POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
Siyasette yumuşama dönemi: Özel'den Bahçeli ziyareti
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Haluk Levent'ten 'İzmir Marşı' açıklaması: Yuhalanmadım!
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
Seçil Erzan'a bir kötü haber daha
24 Ekim 2018 Çarşamba - 12:32

CHP'li Başak’tan iddialı vaat: Karabağlar’ı 1 numara yapacağım

CHP’den Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olan Şakir Başak, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına konuk oldu. Başak, neden Karabağlar’dan aday adayı olduğu ve nasıl bir belediyecilik yapmak istediğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başak, “Karabağlar’ı iddia ediyorum ilk 5 senede 1 numara yapacağım” dedi. Başak, aday olması halinde ilçede AK Parti ile makası çok açacağını ifade ederken "Yüzde 50 noktasında bir iddiam var” dedi.

CHP li Başak’tan iddialı vaat: Karabağlar’ı 1 numara yapacağım

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK Yardımcılığı görevinden istifa ederek Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olan Şakir Başak, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

KARABAĞLAR’I SEÇMEM BİREYSEL DEĞİL
Başak, neden Karabağlar’dan aday adayı olduğu ve ilçe için ne yapmak istediğine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karabağlar Aday Adayı olmasıyla ilgili açıklamada bulunan Başak, “ Ben siyasette hiç kolaya kaçmadım. Ben partiliyim. Gerçek bir partiliyim. Partiyi hücrelerinde yaşayan biriyim. Konak’la Karabağlar’ı birbirinden ayırt etmek olmaz. İl genel meclis üyeliği yaparken Konak-Karabağlar birdi. Karabağlar Bahçelievler’de oturuyorum. 2 dönemdir Karabağlar’da iktidarız ancak merkezi iktidarın Konak’tan Karabağlar’ı ayırırken kazanma stratejisi vardı. O stratejisi hala devam ediyor. Ben kendimi Karabağlar’da CHP’nin iktidarının kale haline gelmesini sağlayacak profil olduğumu düşünüyorum. Aradaki oy makasını açacağıma inanıyorum. Ben iktidarın hamlelerine karşı hamle yaptım. Siyasette bir adım sonrasını ve yarını hep hesapladım. Karabağlar’daki hamlem de buna yönelik. Asla bireysel değil. Bireysel olsa Konak için aday adayı olurdum. Karabağlar’ı seçmemin nedeni parti bilinciyle hareket edip doğru aday olduğumu düşünmem” dedi.

ADAY ADAYLIĞIM ÇARPAN ETKİSİ YARATTI
Başak, aday adaylığını açıklaması sonrası Karabağlar’da örgütte yüzde 95’in üstünde teveccüh gördüğünü, STK’lardan olumlu dönüşler aldığını, halktan da pozitif tepkiler geldiğini ifade edtti, “Aday adaylığım ilçede muazzam bir çarpan etkisi yarattı” diye konuştu. 

İLK 5 SENEDE 1 NUMARA YAPACAĞIM
Nasıl bir belediyecilik yapmak istediğini anlatan Başak,  Fatsa eski Belediye Başkanı Terzi Fikri ve Gültepe eski Belediye Başkanı Aydın Erten’in belediyecilikte efsane yarattıklarını hatırlatıp şunları söyledi:
“Halka bütünleşen belediyecilik yapacağız. Halkın kendisini sende görmesini sağlayacak bir belediyecilik ortaya oymak lazım. İktidar yerelden geçer. Evet geçer ama yerelde de gerekeni yapman lazım. Burada problemimiz var.Yerel yönetimlerdeki belediyeciliği oya dönüştürmekte eksiklerimiz var. Belediye başkanı çöp toplar ulaşım bunlar rutin işler. Belediye başkanı halk adamı olur. Ben halk adamıyım. İzmir’e 1978’de geldim. Ekonomik sıkıntılardan dolayı öğrenimin yarıda kaldı. Bulaşıkçılık yaptım. Hamallık yaptım. Esnaflık yaptım. Şirket açtım yurtdışına deri işi yaptım. Ne demek istiyorum. Hangi yurttaşı dersen de kendini bende görecek. Profesörü de bu şehrin temizliğini yapan emek işçisi de görecek.Nasıl olacak alanda onlarla beraber olarak. Asla oturan bir belediye başkanı olmayacağım. 58 mahallemiz var 58 mahallenin tamamının röntgenini çekeceğiz. Ne var ne yok belediye başkanı olarak bileceğiz sorunları...Farkındalık yaratmayacağız. Zaten yapılması gerekenler bu. Partimin anlayışı bunu söylüyor. Mustafa Kemal bunu söylüyor. Ben sadece yerine getireceğim. Esnafla birlikte dükkanı açacağız. Temizlik işçisi sabah birlikte çöp topladığımızı görecek. Ahkam kesmeye, bireyselliğe, çıkar menfaate bulaşmaya yönelik siyaset yapmadım asla da yapmayacağım. İddia ediyorum Karabağlar bir numaralı marka olacak. İddia ediyorum. Diyorlar ya Şişli, Çankaya, Konak, Karşıyaka... Karabağlar’ı iddia ediyorum ilk 5 senede 1 numara yapacağım.”

POTANSYELİ KULLANACAĞIZ
İlçenin potansiyelinin yüksek olduğunu ancak yeterli kullanılamadığına dikkat çeken Başak, “ Yeni bir ilçe olduğu için maalesef eksikler çok. Belediye başkanımız da büyük emek veriyor eksiklerin giderilmesi adına. Çok yaygın bir mobilya sektörü var. İyi değerlendirilmesi lazım. Dinamik bir genç nüfus var. Yaş ortalaması 32...Gençler iyi değerlendirilmeli, istihdam sağlanmalı. Fuar var ilçede. Fuar iyi değerlendirilmeli. Üzülerek söylüyorum ilçede bir otel yok. İzmir’in en büyük ilçesi bir otel yok. Bu konuda teşviklerde bulunacağız. Yatırım arazi imkanları var. Yatırım noktasında iyi değerlendirmek gerekir. Kentsel dönüşümü iyi kullanmak lazım. Karabağlar’ın 3’te 1 konut alanı. Bundan sonraki yapılanmada trafik sorunu ortadan kaldırılmalı, sosyal donatılıların iyi yapılması gerek. Çeşme Otobanı havalimanı güzergahı var. İnsanların bu güzergahta içeriye girmelerini sağlamak lazım. Hastaneler var ilçede. Yüzlerce insan gidip geliyor. Bu kadar güzergahı olan, bir çok alanı olan yerin üstündeki ölü toprağı ortadan kaldıracağız. Malzeme var Karabağlar halkıyla birlikte helva yapacağız"dedi.

ROZETİMİ ÇIKARMAYACAĞIM
“Parti rozetimi asla çıkarmayacağım” diyen Başak, “Belediye başkanı olursam ben rozeti takacağım. CHP'nin temelinde, her insanın kendini göreceğini göstereceğim. Saadat Partilisi de HDP’lisi de kendini görecek. Ben o rozeti takacağım. Herkese nasıl eşit hizmet edildiğini göstereceğim. Bu farkındalığı böyle yaratacağız. Rozeti neden çıkartayım. Bu rozetle aday oluyorum.Bu rozetle bana oy vermiş vermemiş bütün kesimi nasıl kucakladığımı göstereceğim” dedi.

YÜZDE 50 İDDİASI
Başak son yerel seçimlerde yüzde 42 olan oyu yukarı çıkarma iddiası ortaya koydu. Başak, “Siyaset iddia işi..İddialı olmasam bu yola çıkmam. Aday olmam halinde AKP ile makası çok açacağımı düşünüyorum. Yüzde 50 noktasında bir iddiam var. Bunun aşağısına düşmeyeceğimi düşünüyorum” dedi.

BAŞAK TEK OLMAYACAK
Dar ekip anlayışına karşı olduğunu ifade eden Başak, “Şakir Başak tek başına olmayacak. Takımla olacak. Billboardlarda tek olmayacak” dedi.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay'a 'İzmir Limanı' tepkisi!
 
Cumhuriyet coşkusu Moğollar’la çoğalacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ömer ökten 24 Ekim 2018 Çarşamba 20:12

Sayın Şakir başak,ın verdiği dõzleri fazlasıyla ,yerine getirecek bir takım kuracağını inaníyorum.Basarilar diliyorum.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay'a 'İzmir Limanı' tepkisi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası ...
MHP'de 'Melih Gökçek' bombası!
MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek'e teklif ...
CHP'li Tamay Buca için vaatlerini özel bir kliple anlattı
Sadece CHP seçmenine değil toplumun her kesimine seslenmeyi hedefleyen ...
 
Bakan Akar'dan Yunanistan açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz'de araştırma ...
CHP'den TBMM Başkanı Yıldırım'a çağrı
CHP Grup Başkanvekili Özel, 2017 Yılı Kamu Denetçiliği Kurumu Raporu'nun ...
Başvuru rekoru: O ilçe CHP'nin kasasını doldurdu!
CHP'liler belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylığı başvurularını ...
 
CHP'de İzmir'in o ilçesinde başkan adaylığı için gelin-torun rakip oldu!
Çeşme ilçesinde yaşayan Saatli ailesinden 2 kişi, CHP'den belediye başkan ...
Erdoğan'ın Kaşıkçı mesajları ABD basınında!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili dünkü grup ...
Erdoğan'dan Kaşıkçı ailesine taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefonla aradığı Cemal Kaşıkçı ailesine taziye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri