POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yerlikaya'dan önemli mesaj: Yerle bir edeceğiz
Yerlikaya'dan önemli mesaj: Yerle bir edeceğiz
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
Kızılay kurban vekalet ücreti açıklandı
Kızılay kurban vekalet ücreti açıklandı
30 Ekim 2018 Salı - 12:28

CHP'li Engin'den 'üniversite, dönüşüm, stat ve iskele' mesajları!

Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programına katılan, CHP İzmir İl Eski Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Ali Engin ilçe özelinde üniversite, kentsel dönüşüm, stat ve vapur iskelesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP li Engin den  üniversite, dönüşüm, stat ve iskele  mesajları!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir İl Eski Başkanı, Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı  Ali Engin Gerçekizmir’de Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

ŞANTİYE YERİNE ÜNİVERSİTE
Engin, Karşıyaka özelinde üniversite, kentsel dönüşüm, stat ve vapur iskelesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Karşıyaka’nın eski ve kadim bir ilçe olduğunu, ilçede üniversite olmamasının eksiklik olduğunu ifade eden Engin, “ Karşıyaka kapasitesi yüksek bir ilçe ancak üniversite yok. Dönüşümle yapabiliriz. Arazi oluşturarak yapılabilinir. Karşıya Şantiyesi’nin yeri üniversiteye tahsis edilebilir. Dönüşüm derken kendimizden başlayabiliriz. Şantiyenin yeri 20 yıl önce şehrin uzağındaydı. Şimdi ortasında kaldı. O araziye üniversite kazandırılabilir. Şantiye de daha uzak bir yere taşınabilir. Şehri dönüştürmemiz lazım” dedi.

DÖNÜŞÜM MESAJLARI: BEN YAPACAĞIMA İNANIYORUM
Kentsel dönüşümün İzmir’de kötü durumda olduğunu,  belediyelerin kentsel dönüşümde eksik kaldığını savunan Engin şunları söyledi: 
“İnşaat sektöründen gelen biri olarak, bunu meslek edinmiş biri olarak bu alanda belediyeler eksik.Koruma kullanma dengesini iyi kullanmak lazım.Araziyi göğü vatandaştan kıskanmamamız lazım. Yıkacağız, yapacağız diye de bölgeye gerektiğinden fazla nüfus ve beton yığını  yapmamamız lazım. Mevcut yapı stoğumuz riskli. Deprem olduğunda ciddi insan kaybı olacak. Buna göz yumamayız. Bunun dönüşmesini teşvik etmemiz lazım. Az da olsa imar artışı vererek. Bunu parsel bazında yık yap değil ada bazında yapıyor olmamız lazımdı. Karşıyaka’da maalesef çok bina yıkıldı yapıldı.Bundan sonra onları dönüştürmekte  ada bazında dönüştürmekte çok zor. 10-15 yıl önce yapılabilinirdi. Karşıyaka’da Müteahhitler Derneği Başkanlığı da yaptım. Bunları 15 yıl önce söyledim. Yıkım başlamadan planları değiştirelim diye. Belediyelerin bu konuda yetkisi var. Meclislerin mutlak bir yetkisi var. Bir şehri yeniden planlamaya imar artışı yapmaya yetkisi var. Hükümete de  ihtiyaç yok. Belediyeler isterse bir alanı sıfırdan planlayabilir. Bunu yapmadık. Bu çok yönlü sadece belediyelerde görmemek lazım.. Arazi sahipleri tarafı var. Kamu var birde finansman var. Şehri planladınız. Bu ekonomik krizde bunu satacak müşteri bulamazsanız nasıl yıkıp yapacaksınız. Tam zamanı. Önümüzdeki dönem İzmir’e göç olacak. Alım baskısı talep baskısı olacak. Planlı sosyal donatılı alanlar oluşturmalısınız. Bunun yapılacağına inanıyorum. Ben bunu yapacağıma inanıyorum. Kentte bu konuda becerebilecek 50 kişiden biriyim. Bunu dürüstçe şeffaf bir şekilde herkesin hakkını koruyarak kamunun da hakkını koruyarak yapabilirim. Bütün bunlar önümüzdeki dönemin gündemi olmalı.”

STAT İÇİN MİLLET BAHÇESİ ÖNERİSİ
Karşıyaka Stadı’na yönelik tartışmalara da değinen Engin, “İki görüş var. Bazı statlar gibi şehir içinde olabilir diye. İkinci fikir yüzlerce aracın 15 günden bir olsa da şehre girmesi etraftaki konutların rahatsız olması gibi nedenlerle şehir dışına çıkartalım. Cumhurbaşkanlığının  seçim sürecindeki en önemli projesi millet bahçesiydi. Şehir merkezlerindeki statları dışarıya taşıdılar. Dün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ne gittim. Göztepe’nin konutları içinde devasa betonarme yapı... Oranın yerine büyük bir yeşil alan yapılıp stat başka yere yapılabilirdi. Karşıyaka Stadı’nın yapılmak istendiği yerin  arkasında orman fidanlığı var. Planlarda yeşil alan. Her yere millet bahçesi yapılıyor. Oraya da yapılabilir. Karşıyak Spor Kulübü Başkanı da ifade etti hazır iptal olmuşken Selçuk Yaşar Tesisleri’nin oraya 20 bin kişilik stat yapılabilir. Israrla yapmak istiyorlarsa CHP’li belediyelerin yetkisi de yok. Davayı açanlar orada oturanlar. CHP’li belediyeler ilkesel olarak tutumunu koydu.. Sonrası yargının sorunu. Davayı açan belediyeler değil. Konsensüs sağlansın. Bundan sonra yapılmıyorsa hızla Çiğli’ye yapılsın. Orası da güzel bir yeşil alan olmalı.  Yapılacaksa da yapılsın. Belediye başkanı olursam bunun taahhüdünü veriyorum” dedi.

İSKELEYİ DOZERLE YIKMAK LAZIM
Engin, Karşıyaka Vapur İskelesi’nin de yıkılması gerektiğini savundu ve şunları söyledi: İskeleyi yıkmak lazım dozerle. Kim belediye başkanı olursa olsun yıkmalı. Orası belediyenin değil. Kamu binası düşünün bir iskele düşünün. İçinde meyhane var banka var dükkan var. Olacak iş mi. İskele dediğin tek katlı olur. Eskiden ahşap güzeldi. Şimdi rüzgarı kesiyor. Büyük bir beton yığını. Etrafında levhalar. Büyük bir meydan oluşturulabilir. Turistler vatandaşlar iskele etrafında zaman geçirebilir.İskelenin yanında üniteler kurulabilir. Çay bahçeleri yapılabilir. Kirasını denizcilik işletmeleri alır. İnşaatı belediye yapmış olur. İskele önünden alttan araç trafiği verilebilir. Büyük kanal projesinin boruları geçiyor. Baypass edilebilir. Borular deniz kenarına alınabilir. Anıt’ın oradan nikah  sarayına alttan geçiş olabilir. Büyük bir meydan kazanmış olursunuz” dedi.  

 
İzmir'in ödül avcısı Furkan!
 
Erdoğan'dan 'Fırat'ın doğusu' ve 'Gökçek' mesajları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu'dan donarak şehit olan askerlerle ilgili açıklama
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak şehit olan iki askerle ilgili açıklamalarda bulundu.
CHP'li Sındır ile 'Büyükşehir' gündemi: Bana ciddi bir talep var!
Adı Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçen CHP Milletvekili ...
CHP'nin Cumhuriyet etkinliğinde duygu seli!
Cumhuriyetin 95'inci Kuruluş yıl dönümü nedeniyle CHP İl Başkanlığı'nın ...
 
‘Dünyanın yeni kavşağı’ İstanbul Havalimanı açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışında konuşuyor. ...
Bahçeli'den flaş 'Melih Gökçek' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, Melih Gökçek'in yerel seçimlerde partisinin Ankara ...
O ilçede bir satış krizi daha: CHP’den şok iddialar!
MHP’li Belediye Başkanı Acar’ın krize neden olan satış kararlarıyla sık ...
 
İYİ Parti İzmir'den 29 Ekim'e alternatif kutlama
İYİ Parti İl Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Merkel'den flaş 'adaylık' kararı: 18 yıl sonra...
Parti kaynakları duyurdu! Merkel'den 18 yıl sonra yeniden aday olmama kararı...
CHP İzmir 29 Ekim'i kutladı: Özkan ve Yücel iktidarı hedef aldı!
CHP İzmir Örgütü, Cumhuriyet’in 95. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri