POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
22 Kasım 2022 Salı - 12:40

CHP'li Arslan'dan 'şehir hastanesi' çıkışı: Doktorlara mobing!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Arslan, "Bakanlığın söz konusu hastanelere yazı göndererek sağlık emekçilerinin açılacak şehir hastanesinde görev almak isteyip istemediklerine dair görüşler topladığını gördük. Bu bize hem hastanelerin kapatılması için bir alt yapının oluşturulduğunu hem de çalışan doktorlarımızın ve diğer sağlık emekçilerinin üzerinde bir baskı ve mobing uygulandığını göstermektedir. Bakanlığın bu tutum ve davranışını gözden geçirmesini bekliyoruz" dedi.

CHP li Arslan dan  şehir hastanesi  çıkışı: Doktorlara mobing!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Bayraklı Şehir Hastanesinin açılması halinde İzmir’de hizmet veren devlet hastanelerinin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin kamuoyunda devam eden huzursuzluk ve belirsizlik nedeniyle, ‘garantiler için hastanelerimizden değil, israf ve şatafattan vaz geçin’ diyerek şu açıklamalarda bulundu: 36 ay içinde bitirileceği vaat edilerek temeli atılan ancak 9 yıl geçmesine rağmen hala bitirilemeyen Bayraklı Şehir Hastanesi vatandaşlarımızın huzurunu ve sağlığını daha açılmadan bozar oldu. İzmir kamuoyunda sıklıkla gündeme gelen şehir hastanesinin açılması ile birlikte 5 devlet hastanesinin kapatılacağı iddia ve kuşkuları bir türlü sonlandırılmış değil. Bakanlık bu hastanelerimizin kapatılıp, kapatılmayacağına dair neden açıklama yapmıyor, anlamak mümkün değil! 

Bu konuda açıklama yapmayan bakanlığın söz konusu hastanelere yazı göndererek sağlık emekçilerinin açılacak şehir hastanesinde görev almak isteyip istemediklerine dair görüşler topladığını gördük. Bu bize hem hastanelerin kapatılması için bir alt yapının oluşturulduğunu hem de çalışan doktorlarımızın ve diğer sağlık emekçilerinin üzerinde bir baskı ve mobing uygulandığını göstermektedir. Bakanlığın bu tutum ve davranışını gözden geçirmesini bekliyoruz. 

Eğer öyle değil ise; çalışmakta bulundukları hastanelerden İzmir Bayraklı Şehir Hastanesine geçmek isteyen sağlık personelinin boşaltacağı kadrolara atama yapılacak mı? Konuyla ilgili 7 Ekim 2022’de verdiğimiz soru önergesi neden cevaplanmamıştır? Gizlenmeye çalışılan nedir? Bakanlıktan bu sorularımıza yanıt istiyoruz.

İzmir’de kuruluş tarihi 1857 olan Alsancak Devlet Hastanesi başta olmak üzere, kapatılacağı iddia edilen Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi bizim köklü ve kurumsal kimliği oluşmuş, mesleki birikimi, kadroları itibarıyla da müthiş bir deneyim ve tecrübeye sahip hastanelerimizdir. Bu yönü ile İzmir halkına çok ciddi hizmet veren, insanlarımızın kolay ulaşabildikleri ve iyi hizmet alabildikleri hastanelerimizin kapatılmamasını istiyoruz. AK Parti vermiş oldukları garantileri Saray başta olmak üzere israftan kaçınarak ve yaşadıkları şatafata son vererek sağlasın. İzmir sağlık ordusunun ve halkımızın sağlığı ve huzuru ile kimsenin oynamaya hakkı yok.

Bu durumun son örneğini Ankara Etlik Şehir Hastanesinin açılması ile yaşadık. Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi, Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi, Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi ile bizzat Bakan Koca’nın kapatılmayacak dediği Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatıldığını veya pasif bir duruma düşürüldüğünü gördük. Bakanlık Ankara ve diğer illerde sergilediği bu tutum ve davranıştan vazgeçmelidir. Bakanlığı İzmirlileri huzursuz eden hastanelerimizin kapatılıp kapatılmayacağına dair konuya ilişkin kamuoyunu tatmin edecek bir açıklama yapmaya davet ediyorum.

 
CHP'li Polat'ın acı günü: Hain saldırıda ölen yeğene veda...
 
İzmir'de çocukların ve çocuk haklarının haftası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Sisi ile kalınmamalı, Esad'la da görüşülmeli''
Grup toplantısında konuşan MHP lideri Bahçeli, Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın ...
CHP İzmir'de genelge sonrası 'adaylık' kulisleri: Kimlerin istifası cebinde?
CHP’de adaylık için istifa genelgesi yayınlandı, gözler İzmir Örgütü’ne ...
Ve CHP'de merakla beklenen 'adaylık' genelgesi yayınlandı!
CHP'de aday adaylarının yol haritasını çizecek beklenen genelge yayınlandı. ...
 
AK Parti'den o afişlere sert tepki!
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ve AK Parti Karşıyaka ...
Bakan Akar: 184 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Akar, Pençe Kılıç Harekatı'nda bugüne kadar 184 teröristin ...
Erdoğan, Akar'la görüştü: Yeni talimatlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’ndeki Akar’dan, ...
 
Cumhur İttifakı'ndan İzmir'de tam kadro buluşma: Masada 2023 hedefleri!
İzmir'de AK Parti ve MHP teşkilatları tam kadro bir buluşmaya imza attı. ...
İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. PKK destekçilerinin ...
Karkamış'taki saldırıdan İzmir Milletvekilini kahreden haber!
Gaziantep'in Karkamış ilçesine terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Suriye'nin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri