POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
13 Temmuz 2022 Çarşamba - 14:43

Çeşme'de yangın kabusu: Otoyolun o bölümü kapatıldı, 2 siteye tahliye, 7 gözaltı!

Çeşme ilçesinde makilikte yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle Zeytineli mevkisine ve İzmir - Çeşme otoyolunun bir bölümüne de sıçradı. İzmir-Çeşme Otoyolu, Uzunkuyu Mahallesi mevkisinden itibaren ilçe yönüne, araç trafiğine kapatıldı. Ayrınca Ovacık Mahallesi'nde bulunan 2 sitede oturanlar tedbir amaçlı tahliye edildi. Bölgedeki bir çiftlikte kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımlardan çıktığı belirlenen yangınla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Çeşme de yangın kabusu: Otoyolun o bölümü kapatıldı, 2 siteye tahliye, 7 gözaltı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Alaçatı Mahallesi'ndeki Kutlu Aktaş Barajı yanındaki makilik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 4 uçak, 6 helikopter, 30 arazöz, 6 dozer ile İzmir Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye araçlarıyla yangına müdahale ediliyor. Ekipler, yangının ormanlık alana sıçramaması için çalışmasını sürdürüyor.

2 SİTEDE OTURANLAR TEDBİR AMAÇLI TAHLİYE EDİLDİ 
Öte yandan, Ovacık Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangının çevredeki evlere sıçramaması için ekipler önlem aldı. Önlemler kapsamında Sertur ve Özpamir siteleri boşaltıldı.

KAYNAK MAKİNESİ KIVILCIMLARINDAN ÇIKMIŞ, 7 GÖZALTI VAR! 
İzmir Valiliği, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, eski İzmir yolu kenarında Taşlıtepe Devlet Ormanı'nda Orman Genel Müdürlüğüne ve şahsa ait yaklaşık 2 hektar makilik arazide meydana gelen yangının can kaybı ve yaralanmaya yol açmadığını bildirdi.

Yangının bir sivil toplum kuruluşu tarafından çalışmaları sürdürülen hayvan barınağında çalışan işçilerin kaynak makinesi kıvılcımlarından çıktığı bilgisinin yer aldığı açıklamada, "Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine olayla ilgili 7 inşaat işçisi yakalanmış ve haklarında tahkikat başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Yangın bölgesinde emniyeti sağlamak, trafik akışını düzenlemek ve yangın söndürme faaliyetlerini desteklemek için İzmir Jandarma Komutanlığı komutasında 2 jandarma asayiş komando timi, 2 jandarma Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), 5 polis TOMA, 10 jandarma asayiş timi, 11 jandarma trafik timi, 1 istihbarat ve 1 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile 1 olay yeri inceleme timinin görev yaptığı kaydedildi.

ALEVLER İZMİR-ÇEŞME OTOYOLUNA İNDİ
Öte yandan İzmir'in Çeşme ilçesinde makilikte başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Zeytineli mevkisine ve İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne de sıçradı. İzmir-Çeşme Otoyolu, Uzunkuyu Mahallesi mevkisinden itibaren ilçe yönüne, araç trafiğine kapatıldı.

'ÇEŞME ZOR BİR GÜN GEÇİRİYOR'
Çeşme Belediyesi Başkanı Ekrem Oran, sosyal medyada canlı yayın yaparak bölgede devam eden yangınla ilgili bilgi verdi. Alevlerin 15 metreye kadar yaklaşması nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılan 2 siteden birin bahçesinden canlı yayın yapan Oran, "Çeşme çok zor bir gün geçiriyor ama her akşamın bir sabahı var." diyerek yöre halkına umut verdi. Belediye Başkanı Oran, tahliyeler hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

"Çeşme'de zor bir akşamdayız. Ben şu anda Özpamir sitesinin bahçesindeyim, sınırındayım. Özpamir ve Set-tur sitelerini boşalttık. Çünkü Özpamir Sitesine yaklaşık 50 metre, Ser-tur sitesine de yaklaşık 15 metre kalmıştı. Kendi arabası olanlar bölgeyi terk ettiler. Arabası olmayanları da Belediye Sosyal Tesisleri'nde ağırlamak üzere belediye otobüslerimizle aldık. Şu ana kadar ulaşamadığımız vatandaşlarımız varsa yangın bölgesinin hemen dışında belediye otobüslerimiz bekliyor. Belediye ikram araçlarımız da orada. Sizleri Belediye Sosyal Tesisleri'ne alıp daha sonra ÇEŞTOB üyesi otellerin tahsis ettiği odalara yerleştireceğiz. Biz bütün ekiplerimizle buradayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, Çeşme Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bütün ekipler burada. Müdahale etmeye çalışıyoruz. Çeşme çok zor bir gün geçiriyor ama her akşamın bir sabahı var. İyi akşamlar diliyorum. Geçmiş olsun Çeşme." dedi. 



BAŞKAN SOYER OLAY YERİNDE! 
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yangınla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat önce yangının kontrol altına alındığını belirten bir paylaşım yapan Başkan Soyer daha sonra, "Çeşme Otoyolu'nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik" yazılı ikinci bir paylaşımda daha bulundu.

Soyer ardından yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı olay yerinden yaptığı paylaşımda, "Urla-Alaçatı arasındaki yangında itfaiye, İZSU, Fen İşleri, OGM ekipleri var gücüyle çalışıyor. Havadan ve karadan müdahaleyle yangının hızı bir hayli kesildi. Rüzgar artmazsa bir süre sonra kontrol altına alınacağını umuyorum. Özveriyle çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkürler" ifadelerine yer verdi. (AA, DHA)

 
İzmir'deki katliamda kritik gelişme: Şarjörü veren ağabey de tutuklandı!
 
Genç apranti denizde at yüzdürürken boğuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki katliamda kritik gelişme: Şarjörü veren ağabey de tutuklandı!
İzmir'deki köpek besleme tartışmasında 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili ...
İzmir'deki dehşette jandarmaya ateş anları kamerada!
Ödemiş ilçesinde husumetli 2 ailenin birbirine girdiği ve cinayetle sonuçlanan ...
Çeşme'de nüfus 20 kat arttı, 1 milyona yaklaştı!
Bayram yoğunluğu nedeniyle ilçede nüfus 20 kat artarak 1 milyona yaklaşırken, ...
 
KYK borçları düzenleme sinyali!
Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, KYK borçlarının kabinede ele alınacağını, ...
Kurban pazarlarının meleği: Her yıl o hayvanları kurtarıyor!
‘Ferdinand’ın yuvası olarak da bilinen Angel’s Farm Sanctuary’nin kurucusu ...
İzmir'in cennet köşesinde yapılaşma ve madenciliğin önünü açan karar!
İzmir Dikili’nin doğal güzellikleri ile bilinen Bademli ve Karagöl bölgelerini ...
 
''Yasak sevindirici ama merdiven altı üretime dikkat!''
Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 14 Temmuz'dan itibaren petshoplarda ...
Ve bedelli askerlik kanunu Resmi Gazete'de
Bedelli askerlik düzenlemesini içeren Askeri Ceza Kanunu Resmi Gazete'de ...
Düğün dönüşü korkunç kaza: 4 ölü, 1 yaralı
Sinop’ta, yakınlarının düğününden dönenlerin bulunduğu otomobilin başka ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri