POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Teleferik kazasında flaş gelişme!
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
Bakanlık: 469 organize suç örgütü çökertildi
25 Eylül 2017 Pazartesi - 09:09

CHP'de 'Ataşehir' krizi yargıya taşındı: Faili meçhul!

CHP Çiğli’de Ataşehir krizi yaşanıyor. Mahallede mavi listeye destek veren ve seçimi kaybeden ilçe yönetimi tarafından, seçimin iptal edildiğine yönelik çıkan haberler sonrası tansiyon yüksek. Kazanan beyaz listeden delege seçilen 56 isim ortak açıklamanın ardından konuyu yargıya taşıdı. Suç duyurusundaki 'faili meçhul' ibaresi dikkat çekti.

CHP de  Ataşehir  krizi yargıya taşındı: Faili meçhul!

GERÇEKİZMİR - CHP Çiğli’de ‘Ataşehir’ krizi giderek tırmanıyor.

İlçe yönetiminin, desteklediği mavi listenin kaybettiği Ataşehir’de seçimi iptal kararı aldığı yönünde çıkan haberler ortalığı karıştırdı.

Yönetimin, 4 oyla kaybettiği Ataşehir’de ölen bir üyeye oy kullandırıldığı ve oy kullanmış görünen iki üyenin sandığa hiç gelmediği gerekçesiyle iddiasıyla mahalledeki seçimi iptal ettiği iddiası kriz yarattı.

Partililerin büyük kısmı ilçe yönetimini hedef aldı, Genel Merkez telefon yağmuruna tutuldu.

Sandıkta gözlemci olarak yer alan meclis üyesi Süleyman Karadağ da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda İl Sekreteri Av. Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk’ün kontrolünde yapılan seçimde herhangi bir şaibe olmadığını ifade etti. Ortada bir sahtecilik varsa bunun için yargı yoluyla mücadele edeceğini duyurdu.

İl yönetim kurulu toplantısı öncesi Ataşehir’le ilgili dosyanın gelip gelmeyeceği merak konusu.

CHP İzmir’de bir ilk yaşandı ve Ataşehir’de kazanan beyaz listede yer alan 56 delege bir araya gelerek parti kamuoyuna açıklamada bulundu. Açıklama, delegelerin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.



İŞTE O AÇIKLAMA 

Çiğli Kamuoyuna
10.09.2017 tarihinde CHP Çiğli İlçe Başkanlığında yapılan Ataşehir Mahallesi delege seçimlerinde kongre delegesi olarak seçilen bizler 22.09.2017 günü basında çıkan haberler ve bu haberlerin CHP Çiğli ilçe Başkanlığı tarafından yalanlanmaması üzerine 23.09.2017 günü saat 19:00'da bir araya geldik ve iş bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Buna göre;

1- 10.09.2017 tarihinde yapılan mahalle seçimleri gayet sakin, barışçıl ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirilmiştir. CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci ve İlçe Yöneticisi Binali Öztürk denetiminde gerçekleştirilen ve 3 il yöneticisinin tutanak altına aldığı seçimlere şaibe karıştırılmaya ve hakkımız gasp edilmeye çalışılmaktadır.

2- Hayatını kaybetmiş bir partili ve seçim günü İzmir'de bulunmayan iki üye adına oy kullandırıldığı iddia edilmektedir. Beyaz listeden aday olmuş ve alnımızın akıyla seçilmiş olan bizler bu sahteciliğin hiçbir tarafında bulunmadığımızı beyan ediyoruz. Gerçekten böyle bir suç işlenmişse faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını talep ediyoruz.

İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen ve CHP İl Yönetimini temsilen seçim bölgesinde bulunan, hatta bir müddet hazirun listesinin başına geçen, kimlikleri kontrol ederek oy kullandırma işlemine fiilen katılan İl Sekreterimiz Sayın Birgül Değirmenci, İlçe yönetimi tarafından görevlendirilen ve seçimi yönetme görevi bulunan Binali Öztürk ve her iki liste adına sandık başında gözlemci olarak bulunan partili arkadaşlarımız üzerindeki şaibenin kaldırılması için konunun yargıya taşınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple; işbu toplantıda hazır bulunan Ataşehir Mahallesi delegelerinin oybirliği ile aldığı karar gereği, bizimle birlikte delege seçilen üç arkadaşımıza (Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan, Ercan Ulusoy) 25.09.2017 günü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmaları konusunda yetki veriyoruz.

3- Çiğli kamuoyunun daha önce basından da öğrendiği üzere İl Yöneticisi, Çibel Temizlik Hizmetleri Ltd Şti yetkilisi ve Ataşehir mahallesi mavi liste delege adayı Niyazi Arslanın kız kardeşi ve eniştesi delege seçimlerinde oy kullanmak üzere adreslerini Çibel Temizlik Hizmetleri Ltd Şti'nin ticaret sicil müdürlüğünde kayıtlı adresine taşıdıkları, Çiğli Belediyesi'nin diğer şirketi olan Kafesan Ltd. Şti'nin Ticaret Sicil Müdürlüğü adreslerine de 4 üyenin sahte olarak nakledildiği tespit edilmiş, Genel Merkez'in aldığı karar ile bu üyelerin Ataşehir mahallesi delege seçimlerinde oy kullanamayacakları hususunda karar verilmiştir. Bu husus tarafınızca zamanında tespit edilmeseydi 4 oy farkla kazandığımız delege seçimlerini 3 oy farkla kaybetmiş olacaktık. Bize göre şimdi çıkan dedikodular da bu senaryonun ikinci perdesidir. Bizler İl Yönetimini öncelikle bu konuda bir karar almaya ve Parti Tüzüğü'nün 70/A-g maddesinde yazılı "parti içi seçimlere hile karıştırma" suçunu işleyenler hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Yukarıda bahsettiğimiz gerekçeler ve Ataşehir mahallesinde delege adayı olup seçimi kaybeden İl yöneticileri Niyazi Arslan ile Serpil Yıldırım'ın İl Yönetimince mahallemizde yapılan seçimin iptali hususunda vereceği karar sırasında toplantıda bulundurulmamaları gerektiğini, aksi halde alınacak kararın tarafsızlığından söz edilemeyeceğini kamuoyunun dikkatine sunarız.

4- Sabahtan itibaren seçim mahallinde hazır bulunan ve seçim sonuç tutanağını düzenleyen CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci'nin İl Yönetim Kurulu toplantıda muhakkak hazır bulunması, tanık olduğu tüm olayları objektif bir biçimde İl Başkanı ve diğer İl yöneticilerine aktarması gerektiğini, iddia edildiği üzere toplantıya katılmazsa tarafsızlığına gölge düşürmüş olacağını beyan ederiz.

5- Adalet için yürüyen Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki temsilcisi CHP İzmir İl Başkanı Sn. Asuman Ali Güven ve birçok İl Yöneticimize alınacak olan karar ile ilgili objektif ve tarafsız karar verecekleri konusunda güveniyor ve inanıyoruz.

ATAŞEHİR MAHALLESİ KONGRE DELEGELERİ
Açıklamanın altına "Bu metin toplantıya katılan delegelerin ortak iradeleri ile hazırlanmış ve paylaşılmıştır" ifadesi de not düşüldü.



VE YARGIYA TAŞINDI: FAİLİ MEÇHUL! 
56 delegenin ortak açıklamasının ardından Ataşehir krizi resmen yargıya taşındı. Delegeler adına Süleyman Karadağ, Mustafa Avdan ve Ercan Ulusoy Karşıyaka Adalet Sarayı'na giderek şaibenin ortadan kalkması adına suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesindeki şüpheli bölümünde yazan 'faili meçhul' ifadesi dikkat çekti. 

 
Dikili'de büyük satranç şöleni
 
Habur Sınır Kapısı'nda kontrollü geçiş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de şok eden ‘Passolig’ vakası: ‘CHP üyeliği’ bilgisi neden o ekranda?
Devreye alındığı günden bu yana tartışmalara neden olan Passolig sistemi ...
İstanbul'un başkanlığı için seçim tarihi belli oldu
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir ...
Koordinatör mesaisi ve doğru fotoğraf!
Koordinatörler doğru fotoğrafı çekti mi bilemem ama...
 
O ilçede sandıklar kapandı: 30'da 30 beyaz!
CHP İzmir’de parti içi yarış tüm hızıyla sürerken, Aliağa’da delege seçimleri ...
'Irak'ta ırkçı devlet kurulmasını reddediyoruz'
Irak Başbakanı İbadi, "Irak'ta Irkçı devlet kurulmasını reddediyoruz" dedi.
CHP’de yeni ‘ahde vefa’ krizi: Eski Genel Başkan hem liste dışı kaldı hem de…
CHP İzmir’de delege seçimleri tüm rekabetiyle sürerken parti içinde zaman ...
 
Yıldırım: Referandum yok hükmündedir
Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin güney hudutlarında herhangi bir statü ...
Çok konuşulacak iddia: Yıldırım o teklifi kabul etti!
Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, Topbaş’ın istifası sonrası gündeme ...
CHP İzmir'de kritik pazar mesaisi: Nerede/hangi liste kazandı?
CHP'de parti içi yarışta Pazar mesaisi kıran kırana yarışlara sahne oldu. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri