POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
Meclis'te yeni anayasa mesaisi başlıyor
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 3 terörist etkisiz hale getirildi
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Dünyada Filistin protestoları yayılıyor
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
Netanyahu'yu tutuklanma endişesi bastı
21 Kasım 2018 Çarşamba - 13:19

CHP’li Gürbüz Foça için projelerini anlattı iddiasını ortaya koydu: Yüzde 65'in üzerinde alırım!

CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Gürbüz, Kafe Siyaset programına konuk oldu. Gürbüz, belediye başkanı olması halinde katılımcı, şeffaf, adaletli bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini, özellikle balıkçılık, turizm ve tarımın gelişmesi için proje üreteceklerini söyledi. İlçede her kesimden oy alabilecek bir isim olduğunun altını çizen Gürbüz, aday gösterilmesi halinde sandıktan yüzde 65’ün üstünde oy alacağı iddiasında bulundu.

CHP’li Gürbüz Foça için projelerini anlattı iddiasını ortaya koydu: Yüzde 65 in üzerinde alırım!

GERÇEKİZMİR - CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Fatih Gürbüz, Gerçekizmir’de Kafe Siayset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Gürbüz projelerini, ilçenin sorunlarını, aday gösterilmesi halinde hedeflediği oy oranı hakkında açıklamalarda bulundu.

Gürbüz'ün programdaki konuşmasından satırbaşları şöyle:

YERİ GELDİ DİREKLERE ÇIKTIK
Bundan tam 4 yıl önce arkadaşlarla bir karar almıştık; Foça’nın sorunlarını sorumluluk alarak biz üstleneceğiz diye… Gençlik kollarından beri örgütümüzde görev alıyoruz. Yerelde, genelde tüm seçimlerde aktif rol oynadık. 2015-2017 yılları arasında örgütlerden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev aldım. Bu dönemde de sürekli sahadaydık. Yeri geldi direklere çıkıp bayrak astık, yeri geldi sandalye taşıdık, yeri geldi protokolde oturduk. Ama sadece bu yetmiyor. Foça tarafından istenmek gerekiyor, örgütün istediği kadar Foça’da yaşayan insanların da istemesi gerekiyor. Bizde bu kadar çok istenme, insanların bize güvenmesi ve bizim de sorumluluk alma duygumuzla birlikte yerelde aday adaylığına talip olduk.

EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ FOÇALI OLMAMIZ
Foça da yazın kalabalık kışın da biz bize kalıyoruz. Yazlıkçılarımız var, emekli olup yerleşenler var. Gün içinde Ali Amca ile birkaç sefer karşılaşabiliyorsunuz, köylerde de keza öyle… Gerenköy’ü, Yeni Foça’sı, Bağarası, Kozbeyli’si kahveye gittiğin zaman hep gördüğün insanlar… Sürekli yüz yüzesin, hastalığında, sağlığında birlikte olduğun, düğününde cenazesinde hep yan yana olduğun insanlar, her sokakta tanıdığın esnaflar. Kendi işletmemiz olduğu için gelen müşterilerimiz… Foça çok küçük bir yer ama en büyük avantajımız orada yaşamış olmamız, orada üretmemiz, tüketmemiz çok büyük avantaj… Çünkü bütün sokaklarından geçiyoruz, aynı gün içinde senin çocukluğunu bilen Şeker Reis de seni görüyor, büyüdüğünü, sorumluluk almak istediğini görüyor, gurur duyuyor.

ORTAK AKILLA YÖNETECEĞİZ
7/24 telefonu açık  bir belediye başkanı olacağım. Katılımcı, şeffaf, adaletli olacak. Başkasına çok gördüğünü kendine hak görmeyecek. Herkese eşit mesafede, hep birlikte karar alan, Foça için karar alırken “ben yaptım oldu” değil de ortak akılla hep beraber güzel şeyler yapmak için belediye başkanlığına adaylığımı koydum.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK
Katılımcılık çok önemli... Çünkü mahallesinde yaşayan vatandaşlar kendi istekleri doğrultusunda eksikleri biliyorlar. Belediye başkanı her şeyi planlayamaz, her yere vakıf olamaz, her şeye gücü yetemez. Ama belediye başkanı, katılımcı ekip halinde bir işe başlarsa her yere yetişebilir. Kendi yetişemezse ekibi yetişir, mahalleli yetişir ve o iş bir şekilde hallolur. Ben, en küçük mahallelerden, en büyük mahallelere kadar bir çok mahalle muhtarı, mahalle temsilcisini bir havuzun içerisinde toparlarım. Ondan sonra ne yapabiliyorsak, sorunu ne kadar çözebiliyorsak… Böyle bir belediyecilik anlayışımız olacak.

BELEDİYE BÜTÇESİNE KATKI İÇİN YAPILACAK ÇOK ŞEY VAR
Bir çok projemiz var, kışın kendi kendini idare etmesi için yazın da üzerine koyularak bütçenin artması için… Küçük bir ilçe olduğu için bütçe de ortada… Bütçeden ziyade, alabilecek, gidip istediği projeyi yaptırabilecek, peşini bırakmayacak, olmazsa olmazım diyecek, gerekirse kapıda bekleyecek ama o işi halledecek bir belediye olacak. Bunun yanı sıra belediye bütçesine katkı koyma adı altında yapılacak çok şey var. Park alanları var, yazın otopark var, plajlarımız var, sahillerimiz var. Belediyenin kendi yerleri, birimleri var. Buralardan yeterli desteklerin sağlanabileceğini düşünüyorum.

BALIKÇILIK-TURİZM VE TARIM
Foça’da esnaflık ve balıkçılık yapıyorsunuz. Zaten askeri bölge… Kışın hafta sonları askerin inmesi ile hareketlilik sağlayan, yazın günübirlikçi ve tatilciler ile birlikte artan bir yaz sezonu yaşıyoruz. Birincisi, sezonun uzatılması gerekiyor. En az 7-8 ay… Bunu yapacağınız projelerle uzatabilirsiniz. Kış projelerimiz ile alakalı 6-7-8 aya gidebilecek projelerimiz var. Balıkçılığa baktığımız zaman, 1200 tane tekne var. Bunların en büyük sıkıntısı çekek alanı.. Çünkü tekneleri hasar gördüğünde ya da bakıma girmesi gerektiğinde çekmeleri gerekiyor. Balıkçılar yine çekebilir ama büyük gezi teknelerinin ya Urla’ya, ya Çeşme’ye gitmeleri lazım. Uzak mesafelere çektiklerinde gidiş geliş sıkıntılı ve maliyetli oluyor. Balıkçıların en çok istediği şeylerden biri çekek alanı ve bu olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi… Fakat Foça özel koruma alanı olduğu için bunu ilçenin göbeğinde yapamıyorsunuz. Buna uygun birkaç  yer var, onların da yapılabilirliğini öğrendik, ilk projemiz bu… İkincisi, günübirlik balık tutup da balık satan balıkçı arkadaşlarımız var. Onların biraz daha rahat etmeleri, balıklarını daha rahat satabilecekleri alanlar yaratmak istiyoruz. Tekneler girip çıkarken sıkıntı yaşıyorlar, onların sıkıntılarını halledeceğiz. Yeni Foça’ya marina yapılıyor, oranın geliri yüksek olacak ve oradaki esnafı hareketlendirecektir. Turizmde yatak sayımız az, butikleşmeye biraz daha önem vermemiz gerekiyor. Yatak sayısını arttırmamız gerekiyor. Foça’nı doğasını, dokusunu korumak lazım. Daha küçük, dokunulmamış, sakin, insanların gelip huzur bulduğu, dolaştığı, rahatladığı yer Foça benim gözümde… Çünkü şehrin kalabalık bir hali var, insanlar kaçıyor. Ancak sadece yaz değil kışa da turizmi uzatmak gerekiyor. Bunun için kış turizmi yapılabilir.  Kozbeyli, Yeniköy buralarda çok güzel alanlarımız var, başlayan otellerimiz var onlarla ilgili güzel geri dönüşler var. Hem onları teşvik etmek, hem de belediye olarak kış turizmini arttırmak istiyoruz. Dalış yerlerimiz çok fazla… Benim gözümde Foça, Ege’nin en güzel denizine sahip… Dalış turizmini arttırmamız gerekiyor. Gerenköy de çok fazla toprağımız var, ama köylü artık dikemiyor, ekemiyor. Çünkü tohum almış başını gidiyor, mahsulü kaldırıyor elinde avucunda bir şey kalmıyor. Bu defa ya toprağını satıyor, ya başka iş yapıyor. Ama Gerenköy’de şöyle bir artı var. Gerenköylü kadınlar çok güzel şeyler yapıyor ; evde reçel, zeytin, turşu yapıyorlar. Onları satmaları için onlara alanlar yaratmalıyız. Kadınlarımız ekonomilerine katkı koymak için yerler istiyor, biz de elimizden geldiğince onlara katkı koyacağız.

FOÇA NEFES ALMAK İSTİYOR
Her ilçede olduğu gibi Foça’da da sorunlar var. Vatandaşın çok fazla beklentisi yok aslında. Esanaf, sezon arttırılsın, kaliteli müşteri gelsin, verdiğimiz emesin karşılığını daha fazla alalım istiyor. Kiraların az olması, sezonun az süre olması yazın kazandığını kışın harcamak zorunda… Eğer sezonu uzun tutamayacaksak kaliteli müşteri ile para kazanmak istiyor. Foça’nın birincisi biraz daha istihdama yönelmesi, gençleri biraz daha ilçede tutması gerekiyor. Kadınlarımız çocuklarını okula bıraktıktan sonra biraz daha farklı şeylerle ilgilenmek istiyor. Emeklilerimiz birlikte zaman geçireceklerini alanlar istiyor. Taksici, otobüsçü esnafımız biraz daha nefes almak istiyor.  Küçük esnaf birazcık daha nefes almak istiyor. Foça nefes almak istiyor.

ADAY ADAYI FAZLALIĞI İYİDİR
Bu dönem çok fazla aday adayımız var. Güzeldir, iyidir, hareket getirir. Örgüte de hareket getirir, sahada çalışan ekip fazlalaşır. Bu hareketlilik parti için yararlı…

HEPSİNDE VARIM
Ben sandığa da, eğilime de, ankete de, yüz yüze de, telefonla da hepsine varım. Benim için fark etmiyor.Küçük ilçelerde adayın ismi çok önemli…  Ben kendi adıma söyleyeyim ; CHP, dışarıdan bir adayın gelmesine alışkın değil. Mutlaka insanların gördüğü, dokunduğu bir insan olması artı kazandırır. Dışarıdan gelecek bir adayda, Foça’nın kendi dokusundan biri çıktığında partimiz için sıkıntı yaratabilir. Ama aday adaylarının içinde kırılıp, dökülebilecek birilerinin olduğunu sanmıyorum. Hep söylüyorum ; “Ben olmazsam senin olmanı isterim” diyen adaylarla birlikte yarışmak bana keyif veriyor. En azından şunu biliyorum, kırmamışım, dökmemişim, siyaset yapacağım diye bel altı vurmamışım. Geri dönüşler çok güzel oluyor, bu da bana mutluluk veriyor. Ama tekrar söylüyorum küçük ilçelerde dışarıdan gelecek adayda kırılmasa bile insanlar burkulur.

YÜZDE 65 ÜSTÜ!
Foça partimiz açısında  bir kale oldu, bu açık. Ama son seçimlerde yaklaşık 3 bin tane kursiyer bizim orada oy kullandı. Nedenini ve sebebini söylemeyeceğim ama orada bizim bir oy oranı düşüşümüz oldu. Bunun önüne birebir karşılayarak geçilebilir. Karşı partilerden oy alabilecek, sadece CHP’den değil, diğer partilerin seçmenlerinden de oy alarak bunun düzeltilebileceğini düşünüyorum. Bunu da nasıl yapacağız? Parti olarak değil şahıs olarak, yaşanmışlıklar olarak, ikili ilişkiler olarak, zor zamanında yanında mısın ona göre bakacak, mutlu gününde gitmiş misin ona göre bakacak, sandığa gittiği zaman partinin üzerini kapatıp isme mührü basacak Foça’da çok yaşayan vatandaş var. Ben bunun fazlasıyla karşılığını görüyorum. O gün nasip olursa bunlarda oy oranlarına yansıyacak. Oy hedefim : yüzde 65 üstü!

ÖRGÜT HER ŞEYİN ÜSTÜNDE
Örgüt her şeyin üstünde… Çünkü ben CHP’ye ne verdiysem CHP bana kat kat fazlasını verdi. Yola biz diyerek başladık. Örgütün içinden gelen örgütün sorunlarını bilir. Örgüt tek başına her şeyi yapamaz, belediyenin ona hem madden hem manevi yönden destek olması gerekir. Ama şunu diyebilirim,  belediye başkanlığım dönemimde ilçe yönetimi ile olabildiğince hatta fazlasıyla düzgün ikili ilişkiler kuracak, alacakları kararlarda eğer bizim fikrimiz sorulursa fikirlerimizle de her zaman yanlarında olacağız. Örgüt gerçekten hareketli, istekli, kadınlarımız, gençlerimiz çok hakim… Ama şunu yapmayacağım , gençlik kolları seçimlerinde gençlerin seçimine karışmayacağım, kadın kolları seçiminde kadınların seçimine karışmayacağım, ilçe seçimlerinde yarışacak arkadaşların yarışına karışmayacağım. Çünkü bu örgüt meselesi, örgüt bunu kendi içinde halletmeli… Belediye başkanının tasarrufu oyudur, onu da gidip kullanır. Asla dizaynlara, listelere girmem.

 
CHP o tarihte 300'e yakın aday açıklayacak!
 
Güvenpark saldırısı davasında karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP o tarihte 300'e yakın aday açıklayacak!
CHP Parti Meclisi (PM), 30 Kasım Cuma günü yapacağı toplantıda 300'e yakın ...
CHP'li Başak'tan 'halk belediyeciliği' vurgusu!
KADİMER'i ziyaret eden Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Başak, "Halk ...
Şengül'den 'eşit hizmet' çıkışı: Alsancak ve Karşıyaka sahilinden oy alıyorsunuz diye...
Karabağlar’da, Amatör Spor Kulüpleri ve Hemşehri Derneklerinin temsilcileriyle ...
 
CHP'de o ilçede pankart krizi: Aday adayı astı belediye kaldırdı!
Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı CHP'li Gümrükçü'nün kentin çeşitli noktalarına ...
İzmir'deki dev zirvede 'Yıldırım' uyarı: FETÖ'nün sizleri de hedef alma potansiyeli var!
TÜRKPA 8.Genel Kurulu'nun ikinci gününde konuşan TBMM Başkanı Yıldırım, ...
Kurtulmuş: İstanbul ve Ankara adayımız belli oldu
AK Partili Kurtulmuş, İstanbul ve Ankara dahil birçok büyükşehirde adaylarını ...
 
AK Parti'nin Antalya adayı Menderes Türel
AK Parti, 2019'un mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Antalya'da mevcut ...
CHP'li Beko kağıt toplayıcılarının sorununu Meclis'e taşıdı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kağıt toplayıcılarının durumunu Meclis ...
CHP'li Kaya: Karabağlar için hazırım, birlikte başaracağız!
CHP İzmir Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Heval Savaş Kaya, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri