POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
18 Ekim 2022 Salı - 08:31

CHP İzmir'de son önseçimin yıldızından Lider'e çağrı ve 'adaylık' ilanı!

CHP İzmir'de yapılan son önseçimde birinci bölgede açık farkla ilk sırayı alan İzmir Eski Milletvekili Musa Çam'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Çam, parti içi sandık kurulsa da kurulmasa da milletvekili aday adayı olacağını sözlerine de ekledi.

CHP İzmir de son önseçimin yıldızından Lider e çağrı ve  adaylık  ilanı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye 2023 yılının Haziran ayında yapılacak genel seçimler için geri sayıma geçerken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) önseçim tartışmaları gündemdeki yerini koyuyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada "Hiç düşünmedik, çünkü henüz seçim sathına girmedik ve örgütler gerçekten çalışıyor. Seçim sathına girersek bunu parti meclisinde konuşmamız lazım. Zaten büyük bir bölümde belki ön seçim hiç yapılmayacak. Parti meclisinin, örgütlerin nabzını tutarız. Ona göre karar verilir. Bunu yaparken ittifakları da düşünmemiz lazım. Ama bunları altılı masada konuşmadık" diyerek önseçim için kapıyı büyük ölçüde kapatmıştı. 

Öte yandan CHP'den ayrılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin Memleket Partisi'nden de istifa ettikten sonra AK Parti'ye katılması partide 'kontenjan milletvekili' tepkilerini artırırken, önseçim seslerini de yeniden yükseltti. 

CHP'de İzmir'de 2015 yılında yapılan önseçimde birinci bölgede ilk sırayı alan CHP İzmir Eski Milletvekili Musa Çam'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. CHP İzmir Eski Milletvekili Çam ayrıca önseçim olsa da olmasa da milletvekili aday adayı olacağını sözlerine ekledi. 

Sözlerine 2023’te yapılacak seçimlerin önemine değinerek başlayan Çam, ‘’Öncelikle önümüzdeki yıl yapılacak olan seçim Türkiye açısından bir dönüm noktası. Bu seçim kimin milletvekili kimin Cumhurbaşkanı olacağından çok Türkiye’ye ne olacak? Bu bir rejim seçimidir, Cumhuriyet’in 100. Yılıdır o nedenle tarihi bir seçimle karşı karşıyayız’’ dedi. 

"KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZÜNDE DURACAĞINA İNANIYORUZ!"
Partide 3 dönem milletvekilliği yapan Çam önseçim tartışmaları ile hakkında ise şunları söyledi: Sorunumuz şu; Siyasi partiler hiç birinde demokrasi yok. Biz zaman zaman bunu uyguluyorduk. 2015’te biz önseçim yaptık. 1999’da yaptık. Şimdi seçime gidiyoruz. Türkiye’de çok partili sistemi getiren, demokrasiyi getiren 1946’ya kadar tek partili sistem vardı. Genel başkan İsmet İnönü çok partili sisteme geçiyor ve 1950’de seçimi kaybederek iktidarı Demokrat Parti’ye teslim ediyor. Türkiye’ye çok partili sistemi getiren CHP’nin kendi içinde ön seçim yapması bir lüks değil. Bir politik tercihtir ve olması gereken odur. Kemal Kılıçdaroğlu 28 Temmuz 2020’de 37. Grup konuşmasında milletin vekilini millet seçecektir diyor, açık! Biz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözünde duracağını ve ön seçim yapacağına inanıyoruz, güveniyoruz ve talep ediyoruz bu bizim en demokratik hakkımız. Partide demokrasi Türkiye’de demokrasi. 

ÖNSEÇİM OLSA DA OLMASA DA ADAYIM!
CHP İzmir Eski Milletvekili açıklamasında bir adaylık ilanında da bulundu. Çam, ‘’Bir siyasal parti bir sol parti kendi içinde demokrasi uygulamıyorsa Türkiye’de demokrasi uygulaması mümkün değil. Buna kimse inanmaz. O nedenle ön seçimden yanayız. Ben her koşulda milletvekili olacağım. Ön seçim olsa da olmasa da milletvekili adayı olacağım. Ama tercihimiz ön seçimdir. 2015’te yapılan ön seçimde buradaki arkadaşlarımız 14 ilçede ön seçimde oy kullandılar. 28 bin oyun içerisinde ben 16 bin 841 oy alarak birinci oldum ama 2018’de ben niye yokum bilmiyorum! Sizin siyasi geleceğiniz yukarıda iki kişinin dudağı arasında olamaz, olmamalı. Sandık koyulmalı bütün herkes oyunu kullanmalı. Sandıktan kim çıkarsa bizim belediye başkanımız odur, milletvekilimiz odur" diye konuştu. 

Etiketler:
 
Dezenformasyon yasası Resmi Gazete'de yayımlandı
 
Kınık'ta tenis turnuvası heyecanı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayhan çakıcı 19 Ekim 2022 Çarşamba 17:17

Musa bey gerçekten İzmir''e hizmet eden örgütü ile birlikte kollektif mücadele eden bir siyasetçidir hakkı yenmiştir ön seçim olmalıdır

Yorumu oyla      0      0  
Ayten burcu 18 Ekim 2022 Salı 15:55

Yetmedi mi ömür boyumu vekilik yapmak istiyorsunuz Sizden başka kimse yok mu Yaptınız kaç dönem yeter

Yorumu oyla      0      0  
İbrahim ŞAYKA 18 Ekim 2022 Salı 13:32

Sayın Vekilim MEMLEKET PARTİSİNİN TÜZÜĞÜNÜ Okursanız Hangi Partide Gerçek Parti İçi Demokrasi Varmış Yokmuş Görürsünüz Lütfen Bir Arştırmanızı Tavsiye Ederim YCHP Anlayışı Asla Parti İçi Demokrasiden Yana Değil Tam Bir Lider Sultası Altında Örgütler Tek Liste Bld BŞK Lider Atamasıyla Mc Üyelikler Dahil Bu Noktaya Geldi Bunun En Önemli Göstergesi En İyi Tanıdığnız G .EMİR İLÇESİNDE BLD SEÇİMLERİNDE YAŞANMIŞTIR

Yorumu oyla      0      0  
Ramaz an Sölmez Bornova 18 Ekim 2022 Salı 10:30

Paylaşımınız aynen katılıyorum. Ayrıca ön seçimde yapıp partimizin oy yüzdesini de arttırmaz bunlar. Biz gerçekten neyiz ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dezenformasyon yasası Resmi Gazete'de yayımlandı
Kamuoyunda "Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın ...
Milyonları ilgilendiren Torba Yasa Meclis'te!
Ekonomiye yönelik düzenlemeleri içinde barındıran torba yasa teklifi Meclis ...
AK Partili Çelik: Soruşturma şeffaf yürütülecek
MKYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, ...
 
AK Parti'den maden faciasıyla ilgili komisyon önerisi
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Yarın Meclis'e Bartın'daki maden ...
CHP İl Başkanı Yücel'den 'oy iddiası', 'TMMOB gerilimi' ve 'Ankara' sorularına yanıt!
CHP İzmir Örgütü seçim güvenliği ve sandık örgütlenmesi zirvesinde bir ...
Başörtüsü düzenlemesinde son durumu açıkladı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, başörtüsü için anayasa değişikliği çalışması ...
 
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yunanistan sınırındaki mültecilere kötü muameleye ...
HDP'li Leyla Güven'e 11 yıl 7 ay hapis
Eski HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, farklı tarihlerde katıldığı ...
TDP'den İzmirli 11 eski başkan ve yönetici CHP'ye katıldı
Türkiye Değişim Partisi’nden 11 eski İzmir il yöneticisi CHP’ye katıldı. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri