POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Korhan Berzeg'in kafatası parçaları da bulundu
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Çukura düşüp can verdi, cenazesi teslim edilemedi
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
2 Mart 2022 Çarşamba - 09:03

CHP'li Beko'dan erken seçim ve 'aday' sorusuna yanıt, çarpıcı 'İzmir'e yatırım' çıkışı!

Ekonomik krizi değerlendiren, erken seçim ve 'Aday kim olmalı?' sorularını yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili Beko'dan hükümetin İzmir'e yatırımları tartışmasına dair çarpıcı bir çıkış geldi.

CHP li Beko dan erken seçim ve  aday  sorusuna yanıt, çarpıcı  İzmir e yatırım  çıkışı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko kent ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde artan işçi eylemlerine paralel ekonomik krizin geldiği noktayı değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Beko, erken seçim ve adaylık hakkındaki soruları yanıtlarken, gündemden düşmeyen tartışma konusu merkezi hükümetin İzmir'e bakışı/yatırımlarına dair ise çarpıcı bir çıkışa imza attı. 
 
"İŞÇİ SINIFININ SESİ HİÇBİR DÖNEMDE KESİLEMEDİ, KESİLEMEZ DE"
CHP’li Beko son aylarda artan işçi eylemlerine değinerek şöyle konuştu, ‘’Bugün Türkiye’nin her yerinde onlarca direnişin örgütlendiğini görmekteyiz. Bu bir tesadüf değildir. Türkiye siyasal tarihinin savaş dönemleri dışında, ekonomik olarak en kötü dönemlerinden birini yaşamaktayız. İşçinin, emekçinin hakkının bu kadar sömürüldüğü başka bir dönem yaşanmamıştır. Bunun için sesimizi daha da yükseltmeliyiz elbet, hakkımız olanı almak için. İşçi sınıfının sesi hiçbir dönemde kesilemedi, kesilemez de!

İzmir Aliağa'da gemi söküm işçileri, düşük ücret ve kötü çalışma koşullarına karşı iş bırakma eylemi başlatmışlardır. Bu işçiler haklarını talep ediyorlar. İnsan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını karşılamak istiyorlar. Hakkaniyetli bir ücret, yasalara uygun bir çalışma düzeni, sendika hakkı ve insanca muamele bekliyorlar.  

Aynı şekilde Migros depo işçileri de sadece haklarını talep ettikleri için işten atılmışlardı sizin de bildiğiniz gibi. Saatlik sadece 4 TL zam isteyen işçiler, direnmişler ve de kazanmışlardır!   

Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv parçaları üreten FARPLAS firmasında çalışan işçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için bu yılın başında eylemler yapmıştı. Yönetim, işçilerden süre istemiş ve hiçbir işçinin işten atılmayacağı sözünü vermişti. Fakat iş bırakma eylemine katılan 100’ün üzerinde sendika üyesi işçiyi işten çıkarılmıştır. Bu süreçte işçilere karşı ağır polis şiddeti uygulandı. Gözaltına alındılar. Gözaltına alınan 200 işçinin birçoğunun kolu, bacağı burnu kırıldı. Bunu kabul etmek mümkün değil. 

Ayrıca yönetim baskıyla işçileri TÜRK-METAL sendikasına üye olmaya zorlamıştır. Bu baskıları kabul etmeyen FARPLAS işçileri fabrika önünde atılan işçilerin geri alınması ve DİSK’e bağlı sendikaların tanınması talebiyle direnişlerini sürdürmektedirler. Biz de FARPLAS işçilerinin bu haklı direnişinin yanındayız ve onları destekliyoruz.’’

"HALKIMIZDA SIKACAK DİŞ KALMAMIŞTIR"
Yılbaşı sonrası gelen zamlarla birlikte artan enflasyon rakamları ekonomik sorunları daha görünür hale getirirken Beko iktidarın harcamalarını eleştirdi.

Beko, "Bu ülkede 21. Yüzyılda, Isparta’da günlerce süren elektrik kesintileri nedeniyle bir yurttaşımız donarak hayatını kaybetti. Sarayın 30 milyon lira elektrik faturası ödediği 1000 odasında bu konu bir gün bile gündem olmadı. Vatandaşın halini TÜİK’in makyajlı rakamları dahi saklayamaz oldu. Sarayın harcamaları ise katlanmış durumda, 2021 yılı sonu itibarıyla Sarayın bir günlük gideri tam 7 milyon 870 bin 534 TL!

Yetmiyor; kamuda lüks araç saltanatı sürüyor. Daha geçtiğimiz ay, saraya toplam 104 milyon TL’ye 3 adet lüks araç siparişi verildi. Halk ekmek büfelerinin önünde kuyruklarda beklerken, sarayın ve Erdoğan’ın araç konvoylarının sonu gelmiyor. Saray inşaatları, uçaklar, varlık fonu borçları, Atatürk Havalimanındaki yanlış uygulama için ödedikleri ceza, geçilmeyen köprülere verdikleri bedel, S-400’leri kullanmadıkları halde Ruslara verdikleri paralar; milyon dolarları aşmış durumdadır. Meksika Devlet Başkanı var olan tek başkanlık uçağını, ülkede bu kadar yoksulluk varken binmeye utanırım, diyerek 120 milyon dolara satmıştır. Parasını da hazineye devretmiştir. Bizde ise saray ve çevresi durmaksızın harcamalarını sürdürmektedir.

Halkımızda, esnafımızda, çiftçimizde, emeklimizde, işçimizde, memurumuzda artık sıkacak diş kalmamıştır! Saray yönetimi başta gıda olmak üzere her gün doğalgaza, elektriğe, benzine, mazota arka arkaya yaptığı zamlarla işçiyi, yoksulu, işsizi, emekliyi, çiftçiyi, öğrenciyi, dar gelirli yurttaşları kar altında bırakmıştır. Bir yanda “kasaptan et almıyorum, kuzu kestiriyorum diyen!” İktidar üyeleri ve destekçileri, bir yanda ete, süte ulaşamayan kitleler. İşte AKP iktidarının ve sarayın 19 yılın sonunda ülkeyi getirdiği nokta budur. Dolayısıyla CHP iktidarında atılacak ilk adım hiç kimsenin yatağa aç girmediği, yarın çocuğuma ne yediririm kaygısını taşımadığı bir düzen kurmak olacaktır’’ dedi. 

"İZMİR’DEN SON ÜÇ YILDA 271,8 MİLYAR TL VERGİ… KARŞILIĞINDA 5,61 MİLYAR TL YATIRIM… ADALETE BAKIN!"
Kent gündeminde sık sık yer alan ‘İktidar İzmir’e üvey evlat muamalesi yapıyor mu’ tartışması hakkında da açıklamalarda bulunan Beko‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında ‘Muhalefet belediyelerine yardım yapmadığımız yalandır’ dedi. Madem yalan, İzmir yıllardır projelere ödenek beklerken, son üç yılda İzmir'den 271,8 milyar TL vergi alırken karşılığında İzmir'e neden sadece 5,61 milyar TL yatırım yapacaksınız? Adalete bakın!

15 Ocak tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'nda ulaşım başta olmak üzere İzmir'in turizm ve ihracat potansiyeli için milyarlarca lirayı bulan projelerine sadece bin ve 10 bin TL gibi sembolik bütçeler ayrıldı. Sözleşmesi 10 Haziran 2012 tarihinde imzalanan Ankara-İzmir YHT Projesi'nin temeli 21 Eylül 2013 tarihinde atıldı. İlk olarak 2015 yılında tamamlanacağı açıklanan ancak daha sonra 2018'e kalan, sonra da her yıl ertelen 640 kilometre uzunluğundaki hattın yapımı on yıldır maalesef bitirilemedi. 2013 Yılı Yatırım Programı'nda tahmini maliyeti 3,5 milyar TL olarak öngörülen projenin maliyeti de aradan geçen sürede neredeyse 8 kat artarak 28 milyara yükseldi. Yüksek hızlı tren Ankara'dan İzmir'e bu hızla ancak 2103 yılında ulaşacak. 

Ödemiş-Kiraz Demiryolu Projesi'ne dört yılda ayrılan kaynak sadece 1000 lira. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın maliyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı'nda 180 milyon lira, projesine de maalesef 1000 lira -tahsis- kaynak ayrıldı. Tarımsal üretim için gerekli kaynak yok. Tunç Soyer'in vizyonuyla İzmir Büyükşehir Belediyesinin geliştirdiği tarım sektörü Beydağ Tarımsal Sulama Projesi tutarı 2 milyar lira, 2022 yılında ayrılan pay sadece bin lira. Kemalpaşa Yiğitler Barajı ve sulama Gölet’i için gerekli tutar 350 milyon lirayken; 2022 yılında ayrılan pay 20 lira. 2025 yılında bu proje zor biter. Bakırçay Ovaları Tarımsal Sulama projesi için gerekli tutar 1 milyar 250 milyon lira, ayrılan pay sadece 25 milyon. Bergama Bölümçam Sulama Projesi için gerekli tutar 126 milyon lira, ayrılan pay 1 milyon lira; İzmir jeotermal seracılık organize sanayi bölgesi toplam tutarı 258 milyon lira, ayrılan kaynak 2 bin lira; İzmir ve Ankara'da kurulması planlanan veteriner ürünleri kontrol merkezi toplam tutarı 470 milyon lira olmasına rağmen ayrılan bütçe, maalesef, 2 bin lira…
665 milyon lira olan 30 kilometrelik yüksek standartlı demir yolu projesinin tamamlanması için 2018 yılında yatırım programına alınan proje için dört yılda ayrılan kaynak 1 lira, 2026 yılında bitecek. 

'GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM' İMZASI VE HDP AÇIKLAMASI
Beko 28 Şubat’ta Ankara’da 6 muhalefet liderinin bir araya gelerek ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ mutabakatına imza atmasına ilişkin ise ‘’Altı partinin ortaklaşa imzaladığı “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” mutabakatı ile demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin yeniden inşasını hep beraber sağlayacağız’’ derken HDP’nin masada olmaması tartışmasına ise Kılıçdaroğlu’nun sözleriyle yanıt verdi. 

Beko, ‘’Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında ‘HDP’yi yok saymıyoruz. Hiçbir partiyi de yok sayamayız. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir. Bu çalışma, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi geçiş çalışmasını yürüten altı parti arasında yapıldı’ diye konuşmuştur’’ dedi. 

ADAY KİM OLMALI?
Beko Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı sorusuna ise, ‘’Tabi ki ben isterim ki; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu aday olsun ama buna Millet İttifakı karar verecek’’ şeklinde yanıt verdi. 

"ERKEN SEÇİM TALEBİ OLUŞMASA KEŞKE"
Muhalefet ‘erken seçim’ talebini her geçen gün daha yüksek sesle dillendirirken Cumhur İttifakı 2023’ü işaret etmeyi sürdürüyor. Beko tartışmalara ilişkin şöyle konuştu, ‘’Saray yönetimi, başta gıda olmak üzere her gün doğalgaza, elektriğe, benzine, mazota arka arkaya yapılan zamlarla dar gelirli yurttaşları kar altında bırakmıştır. Ülkenin üretimine katkı sağlayan emekçiler, her gece "yarın hangi ürüne zam gelecek" diye tedirginlik yaşıyor. Açlık sınırının altında olan bu ücretlerle nasıl geçineceğiz, kapıya dayanan kara kışı nasıl atlatacağız endişesiyle uykuları kaçıyor. Enflasyon altında ezilen dar gelirli halkımız, her sabah paramızın döviz ve zamlar karşısında adeta pula döndüğü, yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyor. Ülkenin dört bir yanında her gün ‘İş bulamıyoruz’, ‘Barınamıyoruz’, ‘Geçinemiyoruz’ feryatları yükseliyor. Ülkeyi yönetenler bol bol laf üretiyor ama ‘Geçinemiyoruz’ diyen milyonların sorunlarına çare üretmiyorlar. 

Ülkede her şey normal akışında gitse de erken seçim talebi oluşmasa keşke ancak bu durumdan ve bu zor şartlardan halkımızı bir an önce kurtarmak için erken seçim istiyoruz ve olacak da bence.’’ 

"CHP BELEDİYELERİN TAMAMINI KAZANACAK!"
Beko önümüzdeki genel seçimden sonra yerel seçimlerde CHP’nin daha da güçleneceğini belirterek şunları söyledi, ‘’Partimiz ve içinde bulunduğumuz ittifak, önümüzdeki genel seçimlerde göstereceği büyük başarıya paralel olarak yerel seçimlerde de başarısını arttıracak ve CHP İzmir’deki belediyelerin tamamını kazanacaktır.’’ 

 
Kritik toplantı: Maske zorunluluğu kalkacak mı?
 
Rusya'nın en büyük bankası Avrupa'dan çekildi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdal keskin. 2 Mart 2022 Çarşamba 20:50

Tebrik ve takdir ederim. Tespitler doğrudur. Ancak sizi tv de tartışma programlarında görmek isteriz. Sevdiler selam ve saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de sandık kurulacak iki ilçede kritik gelişmeler!
CHP’de 4 ilçeden 2’sinde olağanüstü kongre yapıldı. Gözler Tire ve Bayraklı’da… ...
Çavuşoğlu açıkladı: Rus gemilerine Montrö seti!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya’nın Karadeniz filosuna kayıtlı olmayan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'ateşkes' çağrısı
Rusya-Ukrayna savaşı sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ...
 
CHP'li Bayır: Zeytin ağaçlarımız madenlere kurban edilecek!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Maden Yönetmeliğinde ...
Kılıçdaroğlu'ndan iktidara eleştiri yağmuru!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.
Beko'dan Rusya-Ukrayna çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko Rusya-Ukrayna savaşı hakkında iktidara ...
 
"Dünyanın gözü Ukrayna'da, AKP'nin ise Akkuyu'da"
Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifinin görüşmeleri, dün TBMM Sanayi, Ticaret, ...
Bakan Akar'dan Montrö açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna savaşıyla yeniden gündeme gelen ...
Erdoğan, Belarus lideri Lukaşenko ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ile telefonda görüştü. ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri