POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
1 Ekim 2018 Pazartesi - 14:40

CHP'de Yücel'den 'Koca' mesajlar: Aday olmak isteseydi...

CHP İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun gündeme damga vuran aday olmama kararını değerlendirdi. Yücel, "Elbette kalmasını dileriz. İzmirlilerin de böyle düşündüğünü düşünüyorum. Her şeyden önce Sayın Kocaoğlu’nun görüşü ve niyeti önemlidir. Aday olmak isteseydi değerlendirilirdi, kendisi adaylık için en güçlü isimdi..." dedi.

CHP de Yücel den  Koca  mesajlar: Aday olmak isteseydi...

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Kent belediyecilik tarihinin en uzun süre görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aziz Kocaoğlu merakla beklenen kararını açıkladı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimde yeniden aday olmayacağını duyurdu. 

Kocaoğlu'nun tarihi kararı kent ve ülke kamuoyunda büyük ses getirirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de detaylı bir açıklama yaparak gelişmeyi değerlendirdi. 



CHP İl Başkanı Yücel, Kocaoğlu'na hizmetleri nedeniyle teşekkür ederek şunları söyledi: 

İZMİR’E BİR ÇOK ESER BIRAKTI
Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu yapmış olduğu basın toplantısında göreve geldiğinden beri yaptığı hizmetleri, yönetim anlayışını anlattı ve neticede 2019 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Ben şunu ifade etmek istiyorum; Sayın Kocaoğlu göreve geldiğinden beri 14 buçuk yıldır şerefi, onuru, namusuyla şeffaf ve dürüst belediyecilik anlayışı ile İzmir’e hizmet etti, hala da hizmet etmeye devam ediyor. Ürettikleriyle, kente namusu gibi sahip çıkan bir yönetici anlayışıyla İzmir’e birçok eser bıraktı. Kenti kalkındırması, kendi öz kaynaklarıyla ekonomisini canlandırmasıyla hem Türkiye’ye hem dünyaya örnek olacak yatırım ve hizmetler yaptı. Bu görevi 'Demokrasinin, Cumhuriyetin kalesi' diyebileceğimiz hoşgörünün, insanca yaşamın merkezi olan İzmir'de yapmış olması da ayrı bir önem arz ediyor. Sayın Kocaoğlu’nun çalışma arkadaşları ile birlikte yapmış olduğu hizmetler nesilden nesile anlatılacak hizmetlerdir. Bu görevler ilelebet yapılacak görevler değil, işgal edilecek makamlar değil, dile kolay yaklaşık 15 sene… Bunlar gelip geçici makamlar önemli olan bu süreçte neler yaptığınız, nasıl anıldığınız...

BAYRAĞI DEVRALACAK ARKADAŞIMIZIN…
Sayın Kocaoğlu aday olmayacağını açıklasa da görevinin başındadır, hizmet etmeye devam edeceğine kuşkumuz yok. Önemli olan ondan sonra bayrağı devralacak arkadaşımızın dürüst şeffaf belediyecilik anlayışıyla kente ve belediye kaynaklarına namusu gibi sahip çıkarak aynı şekilde devam etmesi, ki bu konuda da hiçbir kuşkumuz yok! Gerek İzmir’e,  gerek ülkemize ve partimize vermiş olduğu emek ve hizmetten dolayı hem ona bu görevi veren hem İzmirliler hem partimiz adına kendisine sonsuz teşekkür ediyorum... 

KALMASINI DİLERİZ AMA…
'Partiden ve örgütten Kocaoğlu'na 'Kal' talebi gelecek mi?' sorusunu da yanıtlayan Yücel, "Elbette kalmasını dileriz. İzmirlilerin de böyle düşündüğünü düşünüyorum. Her şeyden önce Sayın Kocaoğlu’nun görüşü ve niyeti önemlidir. Biz nasıl bir belediyecilik yaptığını dilimiz döndüğünce anlatabilmişizdir umarım. Her şeyden önce Sayın Kocaoğlu’nun fikri önemli... Bu işler isteyerek yapılacak işler, bu görevler gönüllü yapılacak işler ve Sayın Kocaoğlu’nun  bunu isteyerek, aşkla, sahiplenerek en iyi şekilde yaptığını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

ADAY OLMAK İSTESEYDİ DEĞERLENDİRİLİRDİ
'Kocaoğlu’nun aday olmama kararı partide sıkıntı yaratır mı?' sorusunu da cevaplayan Yücel şöyle konuştu: 
Neden sıkıntı olsun ki? Sayın Kocaoğlu’nun bu niyeti aday adayı olmadığını 6 ay önceden açıklaması yine parti ve İzmirlilere karşı sorumluluk duygusundan kaynaklanıyor. Son dakikaya kadar aday olup olmayacak diye tartışılması doğru değil. Aday adayı olması halinde partimizce bu en iyi şekilde değerlendirilip karşılık görürdü diye düşünüyorum. Şunu da söylemek istiyorum; Bu kararı almış olmasında 24 Haziran seçimlerinden sonraki imza, değişim, olağanüstü kurultay süreci ile ilgisi ve etkisi olmadığına eminim. Aday olmak isteseydi değerlendirilirdi, kendisi adaylık için en güçlü isimdi... 

 
Altay düşüşe geçti!
 
İzmir'de o başkandan Kocaoğlu ile aynı gün aynı karar: Aday değilim!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 1 Ekim 2018 Pazartesi 20:15

Degisim olmali 3 donem 15 yil görev yapti tesekkur ederiz. Koltuga yapismayi dusunenlere örnek olur insallah. Tum il ve ilcelerde yeni kan yeni bir vizyon yeni yuzler şart.

Yorumu oyla      0      0  
il baskanı değil 1 Ekim 2018 Pazartesi 19:38

il başkanı değildir o avukattır. Avukatlıgını bilmem ama il başkanlığı vukuattır. Imza sürecinde yaptıkları ise tam bir faciadır. Koca Izmirin fikrini almayıpta Ankara il başkanının görmeyen gözü olmuştur basın açıklamasında :)

Yorumu oyla      0      0  
BUCALI 1 Ekim 2018 Pazartesi 15:49

İL BAŞKANI GİBİ İL BAŞKANI..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Milli meselelerde ihtilafa düşemeyiz
Meclis'in açılışında konuşan TBMM Başkanı Yıldırım, "Milli meselelerimizde ...
AK Parti’den Akpınar’a sert eleştiri: Yönetemiyor!
AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu şeffaf belediyeciliğin en kötü ...
Kocaoğlu'nun vedası ülke gündemine damga vurdu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun yerel seçimlerde aday olmayacağını ...
 
CHP'de Torun'dan 'Kocaoğlu' açıklaması!
CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, Büyükşehir ...
CHP'den MHP'ye 'Kemal Derviş' yanıtı
CHP Parti Sözcüsü Öztrak, "Bahçeli, kendisini Derviş'in kabineye dışarıdan ...
CHP İzmir Milletvekillerinden ‘Kocaoğlu’ bakışı: Kim/ne yorum yaptı?
CHP İzmir Milletvekilleri Gerçekizmir’e açıklamada bulunarak Büyükşehir ...
 
Kocaoğlu'nun tarihi kararına CHP'den ilk tepki!
Özel, "CHP olarak Aziz Bey'in bu kararına saygılıyız. İzmir'de Büyükşehir ...
TBMM Başkanı Yıldırım İzmir'de ilk dersi verecek!
TBMM Başkanı Yıldırım, Perşembe günü İzmir'e gelerek Ege Üniversitesi'nin ...
MHP İl Başkanı Şahin 'Biz hazırız' dedi, güçlü oldukları ilçeleri saydı!
Kızılcahamam'daki seçim kampının ardından önemli açıklamalar yapan MHP ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri