POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
4 Ocak 2021 Pazartesi - 14:12

CHP'de 'Menemen' zirvesi ve flaş mesajlar: Ayak oyunlarıyla...

Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Menemen Belediye Başkan Vekilliği seçimindeki kura çekiminin yeniden yapılacak olması için, “Ayak oyunlarıyla Menemen halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorlar” dedi. Erkek ayrıca, “Yapılmak istenen, maalesef tam bir hukuksuzlukla Menemen Belediye başkanlığını kazanabilmek” çıkışına imza attı.

CHP de  Menemen  zirvesi ve flaş mesajlar: Ayak oyunlarıyla...

GERÇEKİZMİR - Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminin kura çekimiyle yenilenmesi öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde hareketli saatler yaşandı.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, il yöneticileri ve milletvekillerinin yer aldığı, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in de katıldığı bir toplantı düzenlendi.  

Zirve sonrasında il binasında basın açıklaması yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Erkek, İl Başkanı Yücel ve Menemen Belediye Başkan Vekilliği mahkeme kararıyla düşen Deniz Karakurt basının karşısına geçti. CHP’lilerin daha sonra meclis toplantısında gerçekleşecek kura çekimi için Menemen’e gideceği belirtildi.

AK Partili Aydın Pehlivan ile yarışan ve kura çekimiyle CHP’li Deniz Karakurt’un kazandığı seçimin iptali için mesajlar verilirken mahkemenin ve İzmir Valiliği’nin kararlarına dair açıklamalarda bulunuldu.

AYAK OYUNLARIYLA MENEMEN HALKININ İRADESİNİ GASP ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Bizim için önemli olan seçmenin idaresidir ve demokrasidir. Bu konuda samimi olmalıyız. Menemen’de yerel seçimlerde belediye başkanlığı seçimini CHP kazandı. Ve seçilen belediye başkanımız görevden uzaklaştırıldı. O süreç ayrı bir süreç ve yasa gereği mecliste yapılan seçim sonucunda da Sayın Deniz Karakurt başkan vekili seçildi. Bu seçime baktığımızda hem siyasi etik hem hukuk hem de demokrasi açısından oldukça düşündürücü bir tablo ile karşı karşıyayız. Gerçekten demokrasiye ve Menemen halkının iradesine saygıları olsa o seçimde aday bile çıkartmamalılardı. Çünkü seçmen görevi vermiş ama maalesef demokrasiden o kadar uzaklaşmış bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız! Ayak oyunlarıyla Menemen halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorlar. Ayak oyunlarıyla hiçbir şey yapamaz ve başarılı olamazsınız. Seçim yapıldı, sonra bir davayla karşılaştık. Hukuk, asla ve asla kötü niyeti korumamalı. Hukukta temel, dürüstlük ve iyi niyettir” dedi.

YAPILMAK İSTENEN MAALESEF TAM BİR HUKUKSUZLUKLA MENEMEN BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANABİLMEK!
Erkek ayrıca, “Bakıyoruz, kura çekimine o gün itiraz etmeyen ve hatta kura çekimin AK Parti grubunun istediği şekilde yapıldığını da biliyoruz. O gün itiraz etmeyenler kuradan çıkmayınca dava açıyorlar. Burada iyi niyetten bahsedilebilir mi? Ehliyeti ve iyi niyeti olmayan bir davacının başvuruş neticesine mahkeme de esas kararı verir gibi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz yasama, yargı ve yönetmenin bir şahsın egemenliği altına girdiğini biliyoruz. Menemen de seçimi kaybedenler bu ayak oyunlarıyla başkalığı elde etmeye çalışıyorlar. Sandık başında itiraz etmeyenler daha sonra dava açıyor. Belirli kurallar vardır. Eğer itirazınız varsa sandık başında yapacaksınız. Sonrasında yaparsanız kötü niyet olur ve hukuk da kötü niyeti korumuz. Bu süreç ile ilgili uzmanlardan mütalaalar alındı. Bunlar İzmir Valiliğine sunuldu, yarın idare mahkemesine de sunulacak. İdare hukukunda temel ilke şudur: Bir şekil eksikliğinden bahsediliyor, öyle bir şey yok. Kanun, eşitlik olması halinde kura çekimi der. Yönetmelikte bir madde vardır kura çekimiyle ilgili ama sonuca etkili olmayan şekil eksiklikleri asla ve asla yürütmeyi durdurma sebebi olamaz. İdare hukuku hocaları da bunu söylüyor. Siz asıl yürütmeyi durdurma kararı verebiliyorsunuz? Bir de üzerine İzmir Valiliği, davanın sonuç belirlenmeden nasıl kura çektirebilir? Diyelim ki çekildi? A kişisi çıktı. Mahkeme farklı bir karar verdi O zaman ne olacak? Mahkeme kara vermedi daha. Yürütmeyi durdurma kararı var ve belediye de bu karara uygun hareket etti. Ama yapılmak istenen, maalesef tam bir hukuksuzlukla Menemen Belediye başkanlığını kazanabilmek. Buna asla müsaade etmeyeceğiz Süreci çok yakından takip ediyoruz. Mahkemenin üzerindeki siyasi baskılara son verin. Bu kararın nasıl alındığını görmemem ünündün değil. Biz demokrasiye ve hukuka saygı duyarız ama asla ve asla hukuksuzluk ve baskıyla belediye başkanlığımızın elimizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

MECLİSİN TAKDİRİDİR!
“CHP grubunun kura çekimine katılacak mı?” sorusunu cevaplayan Erkek, “Menemen Belediyesi’nin bugün bir toplantısı varmış. Nasıl bir süreç işleneceği belediye meclisinin takdiridir. Ben şunu söylüyorum, mutlaka ve mutlaka açılan davanın sonucu beklenmelidir. Bu dava da maalesef son derece haksız, hukuki gerecekleri olmayan bir davadır. İnanıyoruz ki bu dava ret edilecektir” dedi.  

YÜCEL: ETİK VE AHLAKİ DEĞİL
İl Başkanı Deniz Yücel de yaptığı açıklamada, “Menemen Belediye Başkanının tutuklanmasına müteakip bir seçim yapıldı. Seçimde her iki aday arasındaki eşitlik bozulmadığı için, 4 tur seçimin sonucunda kura yapıldı. Kura sonucunda Sayın Deniz Karakurt hanımefendi belediye başkan vekili seçildi. Karşısında aday olan arkadaşın İdare Mahkemesine açmış olduğu dava sonucunda, İdare Mahkemesi, ‘Yürütmeyi durdurma kararı’ verildi. Bizim buna dair yaptığımız itiraz, mahkemece reddedildi. Olayın gelişimine baktığımızda kura yöntemi tarafların ortak iradesiyle, kararıyla belirlendi. Karşı tarafın önerisiyle uygulandı ve yapılan kura işleminde herhangi bir hile, şaibe veya seçimin geçerliliğine ya da sıhhatine etki edecek tespit ve iddia dahi olmamasına rağmen, mahkemece ‘Yürütmeyi durdurma kararı’ verildi. Açılan davanın etik ve ahlaki yönü, siyasi yönü her zaman tartışılacak. Neticede yapılan kura işlemi sırasında itiraz edilmemesine rağmen, bunun sonradan yani sadece kuranın sonucuna itiraz eder şekilde dava konusu yapılması etik ve ahlaki değil. Geçtiğimiz hafta İzmir Valiliğinin bir yazısıyla, ‘Yürütme Durdurma Kararının’ uygulanması ve kuranın tekrar edilmesi şeklinde bir bildirim yapıldı. Bugün saat 17.00’de 2021 yılı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı kuranın tekrar edilmesi yönünde Valiliğin yazısı Menemen Belediyesi’ne iletildi. Yürütmeyi durdurma kararı ve ardından valiliğin yazmış olduğu yazı hiçbir şekilde hukuka ve yasaya uygun bir karar değil. CHP İzmir İl Başkanlığı, Menemen İlçe Örgütü ve Genel Merkezimiz olarak bu süreci hukukçularımızla birlikte takip ediyoruz. Gerekli itirazları ve çalışmaları birlikte yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?
Menemen'de Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından mecliste Başkan Vekilliği seçimi gerçekleşti. CHP Deniz Karakurt’u, AK Parti ise Aydın Pehlivan’ı aday gösterdi. 4 tur sonunda taraflar birbirine üstünlük saplayamadı. Kazananı kura çekimi belirledi. CHP’li Karakurt başkan vekili seçildi. Sonrasında AK Parti cephesi seçimin iptaline ilişkin dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Menemen Belediye Başkanlığı bu karara itiraz etti. Mahkeme bu itirazı reddetti. Gözler nihai karara çevrildi. Tam bu sırada İzmir Valiliği, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği kura çekiminin yenilenmesi için 4 Ocak tarihini belirledi. Mahkemenin ara karar verdiğini, nihai kararın beklenmesi gerektiğini savunan CHP kanadı Valilik kararına tepki gösterdi. Bu arada Karakurt’un başkan vekilliği düştü ve yerine Mehmet Karabiniş geldi.

 
Virüs tedavisi için kanser ilacı umudu!
 
İzmir Akademi online eğitim portalı açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Menemen seçimi’nde flaş gelişme: CHP ve İYİ Parti'den boykot, kura ertelendi!
Menemen Belediye Başkan Vekilliği için yapılan, CHP’li Karakurt’un kura ...
CHP'li Sertel: Zamlar TRT'nin kasasını doldurdu!
CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Tek geçim kaynağı vatandaş olan TRT, vatandaş ...
CHP ve AK Parti arasında Twitter'da etiketli 'Menemen' kapışması
Menemen'de kura çekimi ile belirlenen başkanvekilliği seçimiyle ilgili ...
 
AK Parti İzmir’de 2021’in startı verildi: Sürekli’den başkanlarla toplantı
AK Parti İzmir’de yeni yılın ilk toplantısı yapıldı. İl Başkanı Sürekli, ...
CHP Konak'tan yılbaşında karakol mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı yeni yılın ilk saatlerini ...
CHP İzmir’de ilçe sorumluları revizyonu: Kim/nereden sorumlu?
İzmir İl Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısında ilçelerde görev ...
 
'Menemen seçimi'nde flaş gelişme... Valilik tarih verdi, CHP'den sert tepki!
İzmir Valiliği flaş bir kararla Menemen'de kurayla biten ve yargıya taşınan ...
AK Partili Sürekli: Hiç bir musibet bizi yıldıramaz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yıl dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
CHP Gençlik'ten anlamlı 2021 çalışması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları’nın başarılı başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri