POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
7 Şubat 2020 Cuma - 17:10

CHP İzmir’de liste trafiği: Kimleri adı geçiyor?

CHP İzmir’de il kongresine saatler kala liste trafiği hızlandı. Kongreye Genel Merkez ve  30 ilçe başkanının desteğiyle giren Yücel’in blok seçimde listesi, çarşaf seçim olursa ise anahtar listesinin nasıl olacağı merak konusu. Liste için isimler kulislerde konuşulmaya başlandı. Öte yandan uzak ilçelerden il yönetiminde verimlilik açısından minumum sayıda isme yer verileceği öğrenildi.

CHP İzmir’de liste trafiği: Kimleri adı geçiyor?

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir’de tüm dikkatler il kongresine çevrildi. Cumartesi günü gerçekleşecek kongrede 30 ilçe başkanının destek açıklaması yaptığı İl Başkanı Deniz Yücel aday…

İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ile İzmir Eski Milletvekili Adayı Ezgi Deniz Urunga’nın adaylık için yeterli imza sayısı olan 65’i bulup bulamayacakları merak konusu. İkiliden biri  yeterli imza sayısını veremezse kongre tek adaylı olacak.

Kongrede ilçe başkanları blok ve çarşaf diye ikiye bölünmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer  kongrede uzlaşı olması nedeniyle blok listeli olmasını istiyor. Adana’da Büyükşehir Başkanları toplantısında olan Soyer akşam geç saatlerde İzmir’de olacak. Soyer ve Yücel’in gece geç saatlerde bir araya gelmesi bekleniyor.

Metropol ilçe başkanlarından Karabağlar ve Karşıyaka dışındaki isimler çarşaf listede ısrarcı.

Kongrede blok liste önerisinin Divan’a imzayla sunulması ve salonda oylanması bekleniyor. Kongrede  son kararı delege söyleyecek.

İzmir’de liste çalışması sürüyor. İlçe başkanları talepleri yazılı ve sözlü olarak Yücel’e iletti. Çarşaf listeli olursa da blok listeli seçimmiş gibi Yücel’in anahtar listesi olacak. Çarşaf listeli seçimde Yücel’in listesinin fire verip vermeyeceği merak konusu olacak.

‘UZAK İLÇE’ DETAYI

İl Başkanı Deniz Yücel’in uzak ilçelerden il yönetimine pek fazla isim alma niyetinde olmadığı öğrenildi. Verimlilik açısından il yönetimine uzak ilçelerden minumum sayıda ismin yazılacağı öğrenildi. Uzak ilçelerdeki ilçe başkanlarının da bu duruma olumlu yaklaştığı öğrenildi.

30 ilçe başkanının kurultay delegesi olarak yazılması bekleniyor. Belediye başkanlarının durumu belirsiz. İlçelerden belediye başkanlarının yazılması yönünde talepler gitti. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kurultay delegesi listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. 

NALBANTOĞLU MERAK KONUSU

Süreçte ‘değişim’ mesaisi veren İl Eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun kurultay delege listesinde yer alıp almayacağı merak konusu. İlçe kongrelerinden sonra geri çekilen ve süreçte aktif olmayan Nalbantoğlu’nun listede olmaması gerektiğini yönünde çalışma yapan da var, olması gerektiği noktasında baskı yapan da!

Değişim cephesinin kazandığı ilçelerden olan Karabağlar’da İlçe Eski Başkanı Orhan Polat’ın ismi  il yönetimi için geçiyor. Yine Karabağlar’dan Sema Çuhadaroğlu ismi il yönetimi için geçerken, eski meclis üyesi Emel Tangobay’ın da il disiplin kurulu listesinde olabileceği belirtildi. İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın da kurultay delegesi yazılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bornova’da Kadın Kolları MYK Üyesi Perihan Yardımcı’nın ismi kurultay delegeliği için geçiyor. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un da kurultay delegesi olarak önerildiği öğrenildi. İlçe Başkanı Ertürk Çapın’ın da listede olacak. İlçe Gençlik Kolu Başkanı Sadık Yıldız’ın de gençlik kotasından listede yer alabileceği belirtildi. İl yönetimi için ise Eski Gençlik Kolu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, eski ilçe yöneticisi Cumhur Dereli ve ilçe eski başkanı Asım Güven’in ismi geçiyor.

Karşıyaka’dan ise İlçe Başkanı Serdar Koç ve Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın listede olması kesin.  Bu ikili dışında meclis üyesi Önder Koç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun eşi Müyesser Özuslu ile Dilek Bilgin, İsfahan Naki ,Asuman Yalçın ve İl Kadın Kolları Başkanı  Nurşen Balcı isimleri konuşuluyor. Karşıyaka’dan eski milletvekili adayı Şener Akdemir ile Saniye Bora Fıçı’nın il yönetiminde yer alabileceği belirtildi.

Buca’da kurultay delegeliği için Belediye Başkanı Erhan Kılıç,  İlçe Başkanı Hacer Taş ile gençlik kotasından Özüm Özdemir’in ismi konuşuluyor. İl yönetimi için il eski yöneticisi İsmail Yüzer,  İlçe Eski Başkanı Çağdaş Kaya ile gençlik ve kadın kotasından ise Görkem Duman ve Gözde Yiğit  ismi geçiyor.

Konak’tan kurultay delegeliği için Belediye Başkanı Abdül Batur, İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ile İlçe Eski Başkanı Şakir Başak’ın isimlerine kesin gözüyle bakılıyor. Yasemin Menokan’ın il yönetiminde yeniden yer alması bekleniyor. Kurultay delegeliği için Eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı konuşuluyor. İl Disiplin Kurulu Üyesi Ahmet Yıldız'ın ismi il yönetimi için geçiyor. Yıldız il yönetimi olmazsa yeniden disiplin kurulunda yer alabilir. 

Çiğli’den kurultay delegeliği için Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile İlçe Başkanı Mert Özcan’ın ismi geçerken il yönetimi için Zuhal Mercan, Hüseyin Kızılkaya, Musa Sever, Cansu Malatyalı’nın ismi geçiyor.

Bayraklı’da kongrede adaylıktan Pınar Susumuş lehine çekilen Ali Rıfat Koç’un ismi il yönetimi için geçiyor. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ile İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un kurultay delegesi listesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. İl yönetimi için gençlik kotasından eski ilçe başkanı Fırat Can Tan’ın ismi de geçiyor.

Narlıdere’den kurultay delegeliği için Belediye Başkanı Ali Engin ve Büyükşehir Şirketi Grand Plaza Genel Müdür Yardımcısı Hakan Kılıç’ın ismi geçiyor.

Balçova’dan kurultay delegeliği için Eski Belediye Başkanı  Mehmet Ali Çalkaya, il yönetimi için ise İlçe Eski Başkanı Aygül Eryılmaz’ın ismi geçiyor.

Güzelbahçe’den uzun süredir il yönetiminde yer alan Fulya Alçay’ın isminin listede yer alması bekleniyor. Kurultay delegeliği içinde Belediye Başkanı Mustafa İnce ile İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in ismi geçiyor.

Aliağa’dan il yönetimi için İlçe Eski Başkanı Özcan Durmaz’ın adı geçiyor.

Ödemiş’ten il yönetimine eski gençlik kolu başkanı Halil Aydın’ın ismi geçiyor.

Tire’den eski ilçe başkanı İsmail Güleç’in de ismi il disiplin kurulu için geçiyor.

 

 

 
Menderesliler Ankara’da katı atık tesisi gezdi
 
'Kayıp' diye aranan genç kız intihar etmiş
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karsiyaka 8 Şubat 2020 Cumartesi 14:07

Karsiyaka Yazılan isimler bitik bunun en güzel örneğini kadınlar kongeresinde yaşadık Hiç biri olmamalı enerji sifir

Yorumu oyla      0      0  
Murathan Aydın 7 Şubat 2020 Cuma 19:37

Karşıyaka listesine bak. Yıldızlar geçidi. Karşıyaka’nın en sevilen en beğenilen en birikimli insanları. Yönetimde olan iki yıldız da devam etsin.

Yorumu oyla      0      0  
ibrahim Yüncü 7 Şubat 2020 Cuma 18:31

Deniz Yücel tamam... Geri kalan isimler heyecan getirmez... Genç çalışkan yeni isimler olmalı... Değişim zamanı... Başkan ne kadar iyi de olsa bazı isimler başkanın enerjisini de yok edebilir.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sertel’den yerel televizyonlar için öneri
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi ...
AK Parti'de Teşkilat Başkanı'ndan İzmir mesaisi!
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ...
CHP İzmir Milletvekillerinden çarpıcı il kongresi mesajları!
CHP İzmir Milletvekilleri; Mahir Polat, Murat Bakan, Atilla Sertel, Kamil ...
 
İşte CHP İzmir İl Kongresi’ne 1 kala tüm detaylar!
CHP İzmir İl Örgütü, Cumartesi günkü kongreye kilitlendi. İşte kongrenin tüm detayları!
Ankara'dan rejime sert uyarı!
Rejimin bugüne kadar yüzlerce defa İdlib mutabakatını ihlal ettiğine dikkati ...
CHP’den CNN Türk’e boykot!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
 
"Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunulacak"
AK Parti Sözcüsü Çelik, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında ...
CHP'de kongre öncesi son büyük zirve: Neler konuşuldu, Yücel ne mesaj verdi?
CHP İzmir’de kongreye 48 saat kala son büyük zirve Ege Palas Oteli’nde ...
İnternetten silah satışına yasak geliyor!
Hükümet, pompalı tüfeklerin internetten satışını yasaklamaya hazırlanıyor. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri