POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
Polis, meslektaşlarına kurşun yağdırdı: 2 şehit!
11 Mayıs 2023 Perşembe - 16:35

CHP'li Nalbantoğlu: O seçim bu seçim değil!

Seçmenin siyasi tercihlerini bu kez farklı bir yaklaşımla gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen CHP'li Nalbantoğlu,  “Bir sonla birlikte yepyeni bir başlangıç yaratmayı oylayacağız. 14 Mayıs, milat olsun istiyorsak; oylarımızın tarihi değerini düşünerek bir karar vermek zorundayız. Tek adam rejimine son verip demokratik temsile geçiş için meclis aritmetiği çok önemli. Farklı görüşlere saygımız sonsuz. Ancak, o seçim, bu seçim değil" dedi. 

CHP li Nalbantoğlu: O seçim bu seçim değil!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; pazar günü sandık başına gidecek İzmirli vatandaşlara seslendi.

Seçmenin siyasi tercihlerini bu kez farklı bir yaklaşımla gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Nalbantoğlu,  “Bir sonla birlikte yepyeni bir başlangıç yaratmayı oylayacağız. 14 Mayıs, milat olsun istiyorsak; oylarımızın tarihi değerini düşünerek bir karar vermek zorundayız. Tek adam rejimine son verip demokratik temsile geçiş için meclis aritmetiği çok önemli. Farklı görüşlere saygımız sonsuz. Ancak, o seçim, bu seçim değil" dedi. 

‘Alt tarafı sandalye’ deyip geçme!

Yasama, yürütme, yargı ve basının tek elden yönetilmesinin hazin sonuçlarını tüm ülke insanının yaşadığını vurgulayan CHP’li Nalbantoğlu; şöyle konuştu; “ 14 Mayıs, sadece Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçeceğimiz bir tarih değildir. Tüm bu kuvvetleri kullanmanın keyfiliğine nokta koyacağımız tarihtir. Önemli bir halk oylamasıdır. Aynı kişinin iki dudağı arasından çıkan, imzasıyla hayata geçen her türlü haksızlığa dur diyeceğimiz tarihtir. Devletin başkanı, yürütmenin de başıysa ortaya baskı ve zulüm çıkar; yasama ve yargının da başıysa demokrasi, adalet ve şeffaflık sadece kitap sayfalarında kalır. Yaptım oldu, imzaladım oldu, söyledim oldu devri kapanmalıdır. Bunun için 360 sandalye deyip geçmemeli. Bu amaçla, halkın tüm renklerini, görüşlerini birleştiren Millet İttifakı’na bu değişimi gerçekleştirecek onay verilmeli. Aksi halde; şikâyet etme hakkımız, olmayacak. ”

Acısı yine halktan çıkacak

AKP iktidarının yıllardır halka, üreticiye çok gördüklerini şimdi lütfeder gibi sunmaya devam ettiğini söyleyen Nalbantoğlu, açıklamasında; “  21 yıl yandaşlarına çalıştılar. Şimdi, iktidarlarını kaybetme korkusuyla asıl çalışmaları, hizmet etmeleri, güçlendirmeleri gereken halk akıllarına geldi. Memura, işçiye, emekliye maaş artışı lütfediyorlar. Yoksullaştırdıkları, borçlandırdıkları insanların ağızlarına bir parmak bal çalıyorlar. Hasbelkader kazanırlarsa, acısını yine halktan çıkaracaklar. Halkın burnundan fitil fitil getirecekler. Çocuklarımızın geleceğinden çalmaya devam edecekler. Eğer, kazanırlarsa, ülkenin iflas eden ülkeler arasına katılacak.  Büyüme rakamlarını mübalağa ediyorlar; çünkü seçim kazanmak için ekonomiyi büyük göstermek zorundalar. Akıl, mantık almaz yöntemler deniyorlar. Yalnız enflasyon değil cari açık da artıyor. Böyle giderse, enflasyon yüzünden kimsenin maaş ve ücreti mal ve hizmet satın almaya zaten yetmeyecek. Büyük bir çöküş bizi bekliyor. Buna göz mü yumacağız, yoksa dur mu diyeceğiz. İşte bu nedenle, O seçim, bu seçim değil.’ demek zorundayız.“ diye konuştu.

Savaş gemisi mi, seçim gemisi mi?

AKP iktidarının tüm politikalarıyla Türkiye’yi; bir açmaza, bir uçuruma sürüklediğini belirten CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; Biz, ‘Siyaset, askerin işi değildir! derken; askeri vesayete asıl alkış tutan AKP’dir.” diyerek şunları söyledi; “ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yatırımını, TCG Anadolu’yu seçim propagandasında kullanan AKP’dir. AKP’nin İzmir temsilcisi; bir askeri yatırımın ziyaretine halkı davet etmekte, bakanı ise gemiye ziyaret sayısını açıklamakta sakınca görmüyor. Ordunun gemisi mi, seçim gemisi mi belli değil. Öyle tehlikeli sularda yüzüyorlar ki! Seyirci kalamayız, çünkü boğulacak olan sadece kendileri değil, herkes. Aslında, 14 Mayıs öncesi ve sonrası muhasebesini yapmak, hiç zor değil. İnanıyorum; halkımız bu muhasebeyi en doğru şekilde yapacak.” 

 
CHP'li Aslanoğlu'ndan 'İnce' yorumu: Bizim soframızda herkese yer var!
 
NATO Komutanlığı'ndan TİS isyanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Aslanoğlu'ndan 'İnce' yorumu: Bizim soframızda herkese yer var!
Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı kararından çekilmesini değerlendiren ...
Erdoğan'dan İnce açıklaması: Doğrusu üzüldüm!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ...
Oğan: Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, "Türk milletinin aziz evlatları, sonuna ...
 
AK Partili Kaya'dan Soyer'e video-mesajla 'İnciraltı planı' çıkışı!
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, İnciraltı bölgesinde birinci nesil toprak ...
Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce'ye çağrı!
CHP lideri ve 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi ...
İnce'nin çekilmesine ilişkin CHP'den ilk açıklama!
CHP'den Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine yönelik ...
 
Muharrem İnce'ye verilen oylar ne olacak?
Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, bugün yaptığı açıklamayla cumhurbaşkanı ...
Valilik seçim tedbirlerini ve görev yapacak personel sayısını açıkladı
İzmir Valiliği kentte 9 bin 877 sandıkta yapılacak olup toplam 3 milyon ...
CHP'li Özkan'dan İzmirli seçmene 'iki bölgede de 8' çağrısı!
İzmir'den yeni dönemde yeniden milletvekili adayı olan CHP'li Özkan sosyal ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri