POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 15:14

CHP'de kurultay zirvesi: Yücel’den 'Kılıçdaroğlu' mesajı, Gümrükçü’den çağrı, 2 isim 'adayım' dedi!

CHP İl Başkanı Yücel, kurultay delegeleri ile bir araya geldi. PM için isim önermesinin söz konusu olmadığını kaydeden Yücel, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun tek aday olup olmaması noktasında da değerlendirmede bulundu. Toplantıda söz alan Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü örgüte çağrıda bulunurken, 2 isim PM için aday olduklarını açıkladı.

CHP de kurultay zirvesi: Yücel’den  Kılıçdaroğlu  mesajı, Gümrükçü’den çağrı, 2 isim  adayım  dedi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak 37. Olağan Kurultay öncesi İzmir’de önemli bir toplantı gerçekleşti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Kurultay Delegeleri ile bir araya geldi.

Alsancak Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yücel, önemli mesajlar verdi.

İMZALARI VERDİ

İzmir delegasyonun imzalarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiğini belirten Yücel, Parti Meclisi (PM) için isim önermesinin söz konusu olmadığını söyledi. Yücel, Lider Kılıçdaroğlu’nun tek aday olup olmaması noktasında da değerlendirmede bulundu.

İZMİR DELEGASYONUNUN İMZALARINI GENEL BAŞKANIMIZA VERDİM

Toplantı sonrası basın mensuplarına bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Kurultay delegelerimizle, kurultaydan önce bir kez daha bir araya geldik. Bu Kurultay iktidar kurultayı. CHP uzun bir aradan sonra iktidara çok yakın. Dolayısıyla Kurultay’da seçilecek kadroların CHP’yi iktidara taşıyacak olan ve bu ülkeyi yönetecek kadrolar olduğunu delegelerimizle bir kez daha paylaştık. İzmir delegasyonu olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan adayı olsun diye imza vermiştik. Geçtiğim hafta yaptığım Ankara ziyaretinde İzmir delegasyonunun imzaların Sayın Genel Başkanımıza ilettim. Genel başkanımızla yapmış olduğumuz görüşme konusunda Kurultay delegelerimize bilgi verdim” dedi.

PM’YE İSİM ÖNERMEM SÖZ KONUSU DEĞİL

Parti Meclisi’ne isim önermediğini belirten Yücel, “Parti Meclisi’mize ve Yüksek Disiplin Kurulu’na aday olmayı düşünen arkadaşlarımızın adaylıklarını tarafımıza iletmelerini Kurultay delegelerimizle paylaştım. Tarafımıza ileten isimler oldu. Bu arkadaşların kendi izinleri ve müsaadeleri ile Kurultay delegelerimizle paylaştık. Basında yazılan çizilen bazı isimler olabiliyor. Bizim il başkanı olarak ya da il başkanlığı olarak bir isim önermemiz söz konusu değil. Parti Meclisi’ne de Yüksek Disiplin Kurulu’na da aday olan tüm arkadaşlarımızın genel başkanımıza ve örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcımıza iletileceğini ifade ettim. Değerlendirmeyi kendilerini yapacağını ilettim. Yani arkadaşlara kısa bir özgeçmiş ve CV ile başvuru yapmalarını hatırlattık. Aday olmayı düşündüğünü ifade eden bazı arkadaşlara başarılar diledik. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğiz. Kurultay için Cuma’dan gelenler olacaktır, Cumartesi gelecekler olacaktır. Ankara’da tekrar bir araya gelebiliriz, önümüzdeki günler bunu gösterecek. Başarılı bir Kurultay olacağını düşünüyoruz. İzmir Delegasyonu ve İzmir Örgütü olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız. Zira 31 Mart başarısı ve 23 Haziran İstanbul başarısı da, pandemi sürecinde başarılı hizmetlerde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ve liderliğinde olduğunu düşünüyoruz. Bu ülkeyi artık tek adam yönetiminden kurtaracak CHP iktidarı yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Yücel, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

BİRDEN FAZLA ADAY OLMASININ PARTİMİZE ZARARI YOKTUR!

‘Sizce Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olmalı mı?’ soruna yanıt veren Başkan Yücel “Olmalı ya da olmamalı demek bana göre doğru değil. Kurultay’ın ve delegasyonun kendiliğinden oluşturacağı süreçtir. Başka bir ismin adaylaşması konusunda örgütün ve delegasyonun bir iradesi oluşursa elbette adaylaşabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Bir kişi adaylaşmazsa genel başkanın da tek aday olmasında da bir sakınca yoktur. Bunlar kendiliğinden oluşan süreçlerdir. Tek aday olmasının demokrasi bir zararı yoktur. Birden fazla aday olmasının da partimize bir zararı yoktur” diye konuştu.

PM’DE İZMİRLİ SAYISINDA ARTIŞ OLACAK MI?

‘Parti Meclisi’ndeki İzmirli sayısında artış olacak mı?’ sorusunu yanıtlayan Yücel “Açıkçası ben bu durumu sayı olarak değerlendirmiyorum. Parti Meclisi’ne girecek arkadaşlarımızın kendi iliyle, kendi ilçesiyle ilgili bir görevi olmuyor. Türkiye ile ilgili görevleri oluyor. Partinin yönetimiyle ilgili görevleri oluyor. Tüzüğümüzde yazılan belli konularda karar organı olan Parti Meclisi’nde, Türkiye genelinde partinin yönetimi ve karar verme noktasında bir görevleri oluyor. Dolasıyla belli bir ilin şu kadar kişiyle temsil edilip edilmesi bence çok önemli bir konu değil. Önemli olan oraya giden arkadaşların asli görevlerinin partiyi iktidara taşımak olduğu ve Türkiye genelinde bir görevleri olduğu, il ve ilçe siyasetine sıkışmadan kendilerine Türkiye siyasetine hasretmeleri gerekmektedir. Dolayısıyla bu görevin kaç kişi tarafından yapıldığı önemli değil. Kimin hakkını vererek ve layıkıyla yaptığı önemlidir. Benim bakış açım bu” açıklamasında bulundu. 

O GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

İl Başkanı Yücel’in basına kapalı gerçekleşen toplantıda kurultay delegelerine Ankara’daki temasları hakkında bilgilendirme yaptığı, kendisine gelip PM talebinde bulunanların isimlerini Genel başkan Kılıçdaroğlu’na ilettiğini söylediği öğrenildi. 

Toplantıda vekiller söz aldı. Vekillerin ‘iktidar kurultayı’ yapılacağına dikkat çektiği, Parti Meclisi için Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan görev beklediklerini dile getirdikleri öğrenildi.

GÜMRÜKÇÜ’DEN ÇAĞRI

Toplantıda söz alan tek belediye başkanı aynı zamanda kurultay delegesi olan  Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü oldu. Gümrükçü’nün, “ Belediye başkanlarımız başarılı işlere imza atıyor. Bu nedenle baskı ve saldırı var. En çok da Büyükşehir Belediye Başkanımızın üzerine geliniyor. Erken seçim ihtimali var, dikkatli olmamız lazım. İlçe örgütleri ve belediye başkanları sahaya inip vatandaşla buluşmalı. Parti içinde bir kavganın tarafı olmamalıyız. Kol kola girmeliyiz, kenetlenmeliyiz” dediği öğrenildi.

2 İSİM ‘ADAYIM’ DEDİ

Toplantıda sadece genç kurultay delegeleri Berfin Deniz ve Nevzat Efe’nin PM’ye aday olduklarını açıkladığı öğrenildi. Her iki isminde ‘gençlerin önü açılmalı. Gençlere görev verilmeli’ mesajı verdiği öğrenildi.

 
Kemalpaşa Belediyesi araç filosunu genişletti
 
MHP'li Cemal Enginyurt'a ihraç talebi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir'den Karşıyaka ve Buca'ya destek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den bir ...
AK Parti'den 'Netflix' açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Netflix Türkiye yetkililerinin ...
AK Parti İzmir’de o ilçe için ‘Ali Aslan’ bombası!
AK Parti İzmir’de 4 ilçenin yeni başkanı için Genel Merkez’de Salı günü ...
 
AK Parti'de değişim mesaisi: Rota Başkent, masada 4 ilçe!
AK Parti İzmir’de kongreler öncesi değişim mesaisi sürüyor. İl Başkanı ...
CHP'li Polat'tan AK Partili Dağ'a: Nefret suçu işliyor!
CHP’li Polat, “Erken müdahale ile algı operasyonunu ortaya çıkarmasak ...
CHP İzmir'de kurultay trafiği: Yücel ve Soyer'den kamp, 'anahtar'da Böke iddiası!
CHP’de gözler kurultaya çevrildi. İzmir delegeleri bugün bir araya gelecek. ...
 
AK Partili Dağ Büyükşehir Binası önünden seslendi: O renkleri oradan kaldırın
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, Büyükşehir ...
Bakanlık açıkladı: İki ülkeye uçuşlar durduruldu
Ulaştırma Bakanlığı, covid ile mücadele kapsamında İran ve Afganistan'a ...
Erdoğan'dan Ayasofya ve Taksim Camii'nde inceleme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya Camii'ndeki ziyaretinin ardından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri