POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Netanyahu'dan dünya liderlerine çağrı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Askeri araç devrildi: 2 şehit, 2 yaralı
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan: Taksim meydanının mitinge uygun değil
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
Erdoğan-Özel görüşmesinin yeri ve saati belli oldu
25 Nisan 2022 Pazartesi - 14:32

CHP'li Yücel'den zehir zemberek 'Serdar Aksoy' mesajları: Ahlaki değerlerini yitirmiş birinin...

CHP İl Başkanı katıldığı yayında Serdar Aksoy'un iddialarına çarpıcı yanıtlar verdi. CHP'li Yücel Menemen davası kapsamında yargılanan ve süreçte İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanlığı görevinden alınan Aksoy için "Ben her şeyden önce ahlaki değerlerini yitirmiş birinin açıklamalarıyla ilgilenmiyorum" derken, "Partiyle bağı kalmamış bir kişinin bir takım tutarsız ve soyut iddialarıyla ilgili herhangi bir yanıt vermek ona hak ettiğinden fazla değer vermektir" dedi. 

CHP li Yücel den zehir zemberek  Serdar Aksoy  mesajları: Ahlaki değerlerini yitirmiş birinin...

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, TR 35'te katıldığı yayında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP İl Başkanı Yücel programda Menemen Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken düzenlenen ‘zimmet ve irtikap’ operasyonu kapsamında tutuklanan, İçişleri Bakanlığı tarafından da görevinden uzaklaştırılan ve işleyen yargı sürecinde tutuksuz yargılanmasına karar verilen Serdar Aksoy’un iddialarına çarpıcı yanıtlar verirken, Çeşme Projesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in süreçteki tavrıyla ilgili soruyu da cevapladı. 

AHLAKİ DEĞERLERİNİ YİTİRMİŞ BİRİNİN AÇIKLAMALARIYLA İLGİLENMİYORUM! 
CHP İl Başkanı Yücel, Serdar Aksoy'un Menemen'de seçimi kazandıktan sonra belediyeye ait 172 gayrımenkülün Menemenspor Kulübü üzerinden peşkeş çekildiğini tespit ettiği ve Genel Merkez'e durumu bildirdikten sonra CHP İl Binası'nda Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı'nın da yer aldığı toplantıda kendisine "Geçmiş dönemdeki başkanının üzerine gitme, konuyu kapat" yönünde talimat verildiği iddiasına yönelik olarak yaptığı açıklamada, "Ben her şeyden önce ahlaki değerlerini yitirmiş birinin açıklamalarıyla ilgilenmiyorum. Birileri bir şey söyledi diye ona cevap verme durumumuz söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

3-4 KEZ ÇAĞIRDIK, TATMİNKAR BİR CEVAP ALAMADIK! 
CHP İl Başkanı, "O süreçte Menemen Belediyesi ile ilgili tarafımıza bir takım iddia ve şikayetler geldi. Bir takım belgelerle birlikte geldi. Kendisini çağırdık, davet ettik, bilgi istedik. Hiçbir şekilde tatminkar bir yanıt alamadık. Bu uyarı ve görüşmeler 3-4 kez oldu. İddiaları ciddi görüp tatmin edici yanıt alamadığımız için CHP’nin MYK kararıyla disiplin soruşturması başlattık. Soruşturma demek yargısız infaz, ceza ya da partiden ihraç demek değil... Ama bu soruşturma başlatılınca kendini anlatmak, savunmak aklama yerine istifa etmeyi tercih etti. Dolayısıyla partiyle bağı kalmamış bir kişinin bir takım tutarsız ve soyut iddialarıyla ilgili herhangi bir yanıt vermek ona hak ettiğinden fazla değer vermektir" dedi. 

HAYAL ALEMİNDE YAŞIYOR HERALDE! 
Yücel, Aksoy'ın Seyrek'teki arazi üzerinden CHP Genel Başkanı Başdanışma ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkındaki ve o dönem ilçeye gelen 3 CHP'li Milletvekilinin kendisine sahte evrak imzalattığı iddiasına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi: 
Hayal aleminde yaşıyor herhalde… Hukuki süreç ayrıdır. Savunma hakkı kutsaldır. 20 yıl bir fiil özellikle ağır ceza ve ceza yargılaması konusunda avukatlık yaptım. 3 milletvekili meselesi… Aykut Erdoğdu, Cavit Arı ve Ensar Aytekin… Aykut Erdoğdu hesap uzmanıdır, Ensar Aytekin mali müşavirdir, Cavit Arı hukukçudur. Biraz önce söz ettiğim iddialarla ilgili Genel Merkezin görevlendirmesiyle İzmir’e geldiler. O iddialarla ilgili bu konunun muhataplarıyla bir tahkikat, mülakat yapıldı. Dönemin belediye başkanı, bazı bürokratlar hatta dönemin belediye başkanının avukatı da çağrıldı. Ona da soruldu. Bunlar soruldu, raporlandı, bu inceleme sonrasında disiplin süreci başladı. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin Emniyet Teşkilatı, Savcılık makamı, mahkemeleri ve hakimleri birileri bir şey istedi diye hareket etmez. Bir takım ciddi, somut, belgeleri iddialar var. Bunlar bize ulaşıyor, Ankara’ya Genel Merkez’e ulaşıyor. Biz konunun muhatabını çağırıyoruz, tatmin edici bir savunma ve açıklama alamıyoruz ve bunu birkaç kere yapıyoruz. Neticede ikna edici bir savunma gelmeyince Cumhuriyet Halk Partisi temiz toplum, temiz siyaset, ahlaklı siyaseti savunan bir parti olarak tavır almak zorundaydı, o tavrı almıştır. Bir örnek vereceğim, bir çuval patates düşünün, içinde bir tane çürük var, siz onu temizlemezseniz tüm çuvalı çürütür. Bazen bazı adımları atmak gerekir, Cumhuriyet Halk Partisi de temiz toplum, temiz siyaseti ve ahlaklı bir siyaset adına bir adım atmıştır. Bunun daha ötesi yoktur. Kim ne konuşursa konuşsun bizim ilgi alanımızda değil… 

MAGAZİN PROGRAMI EDASIYLA KANAL KANAL GEZEREK... 
Yücel, Menemen Belediyesi'ne yapılan operasyondan haberi olduğu yönündeki iddia hakkında da, "Bize her yerden bilgi gelir, bunları değerlendiririz, paylaşmamız gerekenleri paylaşırız. Neticede süreç bir şekilde işler. Anayasamıza göre masumiyet karinesi vardır. Bir kişi hakkında karar verilemeden suçsuzdur. Hukukta delil yetersizliğinden beraat de vardır. Ama hukuki süreç ayrıdır bunu siyasi olarak böyle bir magazin programı, reality şov edasıyla, kanal kanal gezerek gündeme getirmek ayrıdır. Biz ilgilenmiyoruz. Bizim görevimiz, sorumluluklarımız ve hedefimiz belli, bunun için çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne iftira atan, milletvekillerine, belediye başkanlarına vs iftira ve hakaret eden bir yapı var zaten, bir kişi eksik ya da fazla olmuş. Hiç bir şey farketmiyor" açıklamasını yaptı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN TAVRI NETTİR! 
Öte yandan programda Çeşme Projesi hakkında da mesajlar veren CHP'li Yücel, projeye neden karşı çıktılarını anlatırken Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tavrına yönelik soruya da "Büyükşehir Belediye Başkanımızın Çeşme Projesi konusunda tavrı nettir. Her konuda detaylı bir açıklama yapmaması bir niyet okuma gibi yorumlanmamalı. Büyükşehir Belediyemizin o bölgedeki bakanlığın sit kararının düşürülmesiyle ilgili kararına karşı açmış olduğu bir dava var. Burada da tavrını net bir şekilde koymuştur. Zaman zaman CHP’li belediyeleri ‘istemezükçü’ diye suçluyorlar ya bizim böyle bir tavrımız yok. Çeşme’ye ya da İzmir’e değer katacak her projenin destekçisi oluruz. Ama o proje perde arkasında başka hesaplarla yapılıyorsa, bir rant amacı varsa, bizim Çeşmeli çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alacak şekilde karşısında dururuz" cevabını verdi. 

 
KKTC'de yeni hükümet kuruldu
 
Ödemiş'te kuşkonmaz hasadı zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Özdağ'dan bir 'Mansur Yavaş' açıklaması daha
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "6'lı ittifak Mansur Bey'i değişik ...
AK Partili Sürekli'den 4 ilçede mesai ve mesaj seli!
AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; bu kez güney ilçelerindeydi. Kiraz’da ...
Kılıçdaroğlu Türk Dünyası Çocukları ile buluştu
Cumhuriyet Halk Partisi Balkan Masası’nın 23 nisan Ulusal Egemenlik ve ...
 
CHP'li Tanrıkulu hakkında soruşturma!
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında sözde Ermeni soykırımıyla ...
AK Partili Dağ'dan '6'li masa' çıkışı: Birbirlerini sevmiyorlar!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, katıldığı ...
Purçu'dan 25 soruluk 'cezaevleri' önergesi!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, cezaevi koşullarına ilişkin 25 soruluk ...
 
Gözler kabinede: Masada bayram tatili!
Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Beştepe’de toplanacak. Bayram tatilinin ...
İYİ Parti'de iftar buluşması, Dervişoğlu'ndan önemli mesajlar!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, HDP'li Garo Paylan'ın ...
İzmir siyasetinde bayramlaşma programı!
İzmir’deki siyasi partilerin Ramazan Bayramı için programları belli oldu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri