POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
26 Eylül 2019 Perşembe - 16:22

CHP'den İZTO'ya ziyaret... Yücel o kitabı götürdü, 2 başkan ne mesaj verdi?

CHP İl Başkanı Yücel, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan linç girişimini tüm detaylarıyla anlatan kitabı sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşmak için tura çıktı. Yücel'in ilk durağı İZTO oldu. İki başkan ziyarette önemli mesajlar verdi.

CHP den İZTO ya ziyaret... Yücel o kitabı götürdü, 2 başkan ne mesaj verdi?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel önemli bir ziyaret turunun startını İzmir Ticaret Odası'ndan (İZTO) verdi. 

CHP Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'nın Çubuklu ilçesindeki şehit cenazesinde uğradığı linç girişiminin tüm detaylarını anlatan kitabı kentteki sivil toplum kuruluşları ile de paylaşacağını söyleyen CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in ilk durağı İZTO oldu. 

Yücel'in kitabı Özgener ile paylaştığı ziyarette iki başkandan önemli açıklamalar geldi. 

"KİTABI PAYLAŞMAK İÇİN BURADAYIZ"
Yücel, “Yakın zamanda bir yerel seçim atlattık. Bu yerel seçimin ülkemizin demokratikleşmesi adına bir değişim başlattığına inanıyoruz. İzmir’de de, İzmir’e yakışan bir şekilde kavgasız, çatışmasız halkın iradesi sandığa yansıdı. Ancak seçim sürecinde CHP’ye çok haksız eleştiriler ve suçlamalar yöneltildi. Bu iktidarın geçmişten gelen kutuplaştıran, süreci ve toplumu geren siyaset anlayışının 31 Mart’taki devamı niteliğindeydi. Seçimlerden kısa bir süre sonra Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu şehit cenazesinde saldırıya uğradı. O gün devletin ileri gelen bakanlarının olduğu yerde kolluk kuvvetlerinin zafiyeti sonucu, organize ve planlı bir saldırıyı atlattı. CHP bu olayı araştırdı, gerçek faillerin ortaya çıkması adına bir komisyon kuruldu. Olay çok yönlü olarak etraflıca araştırıldı. Olayın, kamuoyuna yansımayan yüzünü halkın öğrenmesi adına komisyon raporu kitaplaştırıldı. Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı yaptık, kitabı İzmir’de STK, meslek odaları ve derneklerle paylaşacağımı söyledik. Bu kitabı sizlerle paylaşmak için buradayız” açıklamasında bulundu.

EKONOMİNİN SİHİRLİ DOKUNUŞLARA İHTİYACI VAR
Yücel şöyle devam etti: Diğer yandan Ticaret Odası'nın çalışmalarını yakından takip ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte İzmir’de kruvaziyer turizminin önünü açan bir anlaşmanın imzalandığını öğrendik. Ekonominin sihirli dokunuşlara ihtiyacı var. Bu atılan adımın da  sihirli bir dokunuş olduğuna inanıyorum. İzmir’e katkı sunacağına inanıyorum.

BİZ SİYASET KONUŞMAYI DOĞRU BULMUYORUZ
İZTO Başkanı Özgener ise, “Siz siyaset konuştunuz ancak biz bir STK olarak siyaset üstü bir makamız, biz siyaset konuşmayı doğru bulmuyoruz. Kılıçdaroğlu’na yönelik yaşanan olayı da üzülerek izledik. Aynı zamanda oda olarak da tepkimizi dile getirdik. İhmali olan varsa devletimiz gereğini yapmıştır ya da yapacaktır. Kamuoyunun her kesimin buna tepki gösterdiğini gördüm bundan da mutlu oldum” dedi.

SOYER İLE YAKİNEN ÇALIŞIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yakinen çalıştıklarını ifade eden Özgener, “Kruvaziyer turizmi konusuna gelince, biz Büyükşehir Belediye Başkanımızla yakinen çalışıyoruz. Ben olarak yönetmiyoruz biz olarak yönetmek için buradayız. Ortak akılla hareket edeceğiz, kruvaziyer çalışması da bunun güzel bir örneği oldu. Bazı sorunlar yerelde çözülmesi gereken, bir kısmı da hükümetimiz nezdinde çözülmesi gereken sorunlar. Aynı şekilde Ankara ile sorunlarımız çözülünce mutlu oluyoruz. Kruvaziyeri atılan ilk adım olarak görüyorum, şehrimizin nasıl bir kazanç sağlayacağını düşünmemiz gerek. Kruvaziyerler geldiğinde İzmir esnafı fazla bir şey kazanmadı, gemi geldi bir kısmı Efes’e gitti şehre bir şey kalmadı. Bu süreci çok iyi yönetmemiz gerek diye düşünüyorum” dedi.

ÖZGENER’DEN ‘HAZIRIZ’ MESAJI
Kenti ilgilendiren sorunlarda oda olarak üzerlerine düşen bir durum olduğu takdirde yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Özgener, “Büyükşehir Belediye Başkanımız seçildikten sonra başlattığı bir uygulama var her ayın ilk perşembesi oda başkanlarıyla büyükşehir belediye başkanı bir görüşme yapıyor. Görüşmelerin temelinde yaşanan sorunlar ve önerilen çözümler iki kere yaptık bu toplantıyı ikisinde de verimli sonuçlar elde ettik. Şehrin sorunlarıyla ilgili ortak çözüm üretebileceğimizin göstergesi biz oda olarak hazırız bizde bir şey düşerse koşa koşa hazırız” diye konuştu.

 
Erdoğan: İstanbul'daki depremde 8 kişi yaralandı
 
İzmir'deki ilkokulda kan donduran iddia!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: İstanbul'daki depremde 8 kişi yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti dönüşünde İstanbul'daki depreme ilişkin ...
İzmir'in havası Meclis gündeminde! CHP'li Bakan sordu: O veriler neden saklanıyor?
Aliağa, Menemen, Yeni Foça ve Bozköy bölgelerindeki hava kirliliği ölçüm ...
AK Parti'den 30 ilçede 'üye' harekatı: AK noktalar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli’nin, ilçe başkanlarından partiye emeği ...
 
Adalet Bakanı Gül İzmir'de reform paketini anlatacak
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yarın İzmir'de iş insanlarına yargı alanında ...
Kurtuluş Paneli: Soyer'den 'İzmir Ruhu' vurgusu, CHP'li Özel ve Ağbaba'dan iktidara salvo!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TÜLOV işbirliğiyle düzenlenen ‘İşgalden ...
"ABD'nin Türkiye'yi muaf tutmasını bekliyoruz"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'tan "stratejik ortak" vurgusu ...
 
Erdoğan ve Trump yemekte buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Donald ...
Erdoğan ve Trump yemekte buluştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Donald ...
Sürekli'den 'Foça Tatil Köyü' açıklaması, 'istihdam' mesajı!
AK Parti Foça İlçe danışma Kurulu toplantısı İzmir Milletvekili Ceyda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri