POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
Biden duyurdu: İsrail'den Hamas'a yeni teklif
AK Parti'den yeni 'uyutma' açıklaması!
AK Parti'den yeni 'uyutma' açıklaması!
Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi
Fenerbahçe’de İsmail Kartal dönemi sona erdi
Fenomen muhtar adayı dolandırıldı!
Fenomen muhtar adayı dolandırıldı!
7 Şubat 2022 Pazartesi - 08:03

CHP'de sandık kurulacak 4 ilçede adaylık kulisleri!

CHP İzmir’de 4 ilçede olağanüstü kongre heyecanı yaşanacak. İşte Kınık, Torbalı, Tire ve Bayraklı’da sandık mesaisi öncesi adaylık kulisleri…

CHP de sandık kurulacak 4 ilçede adaylık kulisleri!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 4 ilçede olağanüstü kongre heyecanı yaşanacak.

Tüzük gereği kongre yapılması gereken ancak parti içi yarış bir süredir ertelenen Torbalı, Tire, Bayraklı ve Kınık için il yönetimi son toplantısında kongre kararı almıştı.

İlk sandık 20 Şubat’ta Kınık’ta kurulacak. 27 Şubat’ta ise delegeler Torbalı’da sandık başına gidecek. 6 Mart Pazar günü Tire, 13 Mart Pazar günü Bayraklı’da sandık kurulacak.

Sandık mesaisi öncesi 4 ilçede de kulisler hareketli...

KINIK

İlçede geçici yönetim başkanı Ahmet Kanat adaylık için kararsız… Kanat’ın aday olmaması bekleniyor. Delegasyonun büyük kısmı ilçe eski başkanı İsmail Yılmaz’la birlikte hareket ediyor. İl başkanlığı ile ters düşen ve daha sonra görevinden istifa eden Yılmaz'ın il başkanlığına karşı bir tavır almayacağı öğrenildi. Yılmaz'ın il başkanlığından gelecek ‘aday olma’ mesajına uyacağı ve aday olmayacağı, farklı bir adayı destekleyeceği iddia ediliyor.

İlçede adaylık için eski gençlik kolu başkanı Onur Gönden, eski ilçe yöneticileri Erel Şengül, Olcay Akın, eski belediye başkan adayları Mehmet Çetinkaya ve Ahmet Özkan ile eski meclis üyesi adayı Murat Büyükadam’ın ismi geçiyor.

TORBALI

Torbalı’da geçici yönetim başkanı olarak görev yapan Övünç Demir kongrede aday olacak. Demir, geçici yönetim başkanı olarak saha çalışmaları ve yeni üye çalışmalarıyla dikkat çekmişti. Demir, kongre kararı çıkması sonrası delegasyonla temaslarını hızlandırdı.

Öte yandan Yıldız Sivrikaya kongrede aday olmak için meclis üyeliğinden istifa etti. İlçe başkanlığı için eski ilçe başkanı Faruk Akpınar’ın da ismi geçiyor. Belediye Başkanı Mithat Tekin ve ekibinin, geçici yönetim başkanı Demir’in ilçe başkanı olmasını istemediği ve Akpınar’a destek vereceği belirtilirken, Akpınar ve Sivrikaya’nın kongre öncesi birleşme ihtimali iddiası da ilçede konuşuluyor.

TİRE

İl başkanlığının ilçe başkan ve yönetimini görevden aldığı ilçelerden olan Tire’de, görevden alınan ve disipline gönderilen Hakan Şenoyar kongrede aday olamayacak. Şenoyar partiden istifa etmişti. Şenoyar’ın son kongrede kendisini başkan seçen delegasyonun büyük bölümüyle birlikte hareket ettiği öğrenildi. Şenoyar ile ‘görevden alma’ süreci nedeniyle il başkanlığına tepkili delegasyon ve ekiplerin ilçede aday çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor. Adaylık için eski ilçe başkanları İsmail Güleç, Nejat Bozkurt ile eski ilçe yöneticileri Ferhat Erçoban, Refah Ayyıldız isimleri konuşuluyor.

İl başkanlığı tarafından geçici yönetim başkanı olarak atanan Şenol Sardoğan delegasyonda nabız yoklayacak. Sardoğan destek bulması halinde aday olacak. Sardoğan dışında İsa Karasoy da adaylık için nabız yokluyor.

İlçenin İyi Partili Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da süreci yakından takip ediyor. Duran, eski başkan Şenoyar ve ekibinin desteklediği bir ismin ilçe başkanı olmasına sıcak bakmıyor.

BAYRAKLI

Bayraklı’da Belediye Başkanı Serdar Sandal sürece müdahil olacak. Sandal kongre sürecinin içinde olacağını açıklarken, geçici yönetim kurulu başkanı Necati Şahin’e destek verecek. Süreçte delegasyonda istenilen karşılık bulunmazsa Sandal cephesinde adayın değişebileceği de iddia edildi. 

İstifalarla başkanlığı düşen ilçe eski başkanı Pınar Susmuş kongre aday olmayacak. Geçmişte ilçe yönetimlerinde farklı görevler alan Mehmet Yılmaz’ın kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Susmuş’un da Yılmaz’a destek verdiği iddia edildi.  Öte yandan avukat Samed Tekin de adaylığını açıklayıp çalışmalarına başladı. Tekin’i Bayraklı eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın desteklediği iddia ediliyor. 

 
SGK'dan takip: Hileli boşanma mercek altında!
 
Eski evli çifte pompalı tüfekli saldırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan sağlık durumu hakkında bilgi verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Kahramanmaraş'taki programına ...
'Zam' isyanı: CHP 30 ilçede alana iniyor!
CHP'de örgütler 30 ilçede akaryakıt ürünlerine ve elektriğe gelen zamlar ...
Kılıçdaroğlu'ndan Isparta çıkışı: Skandalın sebebi...
Isparta'daki elektrik kesintisine ilişkin açıklama yapana CHP Genel Başkanı ...
 
Bahçeli: CHP'nin maskesini düşüreceğiz
MHP lideri Bahçeli, son seçimde CHP'nin birinci çıktığı bölgelerde özel ...
Erdoğan'dan sağlık durumuna ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu sabah doktorumuz rutin kontrolümüzü gerçekleştirdi. ...
6 muhalefet partisi lideri masaya oturuyor!
6 muhalefet partisinin genel başkanı 12 Şubat Cumartesi günü güçlendirilmiş ...
 
CHP İzmir'de dev buluşma: Salıcı, Böke, Yücel ve Soyer ne mesaj verdi?
CHP İzmir İl Örgütü, il başkanlığının düzenlediği 'birlik ve dayanışma' ...
CHP'li Taşkın'dan İzmir'de Erdoğan'a 'kredi' göndermesi!
CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Taşkın ...
AK Partili Kaya'dan 'Sakin Şehir'de Büyükşehir'e yol salvosu!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, saha programları kapsamında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri