POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Acun Ilıcalı satın alacağı yeni kulübü duyurdu!
Acun Ilıcalı satın alacağı yeni kulübü duyurdu!
Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi
Mahzen-35 operasyonlarında 6 ilde 6 suç örgütü çökertildi!
Mahzen-35 operasyonlarında 6 ilde 6 suç örgütü çökertildi!
Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi
Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi
2 Temmuz 2018 Pazartesi - 08:53

CHP'de gündem 'erken aday açıklaması': İzmir'de 8 ilçe için kimlerin adı geçiyor?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim startını verip adayları erken açıklayacaklarını duyurması sonrası gözler İzmir’de partinin yerel seçimlerde kaybettiği ilçelerde. İzmir’de belediyesi CHP’de olmayan 8 ilçede adayların daha da erken açıklanması beklentisi yüksek. İşte isimleri adaylık için geçenler...

CHP de gündem  erken aday açıklaması : İzmir de 8 ilçe için kimlerin adı geçiyor?

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27 Dönem Milletvekili seçimi geride kalırken, sonuçlar özelinde en hareketli parti Cumhuriyet Halk Partisi... 

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin partinin oyundan 8 puan fazla alması parti içinde ‘değişim’ seslerini de beraberinde getirmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İnce peş peşe yaptıkları açıklamalarla ‘kurultay’a yeşil ışık yakmazken, parti içinde olağanüstü kurultay için imza hareketliliğinin yaşanabileceğini konuşuluyor.

Kurultay gündeminin dışında parti içinde yerel seçim hareketliliği de var. 2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin erkene çekilmesi ihtimali gündeme düşerken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimin startını verdiklerini belediye başkan adaylarını erken açıklayacaklarını açıklamıştı.

Adayların erken açıklanması şıkkı özellikle partinin belediye başkanı olmadığı ilçeler için daha öne çıkmış durumda.

İzmir’de gözler CHP’nin 2014 yerel seçimlerinde kaybettiği 8 ilçede…

CHP İzmir İl Örgütü’nde Selçuk, Torbalı, Kiraz, Ödemiş, Menderes, Kınık, Aliağa ve Kemalpaşa’da belediye başkan adayının belediyesi CHP’de olan ilçelerden önce açıklanması beklentisi yüksek.

ÖNSEÇİM BEKLENTİSİ VAR AMA...
8 ilçenin aday belirleme kriteri olarak ‘önceçim’ sesleri yüksek perdeden söyleniyor ancak zaman darlığı ve CHP Lideri’nin ‘önseçim’ dememesi bu seçeneği şimdilik arka plana atıyor.

CHP İzmir’de kaybedilen 8 ilçede belediye başkan adaylığı için bir çok isim konuşuluyor.

ALİAĞA’DA DURMAZ ÖNE ÇIKTI
Aliağa’da yerel seçimlerde üçüncü parti çıkan CHP, sonrasında yapılan üç genel seçimden de sandıktan önde çıkmıştı. Yerel seçimlerde yeniden kazanılması planlanan ilçelerin başında gelen Aliağa’da uzun yıllar ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Özcan Durmaz öne çıkıyor. 2013 yılından bu yana ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Durmaz, kaybedilen yerel seçimlerin ardından parti içinde önce birlik beraberliği sağlayıp, daha sonra alan çalışmalarına ağırlık vermişti. Durmaz’ın adaylığında mevcut vekiller, il ve ilçe örgütü ile Genel Merkez’in fikir birliğine varması yüksek ihtimal olarak dillendiriliyor. İlçede adaylık için konuşulan diğer isimler 2014’ün adayı Barış Eroğlu ile Büyükşehir Meclis Üyesi işadamı Erol Güngör...

ÖDEMİŞ’TE ADAY BOLLUĞU
24 Haziran’da partinin itirazı sonrasında az bir oy farkla CHP’nin AK Parti’nin önüne geçtiği Ödemiş’te aday bolluğu var. 2009 seçimlerinde kazanılan ancak 2014 seçimlerinde kaybedilen Ödemiş’te, belediye başkan adaylığı için  Büyükşehir’de koordinatörlük görevi yapan Cumhur Şener, eski belediye başkanları Mehmet Eriş ile Bekir Keskin, ilçe eski başkanları Mehmet Birlik ve Nazan Dönmez, belediye eski meclis üyesi Halil İbrahim Kökten, gıda mühendisi Remzi Boyacıoğlu, son ilçe kongresinde başkan adayı olan Erdem Boyacı’nın isimleri geçiyor. İlçede adayların ve örgütün gönlünde önseçim yatıyor.

KEMALPAŞA’DA ESKİ BAŞKANLAR ADAY ADAYI
2009 seçimlerinde kazanılıp 2014 seçimlerinde kaybedilen bir başka ilçe olan Kemalpaşa’da mevcut ilçe başkanı Mehmet Ayçil aday adayı değil. Eski belediye başkanı Rıdvan Karakayalı uzun süredir yeniden adaylık için çalışmalarını yürütüyor. Bağyurdu’nda 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Rıdvan Üreten ismi de uzun süredir gündemde.  Kemalpaşa doğumlu olan İl Eski Başkan Yardımcısı Okan Karlıdağ da adaylık için kulislerde konuşuluyor. Adaylık için anılan bir başka isim de Ziraat Odası Başkanı Bülent Ali Oray…İlçede sevilen bir isim olan Oray, aynı zamanda Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Oray’ın akrabası.  Avukat Ahmet Cemil Balyeli ve işadamı Kudret Balcı da adaylık için şanslı gösterilen isimlerden...

TORBALI’DA DEMİR BİR ADIM ÖNDE
Torbalı’da genç partililer öne çıkıyor. 2014 seçimlerinde yargıya takılan ve aday gösterilmeyen eski belediye başkanı İsmail Uygur daha sonra ilçe başkanı seçilmişti. İsmi yine adaylık için geçen Uygur’un ilerleyen yaşı ve parti örgütü ve milletvekilleriyle zaman zaman karşı karşıya gelmesi, Uygur’un şansını azaltıyor. Adaylık için ismi öne çıkan işadamı Övünç Demir... İlçede ve parti örgütünde sevilen bir isim olan Demir, 24 Haziran sürecinde milletvekili adaylarının ilçede yaptığı çalışmalarda yanlarında yer alarak sürece ve adaylara katkı koymuştu. Bazı yerlerde genç isimlerle yürüyecek olan CHP’de Demir’in genç bir isim olması da adaylık şansını arttırıyor. İlçede adaylık için anılan bir başka genç partili ise Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş…Başka ilçelerde kadın aday gösterme sıkıntısı yaşanması halinde Akkaş’ın değerlendirilebileceği ifade ediliyor.

KINIK’TA ÇETİNKAYA YENİDEN İSTİYOR
Yerel seçimlerde CHP içinde aday kırılması nedeniyle kaybedilen Kınık’ta 2019 yolunda da aday bolluğu var. 2014’ün adayı Mehmet Çetinkaya, eski ilçe başkanı Ahmet Özkan, Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, işkadını Sema Bodur  ismi geçenler. Kınık’ta mevcut ilçe başkanı İsmail Yılmaz adaylık düşünmüyor.

SELÇUK’TA CÖMERT-CİRİTOĞLU VE ÜLGÜR
Selçuk’ta belediye başkan adaylığı için genç isimler öne çıkıyor. Genel Merkezle yakın ilişkiler kuran ve partiden geçmişte milletvekili adayı gösterilen Emir Cömert ile ismi kurultayda PM için de geçen Büyükşehir Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu isimleri yüksek perdeden konuşuluyor.  Son ilçe kongresiyle birlikte siyaset arenasına geri dönen eski belediye başkanı Vefa Ülgür’ün de ismi adaylık için konuşuluyor.

KİRAZ’DA DÖRT İSİM
Kiraz’da belediye başkanlığı için iki isim öne çıktı. İlçede ve parti içinde sevilen, adaylık noktasında da nabız yoklayan işadamı Salim Özkarakaş ile eski belediye başkanı ve yanı zamanda mevcut ilçe başkanı İsmet Korkmaz ön planda konuşuluyor. İşadamı Adnan Özdoğan ve ilçede kooperatif başkanlığı yapan Süleyman Top isimleri de adaylık için geçiyor.

MENDERES’TE PALA VE ÖZTÜRK ÖNDE!
Aday hareketliliğinin en az yaşandığı ilçelerden biri Menderes… 2014 seçimlerinde aday gösterilen ancak kaybeden Ahmet Pala daha sonra ilçe başkanı seçilmişti. Pala’nın adaylık için yine şanslı olduğu ifade edilirken, adaylık için iki meclis üyesinin de ismi geçiyor. Bu isimler Görece eski Belediye Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Mustafa Öztürk ve Menderes Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kayalar...İlçede kulislere düşen son isim ise  Otomobilciler Federasyonu Başkanı Celil Anık...

 
Kılıçdaroğlu ve İnce ile görüşen Öymen’den tespit: Tecrübe eksikliği!
 
İzmir'de kavurucu hafta!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selcuk 3 Temmuz 2018 Salı 00:36

selçukta yeni bir isim şart. Eski baskanla bu iş olmaz gecen seçimde olmazdı nasil aday yaptilarsa seçimi kaybetti Filiz Ceritoğlu Sengel bu işi en iyi yapabilecek isim.

Yorumu oyla      0      0  
Hakan sunay 2 Temmuz 2018 Pazartesi 14:25

ÖNSEÇİM demokrasinin gereğidir. Parti içi tam adalet İSTİYORUZ

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu ve İnce ile görüşen Öymen’den tespit: Tecrübe eksikliği!
Seçim sonrası CHP’de çelişkili açıklamalar nedeniyle kafa karışıklığı ...
Yerel seçimler erkene mi alınacak?
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yerel seçimler ...
CHP'li Beko: Yakanları da aklayanları da...
“Katliamları unutturmamak da bir direniş şeklidir” diyen Kani Beko, Sivas ...
 
Bozdağ: Kimyasal hadımı devreye sokacağız
Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün ...
İnce: Kılıçdaroğlu'na vefasızlık yapmam!
CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partinin liderliğine gelme ...
Başbakan Yıldırım yeni kabine için tarih verdi
İstanbul'da cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, ...
 
Bahçeli'den Eylül cinayeti için çok sert sözler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, öldürülen 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ...
CHP'li başkan evinde ölü bulundu!
Elazığ'ın Palu CHP İlçe Başkanı Selahaddin Hancı (79), evinde ölü bulundu. ...
O ilçede itiraz sonuç verdi: CHP AK Parti'nin önüne geçti!
CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Ödemiş İlçe Başkanlığı, 24 Haziran miletvekili ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri