POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
YSK 31 Mart seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı
YSK 31 Mart seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı
İYİ Parti’nin yeni grup başkanvekilleri belli oldu
İYİ Parti’nin yeni grup başkanvekilleri belli oldu
Beton mikseri minibüsle çarpıştı: 8 ölü!
Beton mikseri minibüsle çarpıştı: 8 ölü!
Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli belli oldu
Diyanet açıkladı... Kurban kesim bedeli belli oldu
31 Ocak 2019 Perşembe - 10:04

CHP İzmir’de mevcut başkanlardan kim/neden/nasıl değişti?

İzmir’de 22 CHP’li belediyenin 18’inde mevcut başkanlar aday gösterilmedi. İşte kulislerde konuşulan hangi başkan neden nasıl kim/kimlerin etkisiyle yeniden aday gösterilmedi.

CHP İzmir’de mevcut başkanlardan kim/neden/nasıl değişti?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) cevabı merakla beklenen soru yanıt buldu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilçe belediye başkan adayları belli oldu.

CHP’nin İzmir Adayı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer oldu.

İzmir’de CHP’nin yerelde iktidar olduğu 22 ilçede adeta ‘değişim fırtınası’ yaşandı.

DEĞİŞİM FIRTINASI
22 CHP’li belediyenin 18’inde mevcut başkanlar aday gösterilmedi. Sadece Balçova’da Mehmet Ali Çalkaya, Karabağlar’da Muhittin Selvitopu, Güzelbahçe’de Mustafa İnce, Bayındır’da Ufuk Sesli yeniden aday gösterildi.

MYK’ya sunulan listede Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina listede yer almazken, her iki ilçede aday gösterilen isimler Cevat Durak ve Aydoğan Hepdemirgil PM’den geçemedi. Bayraklı ve Buca bir sonraki PM’ye kaldı. Her iki ilçede mevcut başkanların aday gösterilme ihtimali var.

AKPINAR’IN ÜSTÜNÜ 'LİDER' ÇİZDİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın CHP Lideri tarafından hiçbir şekilde düşünülmediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun 2-3 ay önceden kendisine Karşıyaka’yı soranlara ‘değişecek’ dediği öğrenildi.  Akpınar’ın bazı MYK üyelerinde olmasına rağmen CHP Lideri tarafından uzun süre önce veto edildiği ifade edildi.

TOSUN YIPRANDI
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise CHP Lideri’nin İzmir’de görüş sorduğu isimlerden ‘çok yıprandı’ yanıtını aldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Tosun için yapılan değerlendirmeyi dikkate aldığı belirtildi.

GÖNENÇ VE ÇAKIR İSTEMEDİ
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır kendi istekleriyle aday adayı olmamışlardı. İl Başkanı Deniz Yücel’in MYK ve PM öncesi Gönenç’i arayarak aday olmasını istediği ancak Gönenç’in kabul etmediği öğrenildi.

ŞAHİN ‘DEĞİŞİM’ DEMİŞTİ
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ise olağanüstü kurultay sürecinde ‘değişim’ dediği için liste dışı kaldığı iddia ediliyor. İzmir’de parti olağanüstü kurultay için imza veren veya ‘değişim’ diyen hiçbir ismi aday göstermedi.

PEKDAŞ’A BATUR PROJESİ ENGELİ
Partinin 2 kadın belediye başkanı arasında yer alan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın Büyükşehir Adayı Abdül Batur’un İl Başkanı ve bazı vekillerin girişimleriyle Konak’a çekilmesi nedeniyle liste dışında kaldığı, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın ise tabandan gelen tepkiler ve başarısız bir dönem geçirmesi nedeniyle  yeniden aday gösterilmediği öğrenildi.

KOCAOĞLU’NA YAKIN 2 İSİM
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ın değişme nedeni için Aziz Kocaoğlu’na yakınlığı ve aday gösterilen Ekrem Oran’ın neredeyse tüm MYK üyelerinin adayı olması nedeni gösteriliyor. Partinin bir başka ‘değişim’ kararı aldığı ilçe olan Foça’da Gökhan Demirağ’ın Kocaoğlu’na yakınlığının yanı sıra 3 dönemdeki yıpranmışlığı da yeniden aday gösterilmemesinde etkili oldu.

ATİLA DA 3 VEKİLİN ETKİSİ
Aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın vekiller Kamil Okyay Sındır, Mahir Polat ve Tuncay Özkan’ın girişimleri sonrası liste dışında kaldığı öğrenildi. Sındır’ın kendi ilçesi Bornova için inisiyatif aldığı ve CHP Lideri’ne ‘kesinlikle aday gösterilmemeli’ dediği öğrenildi. Bornovalı bir başka vekil Polat’ın da Atila hakkında olumsuz görüş verdiği öğrenilirken, Mustafa İduğ ismini önerdiği belirtildi. Genel Başkan Yardımcısı Özkan da İduğ ismini destek verince Bornova’da değişim yaşandı.

ŞENOL’UN SAĞLIK SORUNLARI GÜNDEME GELDİ
Partinin Gaziemir’de de Halil İbrahim Şenol’un sağlık sorunlarını ve 2 dönemdir görevde olmasını dikkate alarak ‘değişim’e gidilmesinin doğru olacağı noktasında karar verdiği öğrenildi.

ARSLAN-ÖRGÜT KAVGASI 
Vekiller Sevda Erdan Kılıç ve Ednan Arslan’ın yenden aday gösterilmesi için büyük çaba sarf ettiği Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın, ilçe örgütünden gelen tepkiler ve başarılı bir dönem geçirmemesi gibi nedenlerle liste dışında kaldığı konuşuluyor.

BEYDAĞ’DA İLÇE VE VEKİLLER ETKİSİ
Genel Merkez Beydağ’da iki dönemi geride bırakan Vasfi Şentürk’ü de liste dışı bıraktı. Şentürk’ün değişmesinde bir çok milletvekili ve  ilçe örgütünün eski ilçe başkanı Feridun Yılmazlar’ı istemesi etkili oldu.

2 MECBURİ DEĞİŞİKLİK
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer Büyükşehir Adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Baturda Konak Adayı gösterilince bu iki ilçede mecburi aday değişikliği yaşandı.

BUCA VE BAYRAKLI’DA BEKLEYİŞ
Buca’da Levent Piriştina ve Bayraklı’da Hasan Karabağ son MYK toplantısında isimleri aday listesinde yer almadı. Yerlerine aday gösterilen isimler de PM’den geçemeyince adaylık şanslarını 4 Şubat’a bıraktı. Her iki isimde yeniden adaylık için lobi çalışmalarını sürdürüyor.

 
‘Şükran Kurdakul Ödülü’ sahibini arıyor
 
Gaziemirliler Öykü ve tüm çocuklara umut oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 1 Şubat 2019 Cuma 00:36

Hasan arslan nasıl başarılı bir dönem geçirmemiş acaba son 20 seneye bakın arslan öncesine personel maaşlarını ödeyememiş bir yönetim vardı peki arslan dönemine bakalım maaşlarını düzenli olarak aldıklarını göreceksiniz. İşçi ve memur borç batağına düşmüştü esnaf artık borç vermekten bıkmıştı tekrar o günleri yaşayacakları arslandan sonra göreccek herkes

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de adaylıkta 'ilçe başkanı' patlaması!
CHP’de İzmir’de 2 ilçe dışında belediye başkan adayları belli oldu. İzmir’de ...
Soyer'den isyan: 'Kasedi var' bile dediler!
CHP'nin İzmir Adayı Soyer babası üzerinden yapılan eleştirilere detaylı ...
Kılıçdaroğlu'ndan Soyer'e o eleştirilere sert tepki: Tam bir ortaçağ zihniyeti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme sürecindeki tartışmaların ...
 
MGK'dan Suriye ve terörle mücadele vurgusu
Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, ...
Akşener'den 'Cumhur İttifakı'na çağrı
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmıyoruz. ...
Torbalı’da CHP'li adaya Roman isyanı!
CHP’nin PM toplantısı sonrası Torbalı Adayı eski belediye başkanı İsmail ...
 
CHP İzmir'de başkanlarla 'süreç' zirvesi: Neler konuşuldu?
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin ilçe başkanları ile bir araya ...
Bahçeli'den Yıldırım'ın istifa kararına ilk yorum
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'yi ziyareti ...
DSP Genel Başkanı açıkladı: Adayımız Sarıgül
DSP Genel Başkanı Aksakal, CHP'den istifa eden Mustafa Sarıgül'ün partilerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri