POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
6 yaşındaki gelin skandalında yeni gelişme!
20 aylık rekor satış dönemi sona erdi
20 aylık rekor satış dönemi sona erdi
5 kişilik aile yok oldu: Kan donduran gece!
5 kişilik aile yok oldu: Kan donduran gece!
Anneden 10 yaşındaki kızına şiddet: Alın sizin olsun!
Anneden 10 yaşındaki kızına şiddet: Alın sizin olsun!
14 Şubat 2019 Perşembe - 13:09

CHP'li Engin Narlıdere vizyonunu anlattı: İlk amaç korumak!

CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Engin, Belediye başkanı seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanlığı yapmak istediğini ve Narlıdere vizyonunu anlattı. Engin, Narlıdere’de sahil, orman, mandalina bahçeleri, halka açık alanlar olduğuna dikkat çekerek, “Birinci amacımız koruyacağız. Gelelim bina yapalım değil. Öncelikli koruyacağız, ikinci amacımızda kalkındırmak olacak” dedi.

CHP li Engin Narlıdere vizyonunu anlattı: İlk amaç korumak!

GERÇEKİZMİR - CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Engin, belediye başkanı seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanlığı yapmak istediğini ve Narlıdere vizyonunu anlattı. Engin, belediye başkanı olması halinde parti örgütüyle nasıl bir ilişki içinde olacağını da dile getirdi.

GÖSTERİŞTEN UZAK OLACAĞIZ
Seçimi kazanması durumunda nasıl bir belediye başkanı olacağını anlatan Engin, “Mütevazi bir insanım. Belediye başkanı seçildiğim takdirde böyle yaşamaya devam edeceğim. Kendi aracımı kullanmaya devam edeceğim. Belediye bütçesini tasarruflu kullanacağız. Şeffaf belediyecilik yapacağız. Gösterişten uzak olacağız. Bunu önemsiyorum. Neden vatandaş size oy veriyor. Sizin ona gösteriş yapmanız ‘ben çok büyük bir başkanım,  önemli biriyim’ diye hissettirmemeniz lazım. Onlardan birisiniz. Vatandaşın oyuyla seçiyorsunuz. Vatandaştan kendinizi ayırdığınız zaman büyük duvarlar oluşur. Belki vatandaş size bunu hissettirmez belediye başkanısınız diye ama 5 yıl sonunda sandıkta sizi cezalandırır. İlk icraatım vatandaşla birlikte olmak. Kahvehanede, parkta, bahçede..." dedi. 

PERSONELDEN İSTEĞİM ÇOK ÇALIŞMALARI

İş barışı sağlayacağım. Fazla istihdamla belediyelerimiz istihdam baskısı altında. Ekonomik krizde kimseyi işten çıkarmayacağım. Yaklaşık 500 çalışanımızdan çok çalışmasını isteyeceğiz. Belediye başkanı her işi yapamaz. 500 kişinin çok çalışması gerekecek. Belediye personeli sabah 8 akşam 5 çalışacak ama benim sabah 6’dan gece 12’ye kadar çalışacağım zamanlar olacak. Ben memur değilim. Halkın temsilcisiyim. Çalışanlardan verim ve başarı bekleyeceğim. Çöpü toplamayan, parka bakmayan, bürokrasiyi geciktiren arkadaşlarla yolu ayıracağız. Onların maaşını Narlıdere ödüyor. Belediye başkanı ödemiyor. Narlıderelilerin vergilerinden ödeniyor. Herkes işini yapacak o nedenle”

PARTİ KADROLARININ İYİ OLUŞMASI İÇİN DESTEK OLACAĞIM

Belediye başkanı seçilmesi halinde örgütle nasıl bir ilişki içinde olacağını da anlatan Engin, “Siyasete aşırı müdahaleci olmayacağım ama CHP’nin Narlıdere’de İzmir’de başarısını yükseltmesi iyi kadrolar tarafından yönetilmesi için katkıda bulunacağım. Partinin kadrolarının iyi oluşması için destek olacağım. Günlük siyasete bulaşmayacağım. Ağabeylik yapacağım. Belediyedeki yönetim anlayışımızı parti kadrolarında da görmek isteriz. Daha dinamik ne istediğini bilen toplumla barışık kadroların gelmesine destek olmak istiyorum” dedi.

NARLIDERE VİZYONUMUZ İZMİR VİZYONUYLA ÖRGÜTÜŞÜYOR

Engin Narlıdere vizyonunu ve hayata geçirmek istediği projeleri ise şöyle anlattı:

Narlıdere İzmir’in vizyonundan koparılamaz. Önümüzdeki 20 yılda kentin ortak mutabakatı ne? Kongre kenti, turizm, sağlık, teknoloji, kent yenileme, sanat, kültür ve dünyaya tanıtılma. Narlıdere vizyonumuz da böyle...İzmir vizyonuyla örtüşüyor. Sahili var. Pırıl pırıl denizi var. Mandalinler çiçek açtı mı mis gibi kokan araziler var. . Bahçelerarası Sahilevleri bölgesi. Sınırlı imar verilmiş. Abdül Batur’a ve bürokratlara teşekkür ediyorum. En fazla 250 metrekare konut yapabiliyorsunuz ve iki katlı tek bina yapabiliyorsunuz. Bir imar planının kenti nasıl koruduğunu güzelleştirdiğini en iyi örneği...Şehrin içinde az da kalsa tarihi bir doku var. Yukarıköy dediğimiz. 200 yıllık evleri var. Restorasyon projesinde sona gelinmiş. Bitirip Alaçatı gibi Cunda gibi Seferihisar gibi yapacağız. 1 yıl içinde tamamlayacağız. Narlıdere gayrimenkulde en değerli ilçe... Daire fiyatları arazi fiyatları pahalı... Abdül Batur ve bürokrasisi tarafından bakanlıkla birlikte yapılan 40 hektarı kapsayan kent yenileme var...Sırtlarda yer alan deniz manzaralı 5 bin 5 bin 500 konutluk. Buralarda vatandaşla uzlaşmadan yerinde dönüşüm yapmadan başlamayacağız. Sloganım şu belediye müteahhit değil. Vatandaş istemiyorsa yapmayacağız. Yarın sabah yıkacağız değil. Vatandaş istiyorsa yapacağız. Belki şimdi değil 10 yıl sonra ikna olacaktır. Şuandaki imar planı onların lehine. Gerçekçi bir plan. Bunu iyi anlatacağız. İkna olmazsa yapmayacağız. Rantından vatandaş yararlanacak. Belediye aracı olacak. Tek şartımız vatandaş istiyorsa...Yapıldığında daha kaliteli bir yaşam alanı olacak.Kanun yetki veriyor ama biz vatandaş istemiyeorsa yapmayacağız.

SANAT KÜLTÜR ŞEHRİ OLMALI

Narlıdere bir sanat kültür şehri olmalı. Güzel Sanatlar Fakültesi var. 5 yıl bittiğinde Narlıdere’de üstü açılır kapanır tiyatroların klasik müzik konserlerinin olacağı bir yer inşa edeceğiz.  Müzik eğitim seferberliği yapacağız. Klasik müzik korosu kuracağız. Halk oyunları ekibimiz olacak. Üstü açılır kapanır gösteri merkezinde konser merkezinde Narlıdereliler izleyecek.

TÜRKİYE’DE KONUŞULACAK ŞEHİR OLACAK

Narlıdere İzmir’de Türkiye’de konuşulacak şehir haline gelecek. Narlıdere’de sahili ormanları mandalin bahçeleri halka açık alanları koruyacağız. Restorasyonlarla Narlıdere’ye günü birlik insanları çekeceğiz. İzmirliler daha fazla gelip vakit geçirecek. Termal turizmi teşvik edeceğiz. Avrupa’dan turist gelecek.

BİRİNCİ AMAÇ KORUYACAĞIZ

Birinci amacımız koruyacağız. Gelelim bina yapalım değil. Koruyacağız ikinci amacımızda kalkındırmak olacak. Betonlaştırarak şehirleri büyütemezsiniz. Mekan insan ilişkisini doğru planlayacağız. Her şey önce insan için. Biz maalesef şehirleri araçlara göre planlıyoruz. Toplu ulaşımı kullanmak lazım. Metro Narlıdere’ye uzuyor. 1 milyara mal olacak. Oradan yer üstünden Yüksek Teknoloji’ye gidecek. Bu şekilde ulaşım sorunu Narlıdere’de kökten çözülecek. 10 dakikada Konak’tasınız. Oradan Bornova’ya...Buca’ya...İZBAN’la Aliağa’ya gidebilirsiniz.

 
AK Parti Konak Adayı Eroğlu'nun projeleri vitrine çıktı
 
CHP'de o ilçede gençlik kollarında 7 istifa
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ABONOZ ÇAKMAK 15 Şubat 2019 Cuma 18:35

Aslen Trabzonluyum Narlıderede oturuyorum CHP LİYİM sorunları buradan yazmayı uygun bulmuyorum ancak birebir konuştuğum insanlarda söyledim verdiği sözün anlamını bilmeyen yüzünden Şubat sonuna kadar bana söyleyeceği bir sözü olurmu bilmem isminde buralardan konuşmaya devam edeceğim olmadı oyumu yakmayı düşünüyorum düşündüğünü çekinmeden söyleyen birisi olarak alı bey dahil ilgililere duyrulur herkese iyi çalışmalar

Yorumu oyla      0      0  
Aydın yu 15 Şubat 2019 Cuma 11:27

Yukarıda söylediğin gibi doğru,geçmişteki yönetim gibi yalan olmasın

Yorumu oyla      0      0  
izzet Eryilmaz 15 Şubat 2019 Cuma 00:52

Başarılar dilerim.Hayirli olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Konak Adayı Eroğlu'nun projeleri vitrine çıktı
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu, projelerini tanıttı. ...
CHP Bornova Adayı İduğ'dan 14 Şubat sürprizi
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
"Efemçukuru üzümünü dünyaya tanıtacağız"
CHP Menderes Belediye Başkan adayı Mustafa Kayalar, Enfes üzümüne coğrafi ...
 
İzmir'de flaş gelişme: CHP'li o başkan da rotasını DSP'ye kırdı!
İzmir’de flaş bir gelişme yaşanıyor. CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin ...
AK Parti İzmir'de kürsü gençlerin!
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları, Kemalpaşa, Bornova ve Konak’ta “Genç kürsü” kurdu. 
CHP Bayraklı'da 'Sarı' bombası... AK Parti'den sert tepki!
CHP İzmir'de belediye başkan adaylarının belli olmasının ardından gözler ...
 
İçişleri Eski Bakanı İYİ Parti'nin Ordu Adayı oldu
İYİ Parti, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i, Ordu Büyükşehir Belediye ...
CHP Foça Adayı Gürbüz'den sosyal barış vurgusu!
Gürbüz, "Bizim öncelikli amacımız: "Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada ...
Şengül'den 'Koca' salvo: İzmir'de iki yıl sonra O'nu kimse konuşmayacak!
Büyükşehir Belediyesi'nden gelen 'İzmir'e yatırım raporu'na rakamlarla ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri