POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
2 Ocak 2021 Cumartesi - 19:39

CHP ve AK Parti arasında Twitter'da etiketli 'Menemen' kapışması

Menemen'de kura çekimi ile belirlenen başkanvekilliği seçimiyle ilgili mahkemenin verdiği karar sonrası Valilik yeniden kura çekimi yapılması için 4 Ocak tarihini bildirdi. Kura çekimi öncesi sosyal medyada CHP'den  "#AkpÇıkanaKadarMı" hastagi ile gelen tepkiye AK  Parti'den kontra geldi. AK Partililer "#CHPdeYolsuzlukBiteneKadar" hastagi ile CHP'ye Menemen üzerinden yanıt verdi.

CHP ve AK Parti arasında Twitter da etiketli  Menemen  kapışması

GERÇEKİZMİR - Menemen'de Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından kazananı kura çekiminin belirlediği ve yargıya taşınan seçimde kritik bir gelişme daha yaşandı.

AK Parti cephesinin iptale ilişkin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, bu karara Menemen Belediye Başkanlığı'nın yaptığı itiraz reddedilmiş, gözler nihai karara çevrilmişti.

Yargı kararı henüz çıkmadan İzmir Valiliği, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için 4 Ocak tarihini belirledi. Valilk bu tarihte CHP'nin adayı Deniz Karakurt ile AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan arasında yeniden kura çekilerek seçim yapılacağını duyurdu.

CHP'li Karakurt'un seçildiği kura çekimi ile belirlenen başkanvekilliği seçimiyle ilgili mahkemenin verdiği Menemen kararı sonrası seçime iki gün kala sosyal medyada CHP'den  "#AkpÇıkanaKadarMı" hastagi ile çok sayıda mesaj geldi.

CHP:AKP ÇIKANA KADAR MI?

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Beğenmedim, baştan mızıkçılığı Menemen’de! #AKPÇıkanaKadarMı" paylaşımı yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise "Menemen’de belediye başkanlığı seçimini milli iradeyle kazanamayanlar, ayak oyunları yaparak o makamı ele geçirmeye çalışıyor. Habire kura çekişi yapmak istiyor! #AkpÇıkanaKadarMı" dedi. 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter  "Demokrasi torbaya sığmaz! Menemen torbaya sığmaz! #AKPÇIKANAKADARMI" paylaşımını yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de  "Menemen halkının iradesine göz dikenler kurada #AkpÇıkanaKadarMı kurayı yenileyecekler. Bu karar hukuki değil siyasidir." paylaşımında bulundu.

CHP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Burak Kotan ise sosyal medya hesabından "Bu karar hukuksal değil, siyasaldır. Yasal olarak Başkanvekili seçilen Av. Deniz Karakurt'un yanındayız" mesajı paylaştı.

Parti Meclisi(PM) Üyesi Devrim Barış Çelik de sosyal medya hesabından, " Menemen’de başkan vekili seçiminde AKP genel başkan yardımcısının önerisi, milletvekilleri dahil AKP’li yöneticilerinin rızası ile kameralar önünde yapılan kurayı, utanmadan sıkılmadan iptal başvurusunda bulunanlara: Siz kazanana kadar mı seçim yapacağız?" çıkışında bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya  hesabından ‘Menemen’ mesajı paylaşan bir başka isim oldu. Soyer, “Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk, zorlama #AkpÇıkanaKadarMı sürecek? Menemen'i asla yalnız bırakmayacağız. Yasal olarak Başkan Vekili seçilen Av. Deniz Karakurt'un yanındayız” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ: CHP'DE YOLSUZLUK BİTENE KADAR!

CHP’nin ‘Menemen’ çıkışına AK Parti’den  kontra geldi. AK Partililer #CHPdeYolsuzlukBiteneKadar hastagi ile CHP'ye Menemen üzerinden çok sayıda mesajla yanıt verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ: “Menemen'de milyonlarca yolsuzluk yapanlar,bunlara itiraz etmeyip halı altına süpürmeye çalışanlar şimdi de mahkemenin verdiği kararı itibarsızlaştırmaya çalışanların konuşacak yüzlerinin olması hayret verici! #CHPdeYolsuzlukBiteneKadar”

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar: “Bu işte bir acayiplik var! Menemen’de, usulsüzlük yapan kendileri; hesap soran kendileri! #CHPdeYolsuzlukBiteneKadar”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: “Hem usulsüzlüğün,yolsuzluğun;hukuksuzluğun altına imza atacaksınız hem de kalkıp adaleti sorgulayacaksınız!CHP;Menemen Belediyesi’nde olanlardan utanması gerekirken;hukukun üstünlüğüne dil uzatıyor!Tek dayanakları demagoji yetenekleri! #CHPdeYolsuzlukBiteneKadar”

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan: “Belediye Başkanınız Hırsızlıktan, yolsuzluktan görevden alınmış. Menemen’de halka hesap vermemişsiniz. Millet ittifakı olarak fire üstüne fire vermişsiniz. Şimdi de usulsüz piyango seçimine milli irade diyorsunuz. Amortinin gasbı olmaz beyler. #CHPdeYolsuzlukBiteneKadar”

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal:  "İzmir'de yolsuzlukların odağı haline gelmiş Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri ve politikalarıyla hukuk ve demokrasi mücadelemiz #CHPdeYolsuzlukBiteneKadar sürecek.

 

 
İzmir'de denetim raporu: 1192 kişiye ceza
 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’de 2021’in startı verildi: Sürekli’den başkanlarla toplantı
AK Parti İzmir’de yeni yılın ilk toplantısı yapıldı. İl Başkanı Sürekli, ...
CHP Konak'tan yılbaşında karakol mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı yeni yılın ilk saatlerini ...
CHP İzmir’de ilçe sorumluları revizyonu: Kim/nereden sorumlu?
İzmir İl Yönetim Kurulu’nun haftalık olağan toplantısında ilçelerde görev ...
 
'Menemen seçimi'nde flaş gelişme... Valilik tarih verdi, CHP'den sert tepki!
İzmir Valiliği flaş bir kararla Menemen'de kurayla biten ve yargıya taşınan ...
AK Partili Sürekli: Hiç bir musibet bizi yıldıramaz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni yıl dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
CHP Gençlik'ten anlamlı 2021 çalışması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları’nın başarılı başkanı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermenistan'a uyarı
Türkiye ve Rusya arasında kurulacak Ortak Merkez’de görev yapmak üzere ...
AK Partili Dağ ile CHP'li Sertel arasında 'Kemeraltı' atışması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile CHP ...
AK Partili Kaya'dan İnciraltı için 'kamu yararı' müjdesi!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, bölge için 'kamu yararı' kararı alındığını duyurdu. 
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri