POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Çanakkale Boğazı gemi trafiğine kapatıldı
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kayıp ekonomist Berzeg hakkında yeni gelişme
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Kılıçdaroglu'na Erdoğan'la görüşme yanıtı!
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
Atatürk'e hakaret eden sanığın cezası belli oldu
9 Kasım 2018 Cuma - 15:23

CHP'li Bayır'dan Erdoğan'ın o sözlerine yanıt!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İzmir Limanı ihalesinin tamamlanmadığı için, "1 Milyar dolar zarar ettik" sözleri ile Danıştay’a sitem etmesine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Bayır, ‘’İktidarın amacı, sadece özelleştirme yapmak değil; devletin, halkın malına sahip çıkmaktır’’ dedi. 

CHP li Bayır dan Erdoğan ın o sözlerine yanıt!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir Limanı ihalesinin tamamlanmadığı için, ‘’1 Milyar dolar zarar ettik’’ sözleri ile Danıştay’a sitem etmesine tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, ‘’İktidarın amacı, sadece özelleştirme yapmak değil; devletin, halkın malına sahip çıkmaktır’’ dedi. 

Ekonominin kötü olduğunu, bu durumu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok iyi bildiğini iddia eden Bayır, ‘’Özelleştiren şirket, ne yapacakta ülkeye gelir getirecek? Bunu biz, niye yapamıyoruz? Hani çağ atlamıştık? Buradaki asıl amaç özelleştirmeden gelecek paraya ihtiyaç duyulmasıdır. Çünkü, gemi su alıyor. Parayı, bir tıpa olarak kullanacaklar. Bunu, ekonomik dar boğazdan çıkış için, ekonomiyi ayakta tutabilmek adına yapıyorlar’’ dedi.

FATURA HALKA ÇIKIYOR! 
Özelleştirmenin iki önemli işlevi olduğunu belirten Bayır, ‘’Bunlardan birincisi, kamunun elindeki zararlı ya da yeterince kâr edemeyen şirketleri özel kesime devrederek, bunların kârlı ve verimli çalışmasının sağlanmasıdır. Diğeri ise, özelleştirmeden elde edilecek gelirlerle, kamuya ait borcun düşürülmesi ve bu yolla ‘borç yükünün’ hafifletilmesidir. Bilindiği üzere, ülkemizde özelleştirmenin iki asıl işleviyle ilgili bir çalışma yapılmıyor. Özelleştirme uygulanan şirketlerin, özel kesime devredildikten sonra, öncesine göre ne kadar daha verimli ve kârlı çalıştıklarını bilemiyoruz. Tüm bunların sonucunda, iktidara geldiklerinden bugüne kadar, uyarılarımızı dikkate almayanlar, ülkemizi sürükledikleri ekonomik felaketin faturasını; çalışanlara, emekçilerimize, yani bizlere, halkımıza çıkartıyor’’ ifadelerini kullandı. 

Özelleştirmeler yoluyla Türkiye'nin en büyük kamu kuruluşlarının satıldığına dikkat çeken dikkat çeken Bayır, ‘’Stratejik öneme sahip çok sayıda kuruluşta uluslararası şirketler söz sahibi oldu. 16 yılda, Cumhuriyet kazanımlarını birer birer sattılar. Bu durum, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının kemiklerini sızlatmaktadır. AKP’nin, Türkiye bütçesini düzeltmek için, Cumhuriyet kazanımlarını satarak ekonomiyi düzelteceklerini düşünmesi, bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir. İzmir’deki Limanın özelleştirilememesini, 1 Milyar dolarlık zarar olarak görenler; saraydaki harcamalara bakmıyor. Aldıkları uçakların hesabını yapmıyor. Yeni yeni saraylar inşa ederek, şatafat ve lüks içinde yaşamlarını sürdürüyorlar’’ dedi.

ÇOCUĞA ANLATSANIZ O BİLE GÜLER! 
İktidardaki savurganlığın giderek artmasına da dikkat çeken Bayır, ‘’Ülkemiz ekonomik krizle uğraşırken iktidarın kendi ve müteahhitlerin kasasını doldurmak için ürettikleri mega projeler zarar değil mi? Kullanılmayan otoyollar, geçilmeyen tüneller, tüm bunlar zarar değil de,  İzmir Limanı’nın özelleştirilememesi zarar, öyle mi? Bunu sokaktaki çocuğa anlatsanız o bile güler. Mega projelerin yükü milletin sırtına yüklenmiş durumda.  Öyle görünüyor ki vatandaşın krizi farklı, bu ülkeyi yönetenlerin krizi çok çok farklı’’ diyerek, sözlerini bitirdi.

 
İzmir'de korkunç son: Ünlü doktor canına kıydı
 
Flaş gelişme: Atilla Taş gözaltına alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter Ata'nın huzurunda!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, 10 Kasım Atatürk’ü ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in 'en büyük eserim' dediği ...
CHP'li Yılmaz'dan çok sert sözler: Sıkıyorsa at!
CHP'li Milletvekili Öztürk Yılmaz, ''Bu disiplin soruşturması yanlıştır, ...
 
CHP'li Polat'tan JES tepkisi: Gidin sarayın bahçesinde açın!
Adem Petrol Termal İnşaat Turizm’e, bu kez de Menemen’in Yahşelli Mahallesi’ndeki ...
AK Parti İzmir Ata'yı o özel video ile andı: Söz veriyoruz...
AK Parti İzmir Teşkilatı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ...
CHP İzmir'de o aday adayına kınama cezası!
Narlıdere ilçesinden belediye başkan adaylığı başvurusunda bulunan Cesamin ...
 
CHP'li İnal: 'Geleceğin kenti Bornova' hedefinde muhtarlar mihenk taşı olacak!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal çalışmalarına mahalle ...
CHP'li Bakan'dan 'ÇED' isyanı: Hukuksuzluk hukukunuz olmuş!
Dikili ilçesinin Çukuralan Mahallesi’nde bulunan ve Koza Altın İşletmeleri ...
OHAL Komisyonu: 3 bin kişi göreve iade edildi
OHAL Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, başvurusu incelenen 42 bin kişiden ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri