POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Muhsin Şentürk çıkışı: Anayasa ihlalinin sembolü!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
16 Eylül 2022 Cuma - 16:00

CHP'li Özel'den Soyer'e Atatürk vurgulu destek, Kurum'a 'hadsiz' çıkışı!

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özel, İzmir İl Binası'nda düzenlediği basın toplantısında 100.kurtuluş yıl dönümü konuşması Cumhur İttifakı'ndan sert tepkiler gören Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e, "O sözlere itiraz eden Atatürk'e itiraz eder" ifadesiyle destek verirken, Bakan Kurum'a da "İzmir yönetimi işgal altında" çıkışı nedeniyle sert tepki gösterdi. Özel, "Hadsiz bir şekilde İzmirli seçmenin tercihini aşağılıyor. Sen İzmir'de muhtar bile olamazsın" dedi.

CHP li Özel den Soyer e Atatürk vurgulu destek, Kurum a  hadsiz  çıkışı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkenvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel partisinin İzmir’deki il binasında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel AK Parti’nin yeni başlattığı sosyal konut projesine eleştiriler yöneltirken, ‘İzmir yönetimi işgal altında’ sözleri gündem olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ‘Hadsiz. Nerede kaldı milli irade’ sözleriyle yüklendi. Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100 . yılı için hazırladığı ‘Barışın İkinci Yüzyılı’ ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 9 Eylül konuşmasının İYİ Parti cephesinden tepki çekmesini de değerlendirdi. Özel İzmir’de düzenlenmesi planlanan ancak İzmir Valiliği tarafından iptal edilen Avukat Spor Oyunları hakkında da valiliğe sert eleştirilerde bulundu. 



ESAD’A SELEKTÖR YAPIYOR!
Açıklamalarına Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir köşe yazısına konu olan "Keşke Esad Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm, yüzüne söylerdim" dediği iddiasını değerlendirerek başlayan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Millletveki Özel şunları kaydetti: Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın MKYK toplantısında söylediği ifadeler köşe yazarının köşesine taşınmış... 'Keşke Esad Özbekistan’a gelseydi, görüşürdüm, yüzüne söylerdim’ diyor ama O gelmedi. MKYK toplantısı dinlemenin mümkün olmadığı bir toplantı... Ama en can alıcı söz servis edilmiş demek. Köşe yazarının ortam dinlemesi yapması değil, AKP’nin kurumsal olarak Erdoğan’ın cümlesini servis etmesi söz konusu. Tayyip Bey hangi şartta olursa olsun Esad ile görüşmeyi kafaya koymuş ve bunun yolunu yapıyor. Esad’a selektör yapıyor. Esad’la görüşülmelidir. Aracı olmadan görüşülmelidir. Kılıçdaroğlu bunu 10 yıldır dilinde tüy bitene kadar söylüyor. O günden bugüne kadar ne oldu? 'Katil Esad’la görüşmem o benim için Esed' diyenler seçim senesine gelince bugün başka bir noktaya geldi. 'Ey Merkel' deyip, u dönüşü yapıp, Şansölye Merkel’in karşısına geçen Recep Tayyip Erdoğan! 'Ey Biden' deyip, Biden’a hayırlısı olsun ziyareti için telefonda 4 ay sırada bekleyen Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’ya özür mektubu yazan Erdoğan’ın bu u dönüşünü yapacağı zaten belli ve kaçınılmaz. 22 Haziran 2012’den beri 245 şehidimiz var. Polis, asker ve kamu görevlisi... Hepsi bu inadın sonunda Suriye’de şehit olan evlatlarımız. 245 camsız evde, 245 koca Türk Bayrağı, 245 ocağa ateş düştü, bugün gelmiş Esad’la görüşmek isterdim! Çok geç kaldınız, çok canlar yandı bugün gelinen noktada... Ne diyordu dün... 'Bir gece ansızın gelebilirim'... Kıbrıs Barış Hareketı’nda Türk askerlerinin söylediği şarkı, Esad için söylüyormuş bekle beni diye. Şimdi cevap beklediği belli, görüşmesinde şaşılacak bir şey yok. Esad’la görüşerek Avrupa Birliği’ni bu işe dahil ederek, Suriye’deki savaşı bitirecek Türkiye’deki sığınmacıların Suriye’ye geri gitmelerini sağlayacak irade CHP’de Millet İttifakı’ndadır. Atatürk’ün komşularla iyi ilişkiler içinde olun vasiyetini terk ederek, komşundaki devlet dışı unsurları değil resmi unsurları muhatap al ilkesini terk ederek Suriye’li sığınmacılardan Erdoğan sorumludur’’ diye konuştu. 

DOSYAYI HEDİYE PAKETİ İLE YOLLADI!
Hükümetin Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkileri hakkında konuşan da CHP'li Özel, "Birleşik Arap Emirlikleri’ne 'darbe finansörü, şerefsizler' diyenler, evlatlarına sarılır gibi sarıldılar. Düne kadar 'Cemal Kaşıkçı’nın dosyasını iade dersek çocuklarımızın yüzüne nasıl bakarız?' diyen Erdoğan, dosyayı hediye paketi ile yolladı. Yarattığı düşmanlarla barışarak dış politikada iyiye gidiş gösteriyor. Bu tamamen ilüzyondur. Bu sorunların çözümünün tamamı CHP’nin ilkeli, dış politikada dengeli tutumunu sürdürmesi ve inşa etmesi ile mümkündür. Suriye’de barışa kapı aralanabilir" dedi. 

ARINÇ’TAN SES YOK!
AK Parti Milletvekili Mücahit Arınç’ın açıklamaları ile ilgili konuşan Özel, "AKP Milletvekili Mücahit Arınç Sezgin Baran Korkmaz ve rüşvet iddiaları ile ilgili şöyle söylemiş, 'İddiaların gerçekliği ile ilgili bir durum varsa gereğinin yapılması elzemdir.’ Bir zamanlar Bülent Arınç kimsenin demediğini diyen, görece AKP’nin tutumuna göre daha vicdanlı pozisyonlar açan görevi üstlendirdi ama her kavşakta, her sıkıntıda Erdoğan her bunaldığında ilk yardıma O koşar, sonra yine başka bir pozisyon açar... Bazen de iş öyle kapanır gider.. Mücahit babasının pozisyonuna soyunuyorsa Türkiye bunu değerlendirsin. 18 gün önce bir suç duyurusunda bulunduk. AKP’den savcılardan ses yok. Mücahit Arınç’tan ses yok. Partisinden duymayı beklediğimiz ses çok yukarlarda, esas beklediğimiz ses savcılardan. Savcıların bu kadar kokuşmuş olaylara kayıtsız kalmalarına biz kayıtsız kalmayacağız. Gün gelince ben bir şey yapmadım derlerse ‘Bazen bir şey yapmamak bir şey yapmaktır’... Bunun hesabını sorarlar’’ dedi. 

BAŞVURANLARIN EVİNİ BİZ TESLİM EDECEĞİZ!
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan sosyal konut projesine yönelik eleştirilerde bulunan Özel, "Murat Kurum son bir haftanın en çok konuşulan AKP’li siyasetçisi. Bir toplu konut projesi açıklandı. Dağ fare doğurdu. CHP şunu söylüyor: Türkiye’yi orta direği, işçisini herkesi birden yoksullaştırıp orta direği çökerttiler. Sosyal konutlara ihtiyaç var doğru ama bugün takip edilen yöntem doğru değil. Sosyal konut projesine karşı değiliz. 4 şey var. Yüksek ödemeler, peşinat istenmesi, 6 ayda ödemelere zam gelecek olması, eve geçmeden kira ödeme zorunluluğu... 1 Ekim’de kanun teklifimizi veriyoruz. 5 bin 500 lira asgari ücret alan biri, polis, öğretmen kirayı mı ödeyecek bu parayı mı ödeyecek? Başvursunlar evler yapılsın kira ödemekten kurtulduğu ay kira ödemeye başlasın. 3 ay da eve taşınma masrafları için almayalım eve taşınınca alalım. 60 bin lira peşinat istiyor kim kaybetmişte asgari ücretli adam bulmuş. Bu tutarlar yüksek diyoruz. Banker Kastelli gibi tanıtım yapıyorlar. 2280 Niğde’de Siirt’te, Çorum’da ama iş gelince Ordu’ya, İzmir’de... 2+1 2 bin 280 değilmiş çünkü 3000 TL’ye yakınmış. Bir gecede konuta yüzde 15 zam yaptılar. İstanbul’da 780 bin lira... Biz TOKİ'nin bu süreçleri iyi yönetmediğini söylüyoruz. Biz başvuramayın demiyoruz, başvuranın evini biz teslim edeceğiz. 5 bin kişi dava açmış TOKİ'ye... Bu TOKİ böyle bir TOKİ! Biz gelince gerçek sosyal konutlar projeler olacak, bu proje olması gereken gibi değil. Düzelirse ne ala düzelmezse gelince düzelteceğiz. Kurum asgari ücretli 2200 liralık taksiti çok buldu. Borç istemeye de utandı, öbür kampanyamıza başvursun 1200 TL taksitle arsasını alıp kendisine ev yapsın diyor. Evladım eseni kim okuttu derler bu çocuklara. Sayın Kurum seni hangi okulda kim okuttu? 5500 lira asgari ücret alıyor 1200 liraya arsa vereceğim diyor. Neyden yapacak kumdan mı yapacak evi, para yok diyor adam para! Ya borç alsın borç almazsa fazla mesai yapsın sanki yapmıyor asgari ücretli, ya da ikinci bir işte çalışsın. Gece uyuma bekçilik yap ya da taksicilik yap diyor. Bir Bakan günde 10 saat çalışan asgari ücretliye ek iş yap der mi? Kendilerinin bir eli balda bir eli yağda. Sana gelince eve gitme ek işe yap’’ ifadelerini kullandı. 



BAKAN KURUM’A: HADSİZ!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un "İzmir yönetimi işgal altındadır" sözlerini de tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili, "Hadsiz. İzmirli seçmenin tercihini aşağılıyor" dedi. Özel şunları kaydetti: Bu Kurum çıkmış demiş ki ‘Şuan maalesef İzmir işgal altındadır’ demiş. Hadsiz! İzmir’de en aşağısında yüzde 70, 80 oy aldığımız ilçeleri yönetiyoruz. Her 10 kişiden 6’sı, 5’i 'İzmir’i sen yönet' demiş, sen 'İşgal altında' diyorsun. Yüzde 22 oyla iktidara gelmiş İstanbul Büyükşehir’i yönetmiş Erdoğan... O zaman işgal denmemiş de… Nerede kaldı milli irade? Seçmenlerimiz görsün Murat Kurum böyle bir adam. Hadsiz bir şekilde İzmirli seçmenin tercihini aşağılıyor. Sen kimsin atanmış! İzmirliler onu seçmiş, sen Tayyip Erdoğan’ın atanmışısın, sen kimsin dış mandalı zurnanın en aşağıdaki deliğisin. İzmirliler senin alnını karışlayacak zaten. Binali Bey’de çok biliyordu atanmışların en büyüğü. Çık İzmir’de Büyükşehir’e mi aday olursun mahalleden muhtar adayı ol karşına çıkacak aday alnını karışlayacak sen İzmir’de muhtar bile olamazsın!

O KAZIKLAR RÜYANA GİRSİN!
Buca Metrosu ihalesi ile ilgili yaşanan gelişmelere değinen Özel, ihaleden davacı firma Nurol- Yapı Merkez Konsorsiyomu'nun davadan feragat etmesini, "Buca Metrosu konusu. Nurol İnşaat başvurmuş. Buca Metrosu sen durduracaktın ya, Tunç Soyer metro yaparsa seni çıldırtıyor. Yasal engeller kalktı, 15 gün kaldı ilk kazıkları çakıyoruz. O kazıklar rüyana girsin senin" sözleriyle yorumladı. 

BU DOĞRUDAN HUSUMET!
Türkiye Barolar Birliği’nin bu sene İzmir’de yapılması planlanan ‘Avukat Spor Oyunları’nın İzmir Valiliği tarafından yasaklanmasına tepki gösteren Özel şunları söyledi: Barolar Birliği Avukatlar Spor Oyunları yapıyor. İzmir’de yapılıyor. İzmir’e alınmış. Türkiye’den çok sayıda avukat İzmir’e gelecek. 'Olur' diye cevap almışlar, biletler, rezervasyonlar yapılmış. Tam 8 Eylül’de telefon açıyorlar, 'Valilik bunu iptal etti' diyorlar. 18 festival iptal edildi. En sonuncusu da bu! Gerekçesi de yok! İzmir gibi bir şehri cezalandıracaklar. ETİK Başkanı diyor ki, '350 TL zararı var' diyor. Önce izin verip iptal etmişler. Bu doğrudan husumet. Meslek örgütüne hakarettir bu yapılan işin izahı yok... 

KPSS TEPKİSİ!
Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve KPSS sınavının iptal edilmesine yol açan skandal hakkında konuşan CHP Grup Başkanvekili, "KPSS 18 Eylül pazar günü yapılacak sınav. 20 tane sorusu bir dershanenin kitapçığından çıkan sınav. Geçmişte soruların çalındığı cemaat servis edildiği, kendi mesleğini yapamayanların hakkının yendiği AKP döneminin en büyük rezaleti. Yazın ortasına kadar çalıştılar sınav iptal oldu, iyi geçip hakkı olanlar aynı başarıyı tekrarlayıp tekrarlamayacağını bilmeden stres içindeler. B u sınavın tekrarlanmasının büyük haksızlık olduğunu ama tekrarlanmamasının haksızlığın daniskası olduğunu biliyorlar. Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirdi Erdoğan ÖSYM başkanı görevden alındı. O günden bugüne ne oldu, sonuç? ÖSYM başkanı kendi mi basmış bu soruları? Hiç bir şey yok. Ruhsar Pekçan dezenfektandan yolsuzluk yapar istifa etti, konu kapandı! Nasıl kapanır ? Bu okyanustaki muz cumhuriyeti mi burası?" ifadelerini kullandı. 

SOYER’E İTİRAZ EDEN, ATATÜRK’E İTİRAZ EDİYOR!
Özel toplantıda İzmir ve ülke gündemine oturan Büyükşehir Belediyesi'nin 'Barışın İkinci Yüzyılı' afişlerine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 100.kurtuluş yılı kutlamalarında konuşması tartışmalarına ittifak ortağı İYİ Parti cephesinden gelen tepkilere yönelik soruyu da yanıtladı. Afişlere İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan gelen tepkiyi, Soyer'in konuşmasına da İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in 'Gerek yoktu' yorumunu değerlendiren CHP Grup Başkanvekili, "Tunç Soyer’in açıklaması bir kez daha söyleyelim muhteşem bir hazırlık yapmış, bütün ekibiyle diğer belediyelerimizle birlikte düşman işgalinde kurtuluşun şanına şerefine yaraşır bir şekilde, dünyadaki bütün bu konuya meraklı herkesin dikkatini çekecek bir şekilde kutladı. Cumhur İttifakı’nda bir hazımsızlık başladı. Bulurken baltayı taşa vurmuşlar. '100 yıl önceki yöneticiler diyor' Soyer… Gaflet, delalet hatta hıyanet içindeydiler buna Osmanlı’ya saldırdı diye saldırdılar. zaman geri sarıldığında kim iktidar sahibi... Vahdettin... Öbürü kim Damat Ferdi Paşa hükümeti. Tunç Soyer'e bunu 'Niye dedin?' dediğinizde 'İtiraz eden Atatürk'e itiraz etmiş oluyoruz' diyoryuz. Vahdettin’in idam fermanına rağmen Atatürk kurtuluş mücadelesi başlatıyor. Birileri de 'Bunu söyleme, bu doğru değil' diyor. Onlar Yunan’ı denize dökmeye mi karşı? Fesli Deli Kadir keşke 'Yunan kazansaydı' diyordu. Millet İttifakı’nda Atatürk sevgisinden, saygısından, Cumhuriyetin kazanımlarını sahiplenme konusunda bir sorunumuz yoktur. Biz İYİ Parti ile aynı parti değiliz. Partiler arasında bir ittifakın bileşenleri arasında nüanslar olabilir. Bu Millet İttifakı’nın gücünü gösterir. Bahçeli, ‘ekonomik pahalılık var’ diyen üyesini hop ihraç ediyor. Cumhur İttifakı böyle bir ittifak, Millet İttifakı bazı farklı görüşlerini savunabilen bir ittifak, Meral Hanım’ın sözlerinden kriz çıkarabilmek için büyük bir siyasi mühendis olmak gerekir. Buradan Millet İttifakı’na bir kriz çıkartmak mümkün değildir" dedi. 

 
Efes Selçuklu gençlerin ilk harçlıkları yattı
 
CHP'li Haluk Pekşen yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Şangay zirvesi mesajları!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Şanghay İşbirliği Örgütü) Son 10 yıldır sahip ...
CHP İzmir 2.bölgede 16 başkan yardımcısıyla sahada!
CHP'de 16 il başkan yardımcısı ikinci bölgede sorumlu oldukları ilçelerde ...
3 yıl sonra ilk yüz yüze zirve: Erdoğan da masada!
Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları 22. Toplantısı, Özbekistan’ın ...
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a çağrı!
Dışişleri Bakanlığı, Yunan makamlarının "Küçük Asya Felaketi" adı altında ...
AK Partili Dağ'dan Kınık'a iki müjde, bir söz!
Kınık Belediyesi tarafından 6’ncısı düzenlenen Hasat festivali final gününde, ...
CHP'li Sındır'dan 'öğretmenevi' çağrısı!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Öğretmenevi ve Akşam Sanat ...
 
Bakan Kurum'dan 2 kritik İzmir açıklaması: Sosyal konut başvuru sayısı ve depremzede mesajı!
Soysal konut projesi hakkında detaylı bir bilgilendirmede bulunan Bakan ...
Politika Durağı'nda gündem 100.yıl gecesi ve sonrası: 3 deneyimli gazeteciden çarpıcı yorumlar!
Kentin 3 deneyimli gazetecisi Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır ...
Bakan Kurum'a bir tepki de Torun'dan: Sen kimsin ki...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’un ‘İzmir yönetimi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri