POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
'FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü' iddiası!
"FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü" iddiası!
2 Şubat 2024 Cuma - 16:43

CHP Karşıyaka'da ‘İYİ Partili aday istemiyoruz’ isyanı!

CHP’nin merakla beklenen İzmir adaylarının açıklanmasından sonra bazı ilçelerden tepkiler gelirken, CHP Karşıyaka İlçe Binası önünde ‘İYİ Partili aday istemiyoruz’ sesleri yükseldi. CHP tarafından Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ünsal’ın 2018 seçimlerinde İYİ Parti milletvekili aday adayı olması tepki çekerken, protesto eyleminde partinin aday belirleme yöntemine de eleştiri yöneltildi.

CHP Karşıyaka da ‘İYİ Partili aday istemiyoruz’ isyanı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nin(CHP) merakla beklenen İzmir adaylarını açıklamasının ardından aday isimleri tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kimi ilçe örgütleri ‘ithal aday’ tepkisi gösterirken, başka ilçeden başvuru yapan isimlere de tepki geldi.

Parti üst yönetimi tarafından Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Behice Yıldız İşçimenler Ünsal partisinin ilçe örgütü tarafından desteklenirken bazı partililer ve aday adayları Ünsal ismine 2018 seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili aday adayı olması üzerinden tepki gösterdi.

Başkan Adayı Ünsal bugün ilçe örgütüne aday adaylarını davet ederken toplantıya 6 aday adayının katıldığı, Ünsal’ın kendisine yönelen ‘İYİ Parti’ eleştirilerine CHP üyesi olduğunun altını çizerek yanıt verdiği öğrenildi.

Öte yandan CHP Karşıyaka İlçe Binası önünde toplanan aday adayları ve partililer aday olarak belirlenen Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’ın İYİ Parti kökenli olmasına tepki gösterirken protesto eyleminde ‘ithal aday istemiyoruz’, ‘İYİ Partili aday istemiyoruz’ sesleri yükseldi.

Aday adayları partinin üst yönetiminin aday belirleme yöntemini eleştirirken kendilerine neden aday olamadıkları, hangi kriterleri geçemedikleri konusunda bir açıklamada bulunulmadığı belirtildi.

“ANKET SONUÇLARI DEĞERLENDİRİLMEDİ!”

Aday adaylarından Serpil Eslek eylemde basın açıklamasını okudu.

Eslek açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bizler CHP emekçileriyiz. Bizler Karşıyakalıyız. Amacımız CHP'nin yıpratılması asla değildir. Aksine, Karşıyaka'ya yanlış bir usul ile yapılan ve aşağıda nedenlerini belirttiğimiz belediye başkan atamasından geri dönülmesi, tabanın sesine kulak verilmesidir. Partimiz bize atanma konusunda nasıl kıstaslar göstermiştir? Kamuoyunda bilindiği üzere, 2024 belediye başkanı seçimleri için, partimize 28 adet belediye başkan aday adayı müracaat etmiştir. Aday atanmasında, liyakat, anketler ve gönderilecek heyetle yüz yüze görüşmeler yapılacağı kriterleri belirtilmiştir. Bu bağlamda tüm aday adaylarımız alanlarda çalışmış güzel ilçemizi daha da güzelleştirmek, sorunları yerinde tespit etmek, projelerini anlatmak üzere sokağa çıkmış, muhtarlara, sivil toplum örgütlerine ziyaretler yaparak kendilerini tanıtmıştır. Bunların her biri emektir. Göz ardı edilemez. Öte yandan, Genel Merkezimiz ilçemize 4 kişilik bir heyet göndermiş. Bu heyet her birimizle tek tek görüşmeler yapmıştır. Ancak bu görüşme sonuçları ne bize açıklanmış, ne kamuoyu ile paylaşılmıştır. Edindiğimiz bilgiler gösteriyor ki bu raporların, anket sonuçlarının PM de tartışılmadığı, değerlendirmeye tabi tutulmadığı hatta önemsenmediği anlaşılmıştır.

“ADAY AÇIKLANDIKTAN SONRA PARTİ ÜYESİ YAPILDI”

Partimiz bu süreçte ne yapmıştır? Partimizce 29 Ocak’ta atanan Karşıyaka belediye başkan adayımızın öz Karşıyakalı olduğu, dedesinin Karşıyaka Spor kulübü kurucusu olduğu ve genç olduğu kriterlerini öne sürülmüştür. 2018 yılında bir başka partiden milletvekili adayı olan, partimiz üyesi dahi olmayan, aday açıklandıktan sonra apar topar parti üyesi yapılan bir kadın aday partimizce gösterilmiştir. Biz ne yaptık? Neden bugün? Biz önce parti üyesi olarak, hiyerarşik yapıyı atlamaksızın, ilçe başkanlığımızda toplandık, ilçe başkanımıza sıkıntıları anlattık, verilen karardan dönülmesi için hazırladığımız dilekçeyi kendisine ilettik, parti genel merkezine iletmesini talep ettik. Kendisi dilekçemizi aldı, il başkanlığına gidip orada bulunan parti yetkililerine dilekçemizi iletti.

 “BU ATAMAYI REDDEDİYORUZ”

Bizler Perşembe günü yani dün, yapılan itirazın parti meclisine geleceği inancıyla bekledik. Ancak bize cevap gelmedi, bizler dikkate alınmadık ve konu tartışılmadı. Bizler bu atamayı reddediyoruz. Neden? Demokrasiye aykırıdır. CHP Tüzüğünde, Parti içi demokrasinin geliştirilmesi ilkesi esastır Bu uygulama tabandan tavana işleyişi yok sayan bir uygulamadır. Bizlerin ve Karşıyakalıların demokrasiye olan inancını zedelemektedir. CHP seçmenleri, kendi partisi dışından, farklı bir dünya görüşüne sahip başka bir adaya oy vermeye zorlanmaktadır ve Karşıyakalının iradesi hiçe sayılmıştır. Partimize zarar vermektedir. Bu atama ile öncelikle tabanda parti üyelerimiz arasında huzursuzluklar artmış, istifalar olmaktadır. Halkımızın CHP ye olan güveni zedelenmiştir. En büyük endişemiz oylarımızda düşüş riskidir.

MYK, PM VE İLÇE ÖRGÜTÜNE SESLENDİ!

MYK, PM ve Karşıyaka ilçe örgütümüze sesleniyoruz. Daha önce belirlemiş olduğunuz ölçütleri uygulayın, demokratik olmayan bu atamayı geri çekin, tabanın ve Karşıyakalıların sesine kulak verin. İlçe örgütümüz görevinizi yapın ve ilçemiz belediye başkan aday adaylarına sahip çıkın.

 
'Koca' dehşette indirimsiz müebbet cezası
 
Soyer 3. İzmir Kadın Kongresi'nde konuştu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SERDAL İNANÇ 10 Mart 2024 Pazar 19:18

CHP yi bilmeyen tanımayan altı okun manasıyla ilkelerinle yaşamayan alın teri döken partililerimizi hiçe sayıp bizden olmayanla yola çıkacaksak ben yokum yoldaşlar reddediyorum

Yorumu oyla      0      0  
Bostanlı 2 Şubat 2024 Cuma 17:02

Nasılsa İzmir çantada keklik ya, istediğimizi aday gösteririz diye düşünüyorlar. Ama ne büyükşehirde ne de karşıyaka da oy atmıyacağız bu adaylara. Umarım yol yakınken bu yanlıştan dönüp doğru düzgün adaylar gösterirler.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de 55 belediye başkan adayı daha belli oldu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 31 Mart 2024 yerel seçimleri için 55 ...
Kremlin: Putin, Erdoğan ile Ukrayna'yı görüşecek
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ...
CHP'de bir başkandan daha üst yönetime tepki: 2 dudak arasından çıkan tercihlerle...
CHP tarafından ilçesinde yeniden aday gösterilmeyen Karabağlar Belediye ...
 
"Heyecanımız doğup büyüdüğümüz Çiğli için!"
CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Uygar Yıldırım, partisi tarafından aday ...
CHP'den 'Can Atalay' için AYM'ye başvuru
CHP TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin "yok ...
Muhalefete ‘Ali Cengiz Oyunu' göndermesi!
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, muhalefete ...
 
CHP'li Arslan'dan dolar bazlı ihale çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, ihalelerin dolar bazlı yapıldığına ...
CHP Karşıyaka tam kadro sahaya iniyor!
CHP'de Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal ...
Dağ'dan Karşıyaka Stadı mesajı: Sözüm vaat değil taahhüt!
Büyükşehir Adayı AK Partili Karşıyaka Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Ziyarette ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri