POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
Bakanlık açıkladı: İsrail ile ticaret durdu!
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
103 kişi hayatını kaybetmişti: Apartmanda demir yokmuş
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
Hatay Samandağ'da korkutan deprem
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
İzmir dahil 17 ilde Kıskaç-14 operasyonu
12 Mayıs 2023 Cuma - 13:17

CHP'li Bakan'dan Bakan Soylu hakkında 5 suç duyurusu, 'o emirlere riayet etmeyin' çağrısı!

CHP İzmir Milletvekil Bakan, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 suç duyurusunda bulunduklarını bildirirken, "Valilerin, emniyet müdürlülerine, jandarmaya, TSK personeline, kahraman ordumuza kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri Bakanı ta da herhangi birisine bağlılıklarının olmadığını, asıl bağlılıklarını Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve milletlerin bağlı olduklarını hatırlatmak istiyorum" diye konuştu. 

CHP li Bakan dan Bakan Soylu hakkında 5 suç duyurusu,  o emirlere riayet etmeyin  çağrısı!

GERÇEKİZMİR - Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için geri sayıma geçerken, 'güvenlik' tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. 

Son olarak yeni dönemde de aday olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'dan çarpıcı açıklamalar geldi. 

CHP İzmir Milletvekil Bakan, CHP İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 5 suç duyurusunda bulunduklarını bildirirken, "Valilerin, emniyet müdürlülerine, jandarmaya, TSK personeline, kahraman ordumuza kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri Bakanı ta da herhangi birisine bağlılıklarının olmadığını, asıl bağlılıklarını Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve milletlerin bağlı olduklarını hatırlatmak istiyorum" diye konuştu. 



CHP İzmir Milletvekili Bakan'ın açıklamaları şöyle:

5 SUÇ DUYURUSU
Suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde jandarma genel komutanlığına yayınladığı, tüm jandarma personeli ile emri kamuoyunun gündemine getirdikten sonra benimle ilgili; emniyet içinde derin bir yapılanma ve emniyet için gerilla tipi yapılanmada bahsetti. Her zaman olduğu gibi sorulara cevap veremediği için yalan söyledi. Bizim emniyet ve jandarma teşkilatı ile ilişkimiz, o teşkilatın sorunları ile ilgili… Ve kanunlara riayet etmek isteyen personelin verdiği bilgilerdir. Bunun dışında bir şey yoktur. Ancak kendisi ile ilgili başından beri suç işleri bakanı diye söylüyoruz. Sadece suç işleri bakanı da değil İçişleri Bakanlığı’nı bir suç örgütü yönetir gibi İçişleri Bakanlığı içinde yapılanma oluşturmuştur. Dolayısıyla Süleyman Soylu Suç Örgütü’nü savcılığa şikayet ediyoruz. Benimle ilgili bugüne kadar en az 4 defa Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve Güvenlik Şube Daire Başkanlığı olmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söylediler ve hiç bulunmadılar. Ama biz kendisi ile ilgili savcılığa 5 ayrı suç duyurusunda bulunduk, geride 105 tane daha var. O kadar çok suç işledi ki…

OPERASYONU İFŞA ETTİ
Bunlardan biri uyuşturucu operasyonunu bir canlı yayın programında ifşa etmek… Uyuşturucu tüccarlarına polisin yapacağı operasyonu, Ali Şan’ın çıktığı magazin programında önceden haber verdi. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk; gizliliğin ihlali, görevi kötüye kullanma ve soruşturma sürecinde tespit edilecek suçlarla ilgili…

SINAVDA USULSÜZLÜK
Polis amirlerinin giriş sınavında yapılan usulsüzlükle ilgili de suç duyurusunda bulunduk. Bu konuda soru önergesi vermiştim, basın açıklaması yapmıştım. Bu konuda basın mensuplarına soruşturma açmışlar. Bu sınavla ilgili soruları yıllardır açıklanmıyor ve bir internet sitesinde yayınladı, ‘polis amirlerinin giriş sınavının soruları bizim sorularımızla aynı’ diye… Bu da görevi kötüye kullanma suçunu teşkil etmekte ve soruşturma sürecinde tespit edilecek diğer suçlar…

YAPMAMASI GEREKEN BİR ŞEY! 
Bir başka konu; Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı’nın twitter hesabının bir trol tarafından kullanıldığını söylemişti, bu trollerle ilgili çok sayıda konu gündeme geldi. Ben de bunu meclis gündemine taşıyan ilk vekilim. Bu da Süleyman Soylu’nun ilgili istihbarat birimleriyle ilgili yaptığı ifşalar. ‘Gafil muhbir’ olarak isimlendirilir bu tip insanlar. Bu şu demek; bu insanlar bir şeyi öğrenir öğrenmez etrafıyla paylaşmak ister. Bu, İçişleri Bakanı’nın yapmaması gereken bir şey…

BU SUÇTAN YARGILANACAK
Bir diğer konu KİM programı… Geçenlerde TOGG araç sürüşü içinde ‘KİM’ programı, devletin gizli, istihbaratın kullanması gereken bu gizli programı ifşa etti. Yabancı istihbarat örgütlerine Türk Emniyeti’nin teknik yeterliliklerini terör örgütlerine ifşa eden bir açıklama yaptı. Bununla ilgili devlet sırrından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası var. Kendisi sigortacı, sigortacılar başımızın tacı ama hukuk bilmiyor, tanımıyor. Ama İçişleri Bakanı olarak kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. Bu suçtan dolayı yargılanacaktır. 

YASA DIŞI TROL ORDUSU!
Bir suç duyurusu daha emniyet teşkilatına, siber suçlarla mücadele birimine alınan troller ile ilgili… Kendisi 2016 yılından sonra 500 tane, sonrasında da daha fazla insanı taşerondan kadroya alınırken alınması gereken insanlar yerine kendi belirlediği insanları alarak emniyetin içinde yasa dışı bir trol ordusu oluşturdu. Bu trol ordusu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her şahsın, hepimizin kişisel verilerimize ulaşabilmektedir. Vergi, sağlık, HTS kayıtları, konum bilgilerimize ulaşabilmektedir. Bu da görevi kötüye kullanma suçu, devlet sırrından yararlanma ve devlet hizmetinde sadakatsizlik suçunu oluşturmaktadır. Bu trol ordusu ile ilgili kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk.

YÜZLERCE SUÇ VAR
Benim denetim ve yasama görevi yapmamdan kaynaklı şahsım ile ilgili attığı iftiralar ve söylediği yalanlardan dolayı; kamu görevlisine alenen hakaret, iftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma ve görevi kötüye kullanma suçlarından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunlar daha başlangıç, daha işlediği yüzlerce suç var.

TSK’DEN NE İSTİYOR?
Asıl önemli konu Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) üzerinden yapılan yeni bir operasyon… İzmir Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi, yani ildeki GAMER… İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yazısını il valilikleri, ordu komutanlıklarına gönderiyor, TSK’ya gönderiyor. GAMER, TSK’den ne istiyor? Söyleyeyim; ‘Oy verme günü öncesinde alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı ve hava araçlarının göreve hazır vaziyette bulundurulması ile seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla valilerimizce gerek görülmesi halinde TSK’ye ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlardan istifade edilebileceği bildirilmiş olup kolluk birimlerine ve TSK’ye ait personel, zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır bulunması hususunda gereğini arz ve rica ederim.’

NİYE İHTİYAÇ DUYUYORSUNUZ?
Savaşa mı gidiyoruz, seçime mi gidiyoruz? TSK’nın zırhlı araçlarına, personeline bir seçim sathı mahallinde GAMER, İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar? Devletin polisi yok mu? Sandık için görevlendirilmiş polislerimiz var. TSK’ye niye ihtiyaç duyuyorsunuz?  Bu bir seçim… Hangi seçimde TSK zırhlı araçlarıyla hazır bekletildi?

BU YAZIYI NİYE YAZDINIZ?
Ben buradan milletvekili olarak soruyorum, İçişleri Bakanı yanıt versin; TSK’ye ait personel ve zırhlı araçların hazır bulundurulmasına ilişkin İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yazısının gerekçesi nedir? Bu yazıyı niye yazdınız? Buradan valilere sesleniyorum; suça ortak olmayın. TSK’ye, şanlı şerefli ordumuza sesleniyorum; bu rutin bir seçimdir, herkes oyunu kullanacak. Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanımız olacak inşallah. Halkımıza da sakin olunmasını, seçim kazanıldıktan sonra sokağa çıkılmamasını söyledi. Bu neyin hazırlığıdır?

KANUN DIŞI EMİRLERE RİAYET ETMEYİN!
Valilerin, emniyet müdürlülerine, jandarmaya, TSK personeline, kahraman ordumuza kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri Bakanı ta da herhangi birisine bağlılıklarının olmadığını, asıl bağlılıklarını Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve milletlerin bağlı olduklarını hatırlatmak istiyorum. Buna uygun davranmak gerekir. Bundan da hiçbir şüphemiz yok. Böyle bir tedbire ihtiyaç yok. Pazar günü itibarıyla Türkiye’de yönetim değişecek. 

 
Muslera nasıl dolandırıldığını anlattı!
 
Ve İrfan tapusuyla Fenerbahçe'de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kasapoğlu: Şer odakları bir araya geldi, oyunu bozmamız lazım!
Kasapoğlu, "yüzyılın seçiminde" sürecin asla ihmale gelmeyeceğini dile ...
"Kesin olmayan sonuçları aynı gün açıklayacağız"
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ...
AK Partili Dağ'dan kalem kalem yatırım raporu, Çeşme Projesi için 'revizyon' mesajı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ partisinin ...
 
Erdoğan: Gerektiğinde 15 Temmuz gecesi olduğu gibi...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ...
İYİ Partili Dervişoğlu: İzmir tarihi seçimde tarih yazacak!
Dervişoğlu, Pazar günü demokrasinin tarihinin en önemli seçiminin gerçekleştirileceğini ...
AK Parti'den 1 gecede 2 miting!
Kemalpaşa Kapalı Pazar Yeri'nde ve Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ...
 
"Kızılay'ın çadır satması beni de ciddi manada üzdü"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı ...
Oğuz’dan 'çekilme' yorumu: Memleket Partili ne yapacağını bilir!
Memleket Partisi İzmir Kurucu İl Başkanı Oğuz, Genel Başkan İnce’nin Cumhurbaşkanı ...
CHP'nin 'demokrasi ışığı' bu kez Buca’da yandı: Aslanoğlu, Soyer ve Kılıç'tan 14 Mayıs mesajları
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı’nın "Demokrasi'ye Işık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri