POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
20 Ekim 2022 Perşembe - 11:52

CHP'li Bayır'dan yetki devri çıkışı!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediyelerin sorumluluk sahasındaki birçok yetki ve gelirin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na devredildiğinin altını çizerek, ‘’Karar ve yetkileri belediyelerden almanız yetmiyormuş gibi, gelirlerine de el koymaktasınız. İnsanın ister istemez aklına şu soru geliyor. Acaba büyük belediyeler yerel seçim öncesinde sizde iken, böyle bir maddeyi uygulamayı yani meclise bu kanunu getirmeyi düşünür müydünüz?’’ sorusunu yöneltti.

CHP li Bayır dan yetki devri çıkışı!

341 Sıra Sayılı Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 1. Maddesi üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, belediyelerin sorumluluk sahasındaki birçok yetki ve gelirin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na devredildiğinin altını çizerek, ‘’Karar ve yetkileri belediyelerden almanız yetmiyormuş gibi, gelirlerine de el koymaktasınız. İnsanın ister istemez aklına şu soru geliyor. Acaba büyük belediyeler yerel seçim öncesinde sizde iken, böyle bir maddeyi uygulamayı yani meclise bu kanunu getirmeyi düşünür müydünüz?’’ sorusunu yöneltti.

Teklif Cumhurbaşkanına Geniş Yetkiler Tanıyor
Mecliste dün, Endüstri Bölgeleri Kanunu görüşmeleri sırasında konuşma gerçekleştiren Bayır, Endüstri bölgesinin yönetici şirketine yeni yetkiler, sorumluluklar verilirken temelde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanına geniş takdir yetkisi tanıdığını belirterek, ‘’Endüstri bölgesinin yönetici şirketine yeni yetkiler, sorumluluklar verilirken temelde, sanayi ve teknoloji bakanlığı ile cumhurbaşkanına geniş takdir yetkisi tanınıyor. Aynı şekilde kadastral yolların ve kapanan imar yollarının ihdası da belediyelerden alınarak değer artış payına ilişkin yetkilerde bakanlığa devrediliyor. Burada amaç, CHP’li büyükşehir belediyelerinin gelirlerini daha fazla azaltarak, belediyelerimizi hizmet veremez duruma getirmek. Tıpkı; İhracatçılar Meclisi ile İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Teklifinde yaptığınız gibi. Hatırlayacaksınız, o teklifte de Belediyelere, ‘’İlan, reklam vergilerini almayacaksınız’’ deniliyordu. Buradan anlaşılıyor ki; CHP’li belediyelerin gelirlerini azarlatarak, ellerini kollarını bağlamak istiyorsunuz. Herhalde ‘Yerel yönetimleri bir daha nasılsa kazanamayacağız, o zaman onlarda başarısız olsun’ diye bu kanunları çıkarıyorsunuz’’ dedi.

Tek Adam Yönetimi Yatırımcıya Güven Vermiyor
Son 20 yılda yabancı yatırımcıların ülkemizden kaçtığını ifade eden Bayır, ‘’Ülkemizdeki yabancı sermeye üretim fabrikalarını kapatıp yurt dışına gitmek zorunda kaldı. Yatırımcılara cazip olan yasaları çıkarmalıyız. Elbette ülkemizde yatırım yapacak, istihdam sağlayacak, ürettiği ile katma değer yaratacak tüm yerli ve yabancı yatırımcıların önünü açmak, yatırımcıların önündeki bürokrasiyi azaltmak hepimizin görevi olmalıdır. Bugüne kadar olduğu gibi yatırım yapanı cezalandıran, bezdiren uygulamalardan ve engellemelerden imtina edilmelidir. Yabancı yatırımcılar, ülkemizden ayrılıyorlar. Neden, niçin yabancı sermeye ülkemizi terk ediyor? Neden ülkemizde tutamıyoruz?  Bunu iktidardan sorgulamasını bekliyoruz. Acaba, yabancı sermayede ‘Tek adam yönetiminin demokrasiyi askıya aldığını, yarın benim şirketime de çöker’ diyerek mi ülkeyi terk ediyor? Demokrasimize, Adaletimize, Tarafsızlığımıza, Yasalarımıza güvenmedikleri için mi gidiyorlar?’’ diyerek sözlerine son verdi.

 
Altay'dan TFF'ye Efe başvurusu!
 
Karikatür Müzesi'nin yeni yerinde ilk sergi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den ve vekillikten istifa etti, İYİ Parti'ye geçiyor!
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, milletvekilliğinden ...
İzmir'deki o üniversitede Büyükşehir'in ücretsiz yemeğine rektör seti!
Büyükşehir Belediyesi ekonomik kriz döneminde öğrencilere destek olmak ...
CHP'den AK Parti'ye ve Buca Cezaevi alanı planına yaylım ateşi, İzmir'e itiraz çağrısı!
Buca Cezaevi’nin yıkımının ardından plan tartışmaları sürerken CHP İzmir ...
 
AK Partili Kaya duyurdu: Buca Cezaevi alanıyla ilgili 2 kritik gelişme!
Söze "Bir müjdeyi paylaşmak istiyorum" diye başlayan AK Parti İzmir Milletvekili ...
AK Parti Konak'tan metruk bina çıkışı!
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, İsmet Paşa İlkokulu’na ...
O başkandan Ankara çıkarması: Vekillik ve il başkanlığı iddiası!
CHP’nin emektar isimlerinden Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın ...
 
'TSK kimyasal silah kullandı' iddiasına sert yanıt!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TSK'yı kimyasal silah kullanmakla suçlayanların, ...
Bakan Akar'dan kritik görüşme!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Austin ile telefonda ...
Kılıçdaroğlu’ndan adaylık açıklaması
Osmaniye'de konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Adaleti en çok isteyen benim. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri