POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Rusya'dan Ukrayna'ya 'gece yarısı' füze saldırısı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Maçoğlu köyüne döndü... Arıcılığa başladı
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
Mevsimlik tarım işçilerinin haklarına düzenleme!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
ABD'de bir George Floyd vakası daha!
28 Mart 2024 Perşembe - 11:52

CHP'den seçim güvenliği mesajları: İzmir sandıkları 40 bin kişilik orduyla güvende!

CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde partisinin İzmir’de aldığı seçim ve sandık güvenliği önlemlerini açıkladı. Aslanoğlu, “Yaklaşık 40 bin kişilik bir ordu ile İzmir sandıkları güven içinde olacak” ifadelerini kullandı.

CHP den seçim güvenliği mesajları: İzmir sandıkları 40 bin kişilik orduyla güvende!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için geri sayıma geçti. 

Partiler ve adaylar saha çalışmalarını devam ettirirken seçim ve sandık güvenliği de ana gündem maddelerinden biri...

Bu kapsamda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu partisinin Konak’taki seçim koordinasyon merkezinde seçim ve sandık güvenliği gündemiyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi.
CHP İzmir İl Başkanı konuşmasında tek tek İzmir genelinde görev alacak sandık görevlileri, müşahitler, avukatlar ve bilişim görevlileri verilerini açıklarken, “Yaklaşık 40 bin kişilik bir ordu ile İzmir sandıkları güven içinde olacak” ifadelerini kullandı.

“GEÇMİŞTE TRAFOLARA KEDİLER GİRDİ…”
CHP İl Başkanı Aslanoğlu konuşmasına, “Geçmişte trafolara kediler girdi. Çöplerde oy pusulaları toplandı. O günlerden sonra halkımızda seçim ve sandık güvenliğine ilişkin endişeler oluştu. Bu endişeler haklıdır İzmir İl Örgütü çok uzun süredir seçim ve sandık güvenliğine ilişkin o kadar çok tedbir almıştır ki tek bir oyun bile heba olmasını engelleyecek bütün tedbirleri almıştır. Halkımız gönül rahatlığı ile sandıklara gitmeli. Vatandaşlarımız bir vatandaşlık görevi oy kullandıkları gibi aynı zamanda olanakları el veriyor ise akşam oy kullandıkları sandıklara giderek kendi verdikleri oyların neler olduğunu gözlemlemeleri ve sandıklar sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz” sözleriyle başladı.



“İZMİR’DE 40 BİN KİŞİLİK BİR ORDU İLE SANDIKLAR GÜVENDE OLACAK”
Aslanoğlu İzmir’de seçim günü sandıklarda görev alacak kişi sayısını açıkladığı bölümde, “10 bin 740 civarında sandık var. 1 bin 654 de okul alanı olarak seçim çevresi, sandık alanı var. Yaklaşık 40 bin kişilik bir ordu ile İzmir sandıkları güven içinde olacak. Sandık son saniye uygulamaları ile kontrol altında tutulmuyor. Yedek görevliler, müşahitler okul sorumluları, bilişim sorumluları, avukatlar büyük bir ordu olarak sandıklara sahip çıkıyoruz. Aslında bir önceki dönem burada birlikte 14 ve 28 Mayıs’ta takip ettiği gibi anlık veriler paylaşıyoruz. Sandıkta her bir bölgede bilişim sorumlumuz var telefon üzerinden sonucu bizimle paylaşıyor. Islak imzalı tutanakları sisteme giren arkadaşlar var. YSK’dan anlık veriler çekiyoruz. Sistem bu 3 veriyi kontrol ediyor. Geçen seçimde bunu ilde takip eden 35’e yakın arkadaşımız oluyor. 5. dakikasında uyuşmazlık var ise 10. Dakikada biz itiraz dilekçesi vermiş oluyoruz. Bizler hassasız AK Parti çok ilgilenmiyor. Çünkü sandığın güvenli olmaması işlerine geliyor. Onlar hiç anlatmıyorlar. Çok da merak ediyoruz” dedi.

“SEÇİM 3 AŞAMADAN OLUŞUYOR”
Aslanoğlu slayt gösterimi ile CHP’nin seçim güvenliği çalışmasını anlattığı bölümde, “Seçim 3 aşamadan oluşuyor. Pazar sabahına kadar, Pazar günü çalışmalar ve ardından itiraz süreçleri var. Sandık asil ve yedek üyelerinin havuzları oluşturuldu. Parti okulumuz ve ilçe başkanlıklarımız tek tek telefonla arayarak sandık görevlilerinden teyit alındı. Çokça bir dairede fazla seçmenin olduğunu tespit ettik. Gidip bakıyoruz orada yaşıyorlar mı diye. Bunlar kontrol edildi. İtirazlar edildi. Okul sorumluları ve okul bilişim sorumluları belirliyoruz. Hukuk sorumluları belirliyoruz. Çoklu sandık olan her okulda bizim avukatlarımız bulunuyor. 3 milyon 459 bin 745 seçmen var. 45 bin 460 gencimiz ilk defa oy kullanacaklar. 10. 740 sandık var. 463 okul tek sandıklı. Sandıklar belli başlı okullarda toplanmış durumda. 10 bine yakın sandık çoklu lokasyonlu durumda. En çok seçmen Buca’da, en çok sandık da Buca’da. En küçük seçim bölgemiz Beydağ” dedi.



Aslanoğlu veriler ile sandık gününü anlattığı bölümde şu ifadeleri kullandı: 

21 BİN 480 SANDIK GÖREVLİSİ!
10 bin 740 sandıkta 21 bin 480 sandık görevlimiz var arkadaşlar. 2 bin 7 okul sorumlumuz var 1 bin 654 seçim bölgesinde. Sandıklardan sorumlu arkadaşlar, kattan sorumlu arkadaşlar var. O okuldan sorumlu arkadaşlar var. 214 eğitim düzenlendi. Yüz yüze eğitim alırlar CHP’de. Daha önce eğitim alanlar da yine yüz yüze eğitim alır.

550 AVUKAT!
550 avukatımız da eğitim alırlar. Baronun görevlendirdiği avukatlar bu sayıya dahil değildir. 550 avukat sadece CHP adına görev yapıyor.



İL BAŞKANLIĞINDA ÇAĞRI MERKEZİ!
10 kişilik bir çağrı merkezimiz olacak il başkanlığında. Trafoya da kedi kaçmasın diye jeneratör ile besliyoruz. İlçelerde sabah 6 itibari ile sandık görevlilerinin tek tek teyidi alınır arkadaşlar. 26 ile başkan yardımcısı ilçelerdedir. Vekiller, YDK üyeleri sandıktadır. Meclis üyesi ve adayı muhakkak bir okuldan sorumludur. Bir hukuk kriz masamız olur il başkanlığında. Sabah 5 itibari ile görevini başındadır. Onlar için seçim gecesi 10’da, 11’de bitmez. İl Başkanı için de bitmez. İtirazlar sürdüğü sürece çalışmalar devam eder. Sandık görevlilerinden hastalanan olabilir hemen yerinde yedekleri oturtulur.

2 BİN 658 BİLİŞİM SORUMLUSU
2 bin 658 bilişim sorumlumuz var. Türkiye çapında sistemimizi test ediyoruz. Üç kere test ettik bu akşam Özgür Özel’in de takip ettiği 4. ve son tatbikatımız olacak. Tüm Türkiye aynı anda gidiyoruz. 47 kez eğitim düzenledik. Bizim bir intranet sistemimiz var. Bazı yerlerde yaşanan sorunları hep İzmir’e getiriyoruz. Bilgisayar veri girerseniz size sonuç verir. Bizde yüzde 100 veri girişi sağlanıyor. Böyle bir sorun hiç yaşamadık. Sistem ile seçimden bir gün önce bütün sandık görevlilerin ‘her şey yolunda değil mi?’ diye soruyoruz. Sabah 6’da görevinin başında olup olmadığını da denetliyoruz. Ondan da teyit alıyoruz. İl de bunu kontrol ediliyor. Okul bilişim sorumluları da tek tek yoklama alıyor.  Islak imzalı tutanaklar ilçe merkezlerinde giriliyor sisteme. 39 bin 476 kişi ile CHP sahada arkadaşlar. İzmir’de müşahit olmak için müracaat eden vatandaşlar var. Sandıklarda gayet yeterli müşahitlerimizin olmasına rağmen vatandaşlarımızın içi rahat etsin diye onları da görevlendiriyoruz. Trafoya kedi girmesi ve çöpten oy çıkması veya seçim hileleri nedeniyle İzmir’de de tedirgin oluyorlar vatandaşlar. Bunu sosyal medyadan görüyorsunuz. En merkezi ilçelerden birinde sandık görevlisinin yerinde olmadığını gösteriyor. Bunların tamamı seçmenin sandığa gitmemesi için yapılan kötücül işler diyelim. İzmir’in ana metropollerinde bırakın 1,2,3,4 kişiyi çok daha fazla CHP’li oradadır. Gönlümüzün ferah olmasının en iyi yolu kendi sandığımıza sahip çıkmaktır.

 
Nalbantoğlu'ndan İzmir'e sandık çağrısı!
 
Aslanoğlu'ndan 'Özel' mesajlar, Dağ'a 'cehalet' yanıtı ve mal varlığı sorusu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nalbantoğlu'ndan İzmir'e sandık çağrısı!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
CHP ilk meşaleyi Belevi'de yaktı!
Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu ...
AK Partili İnan: Bu seçim yan yana gelme seçimidir!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
 
Polat'tan iktidara yoksulluk rakamlarıyla salvo!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ekonomik krizin yarattığı yoksulluk ...
Yerel seçim mesaisi: Malzemeler yola çıkıyor!
Türkiye, yerel yöneticilerini seçmek üzere 31 Mart 2024 Pazar günü sandık ...
CHP'li Yıldız 26 mahalleyi balkona çıkardı: Çiğli’yi ayrımsız kucaklayacağım
Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Belediye Başkanı Adayı Çevre Mühendisi Onur ...
 
CHP'li Eşki: Bornova herkesin yaşamak istediği bir kent olacak
CHP'nin Bornova Adayı Eşki, “Önümüzdeki 5 yıl Bornova’da insanları mutlu ...
Bayraklı Adayı CHP'li Önal'dan 'engelsiz' projeler!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, engelli vatandaşlarla buluştu. ...
Tugay'dan eşit ve adil hizmet sözü!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Tepecik bölgesinde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri