POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Fenomen Yağmur Taktaş'ın ölümünde cinayet şüphesi…
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Benzin ve motorine zam, otogaza indirim!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
Bursa’da ‘Evlat’ dehşeti... Ailesini rehin aldı!
İYİ Parti’de başkanlık divanı belirleniyor
İYİ Parti’de başkanlık divanı belirleniyor
30 Aralık 2018 Pazar - 11:35

CHP’li Sındır: Seçim yarışına kırmızı plakayla girilmez!

Sındır, “Anayasa’nın 94. Maddesindeki amir hüküm gereği Sayın Binalı Yıldırım istifa etmek zorunda. Aksi durumda Anayasa’yı ihlal suçu işlenmiş olur. Seçimi İstanbul’da kazanacaklarından emin olsalar bir saniye bile düşünmeden Sn.Binali Yıldırım’ın istifasını isterler. Kırmızı plakayla seçim yarışına girilmez. Bu yaklaşım tek adam iradesinin bir ürünüdür” dedi.

CHP’li Sındır: Seçim yarışına kırmızı plakayla girilmez!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmesini katıldığı bir radyoda yayınında değerlendirdi.

Sındır, “Anayasa’nın 94. Maddesindeki amir hüküm gereği Sayın Binalı Yıldırım istifa etmek zorunda. Aksi durumda Anayasa’yı ihlal suçu işlenmiş olur. Seçimi İstanbul’da kazanacaklarından emin olsalar bir saniye bile düşünmeden Sn.Binali Yıldırım’ın istifasını isterler. Kırmızı plakayla seçim yarışına girilmez. Bu yaklaşım tek adam iradesinin bir ürünüdür” dedi.

“EŞİTLİK BUNUN NERESİNDE?”
Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığının kesinleşmesiyle birlikte Anayasa’nın 94. Maddesine dikkat çeken Sındır, “Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı veya başkan vekilleri Anayasaya dayalı sınırlamalar varken keyfiyetle siyaset yapamaz.  Anayasa'nın 94. Maddesi'nin son fıkrası şöyle der; ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başkanvekilleri, üyesi bulundukları siyasi partinin veya parti grubunun Meclis içinde veya dışındaki faaliyetlerine; görevlerinin gereği olan haller dışında, Meclis tartışmalarına katılamazlar; Başkan ve oturumu yöneten Başkanvekili oy kullanamazlar.’ Amir hüküm açık ve net bir şekilde ortadadır. Bu bir yorum değil, bu Anayasa hükmü. Sn.Binali Yıldırım partisinin Meclis dışındaki siyasi faaliyetlerine istifa etmediği sürece katılamaz. Eğer katılırsa protokoldeki yeri gereği diğer adaylar önünde haksız bir avantaja sahip olur. Soruyorum eşitlik bunun neresinde? Kırmızı plakayla seçim yarışına girilmez. Bu anlayış tek adam iradesinin bir ürünüdür” dedi.

“İSTİFA EDİP YERİNE YENİ MECLİS BAŞKANI SEÇİLMELİDİR”
AKP’liler tarafından keyfiyete bağlı bir durum yaratılmaya çalışıldığını söyleyen Sındır, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sn.Binali Yıldırım ivedilikle Meclis Başkanlığı görevinden istifa etmelidir. Bu keyfiyete dayalı bir durum değildir. İstifa dışında bir durum Anayasa’nın ihlali olur. Yerel seçimlerde aday olan Milletvekilleri siyaset yapabilir çünkü siyasi kimlikleri vardır. Ama Meclis Başkanı TBMM’deki tüm siyasi gruplara eşit, adil ve hakkaniyetli olmak, siyasi polemiklerin içine girmemek ve Meclis’in saygınlığını korumak zorundadır. Binali beyin adaylığı bugün resmi olarak açıklandığına göre istifa edip yerine yeni Meclis başkanı seçilmelidir. Milletin iradesini temsil eden yüce Meclisimiz başkansız yürütülemez, yeni başkan derhal seçilmelidir.” dedi.

“İSTANBUL’DA SEÇİMİ KAYBEDECEĞİZ BARİ MECLİS BAŞKANLIĞI KALSIN”
AKP’lilerin İstanbul’da seçimi kazanamayacaklarını bildiklerini söyleyen Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Seçimi İstanbul’da kazanacaklarından emin olsalar bir saniye bile düşünmeden Sn.Binali Yıldırım’ı istifa ettirirler. Yoksa hem Meclis Başkanı hem de İstanbul Belediye Başkanı olunamayacağını biliyorlar. Buradan çıkan sonuç şudur İstanbul’da seçimi kaybedeceğiz bari Meclis Başkanlığı Binali Yıldırım’da kalsın.”

 
Ulamış köylülerinin tiyatro macerası kısa filmle dünyaya açıldı
 
İzmir'de aranan 9 kişi yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'nin İstanbul ilçe adayları belli oldu
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı beklenildiği gibi ...
AK Parti’nin İstanbul Adayı, İzmir Milletvekili Yıldırım oldu
AK Parti’nin Mart 2019 yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan ...
İsmi Büyükşehir için geçen CHP'li Sındır'dan 'adaylık' mesajları
İsmi CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için geçen İzmir ...
 
CHP Konak'tan Gençlik Formu
Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday belirleme sürecinin sonuna yaklaşılırken; ...
MİT, yurt dışında aranan FETÖ mensubunu yakaladı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığınca, Fetullahçı Terör Örgütüne ...
CHP Selçuk Aday Adayı Sengel:Gelecek hepimizin
Yerel seçimlere adım adım yaklaşılırken, CHP'nin genç aday adaylarından ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gördü ama duygulanıp ağlayınca konuşamadı
İzmir'in Bayındır ilçesinde yaşayan çiftçi Ahmet Güven'in (78) Cumhurbaşkanı ...
CHP Söke'de toplu istifa
Aydın'da Söke CHP İlçe Yönetimi ile Kadın Kolları İlçe Yönetimi istifa ...
İstanbul ilçelerinin son dakika kulisi
AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe adayları bugün açıklanıyor.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri