POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Sinan Ateş cinayetinde iddianame kabul edildi
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma ve devlet nişanı
Yargıtay Başkanı seçimi: 33. turda da sonuç yok!
Yargıtay Başkanı seçimi: 33. turda da sonuç yok!
Katliam gibi kazada yeni gelişme!
Katliam gibi kazada yeni gelişme!
29 Ekim 2021 Cuma - 15:21

CHP İzmir’den 29 Ekim kutlaması… Yücel: Halk hesabı sandık kesecek!

CHP İzmir Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98.yıldönümü kutlamaları kapsamında bir tören düzenledi. Törende konuşan CHP İl Başkanı Yücel, “Hiç kuşkum yoktur ki, Cumhuriyetimizle hesabı olanların hesabını, halkımız ilk seçimde sandıkta kesecektir” dedi.

CHP İzmir’den 29 Ekim kutlaması… Yücel: Halk hesabı sandık kesecek!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98.yıldönümü kutlamaları kapsamında bir tören düzenledi. 

CHP İzmir'in Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen buluşmasına CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, milletvekillerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ve ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. 

Törende konuşan CHP İl Başkanı Deniz Yücel çarpıcı açıklamalarda bulunurken iktidarı da sert sözlerle eleştirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı Türk Milleti’yle birlikte verdiği mücadelenin önemine değinen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçilen yönetim şekli için, “Cumhuriyet insanca yaşamaktır, medeniyettir, eşit yurttaşlıktır. Cumhuriyetin gerçek anlamda hayata geçmesi o ülkede demokrasinin tüm kurumlarıyla amasız işletilmesini gerektirir” dedi.

İNSANCA YAŞAMAKTIR! 
Yücel sözlerine şöyle devam etti: Cumhuriyet medeniyettir. Cumhuriyet eşit yurttaşlıktır.  Cumhuriyet halkın, ülkeyi yönetme konusunda yetki verdiği kişileri kendisinin seçmesidir. Demokrasinin çağdaş, doğru ve adaletli bir şekilde hayata geçebilmesi için en uygun hükümet şekli cumhuriyettir. Buradan hareketle şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Cumhuriyetin gerçek anlamda hayata geçmesi, o ülkede demokrasinin tüm kurumlarıyla birlikte amasız, fakatsız, lakinsiz, her türlü çekinceden ve kayıttan uzak bir şekilde işlemesini gerektirir. Cumhuriyet; aklı, bilimi ve liyakati önceleyen bir yönetim biçimidir.

İKTİDARA SERT SÖZLER! 
CHP İl Başkanı ayrıca, "Damadı hazinenin başına, oğlanı yandaş vakıfların başına oturtmak gibi liyakatsiz tasarruflarla ya da ‘Faiz, sebep enflasyon sonuçtur’ gibi hiçbir bilimsel temeli olmayan, akıl dışı önermelerle ülkeyi yönetmeyi reddeder.  Cumhuriyet rejiminin tam anlamıyla hayata geçtiği bir ülkede, bir kişi yargılandığı davada beraat ettiği ve tahliye olduğunda, sırf cezaevinden çıkamasın diye jet hızıyla yeni iddianameler düzenlenmez, yeni tutuklama kararları verilmez. Bize bugün bu tabloyu yaşatanlar Cumhuriyet ve Cumhuriyet değerleriyle savaş halindedir.  Cumhuriyeti’nin 100. Yılına yaklaşırken, Cumhuriyet değerlerinden ve demokrasiden gün geçtikçe uzaklaşan bir ülke olduk.  Üstelik bu durum günümüz iktidarının bilinçli bir tercihi ve uyguladığı cumhuriyet karşıtı politikaların sonucudur. İktidar sahipleri artık öyle bir ruh haline bürünmüşlerdir ki; saraylarıyla, yandaş vakıflarıyla, beşli çetesiyle ve yandaş şirketleriyle, başka bir Türkiye’nin varlığına inanmaktalar. Onların Türkiye’sinde adaletsizliğin, yolsuzluğun, haksızlığın, emek sömürüsünün, devletin kurumlarını arpalık olarak görmenin, anayasayı çiğnemenin ve Atatürk’e hakaret etmenin bir cezası yok” ifadelerini kullandı. 

HALKIMIZ İLK SEÇİMDE HESABI KESECEKTİR! 
Yücel sandık çıkışı da yaparak, "İlk seçimde, içi boş tehditleri, harekete geçirmeye çalıştığınız karanlık güçleri, millete zulmettiğiniz zihniyetinizi de sandığa gömecek ve ülkemizin ihtiyacı olan huzuru ve barışı, demokrasiyi ve adaleti tesis edeceğiz. Cumhuriyetimizin ışığını ve Atatürk’ün emanetini tüm kadrolarımız, dostlarımız ve halkımızla birlikte, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, demokrasiyle taçlandıracağız. Hiç kuşkum yoktur ki, Cumhuriyetimizle hesabı olanların hesabını, halkımız ilk seçimde sandıkta kesecektir. Cumhuriyet vazgeçilmezimiz, laiklik olmazsa olmazımız, vatanımızın ve milletimizin refahı kırmızı çizgimizdir. En büyük bayramımız, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu da törende yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına büyük bir özgüven ve kararlılıkla ilerliyoruz. İkinci yüzyılda sultanlık hayalleri kuranlara karşı yeniden demokratik parlamenter sistemi biz inşa edeceğiz. Türkiye’nin toplumsal barışını ve huzurunu biz sağlayacağız. CHP’liler olarak 10’uncu yıl da oradaydık, 100’üncü yılda da buradayız diyeceğiz. İkinci yüzyıla yaptığımız çağrıyı gür bir sesle haykıracağız. Buradan cumhuriyeti kuran o kutlu iradeye sözümüz olsun, ant olsun” diye konuştu.  

 
CHP İzmir'de görevden alınan başkandan açıklama: Haklı da haksız da...
 
"Bizim yolumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de görevden alınan başkandan açıklama: Haklı da haksız da...
CHP'de İl Yönetiminin kararıyla görevden alınan Torbalı İlçe Başkanı Erol ...
Devlet erkanı Anıtkabir'de: İşte Erdoğan'ın mesajı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin Ankara'daki ilk durağı Anıtkabir'di. ...
AK Partili Nasır'dan yerel idareye dönüşüm çağrısı
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yüzde 70 dönüşüme ihtiyacı olan, ...
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı değişti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının adı "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 29 Ekim mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir mesaj yayınladı. ...
ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden ile ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den Başkan Kılıç'a ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Belediye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için bir mesaj yayınladı. ...
CHP'de flaş karar: O ilçe başkanı görevden alındı!
CHP İzmir İl Yönetimi, Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın ve yönetimini görevden aldı.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri