POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
CHP Genel Başkanı Özel, Ayşe Ateş'le görüşecek
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Polis el koydu, silahlar 'Teşkilat'ın çıktı
Polis el koydu, silahlar "Teşkilat"ın çıktı
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
Panathinaikos'ta Terim dönemi sona eriyor
19 Aralık 2018 Çarşamba - 13:08

CHP'de ittifak zirvesi: Yücel'den önemli mesajlar, başkanlardan eğilim yoklamasına veto!

CHP İl Başkanı Yücel, ilçe başkanları ile bir araya gelerek yerel seçim çalışmalarını ve İYİ Parti ile yapılan ittifakı masaya yatırdı. Toplantı sonrasında açıklama yapan Yücel, “İlçe başkanlarımızın ve parti örgütümüzün görüşlerini, önerilerini aldık, değerlendirmelerde bulunduk. Bu görüşlerimizi genel merkezimizle paylaşacağım” diye konuştu. Öte yandan toplantıda başkanların tamamına yakını meclis üyeliği adaylığı için eğilim yoklaması yöntemi uygulanmasına karşı çıktı.

CHP de ittifak zirvesi: Yücel den önemli mesajlar, başkanlardan eğilim yoklamasına veto!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP), İYİ Parti ile yapılan sandık uzlaşısının gölgesinde 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin hazırlıklar tam gaz devam ediyor. 

Yapılan ittifak kapsamında İYİ Parti'nin CHP'nin İzmir Büyükşehir Adayı'nın desteklemesi karara bağlanırken, ilçelerde nasıl bir yol haritası izleneceği henüz netleşmedi. 

CHP İzmir İl Yönetimi Cumartesi günü yapılan toplantıda partinin İzmir’de 30 ilçede aday çıkarması gerektiği görüşünde birleşmiş ve İYİ Parti ile ilçelerde ittifaka soğuk bakmıştı. Toplantının ardından Pazartesi günü Ankara’nın yolunu tutan Yücel, il yönetiminin fikrini Genel Merkez ile paylaşmıştı.

Gelişmelerin ardından CHP İl Binası'nda önemli bir zirve gerçekleşti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıya Buca ve Beydağ ilçe başkanları dışında tüm başkanlar katıldı. Buca İlçe Başkanı yerine temsilci gönderirken, Beydağ İlçe Başkanı’nın ise mazeret bildirerek katılamadığı öğrenildi.



CHP İl Başkanı Yücel'den toplantı sonunda önemli açıklamalar geldi. Yücel, “İlçe başkanlarımızla seçim öncesi artık olağan hale gelen toplantılarımızdan birisini gerçekleştirdik. Seçim yaklaştıkça seçim hazırlıkları ve ittifaklar konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Bizlerde İzmir örgütü olarak bu gelişmeleri değerlendirmek, görüş alışverişinde bulunmak için koordinasyon toplantılarımızı sıklaştırıyoruz” dedi.

YERELDE DENGELERİN NE OLDUĞUNU EN İYİ ÖRGÜTÜMÜZ BİLİR
Toplantıda İYİ Parti ile ittifak ve seçim çalışmaları noktasında ilçe başkanları ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Yücel, “Bugün ilçe başkanlarımızla İYİ parti ile yapılacak ittifak ve seçim çalışmaları konularını ele aldık. Elbette ittifak konusunda son sözü genel merkezimiz söyleyecek ama yerelde dengelerin ne olduğu, İzmir'deki hedeflere nasıl ulaşılabileceği ve seçmenin beklentilerini de en iyi bilecek olanda il örgütümüz… İttifak konusunda, diğer tüm konularda olduğu gibi genel merkezimizle sürekli bir irtibat halindeyiz. Bugünkü toplantıda İlçe başkanlarımızın ve parti örgütümüzün görüşlerini, önerilerini aldık, değerlendirmelerde bulunduk. Bu görüşlerimizi Genel Merkezimizle paylaşacağım” diye konuştu.

İTTİFAKI ÖNEMSİYORUZ
İttifak noktasında değerlendirme yapan Yücel, “İYİ parti ile yapılacak bir ittifakı çok önemsiyoruz ve sadece partiler için değil, Türkiye'de huzurun, uyumun, demokrasinin ve refahın hakim kılınması için gerekli görüyoruz. İttifakın uygulanma şekli ve şartları konusunda farklı düşünceler olabilir ama önemli olan başarıya ulaşmaktır. Bizim bir hedefimiz var, İzmir'de büyükşehir belediyemizle birlikte ilçelerimizde 30'da 30 yaparak, tüm belediyeleri kazanmak istiyoruz. Bu hedefe ilerlerken en iyi yol haritasını çıkarmak ve ona göre ilerlemek içinde ilçelerimizle uyum içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLAR EĞİLİME KARŞI
Öte yandan toplantıda Genel Merkez'in gündeminki 'isteyen ilçelerde meclis üyelikleri için fermuar sisteminin uygulanacağı eğilim yoklaması yapılması' konusu da konuşuldu.

 Edinilen bilgiye göre ilçe başkanlarının tamamına yakını eğilim yoklamasına sıcak bakmadı. Başkanların hem zamanlama hem de belediye başkan adayının istediği isimlerle çalışmasını sağlamak adına eğilim yoklamasının yapılmaması noktasında hem fikir oldu.

Başkanların, kendilerinin ve belediye başkanlarının birlikte denge de gözeterek meclis üyesi listelerini yazmaları gerektiğine vurgu yaptıkları öğrenildi.

İlçe başkanlarından Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’ın ise hakkaniyet vurgusu yaptığı öğrenildi. Eğilim yoklaması yapılması halinde sandıktan çıkan isimlerin listeye kesinlikle yazılması gerektiğine vurgu yapan Özcan’ın atama yapılması halinde de örgütte karşılığı olan mecliste faydası olacak isimlerin listelerde olması gerektiğine dikkat çektiği öğrenildi.

İl Başkanı Deniz Yücel’in de ilçe başkanlarının eğilim yoklamasıyla ilgili yapılmaması konusundaki hassasiyetlerine katıldığını dile getirdiği belirtildi.Yücel'in ilçe başkanlarının eğilim yoklaması istemediklerine yönelik ortak görüşünü Genel Merkez'e aktaracağını söylediği ifade edildi.

Toplantıya katılmayan Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise uzun süredir ilçede eğilim yoklaması yapılmasını savunuyor.

CHP MYK’sında talep eden bütün il ve ilçelerde belediye meclis üyelerinin eğilim yoklamasıyla belirlenmesi öne çıktımıştı. Fermuar yönteminin uygulanacağı eğilim yoklamasında tek rakamlar Genel Merkez kontenjanına, çift rakamlarsa sandıktan çıkanlara ayrılacak. Eğilim yoklaması kararı çıkarsa Ocak ayında yapılacak.

 
Minik Öykü'ye umut olmak istedi, Kızılay O'nu görmedi!
 
12'si emniyet müdürü 49 polis için yakalama kararı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nuri yılmaz 20 Aralık 2018 Perşembe 23:28

Ön seçimden neden korkuluyor barti içinde sevilen sayılan canla başla çalışan arkadaşların ónünü açalım adam kayırmacılıgını bırakalım sandıktan kaçamayalım

Yorumu oyla      0      0  
Mustafa koca 19 Aralık 2018 Çarşamba 23:35

Parti içinde ve tabanda karşılığı olan emek veren kişilerin meclis üyesi olması doğru bir seçimdir bu da ancak ön seçimle belli olmalıdır.saygılarımla.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan Kaymak 19 Aralık 2018 Çarşamba 16:43

Eğilim yoklamasına sıcak bakmamak kendi seçmenine güvensizliktir demokrasi den uzaklaşmaktır

Yorumu oyla      0      0  
Gökhan ACAR 19 Aralık 2018 Çarşamba 14:25

Partimiz için en iyisi eğilim yoklamasıdır sandık en doğrusunu söyler. Kimler o mevkide görülmek isteniyorsa o isimler çıksın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter: Hazinede ne kaldı?
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, TBMM’de Hazine ile ilgili konuşma ...
Bahçeli: Yeni görüşme ihtiyacı bize göre yok
MHP lideri Bahçeli, 'Liderler seviyesinde önümüzdeki günlerde bir görüşme ...
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar: Büyükşehir için aday profilimiz belli
İYİ Parti'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayarak ...
 
Siyaset bilimci Tosun'dan 'İzmir' analizi: İttifaklar, Zeybekci ve Kocaoğlu etkisi üzerine çarpıcı tespitler!
Siyaset Bilimci ve Prof. Dr.Tosun, İzmir’de ittifak senaryolarından, partilerin ...
Karabağlar Aday Adayı CHP'li Kaya: Başkanlara tarihsel bir sorumluluk düşüyor
Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Kaya, "Belediyeciliğin temel ...
Meclis'te 'Şunlara bakın' tartışması!
2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde milletvekillerinin ...
 
AK Parti İzmir'de 7 ilçede yeni başkanlar belli oldu
AK Parti İzmir’de belediye başkan adaylığı için ilçe başkanının istifa ...
CHP'nin İstanbul ve Ankara adayları belli oldu
CHP'nin yerel seçimlerdeki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur ...
CHP İzmir’de o ilçenin başkan ve eski başkanları Yücel’den ‘sandık’ istedi
CHP’de İzmir Büyükşehir Adayı ve ilçe belediye başkan adayları henüz açıklanmazken, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri