POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kuzey Makedonya’da ilk kadın cumhurbaşkanı!
Kuzey Makedonya’da ilk kadın cumhurbaşkanı!
Komşusunu arabaya bağlayıp sürüklemişti: Yeni gelişme!
Komşusunu arabaya bağlayıp sürüklemişti: Yeni gelişme!
ABD Başkanı Biden'dan İsrail'e uyarı!
ABD Başkanı Biden'dan İsrail'e uyarı!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
Fırtına Türkiye Kupası'nda finalde!
30 Ağustos 2021 Pazartesi - 15:35

CHP İzmir'den 30 Ağustos kutlaması: Yücel, Soyer ve Arslan ne mesaj verdi?

CHP İzmir Örgütü Büyük Zafer’in 99.yılını Cumhuriyet Meydanı'nda kutladı. Törende konuşan CHP İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Arslan önemli mesajlar verdi.

CHP İzmir den 30 Ağustos kutlaması: Yücel, Soyer ve Arslan ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99.yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü de Büyük Zafer’in 99.yılında Cumhuriyet Meydanı’nın yolunu tuttu. Atatürk Anıtı’na çelenk koyulan törene CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve parti yöneticileri katıldı.



TARİHTEKİ EN BÜYÜK KANITTIR! 
Törende konuşan CHP İl Başkanı Yücel sözlerine "Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir lidere ve komutana sahip olmanın, ne büyük bir şans ve onur olduğunu, bugün çok daha iyi anlıyoruz" diyerek başladı. Yücel şunları kaydetti: 30 Ağustos, işgale karşı savunmanın bittiği, Türk ordusunun düşmana karşı artık taarruza geçtiği günü ve bağımsızlığı temsil eder. 30 Ağustos, emperyalizmin Türk milletinin birlik beraberliğine karşı kaybedişinin, imkansızlıkların ve olumsuz koşulların, inanç, kararlılık ve mücadele ruhu karşısında ne kadar önemsiz olduğunun simgesidir. Vatanı ve milleti için canını ortaya koyan bir Lider'in ve ona inanmış ordusunun yenilemeyeceğinin yakın tarihteki en büyük kanıtıdır!

İKTİDARA AFGANİSTAN VE YANGIN SALVOSU! 
CHP İl Başkanı konuşmasında AK Parti iktidarını da sert sözlerle eleştirdi. Yücel iktidarı, "İşine geldiğinde yasa dışı örgütlerle ve terör örgütü elebaşlarıyla iş birliği yapan, hukuku ve adaleti sadece kendi çıkarları için işleten, halk yoksullaşırken kendi çevresini sürekli zenginleştiren, ülkeyi itibarsızlaştıran, yolsuzluğu ilke edinmiş, eş-dost-damat ile liyakati yok etmiş, haksızlığa karşı çıkan herkesi vatan hainliğiyle suçlayan" ifadeleriyle topa tutarken şunları söyledi: Artık kontrolünü ve devlet ciddiyetini iyice kaybetmiş olan iktidar, geçtiğimiz günlerde yine millete kazık atmaya hazırlanırken suçüstü olmuştur. İnsan kesen, kadınlara eziyet eden ve tüm dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği Taliban’la ortaklık yapmaya çalışan, ‘Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Taliban’la iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum’ diyen zihniyet, hem Taliban’dan yüz bulamadığı için hem de kamuoyunda beklediği desteği bulamadığı için geri adım atmak zorunda kalmıştır. Talan ettikleri hazinedeki açığı kapatmak için Türk askerinin hayatını hiçe sayarak, Mehmetçiğin canı üzerinden yaptıkları kirli pazarlıkları tarih unutmayacaktır. AKP iktidarının ülkeye ve halka verdiği büyük zararları, ülke yokluk içindeyken AKP genel başkanının hala yeni saraylar yapma derdinde olduğunu, memleketin yangın söndürme uçağı yokken saray meraklısının 13 özel uçaklık filosu olduğu gören milletin, Mustafa Kemal Atatürk’e olan minneti ve inancı daha da artmaktadır... 

TÜM BU OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN... 
CHP İl Başkanı sözlerini şöyle tamamladı: Tüm olumsuzluklara rağmen CHP olarak inançla ve kararlılıkla mücadele ederek barışın ve demokrasinin hakim olduğu, huzurun ve refahın eksik olmadığı bir Türkiye’yi hep beraber kuracağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, iktisadî zaferlerle desteklenmezse payidar olamaz, az zamanda söner.’ O yüzden savaş meydanlarında kazanılan, diplomatik ve siyasi başarılarla taçlandırılan zaferleri, ekonomik zaferlerle payidar kılmak zorundayız. Önümüze gelecek ilk seçimde, ülkenin gerçek sahibi olan milletimiz bu gayrı milli ve anti demokratik iktidarın biletini kesecektir. Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi Cumhuriyetin 2. Yüzyılında, Cumhuriyeti Demokrasiyle taçlandırmalıyız. Tüm dostlarımızın, İzmirlilerin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Bu günleri görmemizi sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan savunması için canını veren tüm şehitlerimizi, saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyorum....

BU MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEKLE MÜKELLEFİZ! 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de törende 'Büyük Zafer'in önemine vurgu yaparak, "30 Ağustos, işgal edilmiş bir ülkenin bağımsızlık destanıdır. Bugün, emperyalist güçlere korkusuzca başkaldıran halkımızın zaferidir. 30 Ağustos, istiklalimizin doğduğu gündür. Bu zaferden daha önemlisi olmadığını ne unutmamız, ne de unutturmamız mümkün. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizatihi ifade ettiği gibi, dünya tarihine akış verecek kesin etkide bulunan bir başka meydan savaşı yaşanmadı. Bu nedenle 30 Ağustos, emperyalizme karşı dünyanın en önemli direniş hikayelerinden biridir. Hiç şüphesiz bağımsız ve özgür olma mücadelemiz bugün de devam ediyor. Atamızın ifade ettiği gibi: ‘Efendiler, yurt bayındırlık istiyor; varsıllık ve gönenç istiyor, bilim ve beceri istiyor.’ Yaşamın her alanında; teknoloji ve bilimde, sanat ve sporda, siyaset ve ekonomide, tarımda ve ticarette, istiklal mücadelemizi sürdürmekle mükellefiz. Bunu, içinde bulunduğumuz koşullar ne kadar zor olursa olsun başarmak zorundayız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ve bizzat yaptığı gibi! 30 Ağustos zaferini bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Onların zekasının, cesaretinin ve direnişlerinin hepimize ilham kaynağı olduğunu ve olmaya devam edeceğini çok iyi biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 30 Ağustos’u kutlu olsun" diye konuştu. 

KURMUŞ OLDUĞUN BU CUMHURİYETİ KİMSE YIKAMAYACAK! 
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekilli Ednan Arslan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Zaferlerin şerefi müşterektir ama eğer kaybetseydik sorumlu tek başıma ben olacaktım' diyen Ey Büyük Atatürk, varsın gafiller senin 30 Ağustos’tan ismini silmek istesinler, tarih senin ismini öyle bir yadı ki silemezler, silemeyecekleri gibi değerin her geçen gün artıyor. Her geçen gün dünya senin ne kadar büyük bir önder olduğunu haykırıyor, anlatıyor. Kurduğun Cumhuriyet İzmirliler olduğu sürece, Atatürk sevdalıları olduğu sürece asla ve asla yıkılmayacak. Sana buradan bir kez daha söz veriyoruz. Kurmuş olduğun bu cumhuriyeti hiç kimse yıkamayacak 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun... 

 
Eftal Doğru Spor Tesisleri yenilenen yüzüyle sporcularla buluştu
 
Metina'da 3 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük Zafer'in 99.yılı: Devlet erkanı Anıtkabir'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
Çavuşoğlu: İlave mülteci yükü kaldıramayız
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin Afganistan'dan gelecek mülteci ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 30 Ağustos mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, "Bundan 99 ...
 
Erdoğan: Türkiye İHA liginde en ileri üç ülkeden biri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akıncı TİHA'nın TSK envanterine girme töreninde ...
"Afganistan'ın toparlanması için her türlü desteğe hazırız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek ve Karadağ ziyareti sonrası uçakta gazetecilerle sohbet etti.
Beko: Yeni yönetmelik tedirgin ediyor!
CHP'li Beko, "Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e, Gözümüzden esirgediğimiz, ...
 
Akar: Yayılmacı politikalarla bir yere varamaz
Sınır hattındaki önlemleri yerinde denetleyen Milli Savunma Bakanı Akar, ...
"Ülkeyi sürüklendiği karanlıktan kurtaracağız"
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
AK Partili Sürekli'den 30 Ağustos mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 30 Ağustos Zafer Bayramı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri