yolu önseçim dir..yoksa tek adamlık olmamalı...

Yorumu oyla      0      0  
Halk. 26 Ocak 2018 Cuma 12:51

Partili..isimli arkadaş.Muhammet cakmak.aytun çıray.binnaz toprak.mehmet bekaroglu hep atama biliyorsun degilmi.Örgutte karsılıgın varmı yokmu neden bundan korkuyorsun.yoksa kapalı kapılar arasındaki siyaseti dahamı uygun görüyorsun.Artı tabanın sesinin ve iradesinin idareye ulasmasından neden korkuyor ve yanlıs buluyorsun.

Yorumu oyla      0      0  
Partili 26 Ocak 2018 Cuma 12:01

Selçuk kimsenin umrunda değil her aday koltuğu kapmaya bakıyor işine gelen aday belirleme sistemini savunuyor yazık Selcugumuza .

Yorumu oyla      0      0  
Salih 26 Ocak 2018 Cuma 10:51

Bizim ilçemizde 2700 üye var ve bu üyelerin üçte biri ne ilginçtir ki seçimlerde başka partilere oy veriyorlar. Sadece delege seçimlerinde ve ilçe başkanı seçimlerinde oy kullanıyorlar. En son seçimde bu iş Aliağada net ortaya çıktı.

Yorumu oyla      0      0  
Mantık 26 Ocak 2018 Cuma 09:31

Benim ilcemde 1900 civarı parti uyesi var ama 25000 civarindada seçmen.Uyelerin belirleyeceği adaya secmenlerin oy vereceginin garantisi var mi. Bence önseçim cok riskli bunu neden göremez yoneticiler anlamisdegilim

Yorumu oyla      0      0  
Partilimi seçecek seçmenmi 26 Ocak 2018 Cuma 09:21

Partide seviliyorum partiye hakimim ben çıktım önseçimden ama yaşadığım ilçede sevilmeyen hizipçi ekipçi egoist biri olarak kabul ediliyorum herkez aslinda beni taniyor ve oyunu bana vermeyecek seçimi kaybetme riskim çok yüksek. Bu önseçim partili için bizim için halk seçimi olmalidir ankettir eğilimdir genel merkezin içinde olmadiğı bir sistem bize bu ilceleri kazandirmaz.

Yorumu oyla      0      0  
Halk 26 Ocak 2018 Cuma 09:21

Onsecim cok iyi bir yöntem.Gnl baskanın CHP yi atanmıslar degil seçilmişler yönetiyor söyleminede uygun.Önsecim CHP yi yerelde toparlar.

Yorumu oyla      0      0  
En demokratik 26 Ocak 2018 Cuma 09:17

Selçuk temennisinde en demokratik önseçim denmiş.Peki onemli olan demokrasi ise neden delege seçiminde çarşaf olan listeye karşıçıkılarak blok yapilmasina izin verdiniz.Eger amac demokrasi ise neden ilçe kongresi demokratik olan çarşaf yerine sizinde imzanizla blok liste ile yapildi. Amaç Demokrasimi, nerede???

Yorumu oyla      0      0  
Partili 26 Ocak 2018 Cuma 09:11

Genel Merkez karar versin. Önseçim bu uye sistemiyle çok sağlıksız.

Yorumu oyla      0      0  
8 ilçe 26 Ocak 2018 Cuma 09:09

Malesef partimizde uye yapisi saglikli degil kongrelerde bile delege ağalara çıkıyor ve insanlarin özgür düşüncelerine ipotek koyuyor bu sistemde eskiler gene köşe kapıyor yeni kazanacak isimler ekipçi zihniyetle bakmayan kişiler siyasetten uzak tutulmuş oluyor ve ayni yuzler tekrar vizyona cıkıyor ve secim kaybediliyor...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan sınırın sıfır noktasında net mesaj
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın 6. gününde Hatay’daki ...
Çavuşoğlu'dan ABD'ye güvenli bölge yanıtı
ABD'nin Suriye sınırında 30 kilometre derinlikli güvenli bölge önerisiyle ...
CHP'de Kılıçdaroğlu'na bir rakip daha çıktı!
Yalova milletvekili Muharrem İnce ve eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit ...
 
Kılıçdaroğlu: O görüşme bant olarak yayınlansın
CHP Genel Başkanı, dün gerçekleşen Erdoğan-Trump telefon görüşmesi hakkında konuştu.
Bahçeli'den Eliaçık'a çok sert 'kızılelma' tepkisi!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'ın 'Kızılelma ...
Başbakan: 300'den fazla terörist öldürüldü
Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Terör örgütünün 300'den ...
 
CHP İzmir'de flaş gelişme: Çıkışı gündem olan isim kurultayı beklemeden istifa etti!
CHP İzmir’de Kurultay öncesi Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilmesi ...
CHP'de Divan Başkanlığı için önerilecek isim belli oldu
CHP'li Tekin Bingöl, kurultayda Divan Başkanlığı için önerilecek ismi açıkladı. 
Akşener'in İzmir programı netleşiyor: Teşkilatta rekor hazırlığı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkan sıfatıyla İzmir’e ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri