POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
AK Parti MYK toplantısı... Çelik'ten önemli mesajlar
AK Parti MYK toplantısı... Çelik'ten önemli mesajlar
7 Mayıs 2023 Pazar - 17:32

CHP'li Taşkın'dan o eleştirilere yanıt ve çarpıcı 'Purçu' mesajı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1'inci Bölge 1'inci Sıra Adayı Taşkın, katıldığı yayında Cumhur İttifakı cephesinden Kemalizm ve geçmiş dönem yazıları üzerinden gelen eleştirileri yanıtlarken, listede gösterilmediği için istifa eden İzmir Milletvekili Purçu'nun seçilebilir yerden aday gösterilmesi gerektiğini raporladığını ifade etti.

CHP li Taşkın dan o eleştirilere yanıt ve çarpıcı  Purçu  mesajı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1’nci Bölge 1’inci Sıra Milletvekili Adayı Yüksel Taşkın, BİR TV'de katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

İzmir Adayı CHP'li Taşkın programda Cumhur İttifakı cephesinin kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. 

AMAÇ SEÇMENİ CHP'DEN UZAKLAŞTIRMAK! 
CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Bunun arkasında CHP seçmeninin kafasını karıştırma anlamında dezanformasyon taktikleri uyguluyorlar ve bunu her seçimde yapıyorlar. Bu bir algı operasyonu… Sosyal medyadaki akıp giden sözlü hayat ile sahada farklı bir dünya var. İktidar partisi seçimlerde Atatürkçü kesiliyor ve bu dönem daha yoğun kullanıyor. Amaç seçmeni CHP’den bir şekilde uzaklaştırmak… Ben İzmir’den aday gösterildim ve önüme bunlar konuldu. Bir başka arkadaşım üzerinden de benzer bir durum yaşanabilirdi. Stareteji belli… Burada kimin olacağı ve öne çıkacağı önemlidir. Burada ben hedef haline getirildi. İstanbul‘dan aday gösterilip seçime girecektim. Genel başkanımızın oluru ile İzmir’den aday gösterildim" diye konuştu. 

22 YIL ÖNCEKİ BİR YAZIM VE BANA AİT OLMAYAN İÇERİKLER! 
Taşkın, 'Kemalizm tepkisi iddiası' ve geçmiş dönemdeki yazıları üzerinden yapılan eleştiriler hakkında da şunları söyledi: Sivri dilli bir insan değilim. Akademisyenlerin tarzı olayları, olguları çok yönlü değerlendirmeleridir. Benimle ilgili iki içerik dolandırılıyor ve bunlar çarpıtılmış içerikler…. Çok şeffaf olmayan gruplar aracılığıyla bunların ürettiği içerikler daha da kolajlanarak dolaşıma sokuldu. MYK sürecimde de oldu bu durum. Bağlamlardan koparmaya örnek vereyim. Kemalizm ırkçılıktır demedim. Geçmişte ‘Kürtlerle evlenmeyin, yemeğini yemeyin’ tarzında bir makale vardı ve yaptığım onunla ilgili bir analizdi. Ama konu başka yerlere gitti. 22 yıl önceki bir yazım ve bana ait olmayan içerikler dolaştırılıyor. Kemalizmin ırkçılık olduğunu düşünmüyorum. Kemalizm, Fransız ulus anlayışından etkilenmiştir. İnsanların, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ dilebildiği Cumhuriyetçi bir irade ile ben bu ülkenin kader birliği ve geleceğine inanıyorum dediği bir noktada, Çerkez ve Laz olmalarından öte bir anlayıştır. Ben akademisyen olarak bunu güzel güzel anlatırım. Bağlamından koparılan bir şey… Bir de örneğin genç birisi böyle bir laf etmiş de olabilir. Biz aynı insan değiliz. Ben CHP öncesinde ÖDP içindeydim. Ondan önce öğrenci hareketindeydim. Belli değişimden geçer herkes. CHP’de siyaset yapma ile ilgili bir muhasebe yaptım. Düşündüm taşındım CHP’ye Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğindeki bu partiye destek vermeye karar verdim. İnsanlar fikri değişimler geçirir. CHP’de zamanında daha devrimci hareketlere yakın insanlar da vardı. Ben de burada yer almayı düşündüm. İzmir’de bir algı oluşturmaya çalışıldı. Sanki ben pat diye geldim. Böyle bir şey yok.. 

"İZMİR'DE BİR KARŞILIĞIM VAR"
CHP İzmir Adayı ayrıca, “İzmir çok katmanlı bir kent. Geldiğimden beri 25 gündür sahadayım. İzmir’de bir karşılığım var benim de. İzmir’in demokrasi kültürü ve yerel yönetim tecrübesinden olağanüstü etkilendim. Görev sıramda en çok İzmir’e geldim. Çok üretken bir sivil toplum var İzmir’de. MYK genellikle belli sayıda insanı değerlendirir ve bu kişiler akademiden gelirler ve genel başkanın etrafında tutmak istedikleri insanlardır. Benimle ilgili süreç seçim rekabetine düştü. İktidar medyası, Kemalizm savunusuna geçerek CHP seçmeninin kafasının karıştırmak istedi. Bunun yanına birde farklı partilerde katıldı. Bizim tabanımıza yönelik çabası olan partiler de devreye girdi. Fakat bu sosyal medyada dolananlar sahayı bilmiyorlar. Bana herkes istediğini sorabiliyor. ÇYDD’ye gidiyorum, ADD’ye gidiyorum. Her yere gidiyorum ve soruyorlar, ben de anlatıyorum. Bir kısım insanın ise farklı bir derdi var. Bu derdi de söyleyeyim, Örgütümüzden Kılıçdaroğlu’na yönelik teveccüh var. Örgütümüz canlı ve çalışkan. Bu gözlemlerimi miting çok destekledi. Sosyal medyada gürültü koparanlar her seçim döneminde bunu yapıyorlar. Like siyaseti kültürüne abanıyorlar. Yeni kurulan partilerden belli argortimalarda, öfke ve gençlere hitap edersek bize oy verirler diye bir düşünceleri var. Like partileri diyorum bunlara. Bir dönem beğeniliyorlar sonra ise farklı partilere gidiyorlar. Bunların çoğunun oyu CHP’ye gelecek. Zaten yeni seçmen de bu algoritma kullanılarak algı oluşturmaya çalışan dezenformasyon taktiklerini seçim sonrası büyük bir hüsran bekliyor. Ancak, onların hitap ettiği ilk defa oy kullanacak seçmende de birinci partiyiz. Bence taşlar yerlerine oturacak. Ben sahada işimi yaparak bunlara yanıtımı veriyorum. Örgütüme kendimi tanıtıyorum. Onlar da beni tanımaya çalışıyor. Çok da iyi gidiyor. Bazı söylentilerde partimizin örgütünün benimle sahaya çıkmadığını, çıkmak istemediğine dair sözler dolaştı. Külliyen yalan ve yanlış. Gürül gürül çalışıyoruz. Ben gerçeği söyleyeyim ben buradayım. Hepimiz programlara riayet ediyoruz. Sahada hiç olmayan partiler var. Bunlar öyle şeyler söylüyorlar. Sahada olsalar aslında görecekler. Bu teveccühü nedeni ile onlar sokakta yoklar. Sanal dünyada kendilerini var etmeye çalışıyorlar çünkü sahada yoklar. Saha bambaşka bir şey söylüyor. Örgüt beni tanımak istiyor. Zaten bir kısmı tanıyordu. Tanıyan çok var ve olumlu yaklaşıyorlar. Tanımayanlar da toplantılarımızda tanıyor” şeklinde konuştu.  

PURÇU MESAJI: SEÇİLEBİLİR YERDEN GÖSTERİLMESİNİ RAPORLADIM
Aday listesinde yer almadığı için istifa eden Roman Milletvekili Özcan Purçu özelinde de mesajlar veren Taşın,  "Türkiye’de ilk Roman vekil bizden çıktı. Türkiye yeni bir dönemece giriyor. Ve bu dönemeçte 68 arkadaşımız listeye giremedi. Bu dönem istisnai bir dönem. Çok fazla arkadaşımızı kestik. 3 dönem arkadaşlarımızı kestik. Özcan Beyi de kestik ve burada Romanlara ayrımcılık yapsak zaten neden 3 dönem vekillik yapan Özcan Beyi keselim. Bunu da yapmazdık. Benden engelliler ve Romanlar için rapor istendi. Raporda yeniden aday olmasının ve seçilebilir yerden aday gösterilmesinin iyi olacağını da ilettim. Ama bu dönem listelerle ilgili bir sıkıntı var. Sayın Hacer Foggo’nun adaylaştırılması da bu konuda dezavantajlıların temsiliyeti açısından atılmış bir adımdır. Romanlarla ilgili konuda da özel olarak çalışacağım. Her yerde Roman mahallesine gidiyor. Çok olumsuz koşullarda yaşıyorlar. Roman açılımı yapacağız dediler ve ne vaat sundularsa yapmadılar. Şimdi ise yeni bir iktidar kuruluyor. Kurucu unsuruolmakromanlar için çok iyi olur diye düşünüyorum ve bunu aktarıyorum” dedi.

8'İN ALTINA İNMEYİZ, 9'U ZORLARIZ! 
İzmir sandığı öngörüsünü de açıklayan Taşkın, “Birinci sırayım ve herkesten daha çok çalışmamız lazım. Her gün sokaktayım. 8’i 9’u çıkarmak için çalışıyoruz.Bu potansiyelimiz var. 8’in altına inmeyiz, 9’u zorlarız. İki bölgede de… Eskiden daha rahat anketlere yanıt verirdi. Şimdi ise veremiyor. Benim partimin de militanı, iktidar partisinin de militanı yanıt veriyor, çünkü çok inandıkları için rahatifade edebiliyorlar kendilerini… Endişleli yurttaşın ise anketlere yanıtı düşük… Muhalefet partisi oyları iyi yansımdağını düşünüyorum. Biz cumhurbaşkanlığını ilk turda yakınız. Potansiyelimiz var ve 300’ün üzerine çıkma hedefinde çok yakınız” dedi. 

BELİRLİ ZAMANLARDA İZMİR’E GELECEĞİM
İzmir’e geldiği günden beri bir otelde kaldığını söyleyen Taşkın, “Milletvekili olduğumda bir ofisim olacak. MYK olduğum sürece belirli zamanlarda İzmir’e geleceğim. Eşim akademisyen İstanbul’da ve MYK olduğum sürece İstanbul-Ankara-İzmir arasında olacağım. Bizim açımızdan kolay değil ama dengeleyeceğim” şeklinde konuştu.

 
İzmir'deki inşaatta korkunç ölüm!
 
Göztepe 90+7'de altın buldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den 'kur korumalı mevduat' çıkışı: O 170 milyarla biz kaç metro yapardık düşünün!
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak’ta düzenlenen halk buluşmasında ...
Bakan Kasapoğlu'ndan Eski İzmir'de mini miting!
AK Parti İzmir milletvekili adayı da olan Bakan Kasapoğlu, seçim çalışmaları ...
Kırşehir'den seslendi: Her şey Türkiye'de üretilecek
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kırşehir'de vatandaşlara ...
 
AK Partili Kaya'dan CHP'ye: HDP'ye yaranmak için Atatürkçüleri tasfiye ettiler!
AK Partili Kaya, CHP'nin HDP'ye yaranmak için Atatürkçüleri tasfiye ettiğini ...
AK Partili Dağ: Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinde biri!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ bir hafta sonra yapılacak olan ...
CHP’li Nalbantoğlu’ndan esnafa söz: ‘Vur Abalı’ ya devrine son vereceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Rıfat Nalbantoğlu; esnaf ...
 
Bakan Özer açıkladı: Eğitime seçim arası!
Milli Eğitim Bakanı Özer, "Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel ...
AK Partili İnan'dan Millet İttifakı'na 'İzmir hakkını alacak' çıkışı!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili ...
İYİ Partili Dervişoğlu: İzmir 21 yıllık zulme 'dur' demeye hazır!
TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri