POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
CHP'den tavuk eti ihracatı sınırlamasına tepki
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Polisten kaçtılar drondan kaçamadılar
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
Brezilya’da sel ve toprak kayması felaketi!
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
TBMM'de yoğun hafta: Neler görüşülecek?
7 Haziran 2022 Salı - 16:31

CHP ve Baro'dan Erdoğan'ın o sözleri hakkında suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerine katılanları hedef alan sözleri İzmir'de yargıya taşındı. CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verirken, İzmir Barosu suç duyurusunda bulundu.

CHP ve Baro dan Erdoğan ın o sözleri hakkında suç duyurusu!

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemlerine katılanları hedef alan sözleri İzmir'de yargıya taşındı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl yönetimi ve ilçe başkanlarının yanı sıra İzmir Barosu da gün içinde adliyeye giderek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. 

CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri dilekçelerde, kullanılan ifadelere yer verilerek “Bu bakımdan yapmış olduğu konuşmada yer alan sözler görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır” denildi ve Erdoğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun 257’inci maddesi uyarınca cezalandırılması istendi.



Dilekçede şu ifadelere yer verildi: 
Gezi direnişi; demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran yurttaşların sesidir; dayanışmaya barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış milletimizin hareketidir. Bizler, ülkemizi seven insanlarız. Biz bölen değil kucaklaştıranız. Biz bölen değil, ayrıştıran değil, beraber olmayı düşleyen insanlarız. Biz ülkemizi seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, vatanımızı seviyoruz. Ülkemizde yaşayan birçok genç işsizken ve işsiz intiharları artmışken bu ülkenin Cumhurbaşkanın vatandaşına yönelik kürsüden sarf ettiği sözleri kabul etmemiz mümkün değildir. 

Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Gezi Direnişi'ne katılan yurttaşlara yönelik "Tarihimize 'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin dokuzuncu yılındayız. Olaylar, İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013'ün Mayıs sonu Haziran başı gibi alevlendirilmişti. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım, bir anda Türkiye'nin hükümetini, millî projelerini, uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Düşünün, Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, bu teröristler, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, bunlar çürük, bunlar sürtük... Bunlar için ulu mabet nedir, ne değildir, böyle bir şey yok" şeklinde açıklamalarda bulunarak Gezi Eylemi'ne destek veren milyonlarca yurttaşına cinsiyetçi küfürler ve hakaretler etmiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu bu konuşma televizyon kanallarından naklen yayınlanmıştır. 
Gezi eylemlerine katılan yurttaşlar olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bunlar çürük, bunlar sürtük' sözleri bizi de hedef almakta ve tarafımıza yapılan bir hakaret olarak bizi mağdur etmektedir. Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada milyonlarca yurttaşı kendisinin ve genel başkanı olduğu siyasi partisinin görüşüne mensup olmadıklarından ötürü aleni bir şekilde aşağılamış, terörist ilan etmiş ayrıca "çürük" ve "sürtük" diyerek hakaretlerde bulunmuştur. Gezi Eylemine katılan ve destek veren yurttaşları alenen hedef göstermiştir. Recep Tayip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı tarafsızlığına aykırı olarak AK Partili bir siyasetçi olarak yapmış olduğu bu açıklamalar farklı siyasi görüşlere ve inançlara sahip yurttaşları ayrıştırıcı ve hedef gösteri bir tutum içermektedir.
Tüm bu sebeplerle Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan 01.06.2022 tarihli Ak Parti TBMM Grup Toplantısında yapmış olduğu konuşmasında "Hakaret", "Görevi Kötüye Kullanma" "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" ve "Nefret" suçlarını işlemiştir.

"HEM YARGIDA HEM SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ"
Bulunulan suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan, CHP İzmir Kadın ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, “AKP ve Saray düzeninde ülkeyi yönetenlerin seviyesi her geçen gün düşerken, millete ettikleri hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor. “Milletin anladığı dilden konuşuyorum” diyerek halkımız yeniden aşağılanmıştır. Anadolu topraklarının kültürünü sevgi ve hoşgörü oluşturur. Bu mirası yok etmeye çalışan bir Cumhurbaşkanı ile ülkemiz 20 yıldır kin ve nefretle yönetilmeye çalışılıyor ama sonuç ortada. Bu milleti sahipsiz, Türkiye’yi de muz cumhuriyeti sananlara, milletin ve vatanın sahipsiz olmadığını göstermek için bugün, CHP İl Yönetim Kurulumuz, İlçe Başkanlarımız ve Gençlik Kollarımızla birlikte buradayız. Devleti kendi çiftliği sananlara, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmak, adaletsizliğe, yoksulluğa ve yolsuzluğa, baskıya ve zorbalığa dur demek için Gezi direnişine katılanlara ettikleri hakaretlerin bedelini, vatandaşlarımızla birlikte önce hukuk yoluyla, sonra sandıkta ödeteceğiz. Bu ülkenin gençleri AKP Genel Başkanı’nın söylemlerinden çok daha hafif eleştiriler içeren tweetler paylaştığında yargılanıyorlar. Biz de tüm vatandaşlarımız adına, aynı adaleti istiyoruz. İcraatları, basiretsizlikleri ve hakaretleri ile bu ülkenin itibarını yerle bir eden zihniyeti, milletimizle birlikte geri dönmemek üzere uğurlayacağımız günler yakındır” ifadelerini kullandı. 

Adliyeye giderek suç duyurusunda il yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ile birlikte CHP Buca, Çiğli ve Narlıdere İlçe Gençlik Kolu Başkanları da yer aldı.



BARO'DAN DA SUÇ DUYURUSU 
Öte yandan İzmir Barosu da Erdoğan'ın sözlerini yargıya taşıdı. Suç duyurusunun ardından İzmir Adliyesi C Blok kapısı önünde bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “Kendisini ülkenin sahibi sanıyor. Kimse ses çıkarmayacak, kimse itiraz etmeyecek, kimse karşı çıkmayacak sanıyor. Bizi hain, vandal, eşkiya, terörist, çürük ya da sürtük sananlara üzücü bir haberimiz var; biz, bunların hiçbiri değiliz, biz halkız, halkın kendisini ve mücadelesini temsil ediyoruz. Hiçbir şansınız yok, gideceksiniz. Biz Gezi’ciyiz siz gidici…” dedi. 

 
Beklenen zam geldi: Motorin 28 TL'ye dayandı!
 
AK Parti'de Erdoğan heyecanı: Fuar İzmir'de büyük teşkilat buluşması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli zirvesi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.
Ümit Özdağ partisinin oy oranını açıkladı!
Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Aksaray'da gazetecilerle bir araya ...
Kılıçdaroğlu: CHP eski CHP değil!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Gezi olayları dolayısıyla bu ülkenin gençlerine, ...
 
Erdoğan ve Bahçeli'den 'sürpriz' görüşme
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
Bahçeli: Hayat pahalılığının kuşatması kırılacaktır
MHP lideri Devlet Bahçeli enflasyondaki artış ve fiyat pahalılığı hakkında, ...
İzmir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlayacak!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan 9 Haziran Perşembe günü kente gelecek.
 
Erdoğan 3600 ek göstergenin ayrıntılarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası konuşuyor. Erdoğan'ın ...
6'lı masadan seçim güvenliği adımı!
Muhalefet cephesindeki gündemlerden biri de seçim güvenliği. Millet İttifakı'nı ...
Çıray 'yakılan camileri' sordu: İsimleri ve adresleri ne?
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Çıray, geçtiğimiz ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri