POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dolar/TL haftaya nasıl başladı?
Dolar/TL haftaya nasıl başladı?
Kamuda tasarruf dönemi: Hangi önlemler alınacak?
Kamuda tasarruf dönemi: Hangi önlemler alınacak?
81 ilde Çember-18 operasyonu: Binlerce gözaltı!
81 ilde Çember-18 operasyonu: Binlerce gözaltı!
Miçotakis, Türkiye'ye geliyor: Hangi konular masada?
Miçotakis, Türkiye'ye geliyor: Hangi konular masada?
10 Ekim 2021 Pazar - 11:51

CHP'de 2 yıl aradan sonra dev zirve: Kimler katıldı, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

CHP İl Danışma Kurulu 2 yıl aradan sonra yeniden gerçekleştiriliyor. Büyük katılımla gerçekleşen zirvede İl Başkanı Yücel iktidarı hedef alırken, parti içine yönelik “Kısır tartışmalarla ilgilenmedik. İlgilenenlere prim vermedik” mesajını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, iktidar mesajı verirken, “Daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.

CHP de 2 yıl aradan sonra dev zirve: Kimler katıldı, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) başladı.

2 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen toplantıda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) Üyeleri, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Üyeleri, il yöneticileri, belediye başkanları, ilçe başkanları, il disiplin kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları il başkanları, ilçe sekreterleri ve saymanları, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve kurultay delegeleri yerini aldı. Öte yandan büyük zirveye İzmir Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Toplantı öncesi il başkanlığının geride kalan görev süresinde yaptığı çalışmalar video ile izlettirildi. Toplantının divan kurulunda il yöneticileri İsfahan Naki,  Özkan Tice,  Şener Akdemir ve Fulya Alçay yer aldı. Basına açık bölümde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 6 yıl önce Ankara Gar Katliamı’nda hayatını yitirenleri andı.



“HEDEFİMİZ İKTİDAR”

Yücel konuşmasında şunları söyledi:
Hedefimiz tek bir kelimeyle ifade ediyor. Hedefimiz iktidar. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir iktidar, kimseyi ötekileştirmeyen, kutuplaştırmayan, kendi öz yurtlarında yurtsuz kalan üniversite öğrencilerimizi, demokratik haklarını kullanan öğrencilerimizi akademisyenleri sindirmeyen bir iktidar, kadına şiddete karşı önlem alan bir iktidar, işçiye memura emekliye hak ettiği ücreti veren bir iktidar... Her geçen gün artan maliyetlerle ezilen çiftçiye kol kanat olan bir iktidar, eğitimi yaz boz tahtasına çevirmeyen, gençler işsizlikten kırılırken, eş dost akraba atamaları yapmayan bir iktidar… Ülkenin zenginliklerini eşit adil dağıtan bir iktidar, tasada kıvançta birliktelik duyan bir iktidar. Çalışan ve çabalayan bir iktidar. Yasama organının etkili çalıştığı, yargının özgür ve bağımsız olduğu  bir iktidar. Basının özgür olduğu bir iktidar. Halkına hesap veren bir iktidar.

“UCUBE SİSTEMLE YÖNETİLİYOR”
Bin yıllık devlet geleneğimiz tahrip edildi, kararlar tek bir kişide toplandı. Parti devletine dönüşmüş, ucube sistemle yönetiliyor. Düzeni değiştirmek için göreve geldiğimizden bu yana canla başla çalışıyoruz.

“PARTİ İÇİ KISIR TARTIŞMALARLA İLGİLENMEDİK”
En önemli önceliğimiz mümkün olduğu kadar vatandaşa uzanmak oldu. Parti içi kısır tartışmalarla ilgilenmedik. İlgilenenlere prim vermedik.

Her türlü iftirayı, karalamayı, algı yönetimi kullanan iktidar karşısında en doğru yöntem herkese ulaşmak ve dokunmak.

“MİSYONUMUZ VAR”
Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Milletvekillerimiz ülkenin her yerine ayak basıyor. İlçe örgütlerimiz özveriyle çalışıyor. Bu düzeni, yağma düzeni değiştirecek gücümüz var. İnancımız var. Bizim CHP örgütleri olarak, örgütümüzle, yerel yöneticilerimizle, kadın ve gençlik kollarımızlar, Genel Merkez yöneticilerimizle misyonumuz var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyeti ikinci yüzyılda demokrasiyle taçlandırmak. Bunu örgütümüzle, halkımızla, dostlarımızla yapacağız.

SOYER’DEN İKTİDAR MESAJI
6 yıl önce Ankara Garı’nda yaşanan katliamda hayatını yitiren 103 vatandaşı anarak konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘iktidar’ mesajı verdi. Soyer, “Bu toplantı heyecan verici. Son 20 yılda iktidara en yakın olduğumuz dönemden geçiyoruz. İktidar mücadelesinde seçim yaklaşırken iktidar sahipleri sükunet ve suhulet gösterir, muhalefet daha çok sesini yükseltir. Bugün tersine döndü. Biz sükunetimizi ve suhuletimizi koruyoruz. İktidar hırçınlaşıyor. İktidarın korkuyla yarattığı suskunluk bizlerin gösterdiği yakınlaşmayla kırılıyor. Vekillerimizin ülke genelinde yaptığı çalışmalardan biliyoruz. Gittikleri yerlerden aktardıklarından biliyoruz. Vekillerimize teşekkür ediyorum” dedi.

DAHA ÇOK ÇALIŞMAK MECBURİYETİNDEYİZ
“Biz iyilikte yarışmaya devam ediyoruz Genel Başkanımızın dediği gibi” diyen Soyer, konuşmasına şöyle devam etti:
İkinci yüzyıla Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırarak girmek istiyoruz. Emek, barış ve demokrasi mücadelesini ileriye taşımak asıl görevimiz. Bu asli görev doğrultusunda siyaset üretiyoruz. Biz asli görevimiz diye tarif ettiğim çerçeve içerisinde canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Başka çaremiz yok. Daha çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Danışma kurulumuzun  eksiklerimizi kusurlarımızı derinleştiren değil güçlü sağlam yanlarımızı daha fazla görünür kılan sonuçlar ortaya koymasını diliyorum. Birbirimizin gücüne güç katacağımız bir danışma kurulu olsun...

 
CHP'li Yücel'den AK Partili Kaya'ya sert yanıt: Ey gafil...
 
İZSU'dan o ilçede 120 milyonluk harekatı: Soyer yerinde inceledi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 10 Ekim 2021 Pazar 15:06

Bu danışma kurulu ne için yapılır tüm üyelerin katılımıyla olur sizler ne yapıyorsunuz körler sağırlar birbirlerinizi ağırlar misali sadece yöneticiler meclis üyeleri eski başkanlar falan filan şimdi siz birbirinizemi danışıyorsunuz bizde yedik dii mi lütfen kendinizi kandırmayın üyelerinizide bir dinleyin

Yorumu oyla      0      0  
Elif 10 Ekim 2021 Pazar 12:34

Kendi üyesinin bile alınmadığı Danışma Kurulunda! İktidar olacaklarmış Soslu sosyal demokratlar!!! Sizi de yok AKP den farkınız

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den AK Partili Kaya'ya sert yanıt: Ey gafil...
CHP İl Başkanı Yücel, partili 30 milletvekilinin kentte yaptığı saha çalışmasını ...
CHP'li Sertel: Üretici su fiyatına süt satıyor
Çiftçinin, üreticinin, köylünün halinin perişan olduğunu vurgulayan CHP ...
CHP İzmir'de 'paylaşım' krizi: 'Görevden alma' seçeneği masada!
CHP İzmir’de sosyal medya paylaşımı kriz yaratan Tire İlçe Başkanı Şenoyar’a ...
 
AK Partili Kaya'dan CHP'nin 'misafir vekil' mesaisine salvo!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, CHP'li 30 Milletvekilinin İzmir'in sekiz ...
Bahçeli: Bunlar öğrenci değil ajan provokatör
HP lideri Bahçeli, yurt protestolarına tepki gösterdi, "Bunlar genç veya ...
AK Parti'den Büyükşehir'e 'emsal artışı' çıkışı, 'çifte standart' iddiası!
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çiftçioğlu, İzmir Büyükşehir ...
 
AK Partili Dağ'dan Pınarbaşı çıkarması
AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ...
AK Parti'den Şenoyar'a 'paylaşım' tepkisi!
Büyükdağ, CHP Tire İlçe Başkanının yarı çıplak bir kadın ile habere ‘Dikkat ...
CHP'li Sındır: Çiftçinin borcu tam 83 arttı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, iktidarın bir vergi reformu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri