POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
Beşiktaş karşısında derbide gülen taraf Fenerbahçe
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
Berzeg için yapılan DNA testi sonuçlandı!
7 Ocak 2019 Pazartesi - 10:07

CHP'li Devran: Aliağa'da ittifak dikiş tutmaz

Aliağa'da Cumhur İttifakının dikiş tutmayacağını ve tüm hesapların tersine döneceğini belirten Devran, "Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nu yıllardır şantiye alanı olarak bırakacaksınız, seçimler kapıya dayandıkça bitti bitiyor diyeceksiniz; hastane geldi geliyor müjdeleri ile yıllarca halkı oyalayacaksınız; sonra da oy olacaksınız. Çok zor" diye konuştu.

CHP li Devran: Aliağa da ittifak dikiş tutmaz

CHP'den Aliağa Belediye Başkanlığı için yola çıkan Ümit Devran; 2019 yerel seçimlerinde AKP'nin MHP'ye bıraktığı ilçede CHP'nin ipi göğüsleyeceğini, halkın hizmete oy vereceğini söyledi.

Aliağa'da Cumhur İttifakının dikiş tutmayacağını ve tüm hesapların tersine döneceğini belirten Devran, "Halkımız, Aliağa'nın gücünü yeni yeni farkediyor. Güçlü ve özel bir ilçe olduğunu yeni kavrıyor, giderek büyüyen sosyo ekonomik sorunlarla, kentsel sorunlarla boğuştukça bunu daha iyi görüyor. Bu güce rağmen, bu kadar sorun nasıl olur? diye sorgulamaya başladı.  'Bir parmak bal çalarım ağızlarına olur biter' anlayışına bu kez prim vermeyecek Aliağalılar. Menemen- Aliağa- Çandarlı Otoyolu'nu yıllardır şantiye alanı olarak bırakacaksınız, seçimler kapıya dayandıkça bitti bitiyor diyeceksiniz; hastane geldi geliyor müjdeleri ile yıllarca halkı oyalayacaksınız; sonra da oy olacaksınız. Çok zor" diye konuştu.

Birleştiren hizmet 

Aliağa'da ihtiyacın birleştirici bir hizmet anlayışı olduğuna dikkat çeken CHP Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; ilçenin bunun sinyalini 24 Haziran'da verdiğini, CHP'yi sandıktan birinci parti çıkardığını hatırlatarak şunları söyledi; " Aliağa yaşayanı, Cumhuriyetçi'dir, vatan severdir.  Halkçı ve birleştirici bir hizmet anlayışına da evet diyecektir. 2014 yılından bu yana yapılanın, allayıp pullamaktan ibaret olduğunu artık halkımız da görüyor. Temel hizmetleri vermekle övünen bir belediyecilik artık yetmiyor. Derman belediyeciliği; yani, halkın dertlerine derman olacak, çocukların, kadınların, gençlerin, yaşlıların sorunlarını çözecek bir anlayışı hayata geçireceğiz. Birlikte üretip, hakça bölüşülen bir hizmet ve kalkınma ağı kuracağız. Çalışan anne kreş derdine düşmeyecek, öğrenci barınma sorunu yaşamayacak, engellilerimiz istihdam ve rehabilitasyon beklentisine çare bulacak. Hayatın her alanına, her anına dokunacağız. Aliağa da ülkemiz gibi, derdine derman arayan bir ilçe. Bunun ilacı da gerçek anlamda birleştirici ve halkçı belediyecilik."

Aliağa'nın derdi...

Aliağa'nın en büyük derdinin yarattığı katma değerden halkının eşit pay alamaması olduğunu söyleyen Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; bunun için, sanayicinin, üreticinin, işçinin ve halkın aynı masaya oturması gerektiğini vurguladı. Devran; açıklamasına şu sözlerle devam etti; " Sanayicinin imar ve ruhsat sorununu çözeceksiniz ki; çözüm ortaklığınının önü açılsın. Alt yapı sorunlarını birlikte çözebilelim. İstihdam olanaklarını ve iş güvenliği meselesini birlikte ele alalım. Birbirini destekleyerek, birlikte kalkınabilecek dinamiklerimiz var. Göbeğinden bağlı halde kıvranan üretim alanlarımız var. Bu değerleri özgürleştirmemiz ve ortak kalkınma hamlelerini birlikte yaratmamız gerekli.  Sanayici için lojistik köyü kurarken; kooperatifler ve ortak kullanım atölyelerini hayata geçirmek, halkın da ortaklığında kollektif bir üretim modeli yaratmak hiç zor değil. Yeter ki, tüm taraflar kişilerin değil, Aliağa'nın ortak çıkarı için masaya otursun. Yerel yönetimlerin bu noktada birleştirici gücü çok önemli. "

Saklamak değil, paylaşmak...

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; açıklamasında ünlü düşünür Osho'dan alıntı yaparak; ortaya koymayı hedeflediği yerel yönetim anlayışını şöyle özetledi; " Hayatın her alanında olduğu gibi, üstlendiğimiz sorumlulukları da yerine getirirken ilkelerimiz olmalı. Bu ilkeleri tavizsiz hayata geçirecek niyet ve cesaretimiz de. Ünlü filazof Osho'nun öğretisi gibi; 'Saklamak değil, paylaşmak olsun özün. Eleştirmek değil, çözümü göstermek olsun sözün. Yıkmakta değil, yapmakta olsun gözün. Saldırmak değil, sarılmaktır çözüm.' Biz bunu yapacağız. Hiçbir kesimin sorununa ve beklentisine kayıtsız kalma lüksümüz olmayacak. Sanayinin, emeğin kenti olan Aliağa; kendisine de İzmir'e de yetecek güce sahip. Projelerimiz ve çözüm yollarımız hazır. Görevlendirilirsek de halkımızın onayına sunacak ve hızla yola koyulacağız."

 
Mithatpaşa trafiğine yeni nefes!
 
Buca’nın sokaklarında şenlik var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Güzelbahçe'ye 150 binlik jest!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ilçe binası alınması için daha önce 100 ...
Cumhur İttifakı’nın 'İzmir aday listesi'nin şifresi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şengül’e olan güveni aday listesine de belli ki yansımıştı.
Denizli'de 17 ilçenin belediye başkan adayı açıklandı
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Denizli'de partisinin 17 ...
 
Kalın'dan iddialara cevap: Akıl dışı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı ...
Şengül'den 'meclis üyeleri listesi' açıklaması!
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, "Şimdi hızlı bir şekilde önümüzdeki ...
İzmir'e renkli kişilikli adaylar: Yamaç paraşütü yapan da var, ralli yapan da!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İzmir'deki 30 ilçe belediye ...
 
MHP İzmir'den aday ilanı sonrası ilk mesaj: Zafer için yola çıktık
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Cumhur ...
Zeybekci'den 'marka kent' sözü ve İzmir mesajı: Önce gönüller yapacağız!
AK Parti, İzmir için hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün kentin ilçe adaylarını ...
MHP'nin 2014 İzmir Adayı Kılıçdaroğlu ile görüştü: İşte görüşmenin detayları...
MHP’nin 2014 İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, CHP Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri