POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
İngiliz aktör Bernard Hill hayatını kaybetti
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Bakan Fidan'dan iki devletli çözüm çağrısı
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Herkes şaştı! Ölümden kıl payı kurtuldu
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
Köpeklerden çocuklara bir saldırı daha
13 Mayıs 2022 Cuma - 09:24

Çeşme'deki doğa katliamında kritik gelişme: DSİ'den mühür!

Çeşme'nin Altınkum Beşevler mevkiinde 2022 yılı başında başlayan ve büyük tepkilere yol açan 'beach club' inşaatı doğal sit alanına izinsiz sondajla açılan su kuyusu DSİ tarafından mühürlendi. 

Çeşme deki doğa katliamında kritik gelişme: DSİ den mühür!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in turizm cennetinde Çeşme'nin Altınkum Beşevler mevkiinde 2022 yılı başında başlayan 'beach club' inşaatı tartışmalara ve tepkilere yol açmıştı. 

İnşaat kapsamında denize sıfır alanı kiralayan şirketin süreçte daha fazla alan açmak için asırlık ardıç ağaçlarını kesmesi, ayrıca denizin içine ahşap yapılar inşa etmesi ve sondaj vurularak izinsiz su kuyu açması nedeniyle bölge halkı ve çevrecilerin büyük öfkesine neden olurken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlatmış, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da suç duyurusunda bulunmuştu.  



Tartışmalı inşaat yaşanan krizlerden 5 ay sonra bu kez Devlet Su İşletmeleri (DSİ) tarafından mühürlenerek durduruldu. Çeşme Çevre Platformu'ndan yapılan açıklamada DSİ tarafından doğal sit alanına izinsiz sondajla açılan su kuyusu nedeniyle inşaatın mühürlendiğini duyurdu. 

Yapılan açıklamada, "Bu yılın Ocak ayı başından beri doğal SİT alanı olan Çeşme Altınkum plajına, denize sıfır kumsal alanda Adana merkezli bir inşaat firması büyük bir Beach-Club inşaatı başlatmıştı. Maden firması Ankara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 6 metre² portatif büfe, 21 metre² teras, 4 metre² de cankurtaran kabini olmak üzere 1400 metre² bir arazi kiralamıştı. Yıllık kira bedeli sadece 360.000 TL olan bu alanda maden şirketi büyük iş makinalarıyla 20. Bin metre²’ye yakın bir alanı tamamen tahrip etmiş, 100 yıllık ardıç ağaçlarını köklerinden sökmüş, binlerce kum zambağını tahrip etmiş, eşsiz altınkum tepeciklerini tamamen yok etmişti. Firma doğal sit alanına kaçak sondaj vurdurarak izinsiz su kuyusu da açmış, kumsala inen yolları tahrip ederek halkın denize ulaşımını engellemişti. Çevreciler ve vatandaşların resmî makamlara yaptıkları şikayetler sonuç vermeye başladı. Çevrecilerin Avukatı Seher Gacar ve vatandaşlar resmi makamlara suç duyurusunda bulunmuştu. Bölgeye gelen DSİ yetkileri su kuyusunu mühürledi. Jandarma yolları açtı, ruhsatsız inşaata dur dedi. Kaçak inşaatcılar izinsiz olarak inşa ettikleri yapıları söktüler.  Ancak kaçak inşaat firmasının 20 bin m2 gibi geniş bir doğal alanda yapmış oldukları geri dönülemez tahribatın tekrar onarılması mümkün değil. İnşaat firmasına bu tahribat için bir ceza verilip verilmeyeceği de henüz kesinlik kazanmadı" ifadelerine yer verildi. 

"MÜCADELEMİZ BİTMEDİ, DURDURACAĞIZ"
Çevre Çevre Platformu Sözcüsü Ahmet Güler ve avukat Seher Gacar da yaptıkları açıklamada, “Çevre Bakanlığı’nın bu firma ile yapmış olduğu 3 yıllık kira kontratı iptal edilmedikçe tehlike geçmiş değil, Çeşme Belediyesi bu kaçak yapılaşmaya işletme ruhsatı vermemeli, yapılan tahribat mahkeme bilirkişisi tarafından tespit edilmeli ve bu firma ağır cezalar almalı... Mücadele henüz bitmemiştir, hukuki başvurularımızı devam ettireceğiz, hazineye ait olan halkın malı olan bu kumsalın işgaline karşı duracağız” ifadelerine yer verdi. 

 
İzmir dahil 5 ilde FETÖ operasyonu!
 
Kayalar'dan hemşirelere ziyaret ve kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir dahil 5 ilde FETÖ operasyonu!
İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya ve Çanakkale'de düzenlenen eş zamanlı ...
Taşın her hali Marble İzmir’de
Sektörün beklenen buluşması Marble İzmir Fuarı, doğal taşın her haline kucak açtı
Yaşanabilir bir gelecek için, 'sıfır atık'
Geri dönüşüm sektörü, İzmir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan uluslararası ...
 
Nisa bebeğin sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme!
İstanbul Pendik'te Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın terk edilmiş halde ...
Paris'teki Türkiye Başkonsolosluğu'na saldırı
Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Türkiye Başkonsolosluğu'na kimliği ...
Kadına ve sağlıkçılara şiddet katalog suçlara girecek
Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin kanun ...
 
MSB: Saldırı sonrası 21 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK/YPG'nin Karkamış ilçesi ...
İzmir'de 'sahte aşı kartı' davası başladı
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sahte ...
Cinayetten yargılanan eski milli futbolcu ne ceza aldı?
Cinayetten yargılanan eski futbolcu Sezer Öztürk, 3 ayrı suçtan 14 yıl ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri