POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Öğretmenler iş bırakıyor: Okullar tatil iddiasına yanıt
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Barda'nın devam filmi geliyor: İşte vizyon tarihi!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
Depremden kurtuldu... Güney Kore'de öldü!
17 Eylül 2018 Pazartesi - 12:46

CHP'den çifte 'eğitim-öğretim' çıkışı: Beko o kitabı TBMM'ye taşıdı, Kılıç AK Parti'yi topa tuttu!

CHP İzmir Milletvekili Beko verdiği önergeyle 12.sınıflar için hazırlanmış tarih kitabında Gezi Parkı eylemlerinin komplo şeklinde yorumlanmasını Meclis'e taşırken, CHP İzmir Milletvekili Kılıç da yaptığı yazılı açıklamada "Eğitim siyasete kurban edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

CHP den çifte  eğitim-öğretim  çıkışı: Beko o kitabı TBMM ye taşıdı, Kılıç AK Parti yi topa tuttu!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko yeni eğitim ve öğretim yılının açıldığı gün Milli Eğitim Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye bir önerge sundu.

Beko önergesinde MEB tarafından bu yıl 12. sınıflar için hazırlanmış ‘Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi’ isimli ders kitabının 270 ve 271. sayfalarındaki Gezi Parkı Direnişi ile ilgili bölümü sordu.



Tarih kitabında ‘tarihsel hatalar’ yapıldığını kaydeden Beko, “Kitabın iddiası Gezi Parkı Direnişinin uluslararası bir komplo olduğu şeklinde... Gezi direnişi ‘Hükümetten rahatsızlık duyan ve eylemleri organize eden kesimler, hükümetin ekonomik ve demokratikleşme alanında attığı adımların kendi ayrıcalıklarını sonlandırmasından hoşnut değildi’ cümleleriyle anlatılıyor ve eylemlerin farklı sermaye gruplarının iş birliği ve yabancı istihbarat güçlerinin etkisinde yapıldığı iddia ediliyor. Yurttaş haklarını hiçe sayan, demokratik toplumsal mücadeleyi kriminalize etmeyi amaç edinmiş ve temel hak karşıtı bir tutumla hazırlanmış bu kitap ders kitabı olarak dağıtılmıştır. Kitapta tarihin olgusal gerçeklerinden uzak, ideolojik yönelimle yeniden yazılma çabası olduğu ise açıkça görülüyor” ifadelerini kullandı.

MEB’İN YÖNETMELİĞİNE AYKIRI!
Kitabın müfredattan kaldırılması gerektiği vurgusunu yapan CHP’li Beko, şunları söyledi: “AKP’nin, 4+4+4 eğitim sistemiyle yapmayı amaçladığı gerici, dinci ve kindar nesil projesinin bir örneği; en küçük hak mücadelesini dahi terörize etme çabalarından biridir. Bugün gelinen nokta; hükümetin maddi manevi her türlü baskısını üzerinde hisseden yurdun her yerinden kendiliğinden sokaklara dökülen halkın, işçinin, emekçinin taleplerini hiçe sayan bir anlayışın ders kitabına yansımasıdır. Kabul edilir bir tarafı yoktur. Bakanın soru önergemde de belirttiğim gibi; bu kitabın hangi kriterlere göre ders kitabı olarak belirlendiği ve öğrencilere dağıtımı yapıldığını kamuoyuna açıklaması lazım. Çünkü kitapta yer alan ifadeler, Milli Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin, Ders Kitaplarının Nitelikleri bölümünde yer alan ‘Temel insan hak ve özgürlüklerini destekleyen ve her türlü ayrımcılığı reddeden bir yaklaşım sunar’ ilkesine aykırılık içermektedir. Müfredata uygunluğu denetlenmiş midir, içerik denetimi yapılmış mıdır? AKP’nin müfredatı siyasal ve ideolojik olarak gericileştirmesi, bilime ve aydınlanmaya karşıt yönde ilerletmesi ortadayken kitapta toplumu ayrıştıran, yanlı ifadelerin kullanılması hangi gerekçeyle kabul edilmiştir? Bu yanlışın fark edilmesi ve bu kitapların müfredattan çıkarılması için bu soruların yanıtlanması gerekmektedir.” 

KILIÇ: EĞİTİM SİYASETE KURBAN EDİLMEMELİDİR
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, yeni eğitim öğretim döneminin açılışıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada AKP’nin bakandan bakana değişen politikaları sonucu yeni eğitim öğretim döneminin yıllardır biriken sorunlarla açıldığını ve yeni dönemde de karma eğitim tartışmalarına kurban edilmeye çalışıldığını belirtti.
    
2018 – 1019 eğitim öğretim yılı açılışıyla ilgili tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere başarı dileklerinde bulunan Kılıç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana maalesef en büyük tahribat eğitimde yaşanmış, siyasi iradenin beklentileri doğrultusunda ulusal ve bilimsel eğitim politikasından uzaklaşılmıştır. Bakandan bakana değişen eğitim politikaları ve sınav sistemleri yüzünden öğrenci ve öğretmenler sistem değişikliklerinin altında ezilmiş, değişiklikler ve belirsizlikler nedeniyle moral ve motivasyonları sıfırlanmış ve başarı oranları sistematik olarak sürekli düşmeye başlamıştır. Yapılması gereken çağdaş ve bilimsel yaklaşımla ulusal bir eğitim politikasını kalıcı kılmak olmalıyken, tam tersine karma eğitim yönetmeliğindeki değişikliklerle eğitim yine politik bir tartışma içine çekilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin siyasete kurban edilmesi, bu ülkenin geleceğine ve bu ülkenin çocuklarına yapılmış en büyük kötülüktür. Yeni eğitim öğretim dönemi öncelikle yılların birikmiş sorunlarına çözüm olmalıdır. Bu doğrultuda 2018-2019 eğitim öğretim yılı,  öğrencilerin kendilerini keşfedecekleri, öğrenmeyi öğrenecekleri ve hayatın çoktan seçmeli sorulardan ibaret olmadığını deneyimlenecekleri, eğitim sistemimizin ezberci bir anlayıştan çıkarak yeteneklerini keşfeden, önlerine sunulan her bilgiyi doğru kabul etmek yerine sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözme becerileri kazanmış, sorumluluk sahibi, sanat ve sporla harmanlanmış, bilimsel gelişmeleri ve çağın yeniliklerini yakalamış bir nesil yetiştirmek üzerine kurgulanmalıdır. Bu düşüncelerle yeni eğitim öğretim döneminin başta öğrenci ve öğretmenler olmak üzere tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, geleceğimizi kazanmak adına siyasetin eğitimin üzerinden elini çekmesini diliyorum.” 

 
Dikili'de Roman Kültür Merkezi yola çıktı!
 
MHP İzmir’de şok karar: Karataş istifa etti, yerine o isim geçti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bayır: Kocaoğlu ile yarışmak keyifli olur ama...
Gerçekizmir’de yayınlanan Kafe Siyaset programına konuk olan CHP İzmir ...
Kılıçdaroğlu'ndan İş Bankası hissesi açıklaması
CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para ...
CHP'li Bakan o binaların akıbetini sordu!
Başbakanlığın kullandığı binaların akıbetini öğrenmek için CİMER’e bilgi ...
 
Erdoğan: O uçak şahsımın değil, devletin!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere ...
Cumhurbaşkanlığından kritik zirve öncesi flaş açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın, 17 Eylül'de Rusya Federasyonu ...
Erdoğan: Eğitimde tarihi değişimlere hazırlanıyoruz
Yeni eğitim-öğretim yılının açılışı nedeniyle açıklama yapan Cumhurbaşkanı ...
 
İYİ Parti İzmir'de başkanlar süreçten rahatsız: Kongre harekatı ve istifa seçenekleri de masada!
İYİ Parti İzmir’de il başkanlığı koltuğuna kim atanacağı merakla beklenirken, ...
Köylüler AK Partili Dağ'ın aracını durdurdu, yardım istedi!
Kiraz’ın kırsal mahallelerini ziyaretten dönen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
Adalet Bakanı Gül'den o saldırıya kovuşturma izni!
Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne ateş edilmesi olayıyla ilgili 4 şüpheli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri