POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ali Koç bir kez daha aday, Sadettin Saran çekildi
Ali Koç bir kez daha aday, Sadettin Saran çekildi
7 yıllık sır perdesi aralandı: Aile meclisi kararıyla infaz!
7 yıllık sır perdesi aralandı: Aile meclisi kararıyla infaz!
4 Mart 2020 Çarşamba - 10:03

CHP'li Yücel'den Soyer'e destek, AK Parti'ye tepki: Kamplaşma, kutuplaşma...

Soyer'in mesajlarına tepki gösteren AK Parti cephesine sert çıkan CHP İl Başkanı Yücel, "AKP'li yetkililerin Büyükşehir belediye başkanımız Sayın Tunç Soyer'in gayet insani ve evrensel değerler çerçevesinde yapmış olduğu açıklamayı farklı yerlere çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef göstermesi, AKP'nin yıllardır uyguladığı "Karşıtlık üzerine, kamplaşma, kutuplaşma ve hedef gösterme üzerine" yapmış olduğu siyaset anlayışının tipik bir örneğidir" ifadelerini kullandı. 

CHP li Yücel den Soyer e destek, AK Parti ye tepki: Kamplaşma, kutuplaşma...

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer'in Suriye'nin İdlib kentindeki operasyonlardan art arda gelen acı haberler üzerine yaptığı açıklama AK Parti cephesinden tepkilere neden oldu. 

Başkan Soyer, "Türkiye’nin içine kapanmış, dünyayla kavgalı bir konumda olmasını kabullenemiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, nefesimiz yettiğince “yurtta sulh, cihanda sulh” demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- SOYER NE MESAJ VERMİŞTİ? 

Soyer'in mesajlarına AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'dan sert tepki geldi. 

Sürekli, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, işi gücü bırakmış; içerde ve dışarda terörü yok etmek için verdiğimiz her mücadeleye karşı çıkmanın kitabını yazıyor" ifadelerini kullanırken, Hızal da "Sayın Soyer, bilmediği konularda daha fazla konuşup milletimizin hassasiyetlerini hafife almaktan vazgeçmeli ve asıl işi olan İzmir’e bakmalıdır!" mesajını verdi. 

- AK PARTİ'DEN SOYER'E SERT TEPKİ... 

Bu tepkilerin ardından 'İdlib tartışması'nda son açıklama Soyer'e destek veren ve AK Parti cephesinden gelen mesajlara tepki gösteren CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den geldi. Yücel mesajında, "AKP'li yetkililerin Büyükşehir belediye başkanımız Sn. Tunç Soyer'in gayet insani ve evrensel değerler çerçevesinde yapmış olduğu açıklamayı farklı yerlere çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef göstermesi, AKP'nin yıllardır uyguladığı "Karşıtlık üzerine, kamplaşma, kutuplaşma ve hedef gösterme üzerine" yapmış olduğu siyaset anlayışının tipik bir örneğidir" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA 

Bugün ülkemiz ve milletimiz, kahramanca vatani görevlerini yaparken son bir ay içinde şehit düşen 53 Mehmetçiğimiz nedeniyle derin bir acı içerisinde... Ancak birileri hala şehitlerimiz üzerinden siyaset yapma derdinde. AKP'li yetkililerin Büyükşehir belediye başkanımız Sn.Tunç Soyer'in gayet insani ve evrensel değerler çerçevesinde yapmış olduğu açıklamayı farklı yerlere çekerek, Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef göstermesi, AKP'nin yıllardır uyguladığı "Karşıtlık üzerine, kamplaşma, kutuplaşma ve hedef gösterme üzerine" yapmış olduğu siyaset anlayışının tipik bir örneğidir.

Vatanını seven, milletini seven, bayrağını seven, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden giden herkes, "Yurtta barış, dünyada barış" diye haykırmalı. Maceracı dış politikanın ve hamasetle yürütülen siyaset anlayışının ülkemize fayda sağlamadığını artık herkes görmeli.

Şunu herkes bilsin ki, Suriye tezkeresi bir savaş tezkeresi değildir. Suriye tezkeresi TSK'ya terörist unsurlara karşı sınır ötesi operasyon yetkisi veren bir tezkeredir. Bu yetkinin kötüye kullanılmaması ve Mehmetçiğin göz göre göre ateşe atılmaması gerekir. Tezkerenin genişletilmesi meclisin iradesi olmadan mümkün değildir.

 
Bucalı annelere AÇEV’le destek programı
 
Başkan Kırgöz'den gece mesaisi... Tasarrufu anlattı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Göçmenlere gaz sıkan bir ülke ahlaktan bahsedemez"
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Yunanistan mültecilere korkunç bir ...
Koca'dan İranlılara: Gelmeyin! Skype'tan görüşelim
Corona virüs salgının Çin dışında en fazla can aldığı ülkelerden biri ...
4 bakanlıkta atama ve görevden alma kararları!
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü, Adalet Bakanlığı, Aile, ...
 
Sürekli'den Soyer'e sert tepki: İşi gücü bırakmış...
Soyer'in Suriye'nin İdlib kentinden gelen şehit haberleri sonrası sosyal ...
CHP İzmir’de kurultay delegeleri toplanıyor!
CHP’de bu ay sonunda yapılacak kurultay öncesinde İzmir delegeleri İl ...
Meclis İdlib için toplandı: 10 yıl gizli kalacak!
TBMM Genel Kurulu, kapalı oturumda İdlib'i görüşüyor. Bakan Hulusi Akar ...
 
Kılıçdaroğlu'den Putin'e yöneltilmesi için 4 soru!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Suriye'deki rejimi hiçbir zaman desteklemediklerini ...
İduğ CHP’li kadınlar ve gençler ile buluştu
İduğ, geçtiğimiz günlerde CHP Bornova İlçe Kadın Kolları Başkanı seçilen ...
Bahçeli: İdlib'den çekilirsek Hatay'dan oluruz
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin milletvekillerine sesleniyor. Bahçeli, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri