POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
26 Ağustos 2020 Çarşamba - 13:36

CHP’den iktidara ithal peynir tepkisi: Ezine, Kars dururken...

İzmir İl Başkanı Yücel, iktidarın tarım politikalarını eleştirirken Venezuela’dan peynir ithal edilmesine tepki gösterdi. Yücel, “Sarayın aldığı son kararla Türkiye, Venezuela’dan peyniri vergisiz ithal edecektir. Trakya’daki, Ezine’deki, Kars’taki peynir üreticileri dururken, Saray yönetimi Türkiye’deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela’nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkanlar sağlanmaktadır” dedi.

CHP’den iktidara ithal peynir tepkisi: Ezine, Kars dururken...

Mehmet İŞLER /GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin il binası önünde basın açıklaması yaptı. AK Parti iktidarının tarım karşıtı politikaları olduğunu ifade eden İl Başkanı Yücel net mesajlar verdi.

Başkan Yücel’e İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, il başkan yardımcıları ve il yöneticileri eşlik etti. Merkezi iktidarı hedef alan açıklamalarının ardından Yücel basın mensuplarından gelen soruları da cevapladı.

EZİNE, KARS DURURKEN VENEZUELA’NIN ÜRETİCİSİNE DESTEK VERİLİYOR
Yücel, “Paramızın değerini yitirmesi nedeniyle gübre, ilaç, tohum, mazot giderleri hızla artarken, çiftçilerimiz yeterince desteklenmemektedir. Son 14 yılda, devletin çiftçimize Tarım Kanunu gereği ödemesi gereken 175 milyar TL’lik destek ödenmemiştir. Bu, devletin her bir çiftçi ailesine 80 bin 754 lira borçlu olduğu anlamına gelir. Diğer taraftan, özellikle son birkaç yıldır hasat zamanı açılan ithalat kapılarıyla çiftçilerimizin malının değeri pula dönmüştür.  Şimdi de sarayın aldığı son kararla Türkiye, Venezuela’dan peyniri vergisiz ithal edecektir. Trakya’daki, Ezine’deki, Kars’taki peynir üreticileri dururken, Saray yönetimi Türkiye’deki çiğ süt üreticisi yerine, Venezuela’nın üreticisine destek vermekte, yabancı üretici için yeni imkanlar sağlanmaktadır. 200’e yakın peynir çeşidi zenginliğiyle adeta bir peynir cenneti olan, dünya genelinde peynir üretiminde ilk onun içerisindeki ülkemiz çiftçileri dururken Venezuela çiftçilerinin üretimi tercih edilerek, ne kadar yerli ve milli olduklarını, bağımsızlıktan ne anladıklarını da bir kez daha göstermişlerdir.  Nitekim, Türkiye’deki yerel seçimlerden önce 25 kuruşa çıkarılan süt destekleri, seçimler sonrasında 10 kuruşa indirilmiş, ardından da 15 kuruşa çıkarılmıştır. Girdi fiyatları sürekli artarken, artırılması gereken destek, süt üreticisinin cebinden kepçeyle alınmış, sonra damlalıkla ancak bir kısmı geri verilmiştir. Saray’ın bir başka kararı ile Venezuela’dan vergisiz ayçiçeği ithalatının da kapısı aralanmıştır. CHP “Ayçiçeğinde 3,5 lira taban fiyatı ve 75 kuruş prim ödemesi üreticinin maliyetini anca karşılar. Bu fiyatlar ve fazlası verilmelidir” derken, Saray hükümeti Venezuela’dan vergisiz ayçiçeği ithalatının önü açmıştır. Öyle görünmektedir ki ülkemiz, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada ayçiçeği ithalatında birinci olacaktır. Biz CHP olarak, Saray yönetiminin bu ülkenin çiftçisini ezerken başka ülkelerin çiftçisini desteklemesinin nedenini öğrenmek, tek adam rejimi altında ezilen, ekonomisinde ciddi sıkıntılar ve gıda kıtlığı yaşayan Venezuela’ya olan bu muhabbetin sebebini bilmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

O MAKAMIN KALDIRILMASI HANDİKAP DEĞİL!
‘Kurultayda Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin kaldırılması iktidar hedefi olan partiniz açısından handikap değil mi?’ sorusuna cevap veren Yücel, “Handikap (elverişsiz durum, engel) değil. Tarımdan sorumlu genel başkan yardımcılığının olmaması CHP’nin tarımla ilgili çalışma yapmayacağı ya da politika üretmeyeceği anlamına gelmiyor. Genel başkanımızın takdiridir. Partimizde yine tarım konusunda, ülkemizde üreticinin, çiftçinin sorunlarına çözüm üretecek çalışmalar yapılmaktadır. Gerek örgütlerimizde gerek de genel merkez düzeyinde yapılacak. Ancak bu genel başkanımızın takdiridir. Genel başkan yardımcısı atamak, bir çalışma kadrosu oluşturmak tüzük gereğince genel başkanımıza verilmiş bir yetkidir. Bu konuda genel başkanımızın tasarrufuna saygı duyuyoruz. Ancak tarımla ilgili elbette çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYELERİMİZİN TARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki dönemlerde İzmir’in kırsal kalkınma çalışmalarından Türkiye’ye örnekler vermesinin hatırlatılması ve ‘Bu dönemde İzmir’de sıkıntı mı var?’ sorusunun yöneltilmesinin ardından konuşan Yücel, “Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizin tarımsal kalkınmayla ilgili çalışmaları güçlü bir şekilde devam ediyor. Ben bunlarla ilgili yakın bir zamanda dilerseniz somut örneklerle açıklama ya da sunum yapayım. Ama bu dönem tarımla ilgili bir çalışma yapılmadığı gibi bir görüş bence doğru değil” dedi.  

 
Göztepe'nin formaları görücüye çıktı!
 
6 ilçeye daha 'Süt Kuzusu' geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat isim vermedi ama sert konuştu: İhanettir, düpedüz ahlaksızlıktır!
Yaş kotasına takılarak yarışa giremeyeceğinin iddia edilmesi üzerine konuşan ...
Erdoğan: Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin ''Muhataplarımızı ...
CHP'de kongre öncesi flaş iddia: O aday yaş kotasına mı takıldı?
Gençlik Kolları seçimi için aday olan Mert Anıl Akgül’ün yaş kotasına ...
 
AK Partili Kaya: PKK'ya yardımdan ceza alanlar Büyükşehir'den ihale alıyor!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Kaya, "İzmir'in CHP'li Büyükşehir Belediyesi ...
'Kartvizit' krizinde Yücel'den flaş açıklama: Tepkiler haklı, yanlıştan dönülecek!
CHP İzmir İl Başkanlığı Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz ...
CHP'de o kongre öncesi 'destek' krizi: O ilçede yönetim düştü!
CHP İzmir Örgütü'nde pandemi nedeniyle yapılamayan tek kongre olan Gençlik ...
 
Yeni genelge: Kamuda esnek çalışmaya dönüş!
Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ...
Çavuşoğlu: Gerginliği artıran Yunanistan'dır!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ortak açıklama yaptı.
CHP'de İzmirli iki başkandan 'Lider'e ziyaret ve rapor!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile Menemen Belediye Başkanı Serdar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri