POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Sahile vuran ceset, ‘seçmen kağıdı’ndan teşhis edildi
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Cani koca 4 gün içinde yakalandı!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
Sinan Ateş cinayeti iddianamesinden detaylar!
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu: 13 terörist etkisiz hale getirildi
3 Mart 2018 Cumartesi - 09:52

CHP'de 10 saatlik tüzük toplantısı

CHP’nin 9-10 Mart tarihinde gerçekleştirilecek tüzük kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu, Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini CHP Genel Merkezi’nde topladı.

CHP de 10 saatlik tüzük toplantısı

Milletvekilleri ile birlikte Parti Meclisi ve YDK üyelerinin de katıldığı toplantı 8 buçuk saat sürdü, 50'yi aşkın isim söz aldı.

Konuşanların çoğu, taslak tüzükteki gençlik yaşının 30'dan 35'e yükseltilmesine tepki gösterdi, "yaş 30 olarak kalmalı ya da kota yüzde 33'e çıkartılmalı" önerisinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında düzenlenen toplantı yaklaşık 10 saat sürdü. Edinilen bilgilere göre, cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceğine yönelik maddede de genel merkez yoklamasının bir seçenek olarak yer alması tepki çekti, daha katılımcı bir yöntemin olması istendi.

Güçlü genel sekreterlik modelinin de tüzükte yer alması önerilen toplantıda en çok eleştiri ise genel başkanın kontenjan hakkını genişleten maddeye oldu. Söz alan vekil ve PM üyelerinin çoğu bunun parti içi demokrasiden ve ön seçimden geriye gidiş anlamına geldiğini iddia etti.

Toplantının sonunda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise ön seçimi kendisinin getirdiğini hatırlattı, "demokratik bir tüzük yapmıştık, şimdi bunu daha demokratik bir hale getiriyoruz" dedi.Kılıçdaroğlu, kendisinin genel başkan olmasının ardından en geniş şekliyle parti içi demokrasiyi işlettiklerini ve parti içi demokrasi konusuda asla taviz verilmeyeceğini vurguladı.

KARA KAPLI DEFTERİ GÖSTERDİ VE…
Milletvekillerine sitemde bulunan Kılıçdaroğlu, önünde bulunan kara kaplı defteri göstererek, “Lafa gelince hepiniz konuşuyorsunuz ancak işe gelince aynı tavrı göstermiyorsunuz. Bütün herkesin karnesi bu defterin içinde. Kim kendisine verilen görevleri yerine getiriyor. Hangi milletvekili Meclis Genel Kurul ve komisyon çalışmalarını aksatmadan katılıyor, hepsi burada tek tek yazılıyor. Herkesin performansını tutuyoruz. Bu defterde yazılanları hiçbir MYK üyemiz de bilmiyor. Sadece bende” siteminde bulundu.

60 BİN LİRAYI VERMEYENLER VAR
1 Kasım seçimlerinden önce partinin yürüteceği seçim kampanyası için milletvekillerinden 60 bin lira para toplanması kararını aldıklarını da belirten Kılıçdaroğlu, “60 bin lirayı vermeyen birçok arkadaşımız oldu. Onların kim olduğunu hepsi biliyor. Lafa gelince konuşuyorsunuz ama partinin en zor döneminde partiye yardımda bulunmuyorsunuz” eleştirisinde bulundu.

SİVAS’IN ÖTESİNE GEÇTİK
Toplantıda bazı milletvekillerinin Güneydoğu ve Doğu Anadolu konusundaki eleştirilerine de yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Ben Genel Başkan olmadan önce, AK Parti sürekli bizi ‘Sivas’ın ötesine geçemiyor’ diye eleştiriyordu. Ancak biz Sivas’ın ötesine de 81 ilin her tarafına da gidiyoruz, gitmeye de devam ediyoruz. Bu algıyı biz yıktık” bilgisini verdi.

PARA VERECEKSENİZ HEMEN AÇALIM
Bazı milletvekillerinin yurt dışı temsilciliklerinin artırılmasına ilişkin önerisine ise Kılıçdaroğlu, “Partinin mali durumu ortada. Yurt dışı temsilciliklerin giderlerini karşılamak kolay olmuyor. Eğer siz cebimizden öderiz diyorsanız, açarız” dediği bildirildi.

SON NOKTA HAFTA İÇİNDE KONULACAK
Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliği konusundaki eleştiriler hakkında ise,
“Arkadaşlar bu hazırlanan adı üstünde bir taslaktır. Kesin metin değildir. Hafta sonu da il başkanlarının önerisini alacağız. Çarşamba günü MYK’da gelen öneriler ışığında taslağa son şeklini vereceğiz. Ardından Tüzük Komisyonu toplanarak kurultaya sunulacak asıl taslak hazırlayacak” bilgisini verdi.

ERKEK O MADDEYİ SAVUNDU
Toplantıda tüzük taslağı hakkında bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, metinde CHP’in 1 milletvekili çıkardığı illerde ‘Merkez Yoklaması’ yapılmasının önünün açılmasına ilişkin değişikliğin ön seçimden taviz verilmesi anlamına gelmediğini belirterek, “Başka partilerden veya dışarıdan gelecek isimleri kendi listemizde milletvekili adayı göstermek zorunda kalabiliriz. Onun için bu tüzenlemeyi yapıyoruz” bilgisini verdi.

TEZCAN SON NOKTAYI KOYDU
Kapalı toplantıda milletvekillerinin eleştirilerine yanıt veren Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise, taslağın örgütlerden gelen talepler doğrultusunda hazırlandığına dikkati çekti ve değişiklikleri tek tek savunduğu öğrenildi.(CNN Türk-Düzgünhaber)

 
Erdoğan, ABD’nin Münbiç teklifini açıkladı
 
Üç kurumun işbirliğiyle metroda kitap projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, ABD’nin Münbiç teklifini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’yi ...
'Kaftanı ısrarla Amerika’ya götürmek istediler'
AK PARTİ Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kültür ve ...
CHP İzmir'de o başkanın Ankara daveti kriz çıkardı!
CHP İzmir'de tüzük kurultayı öncesi ziyaret krizi çıktı. Konak İlçe Başkanı ...
 
AK Parti İzmir'de kongre maratonu başladı: Şengül'den iddialı 2019 çıkışı
AK Parti İzmir'de kongre takvimi start aldı. Cumartesi mesaisinde sandık ...
Sürpriz gelişme: 4 parti ittifakta anlaştı
Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Hak ve Adalet Partisi ile Adalet ...
İzmir'de KHK zirvesi: CHP, AK Parti'ye gidecek!
Taşeron yasasının doğuracağı sorunları görüşmek için Devrimci İşçi Sendikaları ...
 
Bahçeli: 'Ateşkes Afrin'i kapsıyor' demek YPG dilidir
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Doğu Guta'da ilan edilen ateşkesin Afrin'i ...
"Hiçbir CHP'linin itiraz etmeyeceği bir adayımız olacak"
CHP Grup Başkanvekili Özel, "Biz CHP olarak hiçbir ihtimali dışlamıyoruz, ...
İhraç edilen CHP'li Üye kararını açıkladı, Soylu'dan 'pasta' açıklaması geldi!
CHP'de grup kararına uymadığı gerekçesiyle ihraç edilen Menderes Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri