POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
5 Şubat 2020 Çarşamba - 12:21

CHP İzmir'den dev 'insan hakları' adımı: 'Lider'e ve tüm örgütlere de gidecek!

CHP İzmir İnsan Hakları Komisyonu, İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ve Strateji Belgesini açıkladı. Projenin öncülüğünü yapan CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Günal, “Devletin yapamadığını iktidara giderken CHP olarak biz yapacağız. Özgür bireyler, özgür toplumla daha iyi iletişim kurup insan hakları üzerinden kendimizi iktidara taşıyacağız” dedi.

CHP İzmir den dev  insan hakları  adımı:  Lider e ve tüm örgütlere de gidecek!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, İnsan Haklarında fark yarattı. CHP İzmir İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kayhan Günal öncülüğünde kurulan İnsan Hakları Komisyonu uzun süredir yapılan çalışmayla oluşturulan İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme ve Strateji Belgesi’nin tanıtımını yaptı.

'İzmir’in İnsan Hakları Başkenti' olması hedefiyle hazırlanan belgenin içeriği hakkında bilgilendirmede bulunan İl Başkan Yardımcısı Günal, belgenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacağını ve Türkiye çapındaki tüm örgütlere gönderileceğini açıkladı.

CHP il binasında gerçekleşen toplantıya, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, komisyonda yer alan İzmir Barosu avukatlarından Ali Deman Güler ile Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın yanı sıra komisyondaki diğer üyeler katıldı. 

DEVLETİN YAPAMADIĞINI CHP YAPACAK!

İnsan Hakları Strateji Belgesi’ni oluşturma amaçlarını anlatan CHP İzmir İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kayhan Günal, “İzmir’de şanslı bir ortamdayız. İzmir Barosu diyor ki ‘İzmir’i, insan haklarını başkenti yapacağız’,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer diyor ki ‘İzmir’i demokrasinin başkenti yapacağız’. Burada CHP’ye bir görev düşüyor. CHP olarak bu işi sahiplenip toplumla şimdiye kadar iletişim kurumamış yapılarla bir araya gelmek adına, örgütlenmeyi daha sağlıklı hale getirmek adına insan hakları üzerinden örgütlenelim dedik. Bunun iki ana felsefesi var; Bize oy vermemiş yapılarla nasıl bir iletişim kurabiliriz, bunu değerlendirdik. Seçimlerde oy istemeye gitmeyeceğiz, seçimlerden önce mahallelerin, sokakların, kentlerin sorunlarını tespit edip sorunlarını çözeceğiz. Sorunlarını çözdüğümüz kesimler bize oy verip vermemeyi düşünecek. Yani insanları düşünceye sevk edeceğiz. Tüm insanlara insan haklarını öğreterek, talep etmeyi istemeyi, isteyen ve talep eden insanların ise araştıran soruşturan olması, araştıran soruşturan talep eden insanların özgür bireyler olması… Devletin yapamadığını iktidara giderken CHP olarak biz yapacağız. Özgür bireyler, özgür toplumla daha iyi iletişim kurup insan hakları üzerinden kendimizi iktidara taşıyacağız” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NA SUNULACAK!

Projeye dair detaylı bilgilendirme yapan Günal, “Çalışmalar ilklerin kenti İzmir’den başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacaktır. CHP İzmir’de bir pilot çalışmaya başlayacaktır. Tüm toplumsal kesimlerle irtibat sağlanacak. CHP yeni uygulayacağı yeni modelle geniş halk kitlelerini parti çalışmalarına dahil etmeyi ve pilot projeyi çapında yaygınlaştırarak ilk seçimlerde iktidar olmayı amaçlamaktadır. Proje uzun vadede Türkiye demokrasisini sarılmaz bir biçimde kendi ayakları üstünde durur hale getirecektir. Laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devletinin temel ilkelerine bağlı bir Türkiye yaratarak ülkenin parçacı olduğu Avrupa tam entegrasyonunu sağlamak gibi amaçları da hedeflemektedir. Strateji belgesi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak” dedi.

18 YILLIK ENKAZIN ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİYOR

Yapacakları çalışmalara dair açıklama yapan Avukat Ali Deman Güler, “Burada gerçekten büyük bir emek var. Uzun süredir beraber çalışıyoruz. İzmir’in her tarafından katkı sunanlar oldu. Bu ihtiyaç nereden çıktı? Merkezi hükümetin 18 yıldır devrettiği enkazın bir şekilde ortadan kaldırılması gerekiyor. Merkezi hükümetin böyle bir kaygısı yok, gitgide insan haklarından uzaklaşmış durumda… Biz de bunu yerelden insan haklarıyla ilgili sorunları ne ölçüde çözebiliriz dedik. Fikir bu şekilde oluştu. 30 ilçemiz var; İzmir’i pilot bölge olarak seçtik. İzmir’in bu projeye, bu projenin de İzmir’e yakıştığını düşündük. Tüm Türkiye için örnek bir model olacak. 30 ilçenin tamamına gideceğiz. Her ilçede aynı problemler olmuyor. Teker teker sorunları tespit ederek çalışma yapacağız. Halk merkezleri kuracağız. Şuan Karşıyaka’da bir tane kuruldu. Parasızlıktan avukat tutamayan buraya gelecek, ihtiyaçlarını söyleyecek. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye bu karanlıktan hep birlikte vereceğimiz emekle çıkar” diye konuştu.

BÜTÇENİN 14 MİLYARI SARAYA GİTMİŞ!

CHP İzmir Milletvekil Kani Beko da şöyle konuştu: “Gerçekten önemli ve hassas bir konu… Şimdi gördüm heyecanlandım. Gençlerle yapılacak kadınlarla engellilerle yapılacak çalışmalar beni çok heyecanlandırdı. Basın son 5 yılda saraya karşı dürüst bir kalem sergilediğinde basın özgürlüğü anayasal teminat altında olmasına rağmen binlerce basın emekçisi işsiz kaldı,  cezaevine gönderildi, radyoları gazeteleri kapatıldı. Baktığımızda anayasa net. Basın ve ifade özgürlüğü anayasal teminat altındadır. Okulda olması gereken gençler okulda yok, işte olması gerekenler işte yok. Avrupa’da ve dünyada kadın tecavüzleri ve katlinde artık neredeyse ilk 5’teyiz. Üç bine yakın öğretim üyesi üniversitelerden ihraç edildi. 70 bine yakın öğrenci özgürlük eşitlik demokrasi barış istediği için cezaevinde. 10 binlerce işçi demokrasi istediği için askıya alındı, ihraç edildi. Yüze yakın öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etti. 1.1 trilyonluk bütçede; İşsizlere, öğrencilere, engellilere, çiftçilere dullara bütçede yer yok. Sokaklarda mısır satanlara, mendil satanlara kağıt toplayanlara, o güzel insanlara bütçede yer yok. Bütçenin en büyük pastası saraya gitmiş 14 milyar. Sadece gideri 3 milyar, ama örtülü ödenek ile 14 milyar!”

 
İzmir'deki vahşetin perde arkası: Burnundaki çizik ele verdi!
 
"İdlib'deki saldırı Suriye'de yeni bir dönemin miladı"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de imza krizi… O Kongre Genel Merkeze taşındı!
CHP Karşıyaka’da 2 oyla biten gençlik kolu kongresi Genel Merkeze taşındı. ...
O ilçede AK Parti'den CHP'ye 30 projelik rapor!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, görevine yeni başlayan ...
Erdoğan'dan İdlib mesajı: Rejim için sonuçları olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 şehidin verildiği saldırı için "İdlib mutabakatının ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İdlib için 5 öneri
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İdlib'de 1 sivil ile 7 askerin şehit olduğu saldırı ...
"Rejimin saldırganlığı, arsızlığı artıyor!"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esad rejiminin İdlib'deki saldırısına ...
AK Parti'de siyaset akademisinde zirve İzmir'in!
AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Siyaset Akademisi’ başvuruları ...
 
CHP İzmir'de kongreye 4 kala 'Yücel' deklarasyonu: 30 ilçeden tulum destek!
CHP İzmir’de il kongresine sayılı günler kala ilçe başkanlarından flaş ...
Bakanlıktan 'bekçi maaşları' açıklaması
Son günlerde kamuoyunun tartıştığı konulardan biri de bekçi maaşları. ...
"Kızılay'a leke düşürmeye ne hakkınız var!"
Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri