POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
8 Temmuz 2023 Cumartesi - 09:08

CHP'de hafta sonu mesaisi: İşte sonuçlar ve yaşananlar!

CHP İzmir'de delege seçimlerinde ilk hafta sonu mesaisinde kritik mahallelerde heyecan yaşandı. Buca'nın Menderes mahallesinde il başkan yardımcısı Görkem Duman'ın listesi kazandı. Karşıyaka'da 3 listeli Bahçelievler'de sarı liste kazanırken, belediyenin desteklediği mavi listede yer alan ilçe başkanı Yacan delege seçilemedi. Karabağlar'da ve Bayraklı'da güne erteleme ve iptal kararları damga vurdu. Bornova'da tek mahallede seçim oldu. İl Başkanı Aslanoğlu'nun mahallesinde uzlaşı yaşandı.

CHP de hafta sonu mesaisi: İşte sonuçlar ve yaşananlar!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 3 Temmuz’da start alan delege seçimleri sürüyor.
Parti içi yarışta ilk hafta sonu mesaisinde metropol ilçelerde kritik mahallelerde seçim heyecanı yaşandı.

Balçova

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’ da delege seçimlerinin yapıldığı ve kendi mahallesi olan Balçova Onur mahallesinde sandık başına giderek, eşi Duygu Aslanoğlu, abisi Birol Aslanoğlu ve babası Adil Ergün Aslanoğlu ile birlikte oyunu kullandı.



İlçe Kongreleri Delege Seçimi ve İlçe ve İl Kongreleri Seçimleri Takvimi açıklandığında birlik, uzlaşı ve ortak liste mesajları veren Aslanoğlu’nun kendi mahallesinde de uzlaşıyla yapılan ortak liste çıkarıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Şenol Aslanoğlu, şunları kaydetti;

DEMOKRASİNİN VE BİRLİĞİMİZİN YANSIMASIDIR
Delege seçimlerimiz tüm ilçelerimizde sorunsuz ve uzlaşı içinde geçiyor. Partimizi güçlendirecek, birliğimizi arttıracak bir seçim takvimi yaşıyoruz. Biz de bugün ailecek, kendi mahallemiz olan Onur mahallesinde partililik görevimizi yerine getirmek için sandık başına geldik. Burada partililerimiz uzlaşı içinde, kucaklayıcı ve örnek olacak ortak bir liste çıkarttılar. Tüm örgütümüz zaten büyük ailemiz. Hem Onur mahallesinde hem de diğer tüm mahallelerimiz de yapılan seçimler, parti içi demokrasimizin ve birliğimizin yansıması. Sandık başına gelen, partisine ve demokrasiye sahip çıkan tüm CHP üyelerine canıgönülden teşekkür ediyorum."

İl Başkanı Aslanoğlu'nun liste başında yer aldığı Onur Mahallesi'nde delege seçilen 65 isim şöyle;

Narlıdere

Narlıdere’de uzlaşı öne çıktı. Belediye Başkanı Ali Engin, İlçe Başkanı Mesut Durgun, İl Saymanı Celal Yıldız ile meclis üyelerinin katkı koydukları uzlaşı listeler seçimlere damga vurdu.

İl Saymanı Celal Yıldız mahallesinde delege seçildi. Meclis üyelerinin tamamı de delege seçildi. 

Çatalkaya’da  Belediye Başkanı Ali Engin, İl Saymanı Celal Yıldız, İlçe Başkanı Mesut Durgun ve İl Eski Yöneticisi Binali Gül’ün ortak çıkarttığı beyaz liste 327 oyla seçimi kazanırken, Serdar Kolay'ın mavi listesi ise 243 oy aldı.  

Başkan Engin, Narlı mahallesinde delege seçildi. Engin seçimi kazanan ve meclis Üyeleri Erman Uzun ve Metin Şahin’in de yer aldığı sarı listenin liste başındaydı. Mavi listede Engin’e yer verilmedi. Narlı’da İzenerji Genel Müdürü Dilek Yaylalar Aras iki listede de yer almadı. 

Atatürk Mahallesi’nde İl Başkanvekili Sirhan Özen delege seçildi.

Limanreis'te beyaz liste ile kırmızı liste yarıştı. Devrim Kırlangıç ve Meclis üyesi Mehmet Alparlsan’ın olduğu beyaz liste kazandı. Kırmızı listede yer alan Ezgi Deniz Urunga ve Serdar Kolay delege seçilemedi. 

2. İnönü mahallesinde beyaz liste ile mavi liste yarıştı. Kazanan beyaz(uzlaşı) liste oldu

Karabağlar
Arap Hasan, Abdi İpekçi, Peker, Aydın ve Barış mahallelerinde sandık kuruldu. Aydın ve Barış mahallelerinde çift liste yarıştı.

ERTELEME KRİZİ!

Öte yandan ilçede bugün sandık kurulacak mahalleler arasında yer alan Üçkuyular'da seçimin ertelenmesi kriz çıkardı. İlçe başkanlığının seçime çok az bir zaman kala çift liste talebi olması gerekçesiyle seçimi ertelemesine partililer tepki gösterdi. Seçim ayın 22'sine ertelendi. 

Aydın Mahallesi'nde çift liste yarıştı. İlçe Başkanı Bülent Sözüpek'in desteklediği beyaz liste sandıkta kırmızı listeyi geride bıraktı.. Beyaz listeden Yusuf Polat, Baran Yıldız, Hüseyin Köse, Ayşegül Arslan ve Rabia Polat delege seçildi. 

BARIŞ'TA SEÇİM İPTAL

Barış mahallesinde mavi ve kırmızı liste yarıştı. Kullanılan oy ile oy kullandığına ilişkin atılan imza listesi birbirini tutmadı. Seçimler iptal edildi.

Arap Hasan, Abdi İpekçi ve Peker mahallelerinde seçim tek liste ile yapıldı.

Buca
Aydoğdu, İnkılap, Efeler, Menderes, Karanfil, Laleli ve Seyhan mahallelerinde sandık kuruldu.

MENDERES'TE KAZANAN DUMAN'IN KIRMIZI LİSTESİ



İlçede gözler Menderes’teki seçimdeydi. İl Başkan Yardımcısı Görkem Duman’ın liste başı olduğu kırmızı listeye ilçe siyasetinin aktif isimlerinden Büyükşehir Meclis Üyesi Serkan Kalmaz’ın desteklediği mavi liste rakip oldu.

Sandığın açılması sonrası kırmızı liste 200 oy, mavi liste 190 oy aldı. Kazanan listeden liste başı il başkan yardımcısı Görkem Duman dışında Derya Dedebal, Mukaddes Özşen, Aslıhan Yenice, Hüseyin Benzer, Umutcan Eren, Begüm Yıldız, Mehmet Özçelik,Recai Düzgün, Ahmet Çelik, Yıldız Yılmaz, Barış Duruk, Pınar Çırçır ve Kevser Yıldız delege seçildi.

Kaybeden mavi listede ilk sırada yer alan Buca Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanvekili Özkan Yorulmazbaş delege seçilemedi.

4 MAHALLEDE TEK LİSTE

Laleli’de mavi ve beyaz liste yarıştı kazanan beyaz liste oldu.Cemalettin Kaya, Zafer Kaplansoy, Sinem Özdemir, Doğan Dizman, Aslı Çelik, Hüseyin Çolak, Ferit Fincan delege seçildi. 

İnkılap, Efeler, Seyhan ve Aydoğdu’da seçim tek liste ile yapıldı.

İnkılap Mahallesi delege seçilen isimler: Umut Engin, Ali Rıza Kaya, Hasan Yeşilbağ, Mehtap Kaya, Ali Köksal, Elif Naz Ürünal, Bülent Aran, Ekin Kaya, Tufan Hızlı, Pınar Aslan.

Efeler Mahallesi delege seçilen isimler: Zaan Suyer, Burak Yılmaz, Zahide Kurun, Lokman Fazla, Hüsnü Kaya, Metin Aktaş, Selim Bozdağ, Sibel Arat, Mehmet Ali Gül, Okan Düzova, Berna Yıldırım, Mürüvet Suatoğlu Balcılar, Merve Coşkun, Melisa Erol, Ali Şen, Taner Çelik, Buse Yaşar, Hulusi Nazlıum, Fatma Demirtaş ve İsmail Yüzer 

Karşıyaka
Bahçelievler, Mustafa Kemal, Bahariye ve İmbatlı’da sandık kuruldu.

BAHÇELİEVLER'DE ÜÇ LİSTELİ YARIŞ: KAZANAN SARI



Delege seçimlerinde gözler Bahçelievler’deydi. Gençlik Kolu İl Başkanı Burak Kotan, İl Eski Başkan Yardımcısı Dilek Bilgin ile meclis üyeleri Adem Şahin, Muzaffer Karayılanoğlu’nun desteklediği sarı listeye karşı mavi ve mor listeler rakip oldu. Mavi listeye Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın destek verdiği iddia edilirken mor listeye de ilçe eski başkanı Uğur Yıldırım ve son kongrede ilçe başkan adayı olan Serdar Yavaşoğlu'nun destek verdiği belirtildi. 

Sandıklar 18:00'da kapandı. Oyların sayılması sonrasında kazanan sarı liste oldu. Sarı liste 183 oy alırken, mavi liste 166 mor liste ise 77 oy aldı.

Mavi listede yer alan mevcut ilçe başkanı Rafet Yacan delege seçilemedi..Yacan kongrede başkan adayı olmayacağını duyurmuştu.

ÇİFT LİSTELİ YARIŞ'TA KAZANAN MAVİ

Mustafa Kemal mahallesinde de yarış yaşandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın destek verdiği mavi liste samdıkta mor listeyi geride bıraktı. 124 oy maviye çıkarken mor liste 78 oy da kaldı. 

Bahariye ve İmbatlı’da tek listeli seçim oldu. 

Bahariye’de sandığa giden mavi listede yer alan Hamza Ergan, Hasan taşkın, Mualla Özalp Hazne, Gökhan Göktepe, Ezgi Alkılıçgil, Onur Karataş, Egemen Eskicioğlu, Erhan Genç, Engin Alageyik, Mehmet İnci, Kazım Ertik, Ateş Karaer, Berkay Coşkuner, Umut Karataş, Engin Altunbay delege seçildi. İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner'in oğlu Berkay Coşkuner(18) mahallede delege seçilmeyi başaran isimler arasında yer aldı.

Bayraklı
İlçede delege seçimlerinde cumartesi mesaisinde Adalet, Alpaslan, Gümüşpala, Körfez, Turan ve Rerik Şevket İnce mahalelerinde sandık kurulacak.

O MAHALLEDE SEÇİM İPTAL

Körfez mahallesinde seçim yeterli çocğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle ilçe başkanlığı tarafından iptal edildi.

Kırmızı ve mavi listenin yarışacağı mahallede sabahın erken saatlerindne itibaren gerginlik yaşandı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde kesin ihraç istemi ile tedbirli şekilde disipline gönderilen geçmiş dönem ilçe başkan adayı Samad Tekin mavi listeye yazılmıştı. Tekin’in adaylığı ve oy kullanma hakkı sandık sorumlusu tarafından iptal edilmişti.

Adalet Mahallesinde seçim tek liste ile gerçekleşirken delege seçilen isimler arasında  İl Başkan Yardımcısı Ali Alan ve Meclis Üyesi Alim Çalkaya da yer aldı. 

Bornova
Bornova’da günün tek sandık mesaisi Koşukavak’ta yaşandı.

Mavi ve beyaz liste yarıştı. Mavi listeden Mehmet Barış Aysal, Mümin Yılmaz, Selin Kılıç, Bülent Aysal, Sevilay Dülger, Ürküş Yılmaz, Ümmü Gümüş ve Berkan Korkmaz delege seçildi.

 
Sezen Aksu'ya takıntılı hayran şoku
 
Büyükpark’a uçaklar iniş yaptı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
K yaka 8 Temmuz 2023 Cumartesi 18:17

Atı alan üsküdarı geçti.CHP PARTİ İÇİ YARŞI VE PARTİ içi çekişme ile uğraşırken.Ak parti yerel seçim SITARTINI verdi bile .CHP parti içi mücadele uğraşmaktan siyaset üretemiyor.onun için parti yerinde sayıyor.delege sistemi sürdüğü sürece partinin aldığı oylar hep aynı kalacak.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahıl koridoru anlaşması uzayacak mı?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
''11 büyükşehire yenilerini ekleyeceğiz!''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'daki yerel seçimlerde 11 büyükşehiri ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsveç açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliği süreciyle ilgili ...
 
Akşener’den zam tepkisi: Adı konmamış IMF programı!
Tepki yaratan vergi ve harç zamlarını eleştiren İYİ Parti Genel Başkanı ...
AK Partili İnan'dan CHP'li vekillere sert 'Örnekköy' tepkisi!
Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka-Örnekköy’de çalışmalarını organize ...
O ilçede yönetimde 'kırmızı liste' çağrısı!
CHP Selçuk'ta İlçe Başkanı Mehmet Karanfil olmak üzere; yönetim kurulu ...
 
Çarpıcı transfer: İYİ Parti İzmir Adayı MHP'ye geçti!
İYİ Partiden 14 Mayıs'taki 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde İzmir ...
CHP satışa karşı limanın önünde: Aslanoğlu'ndan Saygılı'ya çağrı!
CHP İl Örgütü İzmir Alsancak Limanı önünde gerçekleşen basın açıklamasında ...
CHP'den 'danışman atamaları' açıklaması!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 4 Haziran'dan sonra Engin Özkoç, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri