POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
18 Eylül 2018 Salı - 14:23

CHP'nin eski vekil adayından 'Karşıyaka' yanıtı ve ön seçim çıkışı!

Kafe Siyaset programında Gazeteci Avcı’nın konuğu olan CHP İzmir Eski Milletvekili Adayı Dr. Taha Okan “Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adayı mısınız?” sorusunu “Adayım demeyi doğru bulmuyorum ama Karşıyakalıların teveccühünü hissedersem görev almaktan kaçınmam” diye yanıtladı. Okan, CHP’de ‘ön seçimin’ gelenekselleşmesi gerektiğine dikkat çekti. İktidara giden yolun yerelden geçtiğinin altını çizen Okan, “CHP iktidara gelmek istiyorsa bu yolun taşları yerel yönetimlerle döşenmeli” dedi.

CHP nin eski vekil adayından  Karşıyaka  yanıtı ve ön seçim çıkışı!

GERÇEKİZMİR - CHP İzmir Eski Milletvekili Adayı Dr. Taha Okan, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’ya konuk oldu.

Okan, CHP’de ‘ön seçimin’ gelenekselleşmesi gerektiğini dikkat çekti. İktidara giden yolun yerelden geçtiğinin altını çizen Okan, “CHP iktidara gelmek istiyorsa bu yolun taşları yerel yönetimlerle döşenmeli” dedi. Okan, “Yoksulluğu yöneten belediyeler olmamalıyız yoksulluğu ortadan kaldıracak toplumcu belediyeler olmalıyız” dedi. Okan "Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı mısınız? sorusuna ise, "Adayım demeyi doğru bulmuyorum ama Karşıyakalıların teveccühünü hissedersem görev almaktan kaçınmam" yanıtını verdi. 

KOŞULSUZ FAKATSIZ ÖNSEÇİM

Parti içinde önseçim yönetiminin gelenekselleşmesi gerektiğini dikkat çeken Okan, şunları söyledi: Anlayış demokrasi CHP’nin genlerinde var. Ön seçim medeniyettir. Partide herkesin önünü açacak, Türkiye’nin önünü açacak yöntemdir. Partide aday atama yetkisini kim kullanıyorsa partinin gerçek sahibi odur. Bu partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi...Bu partinin sahibi halktır. Dolayısıyla örgüttür. Bu yetkiyi örgüt kullanırsa partinin gerçek sahibi örgüt olur. Koşulsuz fakatsız amasız ön seçimi savunmalıyız. Çok mu mükemmel koşullar tartışmak anlamsız zaman içinde yerine oturur. Ön seçim gelenekselleşmeli.”

YOKSULLUĞU YÖNETEN DEĞİL ORTADAN KALDIRAN BELEDİYECİLİK

İktidara giden yolun yerelden geçtiğinin altını çizen Okan, “CHP iktidara gelmek istiyorsa bu yolun taşları yerel yönetimlerle döşenmeli. Genel iktidarı elde edebilmek için felsefe olarak demokratik olarak savunduklarımızı belediyelerimizde yaşatmalıyız. Öyle adaylarla öyle belediye başkanlarıyla yola çıkmalıyız ki temel çıkış noktamız şuan ki genel iktidara benzememek olmalı.Tek adam düzenine karşı duruşumuzu kendi belediyelerimizde göstermeliyiz halka. Hiçbir CHP’li belediye başkanı parmak sallamamalı, meclisler belediye meclisleri gibi çalışmalı, sokaklara halk meclisleri kurulmalı, belediyeleri o kadar şeffaf yönetilmeliyiz ki yurttaşın karşısına periyodik olarak çıkılıp hesap vermeli. Kaynak üretmeli belediyeler. Sosyal belediyecilik yapmamalı. Sosyal belediyecilik nedir. Yoksulluk sefalet devam etsin biz yoksulluğu yönetelim. Kimse kazan kaldırmasın. Yoksulluğu yöneten belediyeler olmamalıyız yoksulluğu ortadan kaldıracak toplumcu belediyeler olmalıyız” dedi.

ADAYIM DEMEYİ DOĞRU BULMUYORUM

“Karşıyaka Belediye Başkanlığı için aday adayı mısınız? “sorusuna Okan şu yanıtı verdi:

“Ben Karşıyakalıyım, Karşıyaka’yla yaşıyorum, Karşıyaka’da yaşıyorum… Karşıyaka’da yaşayan her Karşıyakalı için Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olmak bir onurdur, Karşıyaka’da buna hayır diyecek hiç kimse yoktur.  Böyle bir düşüncem olabilir mi? Evet, olabilir. Ama adayım demek… Az önce bir şey söylediniz ön seçimden 8 bin oyla çıktınız dediniz. Önseçimle seçilmiş örgütün bir şekilde içinden gelen biri olarak burada adayım demeyi doğru bulmuyorum. Adaylık açıklaması örgütün önünde örgütün başkanı ile beraber yapılır. Ama o gün geldiğinde koşullar bu şekilde sürerse, Karşıyakalıların teveccühünü bu şekilde hissedersem görev almaktan kaçınmam.  2015’te aday olmadım ama sahadan hiç çekilmedim… 2016 yılında çok geniş katılımlı bir panel yaptık. Kendi ekip arkadaşlarımla birlikte bir salon kiralayarak, örgütümüzün 2. Bölgedeki tüm kanaat önderlerini çağırdık. Sağ olsun Karşıyakalılar da bizi yalnız bırakmadılar, ciddi bir panel yaptık. Bu paneli yapabilmek için 2015 yılının tümünü toplantı ve temaslarla geçirdik, alandan hiç kopmadık. 2017 yılında tam kongre takvimi başladığında ben tüm Karşıyaka örgütümüze bir manifesto gönderdim. 12 bin mektup postalaya verildi... Bu bir önseçim çağrısı. Bundan sonra tüm CHP adaylarının önseçimle belirlenmesi ve kayıtsız, şartsız demokrasiye olan inancımızı yitirmemek arzusunu metinleyen bir mektuptu. Bu arada kahve toplantılarımıza hiç  son vermedik.Ben bunun dışında da her gün 50 tane hasta bakıyorum, her gün 50 Karşıyakalıyı görüyorum. Bir şekilde onlar bana şikayetlerini söylüyor benimde şikayetlerim oluyor. Ortak çözüm arıyoruz ve 40 yıldır okuyorum. Bu konuda bir hazırlığım var mı? Evet, var. 41 yıldır siyaseten bir yere gelmek için çalışıyorum. Bu bakımıyla çalışıyoruz, ama ekip olarak çalışıyoruz. Siyaset bir ekip işidir, bugün siyasete girmek sizin tercihinizdir, İşini iyi yapan, toplumda karşılığı olan herkes siyaset yapabilir ama siyaseten bir yere gelmek istiyorsanız ve ekiple yol alıyorsanız; siyasetenin başlangıcına ve bitişine karar vermek sizin kararınız değil. O yüzden biz de ekip arkadaşlarımızla birlikte ülkemiz için Karşıyaka’mız için çalışıyoruz.”

MEVCUT BAŞKAN’LA İLGİLİ NE LAF SÖYLERİM NE DE SÖYLETİRİM

Aday adaylarının Karşıyaka’da partiye ve mevcut belediye başkanına zarar verecek bir çalışma içinde olmayacağının altını çizen Okan, “Karşıyaka farklı, Karşıyaka’nın insanları da farklıdır. Demokrasi ülkede batıdan, Karşıyaka’dan yükselir. Karşıyaka’da adı geçen aday adayı arkadaşlara, ağabeylerime, kardeşlerime başarılar diliyorum. Ben bu yayına çıkmadan önce tüm adayı adayı arkadaşlarımı aradım.  Sayın Cihan Türsen, Sayın Cevat Durak, Sayın Ali Engin, Serdar Yavaşoğlu, adı geçen dostlarımız bunlar… Karşıyakalılar ve Karşıyaka Örgütü olarak partimizin büyükleri, kanaat önderleridir.Bunu, TV’den radyodan ya da gazete haberinden öğrenmemelisiniz, ben böyle bir niyetim olduğun size söylemek ve sizin iyi dilek ve temennilerinizi alarak ile başlamak istiyorum dedim. Sağ olsun hepsi Karşıyakalıya yakışır bir duruşla başarılar diledi.  Ben inanıyorum ki hangimiz bu ipi göğüslersek bu mücadeleye birlikte devam edeceğiz. Biz Cumhuriyet Halk Partili’yiz. Pazar günü de ilçe başkanımız Uğur Yıldırım ile konuştum.  Sayın ilçe başkanımız ben canlı yayına çıkacağım örgüt başkanımız olarak sizi bilgilendirmek istedim.  Orada temas etmemi ya da etmememi istediğiniz herhangi bir konu var mıdır?  Diye sordum. Günün birinde eğer ki bir adaylık açıklamam olursa şüphesiz  onun da yanımda olduğu bir açıklama yapmak istediğimi, örgütün yanımda olmadığı yerde adaylık açıklaması yapmayacağımı söyledim. O da sağ olsun iyi karşıladı.Bu konuda hepimize eşit mesafede olacağını, ilçe örgütümüzün , ilçe binamızın hepimize açık olduğunu belirtti. Kendisine teşekkür ediyorum.  Karşıyaka’nın bir belediye başkanı var, güzel güzel çalışmalarına devam ediyor. Onu rahatsız edecek, çalışmalarında huzursuz edecek hiçbir tavrımız olmaz. Ben 4 yıldır sahadayım, Hüseyin Bey ile ilgili ne laf söylerim ne de söyletirim. Karşıyaka’nın CHP’li belediye başkanıdır.”

 
Çanakkale'de termik santralde korkutan yangın!
 
Çavuşoğlu: İdlib'e ilave asker takviyesi lazım!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tijen Riyal 19 Eylül 2018 Çarşamba 05:06

Kesinlik le destek olurum bence aday olmalısınız.

Yorumu oyla      0      0  
Mesude mollaosmanoğlu 19 Eylül 2018 Çarşamba 02:47

Başından beri sizi belediye başkanı olarak görmek dileğimdir. Ekip olarak diyorsunuz bu ekipte kimler var bilmiyorum? Bende 35 yılını chp ye emek vermiş iki dönem shp . Chp de ilçe yöneticiliği , il kadın kolunda çalıimış bir kişi olarak olmak isterdim. Tabi sizin tercihiniz !.

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet YOLAL 19 Eylül 2018 Çarşamba 00:25

Sevgili Taha''ciğim,yorumlarına bütün kalbimle katılıyorum. Diğer başkan aday adaylari için aynı düşüncede değilim .CHP''ye yakışan dürüst başkanın adı Taha Okan''dır. .

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin bal 19 Eylül 2018 Çarşamba 00:15

Taha Bey devlet başkanı adayı olmalı onda bunu yapacak bioeenerji var

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Yolal. 19 Eylül 2018 Çarşamba 00:11

Ileriyi gören düşüncelerine bütün kalbimle katılıyorum. Diğer başkan aday adaylarına,başkanlık şansının olmadığını düşünüyorum .Çünkü CHP''ye tamir edilemiyecek kötülükleri oldu.Başkan olacak kişi kendi kendinin aynası olması gerekir.Taha''ciğim sana bütün kalbimle inanıyor vede güveniyorum

Yorumu oyla      0      0  
HÜSEYİN YILDIRIM 18 Eylül 2018 Salı 20:49

Sayın Taha OKAN''IN önerisi ile başkan adayı belirleme sürecini destekliyorum, belediyecilik bie halka hizmet sanatıdır bu konuda "fakat,ama" veya benzerleri gibi bahaneler söz konusu olmamalı.Evet mevcut başkanlara bir şey söylemeyelim, İzmir ve Karşıyaka halkının ve diğer belediyeler de istediği Eskişehir belediye başkanı Sayın YILMAZ BÜYÜKERŞEN gibi yaratıcı estetik değerlere önem veren şehrine ARTI değerler katan başkanlardır.

Yorumu oyla      0      0  
Mecdet Cemiloglu 18 Eylül 2018 Salı 17:33

Karşıyaka ''ya çok yakışırsınız .Sonuna kadar arkanızdayım. Doktorsuz kalmayı bile göze alarak. Sevgilerimle ve başarı dileklerimle.

Yorumu oyla      0      0  
Berat Perçinkaya 18 Eylül 2018 Salı 17:11

Destekçinizim inanıyorum ki bu yolda başarılı olacaksınız??????

Yorumu oyla      0      0  
partili 18 Eylül 2018 Salı 15:18

ben şu ön seçim isteyen arkadaşların mantığını anlamıyorum sanırım bu arkadaşlar partiyi tanımıyorlar sistemide bilmiyorlar oyu HALK veriyor delege yada üye yüzde kaçını oluşturuyor halkın?

Yorumu oyla      0      0  
partili 18 Eylül 2018 Salı 15:16

6 Ay kalmış bu saatte teveccü biraz geç kalınmış gibi. Orada Çalışkan başarılı Bir Belediye başkanı var zaten.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Gürün'den İzmir'de 'adaylık' mesajları!
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, yerel seçimde aday ...
DSP İzmir'de flaş gelişme: İl Başkanı istifa etti
DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz, görevinden istifa etti. Solmaz, partisinin ...
Erdoğan: Bu yıl birileri provoke etmek istedi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullara gönderdiği ...
 
CHP örgütleri İzmir'de buluştu! Bölgesel zirve: Kim/ne mesaj verdi?
CHP'nin siyasi gelişmelerin yanı sıra ekonomik gelişmeleri de masaya yatıracağı ...
MHP İzmir'in yeni başkanından 'seçim' ve revizyon mesajı!
Karataş'ın sürpriz kararı sonrası MHP İl Başkanlığı görevine atanan Şahin, ...
CHP'de Balcı'dan 'kadın aday' çağrısı: '24 Haziran' telafi edilsin!
CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ...
 
Muharrem İnce'ye 'apolet' soruşturması
Afrin harekâtını yürüten 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel hakkında, ...
Erdoğan ve Putin'den İdlib'de silahsız bölge kararı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin İdlib Zirvesi sonrası ortak basın toplantısı ...
CHP Sözcüsü Öztrak'tan hükümete faiz eleştirisi
CHP Sözcüsü Öztrak, "Bu faiz, esnafı, tüccarı, çiftçiyi, vatandaşı batırır, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri