POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
24 Şubat 2019 Pazar - 09:58

CHP'de son dakika liste başı olan ve kriz yaratan o isim konuştu!

CHP PM Eski Üyesi ve Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Yıldız’ın Torbalı’da son dakika değişikliği ile meclis üyesi aday listesinin ilk sırasına yazılması kriz yarattı. İlçe yönetiminin görevden alınmasının da gündeme geldiği kriz sonrası Yıldız ilk kez konuştu.

CHP de son dakika liste başı olan ve kriz yaratan o isim konuştu!

GERÇEKİZMİR - Türkiye Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçime kilitlendi. Partiler aday listelerini seçim kurullarına teslim ederken, İzmir’de CHP içinde çeşitli tartışmalar çıktı. İzmir’de kriz yaşanan ilçelerin başında Torbalı geldi.

Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili olan Özcan Purçu, Torbalı’da meclis listesinin ilk sırasının Roman kontenjanına ayrılmasını istedi. Listenin ilk sırasına Purçu’nun istediği gibi Mustafa Göl yazıldı. İlçe seçim kuruluna verilmesi beklenen listede son dakika değişiklik yapılırken, Göl çıkartıldı meclis listesinin en tepesine PM eski Üyesi Özkan Yıldız yazıldı.

PURÇU TEPKİLİ
Listede ilçe yönetimi ve belediye başkan adayı İsmail Uygur’un yaptığı son dakika değişikliği Purçu ve il başkanı Deniz Yücel de rahatsızlık yarattı. Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Yıldız’ın Torbalı’da listenin ilk sırasına yazılması örgüt içinde de tartışmalar yarattı.

YÜCEL GÖREVDEN ALINMALARINI TALEP ETTİ
İl Başkanı Deniz Yücel, son il yönetim kurulu toplantısında Yıldız’ın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından listelere yazılmamasının istendiğini hatırlattı, Torbalı İlçe Yönetiminin il başkanlığını by-pass ederek Yıldız’ı listeye yazmaları nedeniyle görevden alınmalarını gündeme getirdi. İl yönetimi ise seçim sürecinde olunması nedeniyle parti içinde sıkıntı yaşanmaması adına ‘görevden alma’ seçeneğinin rafa kalkmasını istedi.

'İLLA MECLİS ÜYESİ OLAYIM' DERDİM OLMADI
PM eski Üyesi Yıldız, Torbalı’da yaşanan liste krizi ve meclis üyesi adayı olmasıyla ilgili Gerçekizmir’e konuştu. Yıldız şunları söyledi:
Meclis üyesi teklifi ilçeden geldi. İlçe yönetimiyle görüşmelerimiz vardı. İsmail Uygur’la eskiye dayanan bir hukukumuz var. İlçenin teveccühü oluştu. Başlangıçta sıcak bakmadım. Üniversiteye dönmeyi düşünüyordum. İstifa etmiştim. Bir mağduriyetim vardı aslında. Konak’ta atanan aday arkadaşımızı da aradım tebrik ettim. Sonra teklif geldi. Torbalı’da çok sayıda akrabam var. Bir bağım var. İlla meclis üyesi olayım derdim olmadı. Torbalı’da İzmir Milletvekili Özcan Purçu arkadaşımızın çok önceden orada bir ismi koymak için fikri olmuş. İlçeyle paylaşılmış. İlçe yönetimi, Genel Merkez’le yaptığı görüşmelerde karışıklık oluşmuş. Benim hiçbirinden haberim yoktu. Sonradan öğrendim. İlçe yönetimiyle görüştüm. Gerçek onaylı mühürlü listede ben varım. Bu karmaşadan benim haberim yoktu. Listeleri yapan ben değilim. Ben son gün böyle bir şeyle karşılaştım. Bu karmaşadan önceden bilgim olsa çaba sarf ederdim. Konu benim dışımda gelişen bir konu. Vekili de aradım. Daha önceden benim haberim olsaydı çözüm yolu bulur mağduriyet kalkardı. Benim meclis üyesi listesine yazılma çabam olmadı. İl başkanıyla da konuştum. Büyütülecek bir konu olmamalıydı dedim.”

 
BELGEM'de eğitime mola yok!
 
17 yaşında 7 roman yazdı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Benimde berlinde akrabam var, 24 Şubat 2019 Pazar 17:51

O zaman bende Berlinde meclis uyesi olayım. Seni oraya yazdıran ilçenin teveccühü değil emmoglun Aydin vekili Hüseyin Yıldızdır Anketör arkadaşım.

Yorumu oyla      0      0  
TORBALI''lı 24 Şubat 2019 Pazar 16:20

Komik, haberin yok öylemi. Valla benim de haberim olmayacak 31 martta. Ne güzel oynuyorsunuz kendinizin yazdığı komedi filmini. Önce Aydın milletvekili ile olan bağınız ne onu açıklayın. Ondan sonra Torbalıya anlatın. Enayimi var sizin karşınızda. Yazık ettiniz Torbalıya.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Aslan: 5 yıl sonra gelenler 'Böyle Buca dostlar başına' diyecek!
AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, proje tanıtım toplantısının ...
CHP'li Tugay'dan Karşıyaka'ya kent müzesi sözü
Karşıyaka Çarşısı'nda vatandaşların yakın ilgisi ve sevgisiyle karşılaşan ...
CHP İzmir'de vekiller de sahaya iniyor!
CHP İzmir’de Milletvekilleri’nin saha çalışma programı belli oldu.
 
AK Parti'nin liste başı meclis üyesi adayından engelli bireylere aktif siyaset çağrısı
AK Parti’den Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği'ne birinci sıradan aday ...
Erdoğan: Trump ABD'ye davet etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ın ABD'ye bir daveti oldu, ben de 'Önce ...
Venezuela'da siyasi kriz derinleşiyor
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ile diplomatik ve siyasi ...
 
Bahçeli: Beka giderse hayatımız söner!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, beka tartışmalarıyla ilgili açıklama ...
İzmir'de CHP'li vekillerden 'Çalkaya' mesajları!
Seçim kurulunun Cumhurbaşkanına hakaret davasında aldığı cezadan dolayı ...
Bornova Adayı CHP’li İduğ: En iyi üniversite, saha çalışmasıdır!
Odası'nın Bornova Kültür Merkezi'nde düzenlediği kongreye katıldı. Uygulanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri