POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Ay'a adım atacak bir sonraki ülke hangisi olacak?
Ay'a adım atacak bir sonraki ülke hangisi olacak?
Usta Sanatçı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
Usta Sanatçı Ayten Gökçer hayatını kaybetti
29 Aralık 2023 Cuma - 15:09

CHP'li Bayır ve Çam: Tek çare ön seçim!

İzmir Büyükşehir Belediye Aday Adayları Tacettin Bayır ve Musa Çam ilçe örgütleri ziyaretlerini Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık’ta gerçekleştirerek tamamladı. İkiliden, "Parti üyelerimiz ön seçim diyor. Tek çare ön seçim!" mesajı geldi.  

CHP li Bayır ve Çam: Tek çare ön seçim!

İzmir Büyükşehir Belediye Aday Adayları Tacettin Bayır ve Musa Çam ilçe örgütleri ziyaretlerini Menemen, Foça, Aliağa, Dikili, Bergama ve Kınık’ta gerçekleştirerek tamamladı. İlçe Başkanlıklarında parti üyeleri ile buluşan Bayır ve Çam, neden aday olduklarını ve niçin ön seçimde ısrarcı olduklarını detayları ile anlattı.

Örgütün Ön Seçim Talebi Var

Gerçekleştirdiği ziyaretler hakkında bilgi veren Musa Çam, ‘’İlçelerdeki ziyaretlerimizi tamamladık. Çoşkulu, heyecanlı ve kalabalık üyelerimiz tarafından karşılandık. Zamanını ayırarak, katılan her bir parti üyemize teşekkür ediyorum. Çok net bir şekilde gördük ki, üyelerimiz ön seçim istiyor. Örgüt buluşmalarımızda, ön seçimin önemine değiniyoruz. Tüzüğümüzün 55. maddesi gereği de, ön seçim ya da aday yoklaması yapılması gerekiyor. Ben bu durumu şu şekilde anlatıyorum: 1989 yılında partimiz kapalı iken SHP olarak yerel seçime girdik ve ön seçim yapıldı. 67 şehrin 40’ını ve 8 büyükşehrin 6’sını, üyelerimizin önüne koyulan sandık sonucu çıkan isimlerin gösterilmesiyle, büyük bir başarı elde ederek aldık. Bizim bu seçimlerde, örgütümüze sorarak, en fazla oyu alacak kişilerle yola devam etmemiz lazım. Çünkü; bu seçimler, AKP’nin hegemonyasına son vermek, tarikatlara, cemaatlere kaynak aktarılmasının önüne geçmek için çok önemli. Biz; halkın parasını, halk için harcanması gerektiğini savunuyoruz’’ şeklinde konuştu.

Rekor Oy İstiyorsak

PM'de Giresun, Kırklareli ve Zonguldak illerinde ön seçim kararı çıktığının altını çizen Bayır, ‘’Takvim sıkışık, zaman yok gibi ifadeler kullanılıyor. PM, 3 il ve bazı ilçelerde ön seçim kararı aldı. Yani bu ne demek oluyor? İstenilince oluyor demek. Biz istiyoruz ki, Türkiye’nin her tarafında ön seçim yapılsın. Çünkü, parti üyelerimiz, kimin aday gösterilmesi gerektiği konusunda, kendisine danışılmasını talep ediyor. Oy veriyorum ama adayı kendim seçemiyorum diyor. Gezdiğimiz bütün ilçelerde, bir tek parti üyemiz bile ön seçime karşıyım demedi. Tam tersine bizi yok saymayın görüşünü ilettiler. Bütün üyelerimiz ön seçim talep ediyor. Tüzüğümüzde de bu duruma engel madde yok. Kısacası, YSK 11 Şubat’a kadar tarih veriyor. Yetkililerimiz vakit yok, kısıtlı zaman diyorsa o halde örgüt denetiminde ön seçim yapılsın. Bunun yöntemi de çok kolay. MYK toplanır, bu kararı alır, örgüt denetiminde de ön seçim yapılır. Aday adayı arkadaşlarımızla örgütümüzün kantarına çıkarız. Çıkan sonuca da herkes saygı gösterir. Böylelikle, kimseye haksızlık yapılmamış olur. Başarıyı elde etmek istiyorsak ve rekor oy almak istiyorsak, yöntem bu çünkü’’ ifadelerini kullandı.

Çam ve Bayır son olarak sözlerini şu şekilde bitirdi: Gittik, gördük, dinledik. Parti üyelerimiz ön seçim diyor. Tek çare ön seçim! 

 
Kira sözleşmesinde yeni dönem!
 
Karaburun Nergis Festivali'ne 'Özel' davet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Bu tabloyu değiştirmek için sınırları zorlamalıyız!"
Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun hazırladığı 2022 yılı raporunda İzmir’de ...
CHP'li Aydın beraat sonrası kritik soruyu yanıtladı: Kayalar göreve dönecek mi?
Mahkemenin kararının ardından gözler Kayalar’ın göreve iade durumuna çevrildi. ...
CHP Buca Aday Adayı Özreçber: Oyumuzu artırırım, Büyükşehir'e katkı sağlarım
CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Barış Özreçber, "Aday olursam Buca'da ...
 
CHP'li Polat'tan iktidara 'İsrail ihracatları' tepkisi!
TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İsrail’e ...
Başkan Batur CHP ilçe örgütleriyle kucaklaştı
Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ...
O partiden Başkan Soyer’e destek kararı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin ...
 
DEVA Partisi İzmir'de 9 adayını açıkladı!
Geçtiğimiz ay İzmir’den Karabağlar, Seferihisar ve Menderes belediye başkan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 günde 59 teröristi gömdük
Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Bağcıoğlu'ndan İzmir'de şehit aileleri derneğine ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İzmir'de Şehit Aileleri ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri