POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
13 Nisan 2018 Cuma - 11:59

CHP İzmir'deki büyük disiplin bilmecesinde 'ev sahibi'nden flaş çıkış ve 2 isme çağrı!

CHP’de yılan hikayesine dönen ünlü doktor Köstem’in ihraç dosyası, Köstem ve Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım arasında sert polemiğin yaşanmasına neden olurken, il başkanlığının dosyayı yeniden gündeme alması adına geri gönderdiği Buca İlçe Başkanı Akdağ flaş bir çıkışa imza attı. “Dosyayı gönderme taraftarı değilim” diyen Akdağ, Köstem ve Yıldırım’a çağrıda bulundu.

CHP İzmir deki büyük disiplin bilmecesinde  ev sahibi nden flaş çıkış ve 2 isme çağrı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 2015 yılında sosyal medya aracılığıyla istifa eden ünlü doktor, Buca ve Büyükşehir Belediyesi CHP'li eski Meclis Üyesi Levent Köstem hakkındaki aylardır süre gelen disiplin bilmecesinde flaş bir çağrı geldi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın girişimiyle il başkanlığının yeniden açtığı disiplin dosyasının akıbeti merak konusu olurken, Yıldırım ve Köstem basın yoluyla sert şekilde atışmıştı.

İl başkanlığının yeniden incelenmesini talep edip CHP Buca İlçe Başkanlığı’na gönderdiği dosya ile ilgili Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ önemli bir çıkışa imza attı.

AKDAĞ: GÖNDERME TARAFTARI DEĞİLİM
Akdağ Gerçekizmir’e yaptığı açıklamada “Dosyayı gönderme taraftarı değilim” dedi, hem köstem’e hem de Yıldırım’a çağrıda bulundu.

Akdağ, “Ülkenin gündemi yoğunken ,başka şeyler varken,  insanlar işsiz kalırken, ülke yoksullaşırken iki ideolojik farklılığı olmayan insanın münakaşası doğru değil. Mantıklı değil. Bunu yapmaya hakları yok. Her gün yüzlerce esnafı geziyoruz. Mahallere gidiyoruz. Yeni insanları ikna etmeye çalışıyoruz. Biz böyle yaparken parti içinde bir disiplin dosyasının bu şekilde kamuoyunda konuşulmasına üzülüyorum. Her iki tarafa da çağrı yapıyorum. Biri doktor biri ilçe başkanı…Toplumun kavga yerine daha önemli gündemi var.  Daha büyük sorunlar var. Tüm gücümüzü bu sorunların çözümüne harcayalım, birbirimizi kaybetmeye değil. İl başkanlığının gönderdiği dosyada eksikler var. Talep edildi. İnceleyeceğiz ancak dosyayı gönderme taraftarı değilim. Açık şekilde söyleyeyim” dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Geçtiğimiz yıl Karşıyaka’da  "Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın" belediye tarafından yıkılarak  yeniden yapılacak olmasına ilişkin Facebook üzerinden tepki gösteren Köstem, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı hedef almıştı.

Köstem konu üzerinden il başkanı ve ilçe başkanları için de "Bu anıtı yıkmalarına o kadar üzüldüm ki ve o kadar kızgınım ki anlatamam. Salak herifler. İl ve ilçe başkanları da bön bön bakıyorlar sanki İzmir de değiller" ifadelerini kullanmıştı.

KARŞIYAKA İSTEDİ, BUCA YOLLADI
Köstem'in 2015 yılındaki istifasının İl başkanlığı ve Genel Merkez tarafından işleme konmadığını tespit eden CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Buca İlçe Başkanlığı'na geçtiğimiz yılın Mayıs ayında yazı yazdı. Yıldırım, halen CHP üyesi gözüken Köstem hakkında disiplin işlemi başlatılmasını CHP Buca İlçe Başkanlığı'ndan talep etti. Dönemin CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya da, Köstem’le ilgili dosyayı il başkanlığına gönderdi.

DOSYA HİÇ GÜNDEME GELMEDİ
Köstem’le ilgili disiplin dosyası o tarihten sonra il yönetiminde hiç gündeme gelmedi. Dosya yönetimde gündeme alınmayınca disiplin kuruluna da sevk edilemedi.

Köstem’in halen CHP'nin üye sisteminde Buca Barış Mahallesi’nden üye gözükmesi ve hakkındaki disiplin dosyasının işleme konmaması Karşıyaka cephesinde rahatsızlık yarattı. Yıldırım il başkanlığı nezdinde konu hakkında girişimlerde bulundu.

Köstem’in istifasının işleme konmamasının ardından hakkındaki disiplin dosyasının da gündeme getirilmemesi parti içinde “Köstem koruma altında” yorumunu yaptırdı.

DOSYA 1 YIL SONRA YENİDEN MASADA! 
Köstem’in 2015’teki istifa açıklamasının karışıklığa yol açtığı süreçte dün yapılan CHP İl Yönetim Kurulu toplantısında dosya yaklaşık 1 yıl sonra yeniden açıldı.

KARARI BUCA VERECEK! 
İl Yönetimi dosyanın CHP Buca İlçe Başkanlığı’na gönderilmesine karar verdi. CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve yönetiminin Köstem’den savunma isteyeceği ve bu sürecin ardından disiplin süreci başlatmak için dosyayı yeniden İl’e gönderip göndermeyeceğine karar vereceği bildirildi.

Öte yandan süreçte Köstem ve Yıldırım, basın aracılığıyla iki kez karşı karşıya gelmiş ve birbirlerine sert ifadeler kullanmışlardı.

 
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert 'fezleke' çıkışı!
 
CIA Başkanı'na 'Erdoğan fotoğrafı' soruldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan çok sert 'fezleke' çıkışı!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'Savcılara talimat vereceksin 'Kılıçdaroğlu için ...
'Havuç tartışması'nda ikinci raunt: Şengül'den Kocaoğlu'na karikatürlü çıkış!
Başkan Kocaoğlu'nun Halkapınar-Otogar metrosu ile Körfez Geçiş projelerini ...
Kılıçdaroğlu'nun İzmir programında flaş değişiklik!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nin pazartesi günü İzmir Ekonomi ...
 
CHP'de başkanlar zirvesi: 'Aile fotoğrafı'nda dikkat çeken İzmir detayı!
Yerel seçim çalışmaları için düğmeye basan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
CHP'yi 2019'da terletecek ilçe: 3 cephede 3 önemli gelişme!
CHP’yi İzmir’de 2019’da adaylık noktasında en çok terletecek ilçelerin ...
CHP Bornova Gençlik hızlı başladı!
Bornova’daki 33 mahallenin 16'sında toplantı düzenleyerek 220 gence ulaşıldı ...
 
CHP'li Bakan'dan İzmir'deki o işçiler için çağrı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Ege Üniversitesi ...
AK Parti'de 2019 kulisleri: İzmir adaylığı için kimlerin adı geçiyor?
2019 yerel seçimlerinde son 1 yıla girilirken, Gerçekizmir AK Parti’de ...
Kılıçdaroğlu'ndan Başkan Tosun'a hem övgü hem de talimat!
Dikili Belediye Başkanı Tosun, Dikili ilçe kadın ve gençlik kolları başkanlarıyla, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri