POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
27 Kasım 2018 Salı - 15:25

CHP’li Kılıç’tan Narlıdere için örgüte yüzde 75 sözü!

CHP’den Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı olan Büyükşehir ve Narlıdere Belediye Meclis Üyesi Hakan Kılıç, Kafe Siyaset programına konuk oldu. 24 saat ulaşılabilen, her konuda vatandaşı dinleyebilen bir belediye başkanı olacağını ifade eden Kılıç, ilçe için projeleri 4,5 yıllık meclis üyeliği döneminde vatandaşla gerçekleştirdiği diyaloglarda ortaya çıkan istek ve talepler ışığında hazırladıklarını söyledi. Kılıç, aday olması halinde parti örgütüne yüzde 75 oy oranı sözü verdi.

CHP’li Kılıç’tan Narlıdere için örgüte yüzde 75 sözü!

GERÇEKİZMİR - CHP Büyükşehir ve Narlıdere Meclis Üyesi, Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Kılıç, Gerçekizmir’de gazeteci Sercan Avcı’nın hazırlayıp sunduğu Kafe Siyaset programına konuk oldu.

Kılıç, ilçe için hazırladığı projelerden oy hedefine kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

DOĞDUĞUM BÜYÜDÜĞÜM KENTE BORCUM VAR
Doğma büyüme Narlıdereli olmasının bir avantaj olduğunu ifade eden Kılıç, “ Sokaktaki ilgiyi, sevgiyi görüyorsunuz. Bu sizi motive ediyor. Doğduğum büyüdüğüm kente borcum var. Bu nedenle yola çıktık. Partim beni aday göstermesi halinde Narlıdere’yi tanıyan, dokusunu bilen, ihtiyaçlarını bilen bir aday olacağım. İlçede toplumsal bütünlüğü sağlayacağımı, ciddi projeler hayata geçireceğimi düşünüyorum” dedi.

24 SAAT ULAŞILABİLEN BİR BAŞKAN OLACAĞIM
Kılıç, aday gösterilip seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanlığı yapacağını şöyle anlattı: Halk meclisleri kuracağız.Halkla birlikte yöneteceğiz. 24 saat ulaşılabilen her konuda vatandaşı dinleyebilen, sürekli vatandaşın içinde olacak bir başkan olacağım. Makam kapım olmayacak. Narlıderelilerin çok kolay ulaşabildiği bir belediye başkanı hayalim var. Belediye başkanlığı meslek değil. Hizmet etme yeri. Benim bir mesleğim var. Belediye başkanlığı meslek değil. Partinin bu dönem uygun görürse adaylara 2 dönem taahhüdü getirmesini talep ediyorum.Belediye başkanı olursam 2 dönem yapmak istiyorum. Bu 2 dönem de iz bırakmak istiyorum.”

ÖZLENEN BARIŞ HAVASI VAR
Parti örgütünün süreçte birlik beraberlik içinde yol aldığının altını çizen Kılıç, “ İlçe başkanımız ve yönetimimiz, il başkanımız ve yönetimimi aday adaylarına şeffaf ve eşit yaklaşıyor. Beni mutlu eden bir tablo. Belediye başkanımız Abdül Batur da aday adaylarına eşit mesafede bakıyor. Özlenen bir barış havası var ilçede. Bunu sağlayan parti yöneticilerine teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza da çıkmış olduğu Büyükşehir adaylığı yolunda başarılar diliyorum” dedi.

ÖNCELİĞİM ÖNSEÇİM
2014 yılında yapılan parti içi seçimde sandıktan ilk sırada çıkıp meclis üyesi olduğunu hatırlatan Kılıç, belediye başkan adaylığı için de hakim denetiminde önseçimi savunduğunu söyledi. Kılıç, “ Önceliğim üyelerin katılımıyla bir önseçim. Partinin karar alma mekanizmasındaki yöneticiler bir karar alacak. Eğilim yoklamasını da üyelerin katılımıyla önemsiyorum. Önseçimi savunuyorum ama bu olmasa bile anketlerin sağlıklı şekilde yapıldığını sağlıklı şekilde Genel Merkez’e aktarıldığına inanıyorum. Anket noktasında Narlıdere’de iyi bir teveccühle karşı karşıyayız. Genel Başkanımız, MYK ve PM’nin yöntem konusunda alacağı her türlü karara saygılıyız” dedi.

YÜZDE 75 SÖZÜ
Narlıdere’de CHP güçlü olduğunu ifade eden kılıç, aday gösterilmesi halinde sandıkta yüzde 75 oy alma sözü verdi. Kılıç, “ Yüzde 75 bir hayal değil...Buna inanmak lazım. Bilimsel verilerler ve analizlerle bu iddiamı oluşturuyorum. Bu oran partiye vereceğim bir sözdür. Benim hedefim yüzde 75” dedi.

KONGRE VE DELEGE SEÇİMLERİNE KARIŞMAYACAĞIM
Belediye başkanı olması halinde parti örgütüyle nasıl bir yol haritası olacağını açıklayan Kılıç, “ Örgütün hiçbir seçimine, çalışmasına taraflı tarafsız müdahil olmayacağım. Örgüt kendi iç seçimlerinden şeffaf ve sorunsuz çıkıp tekrar birliğini beraberliğini sağlayıp belediye başkanıyla kol kola omuz omuza yürüyecek. İlçe kongresine delege seçimlerine müdahil olmadan sandıktan çıkan iradeye saygı göstererek tüm örgütümüzle birlikte yol yürüyeceğiz hizmet edeceğiz” dedi.

Kılıç Narlıdere’nin sorunları ve eksikleri olduğunu, alan çalışmalarında tespit ettiklerine göre öncelikli olarak ilçenin bir cazibe merkezi olmasını sağlamaları, ilçeyle sahili daha iyi şekilde buluşturulması  ve ilçenin tüm mahallelerine belediyenin işleteceği çay bahçesi ve restoranlar açılması gerektiğini ifade etti.

HAK SAHİPLERİNİ MÜTEAHHİTLERE EZDİRMEYECEĞİZ
Narlıdere’de kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çeken Kılıç, dönüşüm noktasında izleyecekleri yol haritasını şöyle anlattı:

Kentsel dönüşümün ilçede beklenir yanı kalmadı. Acil bir şekilde hayata geçirilmesi gerek. Hak sahipleri sabırsız haklı olarak. Zaman açısından da mağdurlar. Belediye başkanımızın önemli çalışmaları var kentsel dönüşüm noktasında ancak belediye başkanımızla aynı  açıdan bakmıyoruz. O 6306 sayılı kentsel dönüşüm yapmak istiyor. Bu konuda da yol aldı. Ben 5393 sayılı belediyeler kanunuyla yapmak istiyorum. Büyükşehir’in bu konuda önemli örnekleri var. Dönüşümde 3 önceliğimiz var. Bu işin beklenir yanı yok. En büyük öncelik kimsenin doğduğu sokakta sevdikleriyle yaşama fırsatını elinden almayacağız. Hak sahiplerini müteahhitlere ezdirmeyeceğiz. Kentsel dönüşümde Çatalkaya, Narlı, Atatürk ve 2. İnönü Mahalleri var...Burada bir değer oluşacak. Bu Narlıdere’nin değeri olacak. 1 kişi kazanmayacak. Onlar yüzler binler yani Narlıdere kazanacak.”

SOSYAL DEMOKRAT VE YEREL YÖNETİM 4.0
İlçe için ciddi projeler ürettiklerini açıklayan Kılıç projeler için fon ve hibe desteği alabileceklerini söyledi. Projelerini 4,5 yıllık bir alan çalışması sırasında vatandaşların talep ve istekleri ekseninde proje ekibiyle birlikte  oluşturduklarını ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

“Bizim bütün projelerimizi oluşturan bir anlayış var; Sosyal Demokrat ve Yerel Yönetim 4.0. Bu şudur; Narlıdere’de biz kent dayanışmadır diyoruz, kent üretir diyoruz, kent hep birlikte eğitimdir, sağlıktır, eşitliktir, temizliktir, gelirde eşitliktir ve işbirliğidir diyoruz. Bunları sağlamak istiyoruz. Bunları nasıl sağlayacağız? Kent, barış ve adalettir diyoruz, kent dönüşür diyoruz. Kentsel dönüşümle kentin nasıl dönüşeceğini, nasıl dönüşmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Diğer taraftan da Narlıdere’de kent dayanışmadır, kent hepimizindir diyoruz.

Yoksullukla mücadelede taşın altına elimizi koyacağız. TÜİK’ten verileri aldık. Yoksulluk sınırı altında ilçede 652 aile tespit ettik. Onların yanında olmamız sorunlarını çözmemiz gerek. Halk Kart Projesi var partimizin. Narlıdere’de NARKART projesi yapacağız. Tespit edilen ailelere ulaşılacak ve temel ihtiyaç maddelerini alabileceği kart vereceğiz. Her ay yaklaşık 800 TL yükleme yapacağız. Sadece Narlıdere’nin esnafında kullanılacak. Esnafta bir cihaz olacak ve kartla uyumlu olacak. Alkol sigara hariç temel ihtiyaçlarını o kartla sağlayabilecek.

NARKÖY projemiz var. Bizim gerçekten çok araştırdığımız önemsediğimiz proje. 200 bin metrekare içinde kurmayı planlıyoruz. 2 yıl içinde hayata geçirmek istiyoruz. Yılda 100 bin turist çekecek. Ekolojik yaşam merkezi olacak burası. Avrupa’da rol model kentler var. NARKÖY projesi İzmirlileri ilçeye çekecek. Çok sayıda Narlıdereliye  istihdam sağlayacak. Üretecek. Ürettiğini yurtdışına ihraç edecek. Ekolojik yaşamı canlandıracak. Hem turist gelecek hem de üretici yerinde anlayışıyla ürünlerini ihraç edip gelir elde edecek.

Kreş çok önemli... Bir annenin iş hayatına girebilmesi ev ekonomisine katlı koyması ve sosyal yaşama entegresi için kreş noktasında içinin rahat olması gerek. 17 kreş var ilçede. Ben bir baba olarak kreşe giden oğlum var. Yılda 17-20 bin TL bütçe ayırıyoruz bir yıl için. Bu bütçe aileler için önemli. Kreşlerimiz eğitimlerini yapıyorlar biz de belediye olarak kreş yapacağız. Tüm mahallelere kazandırmak istiyoruz. Ailelere ekonomik kültürel ve sosyal anlamda destek olmuş olacağız.

Narlıdere Kent Tiyatrosu istediğimiz yapmak için sabırsızlandığımız bir proje. Aynı zamanda ilçede kent belleği müzesi kurmak istiyoruz. İlçenin tarihini dokusunu yansıtmak istiyoruz müzede.

Projelerde hibe ve fonlardan yararlanacağız.”

 
İzmir'de HDP'ye terör operasyonunda 3 gözaltı daha
 
CHP'de Yüksel bombası: Büyükşehir için dosya verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Öğretmen maaşı en az 6 bin TL olmalı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. ...
Şengül’den ‘Zeybekci’ mesajları: İzmir’i almaya değil…
AK Parti İl Başkanı, “Sayın Zeybekci İzmir’i tanıyan, kentin neye ihtiyaç ...
CHP İzmir Milletvekillerinden ‘Zeybekci’ bakışı: Kim/ne dedi?
AK Parti’nin Zeybekci kararının ardından CHP cephesinden peş peşe değerlendirmelere ...
 
AK Partili Arslan'dan 'Bucaspor' çıkışı!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Buca Belediye Başkanı Levent ...
Zeybekci'nin adaylığına CHP İzmir'den ilk yorum: Ne heyecan yarattı ne de...
CHP İl Başkanı Yücel, Ekonomi Eski Bakanı Zeybekci'nin AK Parti'nin İzmir ...
CHP'li Beko: 18 bin ihracı durdurduk
CHP İzmir Milletvekili Beko, “Komisyonda yaptığımız ciddi tartışmalar, ...
 
AK Parti'nin İzmir Adayı Zeybekci'den ilk mesajlar!
Zeybekci, "İzmir Türkiye’nin en güzel şehri doğuştan güzel birileri. İzmir’i ...
Erdoğan’dan ‘İZBAN’ ve ‘Körfez’ çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir adayını ilan ettiği toplantıda kent hakkında ...
AK Parti'de Dağ'dan 'Zeybekci' mesajı: Belediyeciliği İzmir'de konuşuluyordu
Genel Başkan Yardımcısı Dağ, “Nihat Bey’in belediyeciliği İzmir’de konuşulan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri