POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
18 Temmuz 2018 Çarşamba - 13:19

CHP kulislerinde flaş 'Yüksel' iddiası: Büyükşehir'i istiyor!

CHP’de imza sürecine öncülük eden isimlerden olan İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak istediği, bu nedenle Muharrem İnce’yi Genel Başkanlığa taşıma gayretinde olduğu iddia ediliyor. Yüksel’in yakın zamanda dar kapsamlı toplantılarda Kocaoğlu’nun 2019’da aday olmama kararı aldığını yakın ekibiyle paylaştığı belirtildi.

CHP kulislerinde flaş  Yüksel  iddiası: Büyükşehir i istiyor!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) olağanüstü kurultay toplanması için imza hareketi start alırken, İzmir'de gündeme bomba bir iddia düştü. 

Kulislerde imza hareketine destek olan ve öncülük eden İl Eski Başkanı Alaattin Yüksel’in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını hedeflediği için böyle bir hamle yaptığı öne sürüldü.

Yüksel’in ekibiyle yaptığı toplantılarda yakın siyasi arkadaşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019’da aday olmama kararı aldığını duyurduğu öğrenildi.

Yüksel’in imza hareketinde topa girmeyen Kocaoğlu’nun aksine  ‘olağanüstü kurultay’ için öncülük etmesi ve imza vermesi süreçte ikilinin ayrışmasına neden oldu.

Yüksel'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediği ve 2019'da aday olmama kararı aldığı iddia edilen Kocaoğlu'nun yerine geçebilmek adına Muharrem İnce'nin Genel Başkan olması için çalıştığı iddia edildi. 

Yüksel, ikinci kez il başkanlığı koltuğuna oturduğu süreçte Kılıçdaroğlu ve kurmaylarıyla karşı karşıya gelmiş, istifa kararı alıp koltuğu Asuman Ali Güven’e bırakmıştı.

İMZA VERDİ, NEDENİNİ AÇIKLADI 
Bornova’da bulunan 4’üncü Noter'e giderek olağanüstü kurultay için imza veren Yüksel, DHA'ya yaptığı açıklamada değişime ihtiyaç duyulduğunu belirterek imza vermesinin gerekçelerini şöyle açıkladı: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile uzun yıllar çalıştım. Ben bir süre sonra başarı göremediğim için yanından ayrılanlardanım. Ama bu arada partimizi desteklemeye de devam ettik. Fakat 9 seçimdir yenildik. Bu son seçimde Türkiye bir rejim değişikliği ile karşı karşıya kaldı. Ekonomi olarak darmadağın durumdayız. Dünyada artık en geri Afrika ülkeleri ile ekonomik açıdan aynı ligde değerlendirilmeye başlandık. Demokrasi ve özgürlükler konusunda aynı ligde değerlendiriliyoruz. Sosyal demokratların iktidar olması için bütün koşullar var. İktidar partisi yüzde 7 oy kaybetti evet ama yüzde 7 oy kaybına rağmen aldığı oy oranının yarısına zor eriştik. Bu bizim açımızdan son derece zor. Türkiye’de CHP’nin iktidarına ihtiyaç var. İzmir’de seçimde sonra bir araştırma yaptık. 'Muharrem İnce’yi nerede görmek istiyorsunuz' diye sorduk. Genel seçmenin yüzde 61’i, CHP seçmeninin de yüzde 70’, Muharrem İnce’yi CHP’nin genel başkanı olarak görmek istediklerini söyledi. Bunun önünde durulmaz."

Muharrem İnce’nin Türkiye’de bir heyecan ve umut yarattığını ileri süren Alaattin Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu heyecanı ve umudu CHP’nin yitirmemesi gerekiyor. Genel başkan grup başkanı olarak parlamentoyu yönetsin, İnce de CHP Genel Başkanı olarak Türkiye’yi dolaşsın ve iktidar projesi yapalım. İktidar projesine göre yeniden kadrolarımızı yenileyelim, örgütlenme modelimizi yenileyelim. Tüzüğümüzü, programımızı yenileyelim. Tam bir parti reformu gerçekleştirelim ve iktidara yürüyelim istedik. Ama genel başkan yardımcıları, genel başkanı sanırım bu konuda ikna ediyorlar. İzin vermiyorlar. Kılıçların şakırdatıldığı bir süreç yaşanmasını istemiyordum ama zorunlu hale geldi. Ama bu değişiklik acil ve sorunlu. Yerel seçimlere partinin bu yapısı ile gidersek çok büyük bir hüsran yaşarız."

'GENEL BAŞKANIN TAVRI BU DEĞİL'
Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilirken ‘Ben başarısız olursam giderim’ dediğini anımsatan Yüksel, "Daha sonra bunu birkaç kez yineledi. Ben genel başkan ile çalıştım. Parti içi demokrasiye önem verir. Şimdi yapılanlara bakıyorum, bunlar genel başkanın tavrı ve tarzı değil. Genel başkanı kurultay delegeleri ile görüştürüyorlar, ilçe başkanları ile görüştürüyorlar. Bunu yanındakiler yapılıyor. Seçim yenilgisinden sonra genel başkan yardımcılarından parti içi çatışmaya yönelik açıklamalar geliyor. Genel başkanın ağzından bu tür açıklamalar çıkmıyor. Bir bakıyorsunuz Seyit Torun, Bülent Tezcan ‘İmza toplayın da görelim’ tarzında çatışmayı körükleyen açıklamalar yapıyorlar. Genel başkan kendisine kalsa bence çok daha olumlu şekilce çözerdi" diye konuştu.

 
CHP'de merak edilen soru: 'Acil değişim' diyen Kocaoğlu topa girecek mi?
 
Kılıçdaroğlu'ndan facia yerinde açıklama: Uyarılar...
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıdvan 18 Temmuz 2018 Çarşamba 20:50

Aziz Kocaoğlu ve Alaaddin yüksel izmirin yakasını bırakın artık.

Yorumu oyla      0      0  
Konaklı 18 Temmuz 2018 Çarşamba 17:23

Genc arkadaşımız Zübeyde ne kadar yanlış yaptı itiraz edip Alaattin beyin kurusu delegeligini düşürecekti bence

Yorumu oyla      0      0  
Delege 18 Temmuz 2018 Çarşamba 15:40

Sayın Yüksel, kurultay delegeliği için başvuru yapmadığını belirtip,istifa etmeyecek miydi ?

Yorumu oyla      0      0  
İZMİRLİ 18 Temmuz 2018 Çarşamba 13:49

Koltuk için yanıp tutuşuyorlar ne aç gözlü insanlar bunlar. Kime hizmet ediyorlar. Partiye etmedikleri kesin. İl başkanlığından istifa ederek kaçan adam hangi yüzle İzmirliden oy isteyecek. Bunların amacı CHP yi izmir de bitirmek.

Yorumu oyla      0      0  
partili 18 Temmuz 2018 Çarşamba 13:39

Kocaogluna oy veririm ama Alaattine vermem kesinlikle...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de merak edilen soru: 'Acil değişim' diyen Kocaoğlu topa girecek mi?
CHP’de ‘olağanüstü kurultay’ tartışması beraberinde imza hareketini getirmişti. ...
CHP'den bedelli askerlik açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Bedellinin Meclis'ten geçmesi gerektiğini ...
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na ve CHP'ye 'Körfez Geçiş' salvosu!
Körfez Geçiş Projesi İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından atanan bilirkişilerin ...
 
Kılıçdaroğlu'na soruşturma ve tazminat cezası!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Twitter adresinden karikatür paylaşan CHP ...
İzmirli PM Üyesi: Halk ile CHP arasında güven problemi var!
CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Erdal Aksünger, parti içerisinde süren olağanüstü ...
Bedelli askerlikte merak edilen soru yanıt buldu!
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerliğe ilişkin '28 gün ...
 
NATO Zirvesi'nde Trump'tan Erdoğan'a övgü
Brüksel'de geçen hafta yapılan NATO Zirvesi'nin perde arkasında yaşananlar ...
Genel Merkez konuları belirledi: CHP'de danışma kurulları başlıyor!
CHP Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı’na gönderdiği yazı ile il ve ilçe ...
CHP’de bir İzmir Milletvekili daha ‘değişim’ dedi: Kurultay için açık çağrı!
CHP’de İnce destekçilerinin imza hareketine start vermesinin ardından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri