POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
2024 yılı yaş çay alım fiyatı belli oldu
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
İsrail Genelkurmay Başkanı Netanyahu'yu eleştirdi
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Gazze'de korkunç tablo: Hastaneler toplu mezar!
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
Ayhan Bora Kaplan davasında yeni gelişme
31 Mart 2018 Cumartesi - 15:34

CHP'nin genç MYK üyesinden İzmir mesaisi!

CHP’nin genç MYK üyesi Adıgüzel İzmir’e geldi. Adıgüzel partisinin il başkanlığını ziyaret etti ardıdnan Foça’da panele katıldı.

CHP nin genç MYK üyesinden İzmir mesaisi!

GERÇEKİZMİR  - CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel İzmir’e geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel ilk olarak partisinin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Adıgüzel, 2 ay önce göreve başlayan İl Başkanı Deniz Yücel’e ‘Hayırlısı olsun’ derken ‘başarı’ diledi.

Adıgüzel, ziyarette yaptığı konuşmada, "İzmir Türkiye'nin yüz akıdır. 2019'la ilgili tüm çalışmalarımızı da, İzmir'deki havayı tüm Türkiye'de estirmek için sürdürüyoruz" dedi.



HİLEYLE MAÇ KAZANMAK İSTEMEYENLERE ÇAĞRI
Açıklamalarında partisinin 2019 çalışmaları hakkında bilgiler veren, seçim güvenliği tartışmaları ve gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Adıgüzel, şunları söyledi: Son günlerde seçim güvenliği ile ilgili tartışmalar toplumun genelindeki endişeyi dile getiriyor. Biz de bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Siyasi partileri bu konu hakkında ziyaret ettik, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla görüşüyoruz. Türkiye'de adil seçim seferberliği başlatmak istiyoruz. Bu seferberliğe, Adalet yürüyüşünün bir benzeri olarak tüm kesimlerin katılmasını hedefliyoruz. Hatta AKP ve MHP'de de 'ben hakem hilesiyle maç kazanmak istemiyorum. Ben adaleti savunuyorum' diyenleri bu seferberliğe davet edeceğiz. Bunun içinde gönüllüler, partililer, adaleti ve demokrasiyi yaşamak ve yaşatmak isteyenler olacak. Nasıl İzmir'de sandıklara sahip çıkabiliyorsak, bunu tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Seçimlerde yaklaşık 150 - 200  bin sandık oluyor. Bu rakamlar dinamik parametreler, seçime göre değişebiliyor. Biz her sandığa bir kahraman arıyoruz. Urfa'da, Karadeniz'de, Antalya'da, Doğu Anadolu'da çalışacak, kentlerin en ücra köşelerine gidip, milletin iradesine sahip çıkacak kahramanlar arıyoruz. Çünkü sandığa bir irade yansıyor ama bunun sandıktan çıkışı çok daha farklı olabiliyor. Bir çok manipülasyon var. Bunların önüne geçmek için Türkiye'deki tüm seçmenleri tek tek inceliyoruz, seçmen listelerindeki hataları belirlemeye çalışıyoruz. Hatalar veya şüpheli durumlarda YSK'yı ve Nüfus Müdürlüğünü uyarıyoruz. Diyoruz ki 'buralardaki hatayı düzelt. Aman, o soy ağacında yaşıyor gözüküp bugün seçmen listelerinde görünmeyenleri seçmen yapmaya kalkma ensenizdeyiz, her an takip ediyoruz" diyoruz. 21. yüzyılda bu çalışmaları teknoloji kullanmadan yapmak mümkün değil. CHP olarak teknolojiyi bu konuda iyi kullanmaya çalışıyoruz. Şimdi oy çetelelerini   görüntülü algılayan bir sistemi, eğer YSK kaliteli bir veri gönderirse çetelelerdeki o çarpıları bile görüntülü olarak analiz edecek bir sistemi hazırladık. Şu an sistemin son testleri yapılıyor. Bu sistemi tüm seçmenlerin hizmetini sunacağız. Vatandaşlarımızdan ' Ben kendimi hiç bir partiye ait hissetmiyorum ama bu seçimlerin adaletli bir seçim olmasını istiyorum' diyen herkesin, bu uygulamayı telefonlarına indirip sandık sonuçlarını bizlere iletebilecekleri bir ortam yaratmak istiyoruz.

İŞSİZLİĞİ EĞİTİMLE ÇÖZECEĞİZ
Seçim güvenliğinin yanı sıra Türkiye'de çok büyük sorunlar olduğunu da dile getiren Adıgüzel, "Eğitimde, sağlıkta, dış politikada hayatın her alanında sorunlarla boğuşuyoruz. İfade özgürlüğü zaten çökmüş durumda. CHP olarak bu sorunlara bütünlüklü çözüm önerilerimiz var. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'da öncelikli beş sorunu net bir şekilde ifade ediyor. Genel Başkanımızın dediği gibi bu beş sorunu anlatmalıyız ve çözüm önerileri ortaya koymalıyız. Bu sorunların en önemlilerinden birisi kürt sorunu veya barış meselesi diyebiliriz. Bunu da çözecek olan parti CHP'dir. Tıpkı işsizlik sorununu çözeceğimiz gibi. Bunları da lafta bırakmıyoruz, ülkenin içine girmiş olduğu orta gelir tuzağını nasıl aşacağımızı ortaya koyuyoruz. Katma değer yaratan sektörleri güçlendirerek, yani teknolojiye yatırım yaparak bunu gerçekleştireceğiz. Bununda ayakları var elbette. En önemli ayağı eğitim. Şu an dünyadaki en büyük zenginlik nedir diye sorarsanız cevabım, eğitilmiş ve donatılmış insan olur. Belki bundan 15 yıl önce cevabımız petrol veya jeopolitik konum olabilirdi ama bugün en büyük zenginlik eğitilmiş insan kaynağı ve bunların ürettiği, katma değer yaratan ürünlerdir. Biz diyoruz ki, Türkiye'deki gençler, mühendisler, bilim insanları dünyanın en yeteneklileri arasında. Yeter ki, onlar için doğru ortamı oluşturalım. Bunu başardığımızda dünyanın en başarılı bilim insanları, sporcuları, sanatçıları ülkemizden çıkacaktır. Bu işsizliğinde çözümü anlamına gelir. İşte o zaman AKP'nin söyleyip de yapamadığı, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi de başarırız. Bu konuda tüm vizyonumuzu eğitimde bir reform, hatta devrim yaparak, gençlerimiz ve işsizlerimiz için bir çözüm üretmek üzere kuruyoruz" dedi. 

SURİYELİLERİ KORUYALIM AMA...
Dış politikada yaşanan sorunlara da dikkat çeken Adıgüzel, CHP'nin yıllardır yaptığı uyarılarının ve dikkat çektiği tehlikelerin tamamının gerçekleştiğini  ifade ederek, şunları söyledi: AKP Suriye'ye girer Şam'da namaz kılarız derken, siz nereye gidiyorsunuz, böyle dış politikamı olur diyorduk. Sonuç, şu an 4 milyon Suriyeli ülkemizde yaşıyor.  Tabi ki bugün ülkemizde bulunan Suriyeliler insan ve birer can olarak korunmalı ve kollanmalılar bunu hiç tartışmıyorum. Ama bugün eğitimde çocuklarımızın her 1 saatinin yarım saatini, sağlıkta vatandaşımıza ayrılması gereken sürenin yarısını, cebimizdeki paranın neredeyse yarısını kaybediyoruz. Elbette Suriyelilere yardım edelim, onları koruyalım ama bu ülkenin insanlarının kaynakları ve durumu da belli. Daha büyük bir sorunsa sınır güvenliği problemi sebebiyle her gün şehitler veriyoruz. Aslında bunların hepsi AKP'nin yanlış politikalarının ülkemizi getirdiği nokta. CHP olarak hep şunu söyledik, yanlış yapıyorsunuz, dış politika kavgayla, bir ileri iki geri mantığıyla olmaz, bugün kardeş dediğini yarın düşman yaparak olmaz, dış politika ciddi bir iştir adımlarınızı iki,üç defa düşünerek atmanız gerekir diye uyardık. Ama bu uyarılarımızı dinlemediler ve uyarıda bulunduğumuz tüm tehlikeleri ülke olarak maalesef yaşıyoruz.

PANELDE KONUŞTU
Adıgüzel daha sonra Foça’ya geçti. Adıgüzel, CHP Foça İlçe Başkanlığı tarafından, Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2019’a giderken gençliğin rolü” adlı panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Adıgüzel, konuşmasında seçim güvenliği ile ilgili bilgilendirmeler yaparken, “Sandıkların korunacağına yönelik hiçbir şüpheniz olmasın. Titiz bir çalışma yürütüyoruz.  Hiç bir şekilde AK Parti oy çalamayacak” dedi.

Panelin moderatörlüğünü CHP İzmir İl Gençlik kolları Başkanı Ozan Uyan yaptı.

 
Karşıyaka'nın eski başkanından nostaljik mesaj!
 
Başbakan İzmir'in yeni hastanesini açtı: 'Yerli aşı' mesajı ve Macron'a sert tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın eski başkanından nostaljik mesaj!
Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Durak, sosyal medya hesabından ‘nostaljik’ ...
Kocaoğlu’nun '14 yıl' toplantısında protokol krizi! PM Üyesi’nden isyan: 20 yıllık emeğime...
CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ...
Erdoğan: Çatlayın patlayın AKM'yi yıktık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da katılacağı açılış töreni için geldiği ...
 
İYİ Parti'den o iki partiye kongre daveti yok!
???????Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, 4 ay aradan sonra ikinci ...
Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesinin tarihi belli oldu
Suriye konulu üc?lu? zirve, Cumhurbas?kanı Recep Tayyip Erdog?an, Rusya ...
CHP'li kadınlardan TBMM Başkanı'na protesto!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği danışma kurulu toplantısına ...
 
İzmir'de Başbakan günü: Stat çıkışı, Körfez Geçiş mesajı ve 'mağduriyet' göndermesi!
Başbakan Yıldırım İzmir'de Nefes Kredisi İmza Töreni'nde ‘7,5 milyarlık’ ...
Başbakan: Fransa'nın hareketi ağır tahriktir!
Başbakan Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un YPG açıklamasına tepki ...
Bahçeli sert çıktı: Aymazlık, zayıflık, gafillik...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Fransa’nın PKK/PYD/YPG ile Türkiye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri